Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka gratuluję:*
U nas wszystko ok na wizycie żadne siuraki nam nie wyrosły:D i waży już 917 g
Aniu może Agatka ma rację że Twojego męża to przerasta że to po jego stronie leży problem, może potrzebna Wam szczera rozmowa?Lenka@, agatka196, magdalenka_ka, magda.o, Maandragora lubią tę wiadomość
-
Miło czytać, że Dzidziusie rosną zdrowo
Ania ja nigdy nie mówię mężowi, że są TE dni i jak myślę, że jest owulka to go 'prowokuję' do akcji kiedyś powiedziałam mu, że MUSIMY BO OWULKA to się obraził i powiedział, że nie jest maszynką. Wiem co czujesz, bo też przez to przechodziłam. Teraz nie mówię tylko działam
Pomyłka w Polsce straszna...najgorsze jest to, że teraz kościół i inni płodni, nie mający problemów z posiadaniem dzieci będą chcieli to wykorzystać aby zabronić in vitro. W wielkiej brytani nie ma aż takiego szumu jak w PL dobrze, że ta uchwała przeszła. Bynajmniej ludzie, ktôrzy nie mogli mieć zdrowych dzieci będą mieli teraz szansę urodzić zdrowiutkie dziecko
Dziewczyny jak spotykam się z opinią, że in vitro jest be i wbrew naszej wierze, albo, że widocznie Bóg tak chciał, aby ktoś nie mógł mieć dzieci to odpowiadam, że jeżeli ta osoba zachoruje np na raka to niech się nie leczy, bo Bóg tak chciał. Kiedyś nie było chemioterapii wieć Bóg pewnie też jest jej przeciwny.najgorzej mnie wkurza jak się wypowiadają ludzie, ktôrzy nie mają problemow z płodnością...Kati86, gosia86, JoJo86, magda.o lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Aniu!!!! Przytulam!!!
Dziewczyny moga miec racje, moze maz sie podłamał, nie czuje sie na siłach itp.ma moj tez mi zawsze mowi, ze nie jest maszynka. W tym miesiącu tez sie o to pokłóciliśmy! 2 dni przed owu strasznie sie sprzeczalismy i wiecej seksu nie było, odpuściłam, olałam.
Niestety czesto jest tak, ze jedno "leci w dół" a drugie musi ciagnąć w gore. A jak na zlosc, potem role sie zamieniają...po wszystkim złym przychodzą zawsze lepsze dni ;*gosia86, aja, magda.o lubią tę wiadomość
-
agatka196 wrote:My po wizycie. Dzidziuś ma 2 cm. Sereduszko bije 170 na minute. Jest to dokładnie 8tc i 4 dni. Ma raczki i nóżki :-)Termin porodu ustalony na 12.09. Cytologii nie zrobił bo przyplatała sie jakaś infekcja i musze brać leki. Następna wizyta za miesiac i dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ :-)na 2 marca.
Lekarz mówi że nie ma żadnych zastrzeżeń do rozwoju. Bo ja tym etapie jest wszystko ksiażkowo .
Cudownie :)gratuluję i trzymam mocno kciuki za Wasagatka196 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane! Miłego dnia! Dziękuję za wszystkie rady konflikt zazegnany. Będzie co ma być, ładnie przeprosił za ten cyrk z rana, było winko, świece i.... Ale czy to coś da niby jak obliczana to 4-5h przed owulacja było no ale..
rah, agatka196, aja, Eklerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Hej kochane! Miłego dnia! Dziękuję za wszystkie rady konflikt zazegnany. Będzie co ma być, ładnie przeprosił za ten cyrk z rana, było winko, świece i.... Ale czy to coś da niby jak obliczana to 4-5h przed owulacja było no ale..
Ania cudownie :* zrobiliście wszystko co mogliście a teraz trzeba czekać. Kto wie jak owulka z dwóch jajników to może bliźnięta będą
Mąż już po badaniu i teraz czekamy na wyniki. Będą za jakieś 3-4 dni , więc obstawiam wtorek. Chyba żadnego wyniku nie bałam się tak jak tego
Miłego dnia!Ania1986 lubi tę wiadomość
Aniu, najważniejszy jest spokój psychiczny!
Nie ma co teraz myślec czy wystarczy miało byc jak najbliżej owu, to masz a jajco moze byc zapłodnione 24 godz.
Spokojnego dnia kobitki!
Lenka, czekam na maila!! ;**Ania1986, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalenka_ka wrote:Ania cudownie :* zrobiliście wszystko co mogliście a teraz trzeba czekać. Kto wie jak owulka z dwóch jajników to może bliźnięta będą
Mąż już po badaniu i teraz czekamy na wyniki. Będą za jakieś 3-4 dni , więc obstawiam wtorek. Chyba żadnego wyniku nie bałam się tak jak tego
Miłego dnia! -
Ja walczę ze sobą żeby nie nasikać na test przed terminem @. Mam chyba z 5 testów w domu i strasznie mnie korci żeby choć jeden olać
Ania trzymam mocno kciuki za ten cykl!
Maandragora właśnie miałam pisać, że coś dawno Cię nie widziałam na forum, fajnie, że wróciłaś
Lenka czekamy z niecierpliwością na Twoją bete!
Magdalenka mocno wierzę, że wyniki będą fantastyczne :*
Dziś już czwartek, jutro mam wolne i jadę do koleżanki poznać jej dwumiesięcznego synka jest tak przesłodki, że chyba go schrupę
Miłego dnia Dziewczynkimagda.o, Maandragora, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Zaglądam co chwilkę w oczekiwaniu na Lenkę...
Ja już w pracy a tak mi się nie chce, że hoho. W domu czeka na mnie książka, którą muszę oddać do biblioteki w poniedziałek, a nawet nie jestem w połowie, więc chętnie bym się zaszyła pod kołderką...zwłaszcza, że część naszych klientów to pieprzone buce aż chce się im przywalić, no ale przez telefon się nie da właśnie taki jeden kretyn zadzwonił i mi skutecznie zepsuł poranek
JoJo oj jak ja znam to uczucie! Z tego powodu nie mam ani jednego testu i nie kupię aż mi się okres nie spóźni o 3 dnimagda.o lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAniu to naromalne..mój mąż tez się buntuje, że przypominam sobie o nim tylko jak mam owu ale wystarczy założyć kusą bieliznę i działamy
no danwo mnie nie było bo człowiek się strasznie nakręca na tym forum więc staram się trochę zdystansować
super, że dzieciaczki rosną zdrowo i jeszcze raz gratulujęgosia86, magda.o lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czytam ale czasu na pisanie coraz mnie
Under i Rah co do 4h przed monitorem w pracy to niestety albo i stety pracodawcy przestrzegają tego bo w KP nadal nic się nie zmieniło i ciężarnej wolno tylko 4h.
Co do afery w PL z in vitro to ja mam nadzieję że pomoże to aby w końcu ruszyło się coś z ustawą, ale rzeczywiście straszna sytuacja mam nadzieję tylko że matka okaże się prawdziwie pragnącą i nie odda maluszka bo to byłby gwóźdź do trumny IVF i powód do radości dla "katoli"...
Cieszę się z pięknie rozwijających się Waszych maluszków i w sobote czekam na dobre wiadomości od Rah :*
Lenka ja zaciskam kciukasy tak mocno że głodna chodzę i Dieselka zaniedbuję pisać też ciężko
Ja max do niedzieli powinnam powitać @
Gosia dziękuję :*gosia86 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Maandragora wrote:a i mam jeszcze pytanie nie wiecie może co oznacza niski estriadol w fazie lutealnej? Bo moja gin mi powiedziała, że coś niski jest ale chyba nie chciała mnie nakręcać dlatego nie ciągnęła tematu..;/
ja wiem że przed owulacją rośnie, a po owu prawdopodobnie spada.
ale poczytaj sama
https://portal.abczdrowie.pl/estradiol
a jaki wynik masz?Maandragora lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ania1986 wrote:my tez kino i 50 twarzy Greya;)(moj pomysł)organizacja reszty wieczoru nalezy do meza;)
Mieszkam koło Multikina, byłam wczoraj zapytać, ale nikt nie wiedział, na stronie internetowej cisza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:29