Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale jestem walnięta już się nie mogę doczekać starań o kolejne dziecko i tego oczekiwania na dwie krechy
Chyba mi hormony na dekiel biją
A jeszcze w nocy myslalam niech ktos ja włoży z powrotem do mojego brzucha bo ja chcę się wyspać
Vinca u mnie pierwszy objaw to pragnienie jak u konia po westernie i odbijanie powietrzem, ale wiadomo każdy jest innyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:27
rah, aja, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Gosiu suwaczek zrobiłam ze 2 dni temu;) ale i tak cos chyba złe wpisalam, bo mniej zostało
I tez zaszłam w miesiacu urodzin!!! Dokładnie z tydzien przed urodzinami! kiedys czytałam ze kobieta jest najbardziej płodna w miesiacu urodzenia....myslalam, ze to bajki...gosia86 lubi tę wiadomość
-
Vinc do re znaki! Cycki sa czesto pierwszym z objawów! U mnie było zmeczenie tydzien przed ale zwalaalam na pogodę bo cisnienie marne, chmury, wszyscy narzekali:)
-
Gosiu a jak Twoje dołki? Zaglądam do pamiętnika.
Mam nadzieje, ze w najbliższych tygodniach wszystko sie unormuje, i hormony, i przyzwyczajenia -
A spanie to i mnie atakuje - ja jestem sową, zawsze lepiej mi się egzystowało wieczorem niż rano a teraz o 21 oczy mi się zamykają. Biorę poprawkę na to, że za mną męczący weekend ale mimo wszystko coś w tym jest...
A i tak obsesyjnie boję się, że jutro pójdę na betę i wyjdzie ujemna. Chyba te cztery lata rozczarowań mi bijągrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Postaraj sie do jutra o tym nie myślec wyjdź z założenia ze jestes w ciazy, jest to fakt oczywisty i poza tym dzien niech płynie jak każdy inny
A nie mozesz dzis isc na betę? -
Mam kryzys finansowy, dopiero w poniedziałek wypłata i musiałam zorganizować na szybko jakieś zaskórniki a teraz to już zanim do domu wrócę i dojdę do mojego labu to będzie tak późno, że i tak wyniki będą jutro... Jutro z okazji urodzin dam się pokłuć
rah, gosia86, aja lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Rah już jest ze mną zdecydowanie lepiej
Kryzys trochę zafundowany przez moją rodzinkę bo Np. Siostra musiała być codziennie w szpitalu i w domu tez zaraz po wyjściu
A ja taka nieogarnięta siedzialam.nad łóżeczkiem i płakałam bo dziecko nie śpi i nie wiem co z nim zrobić, do tego doszła złość na rodzine że nie szanują tego że chcemy być sami przez pierwsze dni i wszystko się skumulowało
Vinca jutro dostaniesz super piękna betę nie ma innej opcji
AnaR wskoczyła na miejsce Eklerki to Ty bierzesz mojerah lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4cff22b8161.jpg
Od rana trochę zbladło, ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że one są dwie.Ania1986, under_the_snow, gosia86, rah, aja, magdalenka_ka, agatka196, szpilka, Eklerka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Dziewczyny, cieszę się z wami, że zaszłyście w ciąże w miesiącu swoich urodzin, ale ja nie chce czekać do grudnia
Vinca, czekam na twoją piekna betę
Tyle Czarnobylek jest w ciąży, że ja już się pogubiłam, która z was pierwsz w kolejce do porodu
Jestem po hsg, nawet nie było tak strasznie. Gorzej zniosłam wbijanie wenflonu, bo aż mi się słabo zrobiło. Pielęgniarka zamiast wbić mi igłę w dobrze widoczną żyłę, to się wzięła za tą mniej widoczną, gdzie jeszcze grubą skórę miałam ;/ do tego źle sobie wbiła, bo żyłka pękła ;/Ręka to mnie do tej pory boli. HSG wiadomo, troszkę boli, ale każdy ma inny prób bólu. Nie jest to jakiś straszny ból, ale ja mam rzadko bolesne miesiączki, więc się czułam jakbym miała bolesną miesiączkę. Po wszystkim trochę plamie, ale lekarz uprzedzał, że tak może być no i trochę mam skurcze macicy, ale też o tym mówił lekarz. Powiedział, że jakby bardzo mnie bolało, to mogę sobie No-spe zażyć. Po badaniu się okazało, że oba jajowody są drożne i że wszystko jest ok Jedyna smutna wiadomość to taka, że naprodukowałam 5 jajeczek i nie możemy podejść w tym cyklu do IUI. Znów za bardzo zareagowałam na clo, choć już biorę tylko po pół tabletki i to od 4 do 8dc. Dostaliśmy nawet zakaz współżycia w tym cyklu ;/ Do inseminacji podejdziemy w czerwcu.rah, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Vincaminor gratulacje!
An gratuluję również
Rah kochana dużo odpoczywaj! Mi w 17tc łożysko nachodziło na ujście szyjki a teraz jest przodujace i to wysoko czyli się podniosło. Także trzymam kciuki!
Aja super ze jajowody drożne teraz odczekać do czerwca i działać
rah, aja lubią tę wiadomość
-
Agatko ale wlasnie jezeli nachodzi na szyjke to jest przodujące, czyli sie podniosło czy nie? Umknie w 17tc było nisko, przy szyjce, a teraz wlasnie juz nachodzi na szyjke i jest przodujące.
-
Kochana ja paniki narobiłam u lekarza o to łożysko bo mi mama nagadała o cesarce i dr mówi do mnie tak:
Łożysko przodujace umieszczone wysoko jest jak najbardziej prawidłowe. Gorzej by było gdyby było przodujace nisko i nic by się nie podnosiło.
Moim zdaniem tak jak piszesz to ono się już podniosło i widocznie potrzebuje jeszcze czasu na to. Dr mi tłumaczył że łożysko ma czas na to by się podnieść jak jest nisko.
A ruchy czujesz już?
A i gratuluję w końcu suwaczka
Zresztą u nas na wrzesniowkach było parę dziewczyn z przodujace łożyskiem i każdej lekarz powiedział co innego. Mi w szpitalu tez mówili co innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 23:14
-
nick nieaktualny
-
Vinca, czekamy na wynik bety
Ja od wczoraj mam lekkoe bole brzucha, jak przy @. chyba troche musze zwolnic. Akurat dzis mialam cytologie, wiec podpytalam, czy to normalne, polozna mnie uspokoila, kazala sie nie przemeczac za bardzo i duzo odpoczywac. Staram sie nie panikowac.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.