X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    713421413 podaje numer do rejestracji gdybyś chciała
    Poczytaj sobie opinie o nim na znany lekarz wcześniej przyjmował w Wałbrzychu
    No dlatego wątpię żeby tak łatwo kogoś znalazł
    Szuka też kogoś do baru jako pomoc kuchenna i też marnie mu idzie
    dziękować <3

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny...przeżyłam :*
    Oba jajowody pięknie drożne, macica prawidłowa, bez złogów, polipów itp.
    Do tego pierwszy raz od dawna owulka z lewego jajnika...

Czułam, jak ulatuje ze mnie napięcie po zabiegu...a potem zaczęłam najzwyczajniej w świecie...buczeć...

Dziękuję wszystkim za kciuki i ciepłe słowa :* :* :*

Kati86, gosia86, vincaminor, agatka196, JoJo86, Maandragora, aja, szpilka lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dzielna kobieta z Ciebie :*
    To jakie teraz dalsze kroki?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Lenka dzielna kobieta z Ciebie :*
    To jakie teraz dalsze kroki?

Kochana, na prawdę nie było źle...dobrze zrobiłam, że się zdecydowałam.

Jestem na cyklu stymulowanym Clo, jest ładny duży pęcherzyk na lewym jajniku i dwa mniejsze na prawym.
    Dziś mam zrobić zastrzyk z Ovitrelle...i działamy :*

gosia86, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka no to super. Wszystko ładnie się zapowiada. Teraz stres poszedł w niepamięć więc lepsza droga do zielonego groszka. Życzę tego bardzo, bardzo mocno :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, to super wiesci! Moze teraz zejdzie z Ciebie napiecie i wszystko pojdzie jak po wazelinie :)

Trzymam mocno kciuki :)

Ja cale dnie bym spala dziewczyny. Jutro musze ruszyc tylek, bo przytyje ze 100 kg :) chociaz poki co 4 kg na minusie przez te wymioty.

Lenka@ lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja niby 3 trymestr a śpiączkę mam taką jak w pierwszym;)
    Ale trzeba się wysypiać teraz bo potem tak pięknie nie będzie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    współczuję i rozumiem przez co przechodzisz...moi rodzice tez musieli pół roku temu podjąć ta decyzję..a wszystko stało się bardzo szybko bo w zaledwie 3 dni. Nasz pies też miał dużego bo 7cm guza..pierwszą walkę wygraliśmy drugą niestety nie..przestał jeść i cały czas skomlał..a był z nami 10 lat..:( Trzymaj się! pozostały nam miłe wspomnienia i świadomość, że nasze zwierzaki miały dobre życie :)

JoJo86 nie zdążyłam pogratulować więc serdecznie gratki :D jak się czujesz? :)

Ja czekam na okres żeby w końcu zacząć brać bronka...niestety cykle bezowulacyjne są dłuższe więc szlag mnie bierze, że to tyle trwa...:P

Ja brałam bromergon i nie zaczynałam od nowego cyklu. Myślę że najlepiej jakbyś zaczęła powolutku sobie go przyjmować już teraz żeby w nowy cykl wkroczyć z obniżona prolaktyna. Jaka masz dawkę? Mi wystarczyło łykac pół tabletki i z poziomu 90 spadła mi do 17 (norma do 25, jednostek nie pamiętam). Zaczynałam od 1/4 tabletki bo kiepsko go tolerowalam.

A tak w ogóle to czuję się dobrze, z objawów mam tylko senność, ból piersi i ból brzucha jak na okres (co mnie trochę martwi). Tak naprawdę to sama nie do końca jeszcze wierzę w to wszystko. W środę idę do lekarza i jak mi on powie że jestem w ciąży to może wtedy do mnie dotrze ;)

Maandragora lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymam mocno kciuki za ten cykl i gratuluję droższych jajowodów :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo, bo pamietam, ze jestes krakowianka, na jakiego lekarza sie zdecydowalas w koncu?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka super wieści !
    Under ja często chodze śpiaca w dzień, ale nie pokładam się bo później w nocy bym spać nie mogła. Za to wieczorem padam i rano mogłabym spać i spać.
    U mnie etap wymiotów się zakończył choć czsem zdarzy się jakiś mały epizod :-)
    Mdłości też tak nie męcza jak wcześniej więc jest ok. Za to odzywa się ból krzyża i nadal ból brzucha.
    Do tego znowu dopada mnie jakaś infekcja co mnie wogóle nie cieszy bo dopiero co brałam globułki i teraz znowu musze coś wykombinować bo do wizyty jeszcze 2 tygodnie i nie wiem czy dzwonić do gina czy iść do jakiegoś pierwszego lepszego.
    Jojo trzymamy kciuki za wizytę. Na która masz ?

Lenka@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za porady :) Może przepisała mi bromergon w ten sposób bo nie miałam zbyt dużo ponad normę? Hormony tarczycy wyregulowane. Mam brać pół tabletki dziennie na noc i przyjść na USG jak poczuje, że owu mi się zbliża, zobaczymy czy tariłam z wizytą u niej akurat w cyklu bezowulacyjnym, który może się zdarzyć :) Ginka powiedziała mi, że nie chce mnie przestymulować bo mogą robić się torbiele :)
    i szczerze to boje się tak na własną rękę brać hormony :P

JoJo86 musi być dobrze :) Trzymam kciuki za wizytę :) Dbaj o siebie i korzystaj ze stanu błogosławionego bo to Twój czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:45

• aja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane ja juz się pogodzilam z labolatorium, tłumacze sobie ze to droga na skróty. Nie ważne w jaki sposób ważne żeby było maleństwo! :)
    Nie boje się laboratorium i jesteśmy zdecydowani na in vitro. obiecałam sobie i Mamie, że zrobię wszystko żeby mieć dzieci. Jedyne co mnie wkurza, to ciągłe czekanie, bo jeszcze diagnostyka w trakcie. A to takie badanie, a to siakie badanie. Chciałabym już coś bardziej działać, żeby wreszcie być bliżej upragnionego efektu. Trochę zaczęło mnie dobijać czekanie, a cierpliwość niestety sięga już granic. Choleryczką jestem i nie należę do osób cierpliwych. Jestem rozdrażniona przez @ i zbiera mi się na smutasy i żale...

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under zapisałam się na początku do dwóch lekarzy prywatnego i na nfz, ale zdecydowaliśmy w końcu z mężem, że nie będę chodziła na dwa fronty. Ten prywatny jest świetnym specjalistą i mu ufam i damy radę finansowo chodzić prywatnie więc zostanę tylko przy nim. Ten prywatny pracuje w Koperniku, poleciła mi go znajoma i w internecie ma mnóstwo pozytywnych opinii. Tydzień po wizycie u niego poczułam taki spokój wewnętrzny, że zaskoczyłam :P mogę w wiadomości prywatnej napisać Ci nazwisko ;)

Agatka wizytę mam w środę o 16 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 22:09

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka cieszę się, że już jesteś po i wszystko dobrze wyszło :)

Jakoś nie mam weny do pisania, ale podczytuję Was dziewczynki :*

Lenka@ lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka teraz jakoś na dniach macie wizytę u lekarza? Może stąd brak weny?
    Ale musisz być dzielna :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!!
    Kurcze od ponad tyg ćwiczę codziennie na orbitreku i zauważyłam wczoraj ze mam spuchniete uda :(

• Edyta86 Nowa

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpisuję się pod wasz wàtek :) Od 5 cykli staramy się o maluszka i dziś koleja próba zakończyła się @ :/ Ale mam nadzieję,że kolejny będzie pozytywny :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Magdalenka teraz jakoś na dniach macie wizytę u lekarza? Może stąd brak weny?
    Ale musisz być dzielna :*

Gosia chyba mam gorsze dni i muszę je przeczekać. Niby wszystko ok, walentynki były superowe. Dziś znów będzie pełna chata ludzi - świętujemy Dzień Naleśnika ;) ale chyba ta cała sytuacja zaczyna mnie przerastać. Jutro mamy wizytę, ale wiem, że nic nowego nie wniesie. Pewnie skieruje nas do klinki i będę musiała czekać ze dwa miechy na wizytę :( wrócę jak mi humor wróci :*

A najlepsze jest to, że nikt ze znajomych się nawet nie domyśla. Tylko Wam tak smęcę :* sorry

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka możesz smęcić ile wlezie nie przepraszaj bo ja też mam dzisiaj jeden z gorszych dni w poniedziałek miałam byc u lekarza a nie byłam bo całowałam klamkę poczekam na endo ja chyba tez musze pocwiczyć albo jakies ciężarki podnosic bo jak mam nerwa to bym sciane rozwaliła z checia
    pozdrawiam

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ