X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki!miłego dnia ja dziś w pracy kibluje do 19 i nie zbyt jestem szczęśliwa z tego faktu :/

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Gosiu, laska z ciebie i nie przejmuj się takimi głupimi komentarzami! Pięknie wyglądasz :) Brzusio cudowny :)
    ja jak się wreszcie ciąży doczekam, to przy moim niskim wzroście raczej nie mam szans na zachowanie figury.

Mam takie same obawy Aja ;) boję się, że szybciej mnie przeskoczą niż obejdą hehe.

Ja dziś padam na pysk. Zostałam wczoraj potraktowana jak telefon zaufania i obarczona problemami innych. Typ pary, że jak siě kłócą to muszę wysłuchiwać a jak jest dobrze to mają mnie w doopie. Takie wampiry energetyczne, aż chciałam krzyknąć w słuchawkę 'staram się o dziecko i potrzebuję dužo spokoju' haha :)

magda.o lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dokładnie tak samo że bałam się że po ciąży nie zrzucę kg
    Ale jakie to ma znaczenie?najważniejsze żeby wszystko było dobrze
    Kochane będę się powtarzać ale całym sercem jestem z Wami
    Ja się czuję jak wypluta po tej krzywej cukrowej ogólnie to nie jest to tragiczne wszystko do przeżycia ale po prostu musiałam znacznie wcześniej wstać niż zwykle i stąd to zmęczenie

Magdalenka jak ja nie lubię takich osób grrr

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :-)

Gosiu śliczny masz brzusio :-) ja to się doczekać nie mogę takiego :-)
    Ja w przyszłym tygodniu ide na badania cukru, bo mojemu ginekologowi nie podoba się mój cukier (ostatni miałam 95). Jestem już po wizycie u diabetologa i po badaniach się okaże co dalej.
    Dziewczynki nie ma co się obawiać złej figury. Wszystko jest do dopracowania zaraz po ciaży. Teraz najważniejsze jest to by pięknie kropki się sypały . Czego z całego serduszka Wam życzę.
    Lenka ja tam beta?
    Aniu trochę długo w tej pracy. Ale no cóż jak trzeba to trzeba.
    Ja w środę mam wizytę i jak wszystko będzie dobrze to pojadę do zakładu zawieść L4 i troche do ludzi :-) bo juz wariuje :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Lenka to chyba pisała, ze w połowie czy pod koniec tygodnia idzie na betę.

Malgo86 mam nadzieje, ze @ nie przyszła!

W cudowne zapłodnienie w miesiącu urodzin nigdy nie wierzyłam. No cóż, urodzilam sie w styczniu, przemyśle to.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed hsg nie miałam wymaganych żadnych badan. Dostałam przed sumamed ktory miał niby wybić wszystkie ewentualne paskudztwa.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mnie chyba owulacji nie będzie :/ bo mało mam nerwów w tym miesiącu to jeszcze to...!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka tylko nie nastawiaj sie negatywnie do tej glukozy bo na prawdę da się to przeżyć
    Ania narzeka że kibluje w pracy a my z Agatką tęsknimy za ludźmi
    Ja to sie zrobiłam już totalnie aspołeczna no ale nc dziwnego po 5 miesiącach siedzenia w domu
    Rah a kiedy planujesz wizytę?
    Under a Ty jeszcze pracujesz?
    Malgo86 czekamy na wieści;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och nie doczytałam dobrze. Faktycznie albo w czwartek albo w piatek. W każdym badz razie trzymam kciuki.
    Strasznie rozczepana jestem ostatnio. Wczoraj gotowałam rosół i szykowałam jarzyny swoim ulubionym nożykiem . Nagle nożyk znikł :-( wszędzie my szukali. W lodówce, w śmietniku, nawet szafki R zaczał przesówać,a okazało się że nóż w rosole się gotuje. Wrzuciłam razem z jarzynami :-)

Aniu a może przez ten stres owulacja ci się przesunie? Ja podobnie miałam w grudniu. Stresu naprawde miałam sporo i owulacja o tydzień się spóźniła jak nigdy. Zawsze punktualnie była.

rah, gosia86, aja lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu faktycznie moze sie przesunąć. Jeszcze jej nie przekreslaj:)

Zupa nożowa! :D

Wizyta w sobote.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jesteś mega :)
    Ja w pierwszej ciąży mialam takie spanie że spaliłam ziemniaki w moim ulubionym garnku smród był w domu okropny ale na szczęście garnek dało się uratować:)
    Ciąża odmóżdża to fakt :)
    Rah to już zaciskam kciuki
    Aniu może dziewczyny mają racje i owulacja sie przesunie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:28

rah, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys widziałam na discovery cos takiego. Juz włączam :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam trochę mnie zdziwiło że lekarz jej powiedział że ma niski progesteron a miala ponad 60

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmiechu my mieli co nie miara. Wogóle zaczynam coś robić i robie to od dawna, a nagle zapominam co miałam zrobić lub robię coś (źle) a potem myśle. Zakręcona jak baranie rogi. :-)
    Rah to bedziemy czekać na wieści Super wieści :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Agatka tylko nie nastawiaj sie negatywnie do tej glukozy bo na prawdę da się to przeżyć
    Ania narzeka że kibluje w pracy a my z Agatką tęsknimy za ludźmi
    Ja to sie zrobiłam już totalnie aspołeczna no ale nc dziwnego po 5 miesiącach siedzenia w domu
    Rah a kiedy planujesz wizytę?
    Under a Ty jeszcze pracujesz?
    Malgo86 czekamy na wieści;)
    Hehe no ja też nie mam styczności w pracy z jakąś grupa ludzi, tylko z 1 małym 2,5 letnim osobnikiem płci męskiej który ma muchy w nosie ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hehe no ja też nie mam styczności w pracy z jakąś grupa ludzi, tylko z 1 małym 2,5 letnim osobnikiem płci męskiej który ma muchy w nosie ;)
    Aniu ale sam fakt wyjścia z domu do pracy trzeba się ubrać ogarnąć a jak się siedzi w domu to z człowieka robi się kapeć:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aniu ale sam fakt wyjścia z domu do pracy trzeba się ubrać ogarnąć a jak się siedzi w domu to z człowieka robi się kapeć:)

Dobrze powiedziane. Ja dziś szłam do labolatoriumi i na miasto to normalnie se oko pomalowałam i włosy wyprostowałam. Jak to mój tata zawsze mówi że z trabanta mercedesa zrobiłam :-)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dobrze powiedziane. Ja dziś szłam do labolatoriumi i na miasto to normalnie se oko pomalowałam i włosy wyprostowałam. Jak to mój tata zawsze mówi że z trabanta mercedesa zrobiłam :-)
    Agatka dokladnie o to mi chodziło:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie Wam współczuję, że jesteście uziemione w domu - ale czego się nie robi dla Dzidziusiów :) ja sama w domu mogę siedzieć maks 1 dzień, potem już do głowy dostaję...

Rah normalnie z głowy mi nie wychodzisz ;) brałaś jakieś wspomagacze w tym cyklu czy spokojnie czekałaś na operację?

Ciekawa jestem jak Malgo...:)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ