X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno rezerwacji nie da się zrobić ze względu na duże zainteresowanie. Mój mąż idzie w poniedziałek zakupić bilety.

Eklerka lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też rozmawiałam z moim i w walentynki idziemy do kina na 50 twarzy Greya.
    A ogólnie to dzis jakos smutno tak za oknem. Tak mi się marzy już piękna wiosna. Słońca mi brakuje :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Beta negatywna :*
    Teraz pozostało HSG...

Nie wiem, czy da się bardziej pragnąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:32

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Beta negatywna :*
    Teraz pozostało HSG...

Nie wiem, czy da się bardziej pragnąć...
    tule mocno kochana!!! w końcu się uda, musi! <3

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny jestem dobita dzisiaj. Szefowa, która notabene też jest w ciąży, się nade mną wyżywa w pracy. W ogóle nie zwraca na to, że daje mi tyle roboty, że przez 8h nie odchiodzę od komputera. A potem się na mnie wydziera, że nie wyrabiam się w 4h w które mam pracować.

Powiedzcie mi jak to jest z wychodzeniem na badania w trakcie godzin pracy jeśli nie mogą się one odbyć kiedy indziej? Muszę odrabiać te godziny?

Wczoraj poszła mi krew z nosa, siedziałam 1.5h poza open space'm. Były to teoretycznie godziny, podczas których miałam już siedzieć poza komputerem. Jak wróciłam, to poinformowała mnie tylko, że teraz mam to odrbić i dzisiaj i jutro muszę przyjść wcześnie.

Ona sobie w ogole wychodzi jak chce, a dzisiaj jak ją spytałam czy mogę wyjsć jutro do lekarza, to się wydarła na mnie przy wszystkich, że mam siedzieć jak mi każe. Wkurzyłam się, powiedziałam, że ona wychodzi, a ona do mnie wtedy "ale ja jestem twoją przełożoną, poza tym, twoja ciąża to dopiero 3 miesiąc, jeszcze możesz poronić".

Niestety nie ma żadnej wizyty do internisty nawet, bo od jutra bym poszła na zwolnienie już ;(

Musiałam się wygadać. Wybaczcie!

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka tule <3

Under ja nie wiem jak to jest musiałabyś poczytać gdzieś o prawach jakie teraz masz. Szefowa zachowuje się skandalicznie i ani minuty dłużej bym tam nie została. Na Twoim miejscu jutro bym zadzwoniła i poprosiła o urlop na żadanie i załatwiła jakiekolwiek L4.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka :*

Under ja nie wiem jak jest w Polsce, ale chyba też masz prawo do wizyt u lekarza w trakcie pracy. Na Twoim miejscu jeszcze dzisiaj pojechałabym na pogotowie 'z bardzo silnym bólem brzucha' i poprosiła na końcu o zwolnienie. Szefowa - brak słów, co za sucz!!! Jak tak można??? Ma ona kogoś nad sobą?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka tulę mocno :*

Under nie masz jakiegoś prawnika wśród znajomych? Bo mnie to podchodzi pod jakieś psychiczne znęcanie się nad pracownikiem. Masz świadków tego co Ci powiedziała. Czy ta sucz ma nad sobą jeszcze kogoś? Nie możesz tego tak zostawić. A jeśli nie chcesz naprawdę się z tą babą konfrontować to idź szybko na L4 i już. Przecież jak mój mąż by się dowiedział, że ktoś tak się do mnie zwraca to by zabił

uwo943r8xa2yg4kz.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma nad sobą jeszcze 2 osoby, ale obie ma owinięte wkoło palca.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under czytaj to kobieto http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/289618,Kiedy-pracownica-w-ciazy-moze-zwolnic-sie-na-badania-lekarskie-w-czasie-pracy.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    A ja dziewczyny jestem dobita dzisiaj. Szefowa, która notabene też jest w ciąży, się nade mną wyżywa w pracy. W ogóle nie zwraca na to, że daje mi tyle roboty, że przez 8h nie odchiodzę od komputera. A potem się na mnie wydziera, że nie wyrabiam się w 4h w które mam pracować.

Powiedzcie mi jak to jest z wychodzeniem na badania w trakcie godzin pracy jeśli nie mogą się one odbyć kiedy indziej? Muszę odrabiać te godziny?

Wczoraj poszła mi krew z nosa, siedziałam 1.5h poza open space'm. Były to teoretycznie godziny, podczas których miałam już siedzieć poza komputerem. Jak wróciłam, to poinformowała mnie tylko, że teraz mam to odrbić i dzisiaj i jutro muszę przyjść wcześnie.

Ona sobie w ogole wychodzi jak chce, a dzisiaj jak ją spytałam czy mogę wyjsć jutro do lekarza, to się wydarła na mnie przy wszystkich, że mam siedzieć jak mi każe. Wkurzyłam się, powiedziałam, że ona wychodzi, a ona do mnie wtedy "ale ja jestem twoją przełożoną, poza tym, twoja ciąża to dopiero 3 miesiąc, jeszcze możesz poronić".

Niestety nie ma żadnej wizyty do internisty nawet, bo od jutra bym poszła na zwolnienie już ;(

Musiałam się wygadać. Wybaczcie!
    co za suka! kochana a nie mozesz tego zgłosic do osoby ktora jest nad nią, bo na pewno taka jest. bo to co piszesz to jest chore zachowanie...

Dobra doczytałam ze ma i ze sobie owinęła , to idz do tego co jest najwyżej i postrasz inspekcja pracy jeśli tego nie ograną...zwolnic Cie nie zwolnią przynajmniej przez te prawie 2 lata..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:43

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Under czytaj to kobieto http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/289618,Kiedy-pracownica-w-ciazy-moze-zwolnic-sie-na-badania-lekarskie-w-czasie-pracy.html

Wiem wiem, tylko tutaj nie ma jasno czy muszę ten czas odrobić, czy nie.

Ania, nad nią jest dwóch facetów, który jedzą jej z ręki niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:44

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,111974037,,lekarz_w_godzinach_pracy_jak_to_jest_.html?v=2

Na samym dole czytaj

I jeszcze coś takiego
    http://prawomamy.blogspot.com/2012/03/zwolnienie-z-pracy-na-badania-lekarskie.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:00

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w dalszym ciągu nie ma jasno określone, czy muszę to odpracowywać, czy nie. Przejdę jutro do dziewczyn z kadr, może one mi to wyjaśnią.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under zadwoń do inspekcji pracy anonimowo i się zapytaj.
    Dla mnie jasne jest, że nie musisz tego odpracowywać.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udner mnie liderka straszyla że muszę podpisać pismo że rezygnuje ze swojego stanowiska i zadzwoniłam do inspekcji pracy opisalam sytuacje ze jestem na L4 a liderka chce mnie wezwać do pracy żeby podpisać rezygnacje ze stanowiska
    A co sie okazało że pracodawca nie może nas wzywać do zakładu jeśli jestesmy na L4
    Dziewczyny dobrze radzą zadzwoń do inspekcji pracy i wszystkiego się dowiesz
    Jeszcze chciałam dodać że to naprawdę sucz bo jak kobieta kobiecie może tak powiedzieć?!
    A mąż nie dał by rady załatwić jakiegoś chwilowego L4?a na jutro może urlop na żądanie i niech się wypcha sucza

Lenka Słoneczko tulę Cię do serducha :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos wytrzymam dwa dni, we wtorek mam wizyte planowa, wtedy wezme na zadanie a potem l4 juz.

syy2cwa15lizurwm.png

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka słonko :* :(
    życie jest niesprawiedliwe :(

Under jeśli masz możliwość zmykaj na L4 jeśli nie to proponuję używać dyktafonu przy rozmowach z tą suką... a później do przełożonych puścić i zapytać co w tej sytuacji zrobią... pamiętaj że Ty teraz jesteś już chroniona! a mobbing nad ciężarną to podwójne przekroczenie prawa!
    Jak by mi takie coś powiedziała to bym chyba nie wytrzymała... szok że ciężarna ciężarnej może powiedzieć coś takiego :(

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze jak wytlumacse lekarce czemu chce na l4, to mi da :(

syy2cwa15lizurwm.png

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest ludzka to przez wzgląd na to że tyle nerwów Cię tam spotyka powinna dać bez problemu. trzymam kciuki i nie daj się jutro tej kretynce - odpyskuj a już na pewno się nie denerwuj :*

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ