X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem nowa:) znalazlam Was bo tez chce sie starac o Maluszka.. jednego Aniolka mam juz w niebie [*] 23.12.2014... wiec poki co nie mozemy moj G nam zabronil do 3 cyklu.. a tu dopiero 1 minal, ale czytam o Was i sie nie poddam.. chyba:(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia przechodziłam przez to samo co Ty więc wiem co czujesz
    Czekanie jest najgorsze bo tak bardzo szkoda tego czasu, każdego cyklu ale trzeba jakoś to przetrwać
    Wykorzystaj ten czas aby jak najlepiej przygotować się do ciąży:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test amil negatywny

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka przykro mi :( ale pamiętaj, póki nie ma @ zawsze trzeba mieć nadzieję ;)

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    Madlenka przykro mi :( ale pamiętaj, póki nie ma @ zawsze trzeba mieć nadzieję ;)
    Wychodziłam z tego samego założenia że póki krew mnie nie zaleje to jeszcze jest cień szansy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka tule :-(

Wczoraj w nocy nie wytrzymałam bo spać przez ten nos nie mogłam i nasmarowałam pod noskiem cieńka warstwa Vic. Przynajmniej jakoś zasnełam, ale za to R w nocy uciekł do salonu spać bo tak dawałam :-P A teraz dzwoni do mnie i mówi że goraczke ma. To już będzie tragedia narodowa. :-) Teraz najadłam się czosnku i popijam drinka wybuchowego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 09:48

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Już zaczyna się niestety plamienie :(
    Trudno, może następnym razem się uda.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko ;*
    Jak sie czujesz?

Madlenka, plamienie w okresie oczekiwanej @ moze byc nawet w ciazy. Moze byc nawet normalna @ Moze powtórz test jutro :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Madlenka przykro mi kochana :(
    Ja mam listę badań które muszę wykonać do kwalifikacji w tej klinice co chcemy podchodzić do ivf, normalnie koszt tej listy to ponad tysiąc zł. Ale ja posprawdzalam i mam prawie wszystko w abonamencie z enel medu tylko pytanie czy nie będą robić problemu z wypisaniem skierowana to musi wypisać gin i internista. Jeśli się uda to zostanie mi do zrobienia amh, ureaplasma i mykoplasma.noi mąż wirusologie chyba że uda mu się na nfz wydebic ;)
    Niby tez zalecają kariotypy ale my ich nie chcemy robić a zmusić nas nie mogą bo nfz tego nie wymaga do rzadowki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam juz wyniki badań wiec prezentuje 4dc:

tsh 3 generacja 2,538 zakres ref 0,55-4,00
    ft3 5,58 3,5-6,50
    ft4 14,54 11,5-22,70
    fsh 9,66
    lh 27,60
    estradiol 50,32
    Szczerze mówiąc jesli dobrze przeliczyłam lh do fsh to wychodzi 2,85 i wyć mi sie chce ale z drugiej strony dobrze ze coś wyszło to teraz jak pójde do lekarza to wymuszę jakies leki i dodatkowe amh i przeciw ciała bo nie chca dawać skierowan na badania

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie już :) dzidzia ma 23 mm, także kawał dziecka :D mamy już pierwsze foty ;P dostałam zwolnienie na miesiąc, a potem będziemy je przedłużać tylko. Ogólnie wszystko jest na szczęście dobrze :) mam tylko bakterie w moczu, więc pewnie jakaś infekcja, dostałam urosept.

agatka196, Lenka@, gosia86, aja lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under super wieści. Gratulacje! I super że masz L4 :-) Teraz tylko odpoczywaj i ciesz się ciaża :-) :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jojo serdeczne gratulacje bety.
    Agatka fajnie, że już troche lepiej się czujesz.
    Czy wy też tak czasami macie, że rozbieracie testy na części. Ja dziś tak zrobiłam bo wydawało mi się, że coś widzę pod tym śliskim papierkiem. Później go złożyłam i trochę widać chyba kreseczkę... Muszę poczekać do jutra rana :(

http://naforum.zapodaj.net/12bb571f782f.jpg.html
    Ja też widzę drugą krechę :D Całkiem wyraźną :D
    rah wrote:
    Eklerko ;*
    Jak sie czujesz?

Madlenka, plamienie w okresie oczekiwanej @ moze byc nawet w ciazy. Moze byc nawet normalna @ Moze powtórz test jutro :)
    Całkiem dobrze, poza tym, że brzuch swędzi mnie niemiłosiernie, od prawie 3 miesięcy mam non stop zdrętwiałe palce, w nocy budzę się kilkanaście razy z bólu (niech żyje zespół cieśni nadgarstka) i zaczęły mnie boleć plecy po najmniejszym wysiłku :D
    Ale ściskam poślady i sunę do przodu odliczając dni do rozwiązania :)
    under_the_snow wrote:
    Ja po wizycie już :) dzidzia ma 23 mm, także kawał dziecka :D mamy już pierwsze foty ;P dostałam zwolnienie na miesiąc, a potem będziemy je przedłużać tylko. Ogólnie wszystko jest na szczęście dobrze :) mam tylko bakterie w moczu, więc pewnie jakaś infekcja, dostałam urosept.
    Całkiem duża Dzidzia :) Nasz Bąbel w 9 tyg i 4 dniu miał 25mm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 19:41

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie kolejny etap.
    W najbliższy poniedziałek, tj, 16.02 będę miała robioną histeroskopię oraz sono-HSG w klinice w Krk.
    Do tego cykl stymulowany na Clo i ovitrelle...

Boję się jak cholera, ale chcę walczyć dalej...

JoJo, gratuluję :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    U mnie kolejny etap.
    W najbliższy poniedziałek, tj, 16.02 będę miała robioną histeroskopię oraz sono-HSG w klinice w Krk.

Walcz!!! Do upadłego! Trzymam kciuki!

Lenka@, rah lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:

Under bardzo się cieszę z Twojej fasolki :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko czasem lepiej znalezc "cos" i z tym walczyć, a nie zyc nieświadomie.

Eklerko współczuje problemów żylnych i kręgosłupa :/ niestety wiem, ze to niezbyt miłe dolegliwości. Trzymaj sie!

Lenko bedzie dobrze ;** nie bój sie :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    U mnie kolejny etap.

Lenka, walcz!! Trzymam mocno kciuki!

Lenka@ lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=rah
    Madlenka, plamienie w okresie oczekiwanej @ moze byc nawet w ciazy. Moze byc nawet normalna @ Moze powtórz test jutro :)[/QUOTE]

Bardzo bym chciała, ale ten ból brzucha okropny raczej nie jest już normalny.

Dobra wiadomość z dziś jest taka, że dzwoniła pani ginekolog, wynik histo nic nie wykazał. Są to delikatne zmiany i mam obserwować bo jeżeli nic nie boli i nie przeszkadza to nie trzeba wymrażać. Także mogę się w kolejnym cyklu starać :) chyba, że mąż nie zdąży na ovulacje bo jedzie na narty :)

Lenka 3mam kciuki za Ciebie!

Under super, odpoczywaj na zwolnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:39

JoJo86, rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka przytulam mocno :*

Ewelinka może teraz pójdzie już z górki, jak będziecie wiedzieć z czym walczyć?

Lenka walcz! Będę mocno trzymać kciuki za poniedziałek. Wiele dziewczyn zachodzi w ciążę tuż po wykonanym HSG. Wierzę, że i u Ciebie tak będzie.

Dziewczyny bardzo się cieszę, że Wasze Dzidzolki rosną tak szybciutko :) nim się obejrzymy, to będziecie się szykować do porodu :)

U mnie w ramach zabijania czasu poszalałam w kuchni i ugotowałam chińskie dania - zupka w trzy minuty ;) żarcik - zrobiłam kurczaka w sosie z czarnej fasolki. Pycha :) przyjechali znajomi, pojedliśmy, pośmialiśmy się oglądając Porody - by the way skąd oni wytrzaskują tych ludzi??? Myślałam, że posiusiam się ze śmiechu jak żona miała mocne skurcze, a mąż mówi do niej 'boję się' :D no żesz biedny, co tam jej skurcze ;)

rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ