Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja dziewczyny jestem dobita dzisiaj. Szefowa, która notabene też jest w ciąży, się nade mną wyżywa w pracy. W ogóle nie zwraca na to, że daje mi tyle roboty, że przez 8h nie odchiodzę od komputera. A potem się na mnie wydziera, że nie wyrabiam się w 4h w które mam pracować.
Powiedzcie mi jak to jest z wychodzeniem na badania w trakcie godzin pracy jeśli nie mogą się one odbyć kiedy indziej? Muszę odrabiać te godziny?
Wczoraj poszła mi krew z nosa, siedziałam 1.5h poza open space'm. Były to teoretycznie godziny, podczas których miałam już siedzieć poza komputerem. Jak wróciłam, to poinformowała mnie tylko, że teraz mam to odrbić i dzisiaj i jutro muszę przyjść wcześnie.
Ona sobie w ogole wychodzi jak chce, a dzisiaj jak ją spytałam czy mogę wyjsć jutro do lekarza, to się wydarła na mnie przy wszystkich, że mam siedzieć jak mi każe. Wkurzyłam się, powiedziałam, że ona wychodzi, a ona do mnie wtedy "ale ja jestem twoją przełożoną, poza tym, twoja ciąża to dopiero 3 miesiąc, jeszcze możesz poronić".
Niestety nie ma żadnej wizyty do internisty nawet, bo od jutra bym poszła na zwolnienie już ;(
Musiałam się wygadać. Wybaczcie!matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Lenka tule
Under ja nie wiem jak to jest musiałabyś poczytać gdzieś o prawach jakie teraz masz. Szefowa zachowuje się skandalicznie i ani minuty dłużej bym tam nie została. Na Twoim miejscu jutro bym zadzwoniła i poprosiła o urlop na żadanie i załatwiła jakiekolwiek L4. -
Lenka :*
Under ja nie wiem jak jest w Polsce, ale chyba też masz prawo do wizyt u lekarza w trakcie pracy. Na Twoim miejscu jeszcze dzisiaj pojechałabym na pogotowie 'z bardzo silnym bólem brzucha' i poprosiła na końcu o zwolnienie. Szefowa - brak słów, co za sucz!!! Jak tak można??? Ma ona kogoś nad sobą?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Lenka tulę mocno :*
Under nie masz jakiegoś prawnika wśród znajomych? Bo mnie to podchodzi pod jakieś psychiczne znęcanie się nad pracownikiem. Masz świadków tego co Ci powiedziała. Czy ta sucz ma nad sobą jeszcze kogoś? Nie możesz tego tak zostawić. A jeśli nie chcesz naprawdę się z tą babą konfrontować to idź szybko na L4 i już. Przecież jak mój mąż by się dowiedział, że ktoś tak się do mnie zwraca to by zabił -
nick nieaktualnyunder_the_snow wrote:A ja dziewczyny jestem dobita dzisiaj. Szefowa, która notabene też jest w ciąży, się nade mną wyżywa w pracy. W ogóle nie zwraca na to, że daje mi tyle roboty, że przez 8h nie odchiodzę od komputera. A potem się na mnie wydziera, że nie wyrabiam się w 4h w które mam pracować.
Powiedzcie mi jak to jest z wychodzeniem na badania w trakcie godzin pracy jeśli nie mogą się one odbyć kiedy indziej? Muszę odrabiać te godziny?
Wczoraj poszła mi krew z nosa, siedziałam 1.5h poza open space'm. Były to teoretycznie godziny, podczas których miałam już siedzieć poza komputerem. Jak wróciłam, to poinformowała mnie tylko, że teraz mam to odrbić i dzisiaj i jutro muszę przyjść wcześnie.
Ona sobie w ogole wychodzi jak chce, a dzisiaj jak ją spytałam czy mogę wyjsć jutro do lekarza, to się wydarła na mnie przy wszystkich, że mam siedzieć jak mi każe. Wkurzyłam się, powiedziałam, że ona wychodzi, a ona do mnie wtedy "ale ja jestem twoją przełożoną, poza tym, twoja ciąża to dopiero 3 miesiąc, jeszcze możesz poronić".
Niestety nie ma żadnej wizyty do internisty nawet, bo od jutra bym poszła na zwolnienie już ;(
Musiałam się wygadać. Wybaczcie!
Dobra doczytałam ze ma i ze sobie owinęła , to idz do tego co jest najwyżej i postrasz inspekcja pracy jeśli tego nie ograną...zwolnic Cie nie zwolnią przynajmniej przez te prawie 2 lata..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:43
-
agatka196 wrote:Under czytaj to kobieto http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/289618,Kiedy-pracownica-w-ciazy-moze-zwolnic-sie-na-badania-lekarskie-w-czasie-pracy.html
Wiem wiem, tylko tutaj nie ma jasno czy muszę ten czas odrobić, czy nie.
Ania, nad nią jest dwóch facetów, który jedzą jej z ręki niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:44
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,111974037,,lekarz_w_godzinach_pracy_jak_to_jest_.html?v=2
Na samym dole czytaj
I jeszcze coś takiego
http://prawomamy.blogspot.com/2012/03/zwolnienie-z-pracy-na-badania-lekarskie.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:00
-
No ale w dalszym ciągu nie ma jasno określone, czy muszę to odpracowywać, czy nie. Przejdę jutro do dziewczyn z kadr, może one mi to wyjaśnią.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Udner mnie liderka straszyla że muszę podpisać pismo że rezygnuje ze swojego stanowiska i zadzwoniłam do inspekcji pracy opisalam sytuacje ze jestem na L4 a liderka chce mnie wezwać do pracy żeby podpisać rezygnacje ze stanowiska
A co sie okazało że pracodawca nie może nas wzywać do zakładu jeśli jestesmy na L4
Dziewczyny dobrze radzą zadzwoń do inspekcji pracy i wszystkiego się dowiesz
Jeszcze chciałam dodać że to naprawdę sucz bo jak kobieta kobiecie może tak powiedzieć?!
A mąż nie dał by rady załatwić jakiegoś chwilowego L4?a na jutro może urlop na żądanie i niech się wypcha sucza
Lenka Słoneczko tulę Cię do serducha :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:51
-
Lenka słonko :*
życie jest niesprawiedliwe
Under jeśli masz możliwość zmykaj na L4 jeśli nie to proponuję używać dyktafonu przy rozmowach z tą suką... a później do przełożonych puścić i zapytać co w tej sytuacji zrobią... pamiętaj że Ty teraz jesteś już chroniona! a mobbing nad ciężarną to podwójne przekroczenie prawa!
Jak by mi takie coś powiedziała to bym chyba nie wytrzymała... szok że ciężarna ciężarnej może powiedzieć coś takiegoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Jeśli jest ludzka to przez wzgląd na to że tyle nerwów Cię tam spotyka powinna dać bez problemu. trzymam kciuki i nie daj się jutro tej kretynce - odpyskuj a już na pewno się nie denerwuj :*IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019