X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie spotkałam z czerwonymi w moczu, ale do 3 sztuk widocznych na jakas tam powierzchnie wszystko jest ok.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam tu ostatnio troszkę rzadziej i przegapiłam dwie zielone kropki! Gratuluję Rah i Malgo86!!! Szczególne gratulacje dla Rah, tyle przeszłaś Dziewczyno, że w końcu musiała się skończyć ta zła passa! Cieszę się niezmiernie ze wszystkich fasolek :) troszkę się ich posypało na naszym forum w styczniu :)

Ja troszkę wariuję, mam 7 dni po ovu i mimo, że sobie obiecałam tego nie robić, to jednak znowu doszukuję się objawów ciążowych. Czytam w kółko te same strony o objawach i oczywiście jak co miesiąc mam je wszystkie. A za tydzień znowu będzie awaria, bo przecież moja kobieca intuicja w tym przypadku nawala na całej linii! Ehhh przynajmniej słoneczko dziś pięknie świeci i troszkę lepiej się pracuje
    Miłego dnia!

rah, magda.o lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze muszę Wam powiedzieć co głupiego wczoraj zrobiłam! Zamiast poćwiczyć normalnie jak zawsze to włączyłam sobie ćwiczenia dla kobiet w ciąży :P no comment :P

rah, ewwiel, magda.o lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczka dziś nie ma. Szaro buro i ponuro. A mnie taka śpiaczka łapie :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki jojo ;) decydująca bedzie sobota, pierwsze usg.

Odnośnie doszukiwania....co mam powiedzieć....tez miałam wszystkie objawy jak tylko o nich myslalam! A w rzeczywistości nie miałam żadnych. Pierwsza była sennosc ok 3 dni przed @ ale nawet to zwalalam na pogodę. W zeszłym tygodniu była paskudna. Takze moja intuicja tez nawala, bo byłam pewna ze ciazy to na 100% nie ma.

JoJo86, magda.o lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Under a czemu od 14 z dala od kompa?

Kobietsa w ciazy moze 4h przed komputerem pracowac. Odliczylam przerwy, no i wyszlo, ze do ok 14 musze pracowac, a potem schodze i sie nudze, dlatego chyba pojde na l4

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under ja bym na Twoim miejcu poszła na L4 tym bardziej że wymioty Cię męcza, a to męczy organizm. Sama wiem po sobie jak się czułam. Zreszta jakbym miała się nudzić i szwędać to bym wolała w domku posiedzieć :-)
    Rah jak się czujesz?
    Ja jutro na 16.45 mam wizyte i zaczynam trzęść portkami :-)

rah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest test owu pozytywny będzie owu uff przygotowania nie pójdą na marne ;)

JoJo86, ewwiel, gosia86, aja, magda.o lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under teraz to podobno mit ;)
    Wiekszosc lekarzy, z którymi miałam do czynienia, to potwierdza.

Kiedys mozna było 4 godziny, i to ze wzgledu na monitor a nie komputer. Stare monitory mocno promieniowały. Pamiętacie? Kiedys były nawet takie nakładki na monitory. Nowe, płaskie monitory nie sa niebezpieczne.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wlasnie, ale moja szefowa bardzo tego przestrzega, az za bardzo.

rah lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak masz się męczyć to idź na L4 wykorzystaj ten czas jak najlepiej dla siebie bo potem pewnie nie będzie takich chwil z samym sobą sam na sam
    Choć czasem brakuje mi towarzystwa i zmęczona jestem moim.bezruchem i wszystkimi zakazami to wytłumaczyłam sobie że jak pojawi sie dziecko to już nigdy nie poleniuchuje tyle ile teraz
    Agatka ja tez jutro wizytuję ale przyznam szczerze że wizyty na poczatku ciąży są o wiele bardziej stresujące niż te na późniejszym etapie

Aniu powodzenia

rah lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakie plany macie na Walentynki?;) bo to za chwile;)

• rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluje testu :) to do dzieła a nie na ovu siedzisz ;)

magda.o lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na walentynki miałam moze wyjsć ze szpitala po laparo, takze planów nie mielismy i nie mamy :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko czuje sie dobrze, mocniejsze bóle przeszły. Teraz tylko cycki mega naparzają. A to Twoje pierwsze usg? Czy wczesniej mialas potwierdzone jajo:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under, jak szefowa tak każe to trzeba słuchać ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Aniu gratuluje testu :) to do dzieła a nie na ovu siedzisz ;)
    oczekuje na meza ;)

rah, aja lubią tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane jakie plany macie na Walentynki?;) bo to za chwile;)

W tym roku dość nietypowo, bo idę z koleżanką do kina na 50 twarzy greya a po kinie planujemy z mężami wyskoczyć na kolacyjkę gdzieś do jakiejś fajnej knajpki :) :) ja tam lubię obchodzić takie święta. We wtorek po walentynkach w UK obchodzi się Dzień Naleśnika i też będziemy obchodzić. Wpadną znajomi nasmażymy naleśników i wypijemy po drinku ;)

rah, gosia86, aja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Agatko czuje sie dobrze, mocniejsze bóle przeszły. Teraz tylko cycki mega naparzają. A to Twoje pierwsze usg? Czy wczesniej mialas potwierdzone jajo:)

Rah to już trzecie teraz. Strasznie się boje. Poprzednio czyli 6tc i 5 dni biło serduszko 126 uderzeń na minute i miał 75mm.
    Gosiu ty już czujesz kopniaczki więc to już by mnie uspokoiło. A tak nigdy nie wiesz co będzie.
    Aniu ja też planów na Walentynki nie mam. Ale tak myślę, że wybiorę się z moim gdzieś do knajpy na kolacje.

gosia86, magda.o lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    W tym roku dość nietypowo, bo idę z koleżanką do kina na 50 twarzy greya a po kinie planujemy z mężami wyskoczyć na kolacyjkę gdzieś do jakiejś fajnej knajpki :) :) ja tam lubię obchodzić takie święta. We wtorek po walentynkach w UK obchodzi się Dzień Naleśnika i też będziemy obchodzić. Wpadną znajomi nasmażymy naleśników i wypijemy po drinku ;)
    my tez kino i 50 twarzy Greya;)(moj pomysł)organizacja reszty wieczoru nalezy do meza;)

rah lubi tę wiadomość

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ