Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane, miłej niedzieli
Ja wczoraj przeszłam sama siebie o 00:20 wstałam z łóżka i poszłam smażyć 2 placki ziemniaczane w jeden moment naszła mnie chcica i koniec (nie mówiąc już o tym ze placki w tym tyg jadłam juz 4 raz)
rah, gosia86, aja lubią tę wiadomość
-
A u mnie dopadło przeziębienie. Głowa boli już 3 dzień, nos zapchany i gardło bolace tak że śliny przełknać nie mogę. Wysłałam mojego do Rosmana po syrop i tabletki na gardło Prenalen. Zastanawiam się jednak czy mozna użyć TantumVerde to by mi życie uratowało.
Aniu twoje placki mnie rozbawiły i dały do myślenia -
Agatka Tantum Verde raczej nie. Ja jak w grudniu byłam chora i poszłam do lekarza to powiedział, żebym nie brała. A wtedy się już starałam o bobo i byłam po owulacji. Ale wiesz, co lekarz to opinia. Szybkiego powrotu do zdrowia. A na gardło mi pomagała herbata z cytryną i ogromną łyżką miodu
Zdrówka wszystkim kobietkom i ich facetom. Bo coś dużo tu Wasrah, agatka196 lubią tę wiadomość
-
JoJo trzymam kciuki!
Rah nie miałam jeszcze okazji pogratulować zerkałam na forum, ale nie miałam jak napisać. Nadal trzymam mocno kciuki za kolejną wizytę i za serduszko mam książkę 'moja ciąża' i w niej jest napisane, że zazwyczaj kobiety zaczynają czuć się 'ciążowo' ok 8 tyg. Więc nie martw się :*
Mój lekarz niestety jest na urlopie i postanowiłam nie dowiadywać się o wyniki badania nasienia. Przez telefon mogą nam tylko powiedzieć, że są w normie bądź nie. A jak wyjdzie coś źle, to nie mogą przez telefon powiedzieć co. A więc wizyta dopiero w następną środę... nie nawidzę czekać. I w ten dzień też spodziewam się @...jak przetrwać ten czas ja się pytam???rah lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
Dzieki Magdalenko
W poprzedniej ciazy miałam objawy od razu i zaczęły ustępować 9-10 tydz. dlatego teraz sie troche martwie. Ale dzis pol dnia siedze w wc z powodu biegunki, takze to chyba tez objaw -
Ania1986 wrote:Agatka syrop z cebuli i płukanie ciepła woda z sola na gardło, ewentualnie rzucie goździków
Dzięki Aniu. Tylko z tym płukaniem to nie bardzo. Ostatnio dobrze zębów umyć nie mogę, a wypłukać jame tk horror.
Jak się robi ten syrop z cebuli? Bo jie mam zielonego pojęcia. -
agatka196 wrote:A u mnie dopadło przeziębienie. Głowa boli już 3 dzień, nos zapchany i gardło bolace tak że śliny przełknać nie mogę. Wysłałam mojego do Rosmana po syrop i tabletki na gardło Prenalen. Zastanawiam się jednak czy mozna użyć TantumVerde to by mi życie uratowało.
Aniu twoje placki mnie rozbawiły i dały do myślenia
Polecam też przegryzanie goździków super znieczulają gardło
Co do syropu z cebuli też próbowałam ale jeśli masz mdłości to nie polecam ja nie miałam a syrop i tak się nie przyjął
Rah gratuluję wszystko będzie dobrze cieszę się że nie ma uciążliwych objawów
Mi mdłości przytrafiły się kilka razy i dziękowałam bogu że tylko kilka
Magdalenko masz racje poczekaj z wynikami do wizyty u lekarza szkoda nerwów
Aniu u mnie tez były placki ale o takiej porze to jeszcze nie
Jojo trzymam kciuki za testowanie i koniecznie daj nam znać
Lenka słoneczko trzymaj się cieplutko myślami jestem z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 13:45
agatka196 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Dzięki Aniu. Tylko z tym płukaniem to nie bardzo. Ostatnio dobrze zębów umyć nie mogę, a wypłukać jame tk horror.
Jak się robi ten syrop z cebuli? Bo jie mam zielonego pojęcia.
1. Dwie duże cebule drobno posiekaj.
2. Włóż do słoiczka i zasyp dwiema czubatymi łyżkami cukru.
3. Zakręć słoik i odstawić na kilka godzin. Kiedy cebula puści sok, przelej go przez gazę. Taki syrop z cebuli można pić 2-3 razy dziennie po jednej łyżce.agatka196 lubi tę wiadomość
-
Ledwo weszłam do domu, biegiem do łazienki, sikam i mam Dziewczynki Kochane dwie kreski!!! I to nie z porannego moczu pink test z rossmanna. Rano pójdę na betę dla pewności. Jeszcze nie dociera do mnie, jest to tak surrealistyczne...
agatka196, madlenka, gosia86, aja, magdalenka_ka, ewelina27, rah, szpilka, magda.o, Maandragora lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny