X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    713421413 podaje numer do rejestracji gdybyś chciała
    Poczytaj sobie opinie o nim na znany lekarz wcześniej przyjmował w Wałbrzychu
    No dlatego wątpię żeby tak łatwo kogoś znalazł
    Szuka też kogoś do baru jako pomoc kuchenna i też marnie mu idzie
    dziękować <3

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny...przeżyłam :*
    Oba jajowody pięknie drożne, macica prawidłowa, bez złogów, polipów itp.
    Do tego pierwszy raz od dawna owulka z lewego jajnika...

Czułam, jak ulatuje ze mnie napięcie po zabiegu...a potem zaczęłam najzwyczajniej w świecie...buczeć...

Dziękuję wszystkim za kciuki i ciepłe słowa :* :* :*

Kati86, gosia86, vincaminor, agatka196, JoJo86, Maandragora, aja, szpilka lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dzielna kobieta z Ciebie :*
    To jakie teraz dalsze kroki?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Lenka dzielna kobieta z Ciebie :*
    To jakie teraz dalsze kroki?

Kochana, na prawdę nie było źle...dobrze zrobiłam, że się zdecydowałam.

Jestem na cyklu stymulowanym Clo, jest ładny duży pęcherzyk na lewym jajniku i dwa mniejsze na prawym.
    Dziś mam zrobić zastrzyk z Ovitrelle...i działamy :*

gosia86, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka no to super. Wszystko ładnie się zapowiada. Teraz stres poszedł w niepamięć więc lepsza droga do zielonego groszka. Życzę tego bardzo, bardzo mocno :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, to super wiesci! Moze teraz zejdzie z Ciebie napiecie i wszystko pojdzie jak po wazelinie :)

Trzymam mocno kciuki :)

Ja cale dnie bym spala dziewczyny. Jutro musze ruszyc tylek, bo przytyje ze 100 kg :) chociaz poki co 4 kg na minusie przez te wymioty.

Lenka@ lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja niby 3 trymestr a śpiączkę mam taką jak w pierwszym;)
    Ale trzeba się wysypiać teraz bo potem tak pięknie nie będzie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    współczuję i rozumiem przez co przechodzisz...moi rodzice tez musieli pół roku temu podjąć ta decyzję..a wszystko stało się bardzo szybko bo w zaledwie 3 dni. Nasz pies też miał dużego bo 7cm guza..pierwszą walkę wygraliśmy drugą niestety nie..przestał jeść i cały czas skomlał..a był z nami 10 lat..:( Trzymaj się! pozostały nam miłe wspomnienia i świadomość, że nasze zwierzaki miały dobre życie :)

JoJo86 nie zdążyłam pogratulować więc serdecznie gratki :D jak się czujesz? :)

Ja czekam na okres żeby w końcu zacząć brać bronka...niestety cykle bezowulacyjne są dłuższe więc szlag mnie bierze, że to tyle trwa...:P

Ja brałam bromergon i nie zaczynałam od nowego cyklu. Myślę że najlepiej jakbyś zaczęła powolutku sobie go przyjmować już teraz żeby w nowy cykl wkroczyć z obniżona prolaktyna. Jaka masz dawkę? Mi wystarczyło łykac pół tabletki i z poziomu 90 spadła mi do 17 (norma do 25, jednostek nie pamiętam). Zaczynałam od 1/4 tabletki bo kiepsko go tolerowalam.

A tak w ogóle to czuję się dobrze, z objawów mam tylko senność, ból piersi i ból brzucha jak na okres (co mnie trochę martwi). Tak naprawdę to sama nie do końca jeszcze wierzę w to wszystko. W środę idę do lekarza i jak mi on powie że jestem w ciąży to może wtedy do mnie dotrze ;)

Maandragora lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymam mocno kciuki za ten cykl i gratuluję droższych jajowodów :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo, bo pamietam, ze jestes krakowianka, na jakiego lekarza sie zdecydowalas w koncu?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka super wieści !
    Under ja często chodze śpiaca w dzień, ale nie pokładam się bo później w nocy bym spać nie mogła. Za to wieczorem padam i rano mogłabym spać i spać.
    U mnie etap wymiotów się zakończył choć czsem zdarzy się jakiś mały epizod :-)
    Mdłości też tak nie męcza jak wcześniej więc jest ok. Za to odzywa się ból krzyża i nadal ból brzucha.
    Do tego znowu dopada mnie jakaś infekcja co mnie wogóle nie cieszy bo dopiero co brałam globułki i teraz znowu musze coś wykombinować bo do wizyty jeszcze 2 tygodnie i nie wiem czy dzwonić do gina czy iść do jakiegoś pierwszego lepszego.
    Jojo trzymamy kciuki za wizytę. Na która masz ?

Lenka@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za porady :) Może przepisała mi bromergon w ten sposób bo nie miałam zbyt dużo ponad normę? Hormony tarczycy wyregulowane. Mam brać pół tabletki dziennie na noc i przyjść na USG jak poczuje, że owu mi się zbliża, zobaczymy czy tariłam z wizytą u niej akurat w cyklu bezowulacyjnym, który może się zdarzyć :) Ginka powiedziała mi, że nie chce mnie przestymulować bo mogą robić się torbiele :)
    i szczerze to boje się tak na własną rękę brać hormony :P

JoJo86 musi być dobrze :) Trzymam kciuki za wizytę :) Dbaj o siebie i korzystaj ze stanu błogosławionego bo to Twój czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:45

• aja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane ja juz się pogodzilam z labolatorium, tłumacze sobie ze to droga na skróty. Nie ważne w jaki sposób ważne żeby było maleństwo! :)
    Nie boje się laboratorium i jesteśmy zdecydowani na in vitro. obiecałam sobie i Mamie, że zrobię wszystko żeby mieć dzieci. Jedyne co mnie wkurza, to ciągłe czekanie, bo jeszcze diagnostyka w trakcie. A to takie badanie, a to siakie badanie. Chciałabym już coś bardziej działać, żeby wreszcie być bliżej upragnionego efektu. Trochę zaczęło mnie dobijać czekanie, a cierpliwość niestety sięga już granic. Choleryczką jestem i nie należę do osób cierpliwych. Jestem rozdrażniona przez @ i zbiera mi się na smutasy i żale...

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under zapisałam się na początku do dwóch lekarzy prywatnego i na nfz, ale zdecydowaliśmy w końcu z mężem, że nie będę chodziła na dwa fronty. Ten prywatny jest świetnym specjalistą i mu ufam i damy radę finansowo chodzić prywatnie więc zostanę tylko przy nim. Ten prywatny pracuje w Koperniku, poleciła mi go znajoma i w internecie ma mnóstwo pozytywnych opinii. Tydzień po wizycie u niego poczułam taki spokój wewnętrzny, że zaskoczyłam :P mogę w wiadomości prywatnej napisać Ci nazwisko ;)

Agatka wizytę mam w środę o 16 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 22:09

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka cieszę się, że już jesteś po i wszystko dobrze wyszło :)

Jakoś nie mam weny do pisania, ale podczytuję Was dziewczynki :*

Lenka@ lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka teraz jakoś na dniach macie wizytę u lekarza? Może stąd brak weny?
    Ale musisz być dzielna :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!!
    Kurcze od ponad tyg ćwiczę codziennie na orbitreku i zauważyłam wczoraj ze mam spuchniete uda :(

• Edyta86 Nowa

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpisuję się pod wasz wàtek :) Od 5 cykli staramy się o maluszka i dziś koleja próba zakończyła się @ :/ Ale mam nadzieję,że kolejny będzie pozytywny :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Magdalenka teraz jakoś na dniach macie wizytę u lekarza? Może stąd brak weny?
    Ale musisz być dzielna :*

Gosia chyba mam gorsze dni i muszę je przeczekać. Niby wszystko ok, walentynki były superowe. Dziś znów będzie pełna chata ludzi - świętujemy Dzień Naleśnika ;) ale chyba ta cała sytuacja zaczyna mnie przerastać. Jutro mamy wizytę, ale wiem, że nic nowego nie wniesie. Pewnie skieruje nas do klinki i będę musiała czekać ze dwa miechy na wizytę :( wrócę jak mi humor wróci :*

A najlepsze jest to, że nikt ze znajomych się nawet nie domyśla. Tylko Wam tak smęcę :* sorry

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka możesz smęcić ile wlezie nie przepraszaj bo ja też mam dzisiaj jeden z gorszych dni w poniedziałek miałam byc u lekarza a nie byłam bo całowałam klamkę poczekam na endo ja chyba tez musze pocwiczyć albo jakies ciężarki podnosic bo jak mam nerwa to bym sciane rozwaliła z checia
    pozdrawiam

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ