Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
JoJo gratulacje jeszcze raz! Piękna beta
Mamy wyniki męża! Lekarz jest z nich zadowolony, ale wszystkiego dowiemy się za 9 dni. Ale chyba jest dobrze uff kamień z serca. Tak się martwiłam...
Dzięki Wam za wszystkie rady. Ciężko jest wyluzować, bo to jest już 12 miesięcy i z każdym miesiącem jest co raz większy niepokój. Ale mam już plan na najbliższe dni. Skorzystałam z porad i zajmę się gotowaniem (niewypróbowane do tej pory przepisy), pieczeniem na tłusty czwartek, poćwicze w końcu na stepie, pójdę do kina, obejdę święto naleśnika i wywołam zdjęcia z wakacji z ostatnich trzech lat (!). To powinno mnie zająć na jakiś czas
Agatka daj znać po wizycie i zdrowiej szybko!agatka196, JoJo86, szpilka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Jojo, rośnijcie zdrowo
Magdalenka, ja mogłabym tyle rzeczy robić, a się mi nie chce i leże przed tv, albo siedzę na necie ;/
Agatka, myślę zrobić oponki, ale co mi z tego wyjdzie, to się dopiero okaże.JoJo86 lubi tę wiadomość
-
Ja to ciasta umiem piec ale jakieś właśnie oponki, paczki czy coś takiego zwłaszcza z ciasta drożdżowego to jedna wielka klapa.
Jak macie jakieś sprawdzone przepisy to ja bardzo chętnie poproszę. Myślę, że do czwartku mi przejdzie to coś upichce -
Magdalenka mialam zamiar podpowiedzieć rozwiązywanie krzyżówek bo sama sie dzis za to zabrałam;)
Cieszę się że wyniki męża są dobre
Jak sobie pomyśle ile rzeczy bym mogła zrobić a mi zwyczajnie sie nie chce to aż żal
Ale wszystko przez to że strasznie sie rozleniwiłam przez ten czas gdy miałam nakaz leżenia i teraz zwyczajnie trudno mi sie za cokolwiek zabrać
Agatko szybkiego powrotu do zdrowia
Jojo śliczna betaJoJo86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ja dzisiaj byłam na badaniach zrobiłam tsh, ft3 ft3 estriadol lh i fsh jutro wyniki zobaczymy co i jak mam nadzieje ze coś wyjdzie i ze jak pójde do endo i gina to cos przepiszą i w końcu zajdę w ciąże a jesli temat o słodkościach to
I) oponki serowe
skł: 2-3 szkl mąki ,2-3 jaja , 1/2 szkl cukru 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia trochę sera 1/2 szkl śmietany wszystko wymieszać zagnieść ciasto rozwałkować na stolnicy i formować szklanką i nakrętką oponki smażyć w głębokim tłuszczu
II) Faworki
25 dag mąki,2dzag masła,3 żółtka,1/4 szkl śmietany , kieliszek spirytusu a jak nie macie spirytu to bimber albo ocet szczypta soli , olej lub smalec do smażenia
mąkę przesiany pęcherzyki powietrza przykrywamy sciereczką i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce Następnie wałkujemy kroimy na paski z dziurą formujemy faworki i smażymy w głebokim tłuszczu mam nadzieje ze jasno opisałam pozdrawiam i gratuluje nowym mamusiom
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny jeszcze raz, oczywiście nie znikam stąd bo to najlepszy wątek ze wszystkich na ovu
Ja w zeszłym roku napiekłam faworków i racuchów, a ponieważ byliśmy tylko we dwoje to wszystko zjedliśmy sami w tym roku chyba kupię kilka pączków w cukierni, żeby się aż tak nie ojeść jak wtedy -
Hej dziewczyny!
Jojo serdeczne gratulacje bety.
Agatka fajnie, że już troche lepiej się czujesz.
Czy wy też tak czasami macie, że rozbieracie testy na części. Ja dziś tak zrobiłam bo wydawało mi się, że coś widzę pod tym śliskim papierkiem. Później go złożyłam i trochę widać chyba kreseczkę... Muszę poczekać do jutra rana
http://naforum.zapodaj.net/12bb571f782f.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:15
-
Madlenka trzymam mocno kciuki! Wykresik książkowy więc może coś tam się kryje I na zdjęciu, choć niewyraźnym, widać drugą kreskę!
Tak z moich ostatnich doświadczeń, przy becie tak wysokiej, dziś rano na jednym teście Unites kreska była bladziutka. Natomiast wczoraj na PinkTest była bardzo wyraźna. Więc najlepiej wypróbuj test innej firmy polecam ten pink z rossmanna -
Madlenka to zrób najpierw anmil
W ogóle to chciałam Ci polecić płytkowy bobo test
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2006e1920309.jpg
Takie kreski miałam przy becie 56 na tym bobo teście o wiele bardziej widoczne niż na paskowym
Zaciskam kciuki i czekam na poranne wieści
Oj długa noc przed Tobą:*