Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Cieszę się, że coś pomogłam.
I dziękuję. Jeśli chodzi o kotkę to ciężko było - wiedzieliśmy, że trzeba taką decyzję podjąć bo bidulka miała ogromnego guza, który naciekał na wszystkie okoliczne narządy,nie do usunięcia. W głowie mi się nie mieści jak to mogło wszystko tak szybko się potoczyć - trzy tygodnie temu była wesoła, jadła jak zwykle i wszystko było ok, dwa tygodnie temu zauważyliśmy, że brzuszek ma jakiś większy i okazało się, że to płyn się zbiera a jakoś w poniedziałek przestała jeść i już poooszło... Idiotyczne czasy mamy, że już nawet zwierzęta nie mogą normalnie ze starości odejść...
A z jutrem to się strasznie boję, że będzie jak zwykle - narobię sobie nadziei i nic z tego nie będzie...
współczuję i rozumiem przez co przechodzisz...moi rodzice tez musieli pół roku temu podjąć ta decyzję..a wszystko stało się bardzo szybko bo w zaledwie 3 dni. Nasz pies też miał dużego bo 7cm guza..pierwszą walkę wygraliśmy drugą niestety nie..przestał jeść i cały czas skomlał..a był z nami 10 lat.. Trzymaj się! pozostały nam miłe wspomnienia i świadomość, że nasze zwierzaki miały dobre życie
JoJo86 nie zdążyłam pogratulować więc serdecznie gratki jak się czujesz?
Ja czekam na okres żeby w końcu zacząć brać bronka...niestety cykle bezowulacyjne są dłuższe więc szlag mnie bierze, że to tyle trwa... -
nick nieaktualny
-
Ania podejdź na podwale do dr Pieca może coś pomoże z tym clo
To bardzo fajny lekarz
Nie prowadzę u niego ciąży bo w luxmedzie się nie dostałam do niego a na nfz mam inna lekarkę (lekarza w luxmed potrzebowałam do skierowan)
Aniu pracujesz jako opiekunka i mam takie pytanie znajomy szuka opiekunki do roczniaka codziennie od 9-20 i daje 1500 zl to chyba smieszna propozycja z jego strony? Tyle godzin i takie pieniądze
Dziewczyny pamiętajcie cel uświęca środki -
Maandragora wrote:Vinc bo mam cykl bezowulacyjny pęcherzyk był za mały i zapadł się na początku cyklu bez widocznego płynu...dostałam bromergon na zbicie prolaktyny chciałabym już zacząć nowy cykl ze wspomagaczem
Maandragora lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Maandragora wrote:w tym cyklu to i tak bezsensu Ginka mi przepisała od 5dc do 21dc więc czekam..
Ja zaczynałam brać pod koniec cyklu - następny był zielony.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Maandragora wrote:Vinc wytłumacz mi to łopatologicznie Bo jedynie co wiem o tej prolaktynie to to, że jest to bardzo 'wrażliwy' hormon
Maandragora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Ania podejdź na podwale do dr Pieca może coś pomoże z tym clo
To bardzo fajny lekarz
Nie prowadzę u niego ciąży bo w luxmedzie się nie dostałam do niego a na nfz mam inna lekarkę (lekarza w luxmed potrzebowałam do skierowan)
Aniu pracujesz jako opiekunka i mam takie pytanie znajomy szuka opiekunki do roczniaka codziennie od 9-20 i daje 1500 zl to chyba smieszna propozycja z jego strony? Tyle godzin i takie pieniądze
Dziewczyny pamiętajcie cel uświęca środki
Hmm no trochę mało, ale też zależy od lokalizacji bo u nas we Wrocławiu to raczej by nie przeszło chyba ze znalazła by się jakaś desperatka wydaje mi się ze za tyle godz to od 1800 w zwyz, ja jak pracowałam po 8 h miałam 1800 teraz 9 h i 2 tys. Ale to też zależy od możliwości finansowych rodziny. -
nick nieaktualnyBromka bierze się cały czas i nie ważne od jakiego dnia się zaczyna im szybciej zaczniesz tym szybciej spadnie, widzisz ja mam poniżej normy teraz już prl ale mam brać nadal bromka aż do ciąży. A to co Ci każe twój gin jest trochę dziwne i nie mające racji bytu.
vincaminor, Maandragora lubią tę wiadomość
-
Maandragora ja nie mialam stycznosci z Bronkiem na szczęście obeszło się bez
Ale gin nie chciał się podjąć leczenia prolaktyny i gdy w pierwszym wyniku wyszla mi ponad 40 dał skierowanie na badanie z obciążeniem i z wynikiem kazał iść do endokrynologaMaandragora lubi tę wiadomość
-
Aniu na podwalu przyjmuje na nfz dobrowolna oplata 5 zl
W luxmed pewnie okolo 100 zl
Na podwalu przyjmuje we wtorki od 10 i terminy nie są długie wiec może nawet na jutro by Ci sie udało
Ja byłam u niego po poronieniu bardzo dobrze ze mną się obszedł i co najważniejsze powiedział że jeśli się nie uda przez pół roku to wtedy zaczniemy szukać przyczyn, a nie jak inni lekarze każą czekać rok
U tego znajomego wychodzi 330 godzin miesięcznie to na godzinę wychodzi 4,5 wątpię czy znajdzie kogoś za takie pieniądze -
Ja biorę bromergon bez przerwy już półtora roku i też gin kazał odstawić dopiero w ciąży.
Gosia oj zdziwiłabyś się za jakie pieniądze ludzie są skłonni pracować... na pewno ktoś się znajdzie. To jest samonakręcająca się sprężyna bo sytuacja materialna zmusza niektórych ludzi do pracy za psie pieniądze, przez to pracodawcy czują, że mogą sobie pozwolić na jeszcze bardziej niedorzeczne stawki i tak dalej... Ot Polska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:36
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Aniu na podwalu przyjmuje na nfz dobrowolna oplata 5 zl
W luxmed pewnie okolo 100 zl
Na podwalu przyjmuje we wtorki od 10 i terminy nie są długie wiec może nawet na jutro by Ci sie udało
Ja byłam u niego po poronieniu bardzo dobrze ze mną się obszedł i co najważniejsze powiedział że jeśli się nie uda przez pół roku to wtedy zaczniemy szukać przyczyn, a nie jak inni lekarze każą czekać rok
U tego znajomego wychodzi 330 godzin miesięcznie to na godzinę wychodzi 4,5 wątpię czy znajdzie kogoś za takie pieniądze -
nick nieaktualnygosia86 wrote:Oby kogoś znalazł bo jego żona za chwilę rodzi drugie a z Antkiem sobie rady nie daje a co dopiero przy dwójce
No ale wątpię żeby ktoś za takie pieniądze był niewolnikiem cały miesiąc