Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewwiel współczuję Ci bardzo. Zrób wszystko, aby być zdrową. Zminimalizuj ryzyko. Rak to cholerstwo, bo długo nie daje o sobie znać
na jak długo musiałabyś rozstać sie z dzieckiem? Co Ci proponują lekarze?
ewwiel lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane, chyba odzyskalam siłę do walki o te nasze plemniory!! Plan jest taki ze miesiąc czekamy i powtarzamy nasienie i testosteron i jeśli bedzie szło do góry to super dalej suplementacje stosujemy,a jeśli nie to na 95% udajemy się do Warszawy do kliniki novum i do dr Wolskiego wczoraj na bocianie pisałam z nim i powiedział ze stosuje się przy tym stymulację naturalnego testosteronu,jeśli nie przyniesie efektów to wtedy zastrzyki stymulujące i po tym musi ruszyć. Jeśli jest juz poprawa po suplementach to są dobre rokowania.Swoją droga za te 3 miesiące pójdziemy do tego konowala tylko po to aby nam wystawił te zaświadczenie do ivf warto mieć taki papierek a kiedy ja podejde do ivf to już moja sprawa.
Powiem Wam że bardzo dużym komfortem jest to ze będzie ten papier dzięki któremu bez problemu podejdziemy do ivf rządowego bo wiem ze mogę teraz już wyluzować ze tak czy siak mamy pewna opcje ostateczna, bo nie ukrywam ze raczej nie było by nas stać na prywatny zabieg bo to koszt ponad 10 tys.
A do lukszuka nie idziemy bo to co on by nam zlecił i powiedział dowiedziałam się od mojego gina ani lukasza nie zbada ani nie zrobi usg tylko sama pogadanka za którą musze 150 zapłacić a dowiem się tyle co już wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 07:43
magdalenka_ka, ewwiel, aja lubią tę wiadomość
-
Z tym rozstaniem to różnie, zalezy od dawki jodu i od tego w jakim tempie jod jest usuwany przez organizm. Srednio ok 3 tyg trzeba być z dala od dziecka. U mnie to trudna sytuacja, bo rodzice maja schorowana babcie w domu i mama dużo czasu jej poświęca, Cora jest w pierwszej klasie a wiec dochodzi codzienne odrabianie lekcji i nauka czytania.
A tak głównie to walczę ze sobą bo nie ufam medycynie konwencjonalnej. Amerykańskie wyniki badan przeczą temu co robią tu w Europie lekarze z ludźmi chorymi na tarczyce. Jeśli wytną mi cala tarczyce będę do końca życia uzależniona od leków. Może teraz troche irracjonalny przykład, ale co by bylo ze mną jeśli kiedyś nie byłoby dostępu do leków. Teraz przynajmniej jakies szanse na produkcję naturalna hormonów jeszcze mam. Wyciąć ja zawsze mogę jakby przerzuty jednak sie pojawiły. A jeśli teraz wytnę ja zdrowa to juz nikt mi jej nie wróci.
Ciezka decyzja, natlok myśli... -
Powodzonka Ewwiel, 3mamy kciuki. Główka do góry, musi być dobrze.
ewwiel lubi tę wiadomość
Staramy się od 3 lat
styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
06.08.2015 - 2 IUI -
Dziewczyny coś dla nas na rozluźnienie

Magia świec - jeżeli para chce,aby w ich związku szybko pojawił się dzidziuś należy w tej intencji odpalić ładną, nową i RÓŻOWĄ świecę w sypialni. Zapalając myślimy o naszym życzeniu
świecę należy wypalić do końca myśląc o tym samym życzeniu. Spalanie możemy rozłożyć na kilka dni.
Uśmiałam się jak norka czytając to hehe, ale pomyślałam sobie, że w sumie co mi tam szkodzi. Stworzę nastrój w sypialni
[/link] -
nick nieaktualnyHehe to ja też, ja tez:) może jak będzie jaśniej w sypialni to kijanki znajdą drogę do celu hihimagdalenka_ka wrote:Dziewczyny coś dla nas na rozluźnienie

Magia świec - jeżeli para chce,aby w ich związku szybko pojawił się dzidziuś należy w tej intencji odpalić ładną, nową i RÓŻOWĄ świecę w sypialni. Zapalając myślimy o naszym życzeniu
świecę należy wypalić do końca myśląc o tym samym życzeniu. Spalanie możemy rozłożyć na kilka dni.
Uśmiałam się jak norka czytając to hehe, ale pomyślałam sobie, że w sumie co mi tam szkodzi. Stworzę nastrój w sypialni
-
Hahaha dobre
A ja mojemu przekochanemu, ale jednak niezbyt romantycznemu mężowi, ciągle mówię, że mógłby wreszcie zadbać o romantyczną atmosferę w naszej sypialni i rozpalić jakąś świecę
chyba muszę sama o to zadbać a po Twoim wpisie mam jeszcze większą motywację
-
jak nie lubię RÓŻOWEGO, tak kupie taką świeczkę hehemagdalenka_ka wrote:Dziewczyny coś dla nas na rozluźnienie

my lubimy sobie palić świeczki. zazwyczaj palimy w pokoju dziennym, ale w sypialni też. spróbujcie z łazienką
mnie do tego namówiła siostra, myślałam, ze w łazience w bloku nie będzie efektu, a jednak było miło, romantycznie i przyjemnie 
Ewwiel, wspieram cię z całego serca! wierze, że pokonasz chorobę i wszystko będzie dobrze! Dużo siły ci życzę <przytul>
Aniu1986, cieszę się, że u ciebie lepiej
u nas podobna sytuacja jak u was. z niecierpliwością czekamy na wyniki z badania plemników. u nas pewno też będzie suplementacja. dzięki twojej wiedzy i doświadczeniu mam nadzieje i wierzę, że kiedyś zostaniemy mamami 
wczoraj znów pośmigaliśmy na lodowisku, choć gorzej się jeździło, bo lód nie był dobrze wyczyszczony ;/ do tego zaczęłam ćwiczyć żeby choć trochę wysmuklić przed wiosną moje uda. jak tyje, to zamiast w uda, mogłoby mi kiedyś pójść w biust.
ewwiel lubi tę wiadomość
-
magdalenka_ka wrote:Dziewczyny coś dla nas na rozluźnienie

Ja nic nie chce mówić ale u nas w grudniu paliła się taka różowa świeczka
jeszcze jest troche na dnie.
Ewwiel wspieram Cię kochana z całego serca. Bez względu na to jaka podejmiesz decyzje zawsze będziemy Cię tu wspierać. Teraz jest najważniejsze twoje zdrowie.
Aniu ciesze się, że odzyskałaś siłę do walki i jednak dobrze że zrezygnowałaś z tej wizyty skoro masz usłyszeć to co już wiesz to tylko szkoda czasu, kasy i nerwów. Oby Wasze plemniczki sie poprawiły.
ewwiel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Halo żyje tu ktoś? Ja oczekuje ma owulacje to sobie zakupie różowa świecę

Ania ja też czekam na owulacje! Mam nadzieje, że bedzie w niedziele, bo to ostatni dzien przed abstynencją
ale pewnie zawita we wtorek...
[/link]