X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko 3? W ciagu 8 tyg? Szybka jestes ;p
    A cos było nie tak, ze tak czesto?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczyny ze plany ładnie zaplanowane ;)
    To ja moze tez cos wymyślę ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah u nas 3 ze względu na poprzednie poronienia. Każde kończyło się w 6 tc i tylko raz słyszałam serduszko. Na pierwsza wizyte jak szłam byłam w 4 tc i 4 dni. Wsumie to szłam po leki, a później tylko podglad w szpitalu czy fasolka sie rozwija. I jutro wizyta normalna taka co 4 tygodnie.

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. No ale chyba skoro nic wie nie dzieje to musi byc dobrze :) nie stresuj sie bo to nie pomaga (wiem, łatwo mowic) :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz narazie czuje się dobrze. Nie krwawie- to jest najważniejsze. Więc myślę pozytywnie. Strach to tylko jest przed wizyta. Bede musiał powiedzieć doktorkowi by ciśnienie mi zmierzył pod koniec wizyty bo z kapci wyskoczy. :-)
    Bóle brzucha też przeszły i chwała bogu mdłości też w miare odpuściły. Cycki bola :-)

rah, magda.o lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najważniejsze, jesli sie dobrze czujesz, nie krwawisz i wszystko ok, to na pewno bedzie w koncu dobrze :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze. U każdej z nas musi być dobrze i tego Nam wszystkim życzę :-):-)

rah, magda.o lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, owocnych starań :*

Agatka, magicznej wizyty u lekarza życzę!

Ja dziś zrobiłam test...nie wiem po co....chyba korcił mnie w szufladzie.
    Oczywiście negatywny.
    Dziś drugi dzień po odstawieniu dupka, małpy dalej brak. Za to głowa strasznie boli i piersi...zobaczymy jutro.

Beta w czwartek...

Ania1986, magda.o lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane jakie plany macie na Walentynki?;) bo to za chwile;)
    niestety idę do pracy, poza tym @ ma przyjść. planów specjalnych nie mamy, bo siostra chce żebyśmy przypilnowali siostrzeńca.

Lenka, trzymam kciuki za bete :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!! U mnie jednak nic z tych starań nie będzie, bo owulacja mi się teraz rozpoczęła a mój stwierdził że on nie,jest maszynka... No ok wiadomo ale gdy jest taki a nie inny problem z kijankami to trzeba jak najbliżej owulacji.... Łaskawie się namyslil 10 min przed budzikiem oczywiście nic z tego nie wyszło bo jak można <3 z zegarkiem w ręku. Mimo że dzień się dopiero rozpoczyna ja,już mam zepsuty humor bo jakoś podświadomie liczyłam na ten cykl. A tu... Aaaaa :-(
    Chyba pora odpuścić, nie mam juz sił na walkę o coś co powinno być wspólnym celem, on niby się zarzeka ze chce a robi i tak inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 06:46

magda.o lubi tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane!! U mnie jednak nic z tych starań nie będzie, bo owulacja mi się teraz rozpoczęła a mój stwierdził że on nie,jest maszynka... No ok wiadomo ale gdy jest taki a nie inny problem z kijankami to trzeba jak najbliżej owulacji.... Łaskawie się namyslil 10 min przed budzikiem oczywiście nic z tego nie wyszło bo jak można <3 z zegarkiem w ręku. Mimo że dzień się dopiero rozpoczyna ja,już mam zepsuty humor bo jakoś podświadomie liczyłam na ten cykl. A tu... Aaaaa :-(
    Chyba pora odpuścić, nie mam już sił na walkę o coś co powinno być wspólnym celem, on niby się zarzeka ze chce a robi i tak inaczej.
    Aniu, tulę! wiem, co czujesz, miałam to samo kilka cykli temu. Też słyszałam, że on nie chce wtedy, co lekarz kazał się starać, że jak chce wszystko jak w zegarku itp. No niestety to moja największa wada, że wszystko muszę mieć zaplanowane, poukładane i dokładnie w tym a nie innym momencie...
    Zrobiłam krokiety z pieczarkami i zaraz się będę do pracy zbierać. Cała jestem w strachu przed jutrzejszą wizytą u lekarza... Głupoty mi sie straszne śniły, a mnie jak sie takie głupoty śnią, to nic dobrego nie wróżą...

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tule mocno!

Aja Twoje sny to przeżycia zwiazane z obawami. Poprostu podświadomość. Ja jednak będę jutro mocno trzymać kciuki za wizyte i mam nadzieje że wszystko jednak będzie dobrze. A krokiety to zjadłabym z miejsca ze 2 :-) chyba na weekend zrobie. Smaka mi narobiłaś.
    Lenka dziękuję i Tobie również życze powodzenia.

aja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki. Poczytałam Was troszeczkę i bardzo mi się to forum podoba. Pewnie będę zaglądać regularnie :) W ogóle fajny wynalazek to ovufriend.

Lenka@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie tu nie było i co widzę, rah serdecznie gratuluję! Jednak szczęście nowicjuszek przeszło na Ciebie :)

ja mam cykl bezowulacyjny...byłam na usg w 12dc i mam zapadnięty pęcherzyk wielkości 19mm bez widocznego płynu ehh dostałam bromergon na zbicie prolaktyny no i czekam na następny cykl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam owulacje z 2 jajników:(
    ale jestem wciekła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a ja mam owulacje z 2 jajników:(
    to chyba dobrze? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    to chyba dobrze? :)
    nie kochana bo i tak nic z tego nie bedzie, moj maz ma to w tyłku...chodz tak naprawde on powinien sie starac bo to u niego jest problem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:16

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Dzidziuś ma 2 cm. Sereduszko bije 170 na minute. Jest to dokładnie 8tc i 4 dni. Ma raczki i nóżki :-)Termin porodu ustalony na 12.09. Cytologii nie zrobił bo przyplatała sie jakaś infekcja i musze brać leki. Następna wizyta za miesiac i dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ :-)na 2 marca.
    Lekarz mówi że nie ma żadnych zastrzeżeń do rozwoju. Bo ja tym etapie jest wszystko ksiażkowo :-).

szpilka, Lenka@, magdalenka_ka, madlenka, magda.o, Maandragora, Eklerka lubią tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    nie kochana bo i tak nic z tego nie bedzie, moj maz ma to w tyłku...chodz tak naprawde on powinien sie starac bo to u niego jest problem..
    Aniu, widzę, że buzują ci hormony. Weź go z zaskoczenia, ręce zwiąż szalikiem/apaszką i do dzieła ;)

Agatka, ciszę, się, że u ciebie wszystko w porządku :) dalej zdrowo rośnijcie :) Co do moich snów, to głupoty straszne. Kiedyś śniło mi się, że pobieramy sie jeszcze raz z moim mężem. Tylko nie wiem dlaczego mieliśmy mieć ślub o 11. Suknie miałam taką jaką miałam w rzeczywistości (dziwne, bo suknie sprzedałam). Siostra miała mnie czesać do ślubu, tzn. kręcić włosy na lokówce. I tu we śnie pojawiła się mama, że ona też chce mięć skręcone włosy. Obudziłam się jak zobaczyłam swoja suknie ślubną. A dziś to już w ogóle totalny miks. Kończyłam jakieś studia/kurs, miałam się "bronić". Ustalałam termin obrony na koniec czerwca, ale promotorka się nie chciała zgodzić. Potem byłam w kawiarni czy sklepie, spotkałam jakiegoś mężczyznę z dzieckiem (chłopcem) na rękach. Coś rozmawialiśmy, ale powiedział mi żebym ich nie dotykała, bo są chorzy/mają jakąś bakterie. Ale jakoś jak wychodziliśmy to gdzieś się zetknęliśmy. Martwiłam się czy sie nie zaraziłam. Masakra jakaś. A do tego wszystkiego gdzieś tam widziałam mamę.Może chciała mi przekazać jakąś wiadomość. Moja mama zawsze mi powtarzała, że jak jej się śni jej mama, to zawsze ją przed czymś ostrzega albo coś się wydarzy.

Słyszałyście jaka burza jest o in vitro i tu u nas w Polsce i w Wielkiej Brytanii?

agatka196, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno weszłam do domu wiec jeszcze nic nie słyszałam. Ale wczoraj faktycznie o tej pomyłce. Normalnie szok.
    Zdjęcia dzidzi sa u mnie w pamietniku jak byście chciały poogladać.

Mi wczoraj moj powiedział ze bym go nie kusiła bo przykuje mnie kajdankami do łóżka i wygrzmoci :-). Bo u nas zakaz na sex do odwołania.

Aniu a może go cała ta sytuacja przygnębiła, że to on właśnie jest powodem nie,powodzeń i może dlatego tak zareagował.
    Tak bardzo bym chciała z całego serca by u Was wszystkich było dobrze i zadnych komplikacji.
    Pomodle się dziś za Was <3

Lenka@, gosia86, magdalenka_ka, magda.o lubią tę wiadomość

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ