X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek gin i 3 marca do endo troche mnie te wyniki zbiły z stropu bo nie sadziłam ze sie tak pokićkały ale co zrobic szkoda tylko tych lat straconych moze teraz predzej zajde zobaczymy
    Lenka walcz do upadłego wszystkim z małymi bąbelkami życzę spokojnej ciąży
    Eklerka współczuje dolegliwości trzymaj sie kochana
    a ja zamiast szykowac sie do tłustego czwartku to olewam wszystko jutro trzeba zrobic zakupy pozdrawiam wszystkie

Eklerka, Lenka@ lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze na zakupach kupisz jakiegoś paczka juz dzis, zamiast jutro:)

ewelina27 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie ja musze cos zrobic do papu wszystkiego sobie odmówie ale nie pieczenia słodkości a póżniej konsumowania

rah lubi tę wiadomość

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Mam wyniki dzisiejszych badań:

beta po 48h wzrosła do 478 mUI/ml (z 174,3)
    progesteron: 27,84 ng/ml
    Nie mam podanych norm progesteronu dla kobiet w ciąży. Nie plamię na razie i biust boli, więc myślę, że jest ok. A Wy co myślicie? Nie jest za niski?

Magdalenka ja też często oglądam takie programy o porodach, na TVNstyle lecą wieczorami. Ostatnio oglądałam taki o porodach domowych, gdzieś za granicą nie w Polsce. Masakra, w życiu bym się na takie coś nie zdecydowała. A one pompują basenik i rodzą z mężem i z jakąś kobitą. Co prawda jak się coś dzieje to wzywają pogotowie ale wtedy tracą cenne sekundy, które mogą uratować życie. ehhh całkiem im się w głowach poprzewracało :P

Nie mogę się doczekać jutrzejszego pączusia :)

agatka196, Eklerka, Maandragora lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    U mnie kolejny etap.
    W najbliższy poniedziałek, tj, 16.02 będę miała robioną histeroskopię oraz sono-HSG w klinice w Krk.
    Do tego cykl stymulowany na Clo i ovitrelle...

Boję się jak cholera, ale chcę walczyć dalej...

Lenka, mogę wiedzieć w jakiej klinice? Nie bój się kochana, będzie dobrze!
    Ja też już bym chciała znać wyniki z immunologi, ale jedno badanie jeszcze przed nami (pewno pojedziemy we wtorek i 2 tyg czekania na wyniki), a resztę wyników zobaczę na następnej wizycie.Czyli pewnie jeszcze z miesiąc czekania, bo nie wiadomo kiedy uda się nam umówić na następna wizytę. Oby wyszły dobrze, choć wtedy trafimy do "szufladki" z napisem "niepłodność idiopatyczna". Ale się nie poddamy i będziemy składać papiery do rządowego ivf. Idę jeść obiad i biorę się za oponki. Oby wyszły. Mężuś już prawie wyzdrowiał i siedzi na L4, więc będzie pomagał ;)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam @ a temperatura nadal wysoko... Pewnie spadnie na dniach prawda? Bo ja nie mam zbyt dużego doświadczenia.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka dalej mierz temp i obserwj @ bo moze to nie gwiazda wieczoru czyt @ tylko maleńka istota się zagnieżdża a temp moze jutro albo pojutrze spaść wiec obserwuj kochana dalej pozdrawiam

• madlenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede obserwowac oczywiscie. Hmmm dziwna ta @ troche bo do tej pory zuzylam 1 podpaske i dwa tampony (od wczoraj wieczora). Wiem, że takie krwawienia w czasie okresu mogą się pojawic, ale czytalam o tym i podobno takie krwawienie od okresu różni się tym, że nie ma skrzepów, a ja mam. Ale dzięki Ewelina, fajnie by było. No nic, w nastepny weekend jakoś ovulacja, mam nadzieje ze się opóźni bo M wraca w niedziele. Milego wieczoru :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie pieką pączki dlatego tutaj taka cisza ;-) ja też w końcu nie wytrzymałam i nasmażyłam faworków i oponek, nie wiem kto to wszystko zje :)
    Kolorowych i smacznego tłustego czwartk!

Madlenka jak nie teraz to jak Twój mąż wróci steskniony to na pewno coś zmajstrujecie :) najważniejsze że macie już zielone światło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 23:01

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam nie jesc za duzo tych slodkosci ani jutro ani w ogole.. znalazlam na angielskiej stronie ze cukier (czekolada cukierki itd) doslownie oblepiaja pecherzyk graffa i dlatego one nie pekaja i wyglada to jak obraz przy PCO. Robia sie ciezkie i sklejone gruba warstwa cukru i prowadzi to do braku owulacji. Czasami wystarczy tylko zmienic diete i bedzie ok. Ja tak mialam. Oczywiscie nie mialam diety jak dla cukrzyka ale ani grama czekolady itd i co sie stalo 1 okres mi sie wyregulowal a 2 juz nie dostalam bo bylam juz w ciazy !! Niestety nie wyszlo i moj Aniolek umarl [*] ;(((( ale dalej nie jem nic slodkiego i jak tylko mi G juz pozwoli to dzialamy z mezem..
    jak znajde stronke to podesle link

rah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego Tłustego Czwarteczku :)))

rah, aja, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że jak wszystko, jeść też trzeba z głową. Jeśli jadłoby się codziennie takie słodkości to i owszem każdy wie to niezdrowe i może rzeczywiście oblepiać te pęcherzyki. Ale raz w roku to nawet trzeba zjeść kilka pączurów :) ja normalnie zdrowo owocki warzywka ćwiczenia, ale dzisiaj sobie nie żałuję :)

magda.o, aja, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wszystko w granicach rozsadku. :-) bez przesady bo tak to byśmy nic nie jadły, nic nie piły i nic nie robily. Ja uwielbiam słodkie i zawsze lubiałam sobie zjeść coś słodkiego, a nawet codziennie :-) teraz za to mało wcinam.

Wogóle to dzień dobry kobitki :-) i Słodkiego Czwartku życzę :-D Smacznego :-D

JoJo86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajmy w jakąś manię... słodkiego nie wolno... alko nie wolno bo nigdy nie wiadomo czy się akurat nie udało albo nie uda za 2-3 dni... wysiłek po owulce to już strach bo co jeśli maluszek jest a wysiłek mu zaszkodzi itd... żyjemy cały czas w natłoku myśli "ciąża i dziecko" tym samym przestajemy być szczęśliwe same ze sobą... to że mamy problemy z zaciążeniem to nie znaczy że na wszystko musimy uważać - przecież gorzej będzie jak nasza psychika będzie się myślała "chcę pączka ale przecież mi nie wolno" niż zjemy te kilkaset kalorii i tym samym poprawimy sobie nastrój. Takie jest moje zdanie ;)
    Ja sama wciągnęłam dziś 3 i zero wyrzutów sumienia ;D

Moja @ dała mi tak wczoraj popalić że cieszyłam się że pracuję w jednym zakładzie z mężem i mógł mi przywieźć "pieluchę" - po 1,5 w pracy zalało mnie tak jakbym była na siłowni 5h :/ i to jeszcze w nocy a w nocy zawsze miała bardzo skąpe...

agatka196, under_the_snow, rah, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tłusty czwartek to jak święto narodowe trzeba zjeść i koniec

Kati86, JoJo86, aja, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaszalałam...

a83eb9b09be836bfm.jpg

magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Wczoraj zaszalałam...

a83eb9b09be836bfm.jpg
    Ja to chcę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to zapraszam ;)

15min pracy ok 10zł wydane a szczęścia że hoho ;D
    te co aktualnie można kupić w sklepie to już nie to samo co w czasach naszej podstawówki... a te moje są lepsze niż te które pamiętam :D

gosia86, rah, aja lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie Walentynkowo <3
    Coś tu cisza ostatnimi czasy.

Mam do oddania za darmo 2 x bromergon(60tabletek) jak ktoś chce pisać :-):-):-):-):-):-):-):-)

Edit: już zaklepany jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 11:58

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pięknych Walentynek Wam życzę :*

Ja nam zamiar obchodzić każde święto z kalendarza w tym roku ;) więc na dzisiaj mam kino z przyjaciólką (tak,idziemy zobaczyć Mr Greya hehe), potem kręgle w większym gronie a na koniec domówka z % i pizzą :D więc baaardzo nietypowo, bo nie romantycznie, ale muszę się wyszaleć, bo przecież zaraz w ciąży będę :P

Miłego dnia Czarnobylki :*

gosia86, agatka196, aja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ