X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ciagam pieska po dworze co 2-3h, mimo,ze sie trzesie z zimna. Musimy go uczyc wychodzenia i zalatwianis potrzeb na zewnatrz :)

Poza tym tez lenistwo :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nareszcie w domku :) po powrocie z Francji od razu wyjechaliśmy na święta do rodzinki i nawet nie zdążyłam się nacieszyć domkiem! Zaraz zamierzam zrobić sobie gorącą kąpiel z bąbelkami i solami, zapalę świeczki, włączę jakąś muzyczkę, walnę jakąś maskę na twarz i nie będę dziś nic robiła! Strasznie mnie te święta wymęczyły. Do tego drugi dzień tak mnie boli po prawej stronie, myślałam już że wyrostek i bałam się, że nocy nie przeżyję :P ale zapewne to tylko bardzo bolesna owulacja.. może akurat ta kąpiel troszkę złagodzi ten ból.
    Przydało by się oczywiście jeszcze jakieś winko ale sama nie wiem. Wy pijecie coś czasem w drugiej połowie cyklu? Nie mówię tu o całej butelce ale np lampka wina czy pół piwka? W sylwestra też nie wiem co zrobię bo idziemy do znajomych na domówkę i nie chcę mówić nikomu, że się staramy i dlatego nie piję. Przez takie myślenie już nie poszłam w tym roku na jeden wieczór panieński.. i nie chciałam jechać na wakacje!

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Ewelina i Ania dzięki za dobre słowa! Muszę dać radę, tak jak i Wy :) raz będzie lepiej a raz gorzej, ale powtarzam sobie, że z każdym miesiącem jesteśmy bliżej fasolki :)

Ja jestem w Anglii i badania będę robić tutaj, bo w Polsce jesteśmy średnio raz w roku. A niestety tutaj wszystko bardzo długo trwa, kolejki kosmiczne do klinik. I ogólnie procedury inne niż w Polsce. Ale nie chcę zbyt daleko wybiegać w przyszłość, będę informować na bieząco :)

Ewelina a Ty na jakim teraz jesteś etapie starań? Działacie coś z doktorkami?
    Witam kochane znalazłam w końcu lekarza który po opiniach jest godny uwagi po nowym roku przejdę sie do niego i mam nadzieje ze mi pomoże czeka mnie tez wizyta u endokrynologa i gastrologa ostatnio od mojej pani dr neurolog dowiedziałam sie ze jestem obciążona ponieważ biore takie a nie inne leki na miastenie wiec cudawianki na kiju z każdej strony

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuje sie juz tym co ma byc to i tak bedzie zaczynam sie przyswajac do sytuacji ze bede miała pod górke z zajsciem w ciąże trzymam za was kciuki

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie trać nadziei, połowa sukcesu to znalezienie dobrego lekarza. Trzymam kciuki za Ciebie!

JoJo mnie się zdarza wypić jakiś alkohol w drugiej połowie cyklu. Z początku nie piłam, ale przeczytałam gdzieś, że do 5-6 tyg ciąży zarodek jest chroniony przed czynnikami zawnętrznymi takimi jak alkohol. Myślę, że lampka wina czy dwie nie zaszkodzą :)oby się nie opić i nie struć alkoholem ;) tak więc idź na Sylwestra wypij winka i szampana i baw się dobrze :D

ewelina27, JoJo86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • rah Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na "chłopski" rozum, poki sie nie zagniezdzi, to jakby nie ma kontaktu z ciałem matki wiec i z alkoholem w nim ;)
    A właściwie kilka dni pozniej wychodza juz pozytywne testy :) wiec ja pozwalam sobie popijać po owu ;p

magdalenka_ka, ewelina27, agatka196 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo ja sobie też pozwoliłam na lampkę wina po owu
    Myślę że trzeba postawić na zdrowy rozsądek
    Choć Np mój teść uważa że nawet teraz szklanka piwa mi nie zaszkodzi
    No ale on ma różne teorie ;)
    Jojo zazdroszczę Ci kąpieli :) musi mi wystarczyć prysznic ale czasem poleżało by się w wannie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:38

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tym alkoholem to faktycznie nie ma co histeryzować.
    W końcu mnóstwo kobiet nawet nie ma pojęcia na samym początku, że jest w ciąży.

Oj dziewczynki, ale się namachałam.
    Musiałam dziś zrobić obiadek dla 7 osób - a jak wiecie, w kuchni orłem nie jestem :)
    Ale...wyszło mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:40

gosia86, Ania1986, rah, magdalenka_ka, Kati86, malgo86, ewelina27, agatka196, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można dać się zwariować z tym alkoholem po owulacji - tak to sobie można "uważać" przy dwóch, trzech cyklach starań. ;) Zanim nie wykształci się łożysko zarodek nie ma żadnego kontaktu z krwią matki, więc i z tym wypitym alkoholem również a jak już się połączenie tworzy to większość z przyszłych mam doskonale o tym wie, że ktoś tam zamieszkał. ;)
    Alkoholem się nie przejmuję, tym bardziej, że jeśli już piję to raczej oszczędnie. Jak już to mam na uwadze przyjmowanie różnych leków w okolicy planowanej @.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampka wina nie zaszkodzi a pomoże bo wyluzuje , piwko przeczyści nerki

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie :-)
    My dziś w kinie byliśmy na Hobbicie. Całkiem zadowolona jestem choć czuje nie dosyt.

Co do alko to też uważam że nie można dać się zwariować.:-)
    Jeżeli jes5 ochota to czemu nie :-)

Coś zaczyna mnie podbrzusze pobolewać. Chyba @ zjawi się punktualnie. :-(
    Nadzieja mała była ale z takim tsh to raczej mało możliwe.
    Więc się nie łamiemy i cz3kamy na luty :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka mam nadzieje, ze nowy lekarz okaże sie strzałem w 10

a co do alko przez pierwsze miesiace nie pilam po owu a potem z rozsadkiem lub po tescie, na ktorym nic nie było bez oszczedzania sie, choc u mnie wystarczy lampka martini i jestem porobiona jak mam gorszy dzien
    tzw picie ekonomiczne

pozdrawiam Kochane

ewelina27 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba się zresetuje w sylwka... przyda mi się taki reset,zapicie smutków roku który odchodzi (niech idzie w cholerę!!) a ze bede w domu to jak sie upije to wstydu nie bedzie i blisko bedzie łóżeczko oraz ewentualna miska przy nim:P

rah, aja lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie. Mam wrażenie, że niedługo faceci zaczną zachodzić ;) oj smutno się zrobiło, chyba też się zresetuję w Sylwka...

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy podobne plany sylwestrowe. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadałam pytanie do experta mogły byście je polubić?
    Z góry dziękuję.

A co do sylwka to my z Ania1986 bedziemy na fb więc taka o tyo rozrywke mamy :-)
    Zapraszamy do wspólnej zabawy. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczyny zadałam pytanie do experta mogły byście je polubić?
    Z góry dziękuję.

A co do sylwka to my z Ania1986 bedziemy na fb więc taka o tyo rozrywke mamy :-)
    Zapraszamy do wspólnej zabawy. :-)

Ja mogę dołączyc ;) co prawda wychodzimy, ale życzenia można sobie złożyć przed :D

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Ja dzisiaj ciagam pieska po dworze co 2-3h, mimo,ze sie trzesie z zimna. Musimy go uczyc wychodzenia i zalatwianis potrzeb na zewnatrz :)

Mój odkąd zaczął wychodzić na dwór to kupki w domu już nie robi ;) mam nadzieję że Twój też taki kulturalny ;)

alko i starania hmmmm.... na początku moich długich starania uważałam i nie piłam w ogóle i co usłyszałam od koleżanki? "ja w obu ciążach upiłam się tuż przed testem aż do rzygania" a i synek i córcia zdrowi i rosną jak na drożdżach ;)

Sylwester u mnie standardowo - kanapa i tv oczywiście nie "sylwester z 2" ale porządne filmy ;)

Z forum na razie nie rezygnuję choć nadal rzadziej będę odwiedzać.
    Moje starania i chęci posiadania potomka poszły w kąt i nie wiem czy w lutym wystartujemy :/ Nie wierzę już w to że w ogóle nam się uda, a że ze strony męża nie widzę zainteresowania kolejnymi staraniami i IUI to ja nie będę "psychiczną wariatką" która w kółko drąży jeden temat :/

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati, już widzę poprawę jak z nim łazimy tak często.

Jak obiecałam, przesyłam linki do zdjęć:
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11392_10152659069168074_5988953021760741161_n.jpg?oh=b6c109198bfeeef88e2f4e8f30348f73&oe=5542FB4B&__gda__=1425860866_77a65d9fb876febc411fda1e6b9294f5

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10882247_10152648400118074_8771792132659164326_n.jpg?oh=e242f4257ca3b4fb052a576c04fb4e20&oe=552E02D8

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kati..kochana moja. Nowy rok, nowe plany i nadzieje...
    Ja na prawdę wierzę, że się wszystko ułoży.
    2015 będzie nasz... :* Pamiętaj o tym :*

Under, psiak przecudny :)
    Ale bym go wytarmosiła...i wycałowała.

rah, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ