Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynie myślę o tym bo akurat w poniedziałek otwieramy studio mebli na wymiar i ja mam w nim siedziec i sprzedawać te meble i tym akurat bardziej sie martwie czy na pewno sobie dam radę wcześniej byłam nianką a teraz takie coś a o ciązy jakos nie mam czasy nawet pomyślec
Ida lubi tę wiadomość
-
Witamy Eklerko! Za jaki czas chcesz zacząć starania? Jaka jest Twoje/Wasza historia? Miło, że do nas dołączyłaś W razie pytań - wal śmiało Pomożemy, jeśli tylko będziemy potrafiły
Dopisałam Cię do naszej listy obecnościWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 09:45
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Witam z rana Piękny dzień dzisiaj z oknem i cieplutko
Ja mam cały czas jeszcze na różowo, ale wykupiłam od razu po pierwszym miesięcy pakiet na 3 miesiące, więc mam jeszcze przez jakiś czas. Myślałam wtedy, że będę ciągle prowadziła wykres i nadal będę się tym jarać, a tu taka zmiana Ale dobrze mi z tym. I chyba już wolałabym, by tło było szare, bo róż to nie jest mój ulubiony kolor...
U mnie dni płodne (według statystyki). I tak jak mówiłam, czułam 2-3 dni temu owulkę, śluzu było sporo. A teraz cisza, śluz jakby wysechł, brzucha nie czuję, piersi też. Zastanawiam się, czy ta owulka w ogóle była, ale nie mam jak teraz tego sprawdzić Trudno, co będzie to będzie
Jak tam u Was?ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Wczoraj wieczorem wróciłam i melduję do dalszej walki Oczywiście w czwartek zjeździłam kilka aptek i nie udało mi się kupić termometru z dwoma miejscami po przecinku. Pani w aptece patrzyły na mnie jak na dziwoląga, ale to nic. Zmuszona byłam zamówić go przez internet - dzisiaj przyjdzie.
W związku z tym mam do Was pytanie. Podobno temp w trakcie @ nie ma znaczenia i można ją zacząć mierzyć po. Teraz nie wiem co robić, bo na wyjeździe mierzyłam starym. Teraz pytanie - zacząć od jutra mierzyć nowym(7DC)i temperatur z @ nie wpisywać? Czy je wpisać? A może rano zmierzyć jednym i drugim, żeby porównać? Doradźcie co robić!
Mam jeszcze nadzieję, że dzisiaj nadrobię Wasze wpisy
ps. aha i na wyjeździe wysunął mi się dysk i kręgosłup boli, oj boli....
Ewik lubi tę wiadomość
-
Cześć Kor_a
Kochana, myślę, że możesz mierzyć nowym termometrem od tego 7 dc. Nie porównuj wyników, bo dostaniesz mętliku tylko, nie ma potrzeby. Możesz wpisać tamte pomiary, ale zaznacz sobie że to inny termometr był, żebyś pamiętała. Ale nie zwracaj na nie później uwagi.
Oj, współczuję kręgosłupa. Nigdy czegoś takiego nie miałam, ale słyszałam że bardzo boli... Trzymaj sięKor_a, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
hej
dziś wyjątkową jeszcze nie jestem w pracy bo mam na później, powiem Wam, że bez ovufriend i mierzenia gorzej znoszę spóźniający się okres a mam cykle rozstrzelone między 22 a 45 dni, więc bez ovu było testowanie co 3 dni a tak wiem, że ovu później była, więc z testem mogę poczekać do kilku dni przed @, mniej nerwów mam z tego powodu, co prawda są nerwy staraniowe, ale to inny rodzaj, pozdrawiam dziewczynki w ten piękny dzień, spadam wieszać pranie na dwór
Ida, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam jeszcze pakiet, ale chyba następnego nie wykupie ;p znudziło mi się wpisywanie objawów. będę mierzyła tylko temperaturę, żeby mieć pewność że owulka wystąpiła
u mnie piękny dzień, ciepło, słonko, kaszel mija
minus taki, że mąż ma bardzo dużo pracy, siedzi po nocach a ja chce mu jakoś pomóc, podnieść na duchu, ale coś mi nie wychodzi... -
Odkąd przestałam mierzyć tempkę czuję się tak lekko Dlatego Misiu, jeśli masz w miarę regularne cykle i wiesz, że większość jest z owulką, to może podaruj sobie i mierzenie?
Mężczyźni zawsze inaczej reagują na wszystko niż my. Ja zawsze w takich sytuacjach zachowuję się normalnie, to pomaga mojemu mężowi bardziej niż pochylanie się nad nim ciągle i wspieranie.Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam zaległości
Podbijam temat z pracą Ja skończyłam zdrowie publiczne, a pracuję w firmie z branży IT. Zajmuję się sprawami administracyjnymi. Powiem Wam, że lubię to co robię - sprawdzam się w tej roli. Bywają czasem stresujące sytuacje, ale daję radę.
Dzięki obserwacji zauważyłam dwa powtarzające się u mnie "objawy". Od pozytywnego testu owu na 13 dzień dostaję @, a dzień wcześniej mam stan podgorączkowy. Ciekawe czy w tym cyklu się to powtórzyszpilka, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Odkąd przestałam mierzyć tempkę czuję się tak lekko Dlatego Misiu, jeśli masz w miarę regularne cykle i wiesz, że większość jest z owulką, to może podaruj sobie i mierzenie?
Mężczyźni zawsze inaczej reagują na wszystko niż my. Ja zawsze w takich sytuacjach zachowuję się normalnie, to pomaga mojemu mężowi bardziej niż pochylanie się nad nim ciągle i wspieranie.
właśnie nie mam owulki niestety bez stymulacji... od listopada miałam cykle bez owulacji, a teraz tak czy siak wiem kiedy ona będzie bo mam podawany pregnyl na pęknięcie pęcherzyka, dlatego nie mam jak się uwolnić od mierzenia i terminów ;( co niestety odczuliśmy w tym cyklu, seks bez spontanu tylko bo trzeba i już. w przyszłym miesiącu nie mówie mężowi kiedy mam zastrzyk! i już, przynajmniej on będzie rozluźniony