X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Hej dziewczyny, a ja głupia znowu zaczynam się nakręcać, nawet kupiłam dwa testy...
    Jojo gratuluję bladzioszka :)

Madlenka to nakręcanie jest chyba w naszej kobiecej naturze ;) u mnie 17dc i zaraz po owulacji zaczęły mnie boleć piersi a raczej szczypać sutki, wczoraj prawie zasnęłam w wannie i masz babo placek - myślę sobie 'jestem w ciąży jak nic' a potem znów spadnę twardo na pupę ;) a tak szczerzę to mam już dosyć drugich połówek cykli. Powinny trwać maks 3 dni a potem na czole powinno się wyświetlać, że ciąża albo jej brak. Kto wymyślił 14 dniową faze lutealną ?!

madlenka, magda.o, aja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja bynajmniej wiecie czego się spodziewać. Ja pomalu przyzwyczajam się do myśli, że na naturalną ciąże są małe szanse i zaczynam się oswajać z myślą o in vitro. za niecałe 2 tyg mamy wizytę u lekarza i zobaczymy co i jak. Nie nawidzę tego całego czekania...

• madlenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Madlenka to nakręcanie jest chyba w naszej kobiecej naturze ;) u mnie 17dc i zaraz po owulacji zaczęły mnie boleć piersi a raczej szczypać sutki, wczoraj prawie zasnęłam w wannie i masz babo placek - myślę sobie 'jestem w ciąży jak nic' a potem znów spadnę twardo na pupę ;) a tak szczerzę to mam już dosyć drugich połówek cykli. Powinny trwać maks 3 dni a potem na czole powinno się wyświetlać, że ciąża albo jej brak. Kto wymyślił 14 dniową faze lutealną ?!

Zgadzam się z Tobą w 100%!!! Nie wytrzymam z testem do środy.

magda.o lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja juz mam 5 szt quxxi zakupionych :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowym mamusiom u mnie po raz Ety pojawiła sie @

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    gratuluje nowym mamusiom u mnie po raz Ety pojawiła sie @[/QUOT

Ewelina a działacie już coś z lekarzami? Mieliście już jakieś badania?

ewelina27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynkom, którym się udało zajść w ciążę. Mam nadzieję , że i ja niedługo do was dołączę. I mocno trzymam kciuki za te, które ciągle czekają. Powodzenia!

• madlenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam test i negatywny, czego się spodziewałam bo dziś dopiero 11dpo. Mam jeszze nadzieję, że to za wcześnie. Mam jeszcze jeden test, ale on musi poczekać do środy. Ale pewnie niedługo pojawi się @, bo zawsze tak się dzieje, jak zrobię test.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:)
    W końcu oficjalnie. Byłam na usg, jest ładny pęcherzyk, widać cień bobasa, ale jest jeszcze za malutki (jutro zaczyna się 6 tydzień). Ważne jednak, że jest i jest prawidłowo w macicy. Kolejne usg za 2 tyg.
    W piątek 30.01 robiłam betę i była 117, a poniedziałek 1.02 była ok. 540.
    Jako, że objawy nieco ustąpiły (przestały boleć piersi, jestem mniej senna, ledwo czuję coś tam w brzuchu), dostałą Duphaston i w przysz|łym tyg. powtarzam betę.

Nie traćcie wiary! Jednak cuda się zdarzają! Ja mam tyle problemów, że w ogóle ciąża to jakaś bajka. Bez laparo to w ogóle nie było szans. A po laparo jakieś kilka miesięcy. A tu proszę, taki szok. Mam nadzieję, że nic się po drodze nie spieprzy!
    Tak czy siak, życie zaskakuje, kiedy najmniej się tego spodziewamy!

Acha, i u mnie sikaniec 13 dpo był negatywny. Więc jednak warto czasem dłużej poczekać.

Pozdrawiam czarnobylaski!

gosia86, Ania1986, szpilka, agatka196, Kati86, under_the_snow, aja, magdalenka_ka, JoJo86, magda.o, Maandragora, Eklerka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu przymierzam sie do lekarza ale jakos brak mi czasu załozyłam firme i ciagle latam po urzedach moze to i głupie tłumaczenie ale ten ostatni cykl odpusciłam dałam spokój w poniedziałek ide na badania i niech sie dzieje co chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje ze mam cos nie tak z pierwsza fazą bo jakoś 89dc pojawia sie płodziak i mi sie wydaje ze za wczesnie

• aja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nici z badania w przyszłym tygodniu na przeciwciała blokujące. Mąż się rozchorował, ma tempke 38,5, katar i kaszel. do tego mega nieznośny. Jak go prosiłam, żeby się do mnie nie zbliżał, to latał cały czas się przytulać itd., jak kaszlał to się nie zatykał, no i mnie też wzięło ;/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    A u nas nici z badania w przyszłym tygodniu na przeciwciała blokujące. Mąż się rozchorował, ma tempke 38,5, katar i kaszel. do tego mega nieznośny. Jak go prosiłam, żeby się do mnie nie zbliżał, to latał cały czas się przytulać itd., jak kaszlał to się nie zatykał, no i mnie też wzięło ;/
    to Cie pociesze u nas to samo! a wiec pewnie tez odpuścimy tego 20 badanie nasienia :( mój puki co ma 37,5 katar i kaszel...pewnie taka temp podwyższona juz będzie miała wpływ na kijanki

• rah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby faceci byli bardziej podatni na choroby? A moze mniej o siebie dbają? U nas to samo. Staram sie jakos trzymać ale moj to juz rozłożony od kilku dni.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki współczuje małżów chorych. Jak facet chory to już tragedia narodowa.

Rah super wieści z wizyty! Brak objawów to tylko cud w ciaży i można pozazdrościć.
    U nas zawsze coś jakieś urozmaicenia ciażowe musza być. Od wczoraj wieczora głowa boli, a dotego czuje się jakby jakiś wampir wyssał ze mnie cała energie.
    Ale nic coraz bliżej 2 trymestru więc mam nadzieje, że samopoczucie będzie lepsze.
    Jojo jak tam powtórka testu nic się nie chwalisz.

Dziewczynki kochane nie traćcie wiary jak napisała Rah. Na wszystkie z Nas czeka szczęście. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, teraz jakiś wirus paskudny panuje, bo i dzieci chorują i dorośli. A to wszystko przez kolegę męża. Zaraził go (wszyscy u niego w domu chorowali), a mąż mnie.

Aniu, gorączka ma wpływ. Szkoda robić ze względu na to, że może to zaburzyć wyniki, a poza tym szkoda tracić pieniądze.
    My też musimy być zdrowi, bo 400zł (tyle kosztuje nasze badanie) piechotą nie chodzi.

Agatka, dokładnie, tragedia narodowa. mój to jest wtedy strasznie nieznośno - jojąco - narzekający.

Ciężko jest nie tracić nadziei. Mam nadzieje, że dobrze nam wyjdą te przeciwciała. Od nich wszystko zależy.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba miesiąc trzeba odczekać z tego co kojarzę...

• rah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko dlatego wlasnie nawet lekarz sie nico "zainteresował" bo chyba nie powinno tak byc :/
    No nic, zobaczymy...

Co do chorego faceta, na szczescie nie miewam takich problemów. :) moj to choćby umierał, to powie ze jest ok.

A co do badan, to nam kiedys lekarz powiedział, ze miesiac/dwa to po antybiotykach. 2 tyg- do miesiąca po zwykłych przeciwbólowych. I wszystko zależy od szestotliwoscii stosunków.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sama Rah. Ale sa u nas na filetowej stronie dziewczyny, które bezobjawowo przechodza ciaże i wszystko jest dobrze. Badźmy dobrej myśli. Trzymam kciuki!

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczynki współczuje małżów chorych. Jak facet chory to już tragedia narodowa.

Rah super wieści z wizyty! Brak objawów to tylko cud w ciaży i można pozazdrościć.
    U nas zawsze coś jakieś urozmaicenia ciażowe musza być. Od wczoraj wieczora głowa boli, a dotego czuje się jakby jakiś wampir wyssał ze mnie cała energie.
    Ale nic coraz bliżej 2 trymestru więc mam nadzieje, że samopoczucie będzie lepsze.
    Jojo jak tam powtórka testu nic się nie chwalisz.

Dziewczynki kochane nie traćcie wiary jak napisała Rah. Na wszystkie z Nas czeka szczęście. :-)

Jestem na weekend u znajomych i nie robiłam testu jeszcze. Dziś 12 dzień po owu objawów brak, bolesne piersi ale przed okresem tez bolą, więc myślę że po prostu pepino test mógł mnie nabrać tym cieniem. Zobaczymy co to będzie. Jutro jak wrócę to pewnie zrobię wieczorem bo do pon rano nie ma szans żebym wytrzymała ;) oczywiście Was poinformuje o wszystkim :) życzę dużo zdrówka Wam i Waszym Mężczyznom!

rah lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ