X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak sobota?

Widzę, że dużo tu pedagożek :) Fajnie :)

Mieliśmy jechać do Wro, ale pokłóciliśmy się z mężem, a on z nerwów zaczął sprzątać mieszkanie :D Wysprzątał już prawie całe, myje właśnie podłogi :P Pewnie jak skończy to mu przejdzie i się zbierzemy ;)

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida chociaż jakiś pożytek z tej kłótni :D ja jak wróce dziś z pracy tez podobno ma byc czysto w domu :)
    i juz się doczekać nie moge ;)

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)

Dotarlam z uczelni zjadlam obiadek a w planach mily wieczor w mezulkiem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hej :) Jak sobota?

Widzę, że dużo tu pedagożek :) Fajnie :)

Mieliśmy jechać do Wro, ale pokłóciliśmy się z mężem, a on z nerwów zaczął sprzątać mieszkanie :D Wysprzątał już prawie całe, myje właśnie podłogi :P Pewnie jak skończy to mu przejdzie i się zbierzemy ;)
    Ida to Ty z okolic mego miasta?:)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze pisalyscie o swoich zawodach ktore wykonujecie;)
    ja to wogule jestem abstrakcja;)
    Jestem po administracji swoja droge kariery zwiazalam z dziecmi obecnie a pracuje jako niania, pracowalam tez w prywatynm przedszkolu jako opiekun;)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iownka wrote:
    Vincaminor, ciekawy zawód, pełen podziw
    :)
    Od mojego pierwszego kontaktu z kwiatami wiedziałam, że to jest to, co chcę w życiu robić - pracowałam dla kogoś, oddenerwowałam swoje, teraz sama dla siebie i... to jest świetne - ogromna satysfakcja :). Właśnie zaczyna się mój pierwszy sezon ślubny całkowicie "na swoim" - właśnie florystykę ślubną lubię najbardziej :)

szpilka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, coś mnie jakieś choróbsko bierze i sie martwie troche... czy sie moze w takim razie udac. i chyba nie powinnam brać żadnych leków...

Ida mój mąż jak się zdenerwuje to wychodzi z psem na dlugi spacer albo gotuje ;p pożyteczni ci nasi mężowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zawodu jestem z wykształcenia logopedą, ończę edukacje przedszkolną z terapią pedagogiczną i będę szukała pracy w przedszkolu :) obecnie jestem animatorem kultury :)

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja skończyłam pedagogikę- praca socjalna, potem byłam 2 lata zagranicą jako opiekun osoby starszej, obecnie jestem na 2 roku pielęgniarstwa. w międzyczasie zrobiłam technika ekonomistę ;) można powiedzieć, że jestem wiecznym studentem... a pracy jak nie ma tak nie ma :( marzy mi się praca w zawodzie, bo uwielbiam kontakt z ludźmi i nieść pomoc :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Witam Was w tę piękną, słoneczną i pracowitą (jak dla mnie) niedzielę.
    Moją pracę trudno streścić, bo tak naprawdę zajmuję się tym, na co akurat jest zapotrzebowanie. Mam (aktualnie zawieszoną) działalność, a na co dzień zajmuję się pisaniem i korektą (teksty na strony www, prace dla leniwych ;), różne pisma, itp.), oprócz tego dorywczo robię zaproszenia i inną papierologię ślubno - osiemnastkowo - komunijną. Zajmuję się też badaniami marketingowymi. Jestem po filologii polskiej z komunikacją społeczną.

Miłej niedzieli życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 11:51

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pogoda cudowna :-)
    wlasnie wrocilam z dworu na obiadek, pewnie potem znow wyjde wygrzac sie w słonku :-)
    slaba jestem okropnie,a jutro jeszcze na rano di pracy..

miśka a w ktorym dniu cyklu jestes? zobacz sobie na mój wykres mam tam zaznaczone w notatkach że zaraz po owu bylam chora, leki bralam, a jednak sie udało :-) a moze taka była reakcja organizmu na zapłodnienie ?! :-)

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek choroba złapała mnie w nocy z soboty na niedziele, a owulacje miałam we czwartek... Gratuluje Ci :* dajesz mi troszkę nadziei :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida to Ty z okolic mego miasta?:)

Kochana, ja z opolskiego. A ty? :)

Cześć Dziewczynki!

Witam Was w tę piękną, słoneczną i pracowitą (jak dla mnie) niedzielę.
    Moją pracę trudno streścić, bo tak naprawdę zajmuję się tym, na co akurat jest zapotrzebowanie. Mam (aktualnie zawieszoną) działalność, a na co dzień zajmuję się pisaniem i korektą (teksty na strony www, prace dla leniwych ;), różne pisma, itp.), oprócz tego dorywczo robię zaproszenia i inną papierologię ślubno - osiemnastkowo - komunijną. Zajmuję się też badaniami marketingowymi. Jestem po filologii polskiej z komunikacją społeczną.

Aniu - moja siostra jest po tym samym i tym samym się zajmuje. Dla mnie czarna magia ;)

Tak w ogóle to cześć dziewczyny :) Wróciliśmy z wojaży, odpoczywamy w domku :)
    Jutro do pracy... Ale ja lubię swoją, więc nie narzekam, tym bardziej, że mam na 12 :P

Co do starań, to śluzu już dużo, jest ładny, rozciągliwy i przejrzysty. Ochota na <3 też się pojawiła, więc to wykorzystaliśmy i to dwa dni pod rząd :P A ten drugi raz to tak spontanicznie i trochę szalenie, jak dawno nie było, co baaaardzo podobało się mojemu mężowi :D
    Teraz czuję jajnik i ogólnie ból owulacyjny. Może jeszcze jutro coś poprawimy, zobaczę ;)

Miśkaa, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Miłego dnia życzę i zmykam na szkolenia online :)

Ida lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)

Słonecznego dzionka kochane:)

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Wreszcie po L4 w pracy :) Zawsze mi brakuje pracy po dłuższym czasie.
    Mam plan, a jak mam plan to od razu mi lepiej.
    W kwietniu wykonam badanie ANA2 (żeby sprawdzić, czy nie mam jakichś przeciwciał)
    W maju zaś wybiorę się do Invimedu po skończonej miesiączce i zasugeruję badanie macicy w celu sprawdzenia, czy nie ma jakichś zrostów na przykład.
    Bo zajść w ciążę nie mogę odkąd mnie dogłębnie wyłyżeczkowano w 2012. Mam jakieś przeczucia, że to może być to.
    Bo na ciążę wcześniej to nie liczę :P

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, lownka - Ty ciągle uprawiasz czarnowidztwo. Wiesz, parząc na wykresy dziewczyn na ovf to naprawdę nie ma reguły. Są dziewczyny które starały się krótko, ale i te z bardzo długim stażem i wieloma problemami, leczące się latami. A jednak się udawało, najczęściej kiedy odpuszczały. Kochana, wiem, że to ciężkie, ale spróbuj tak o tym nie myśleć. Nie możesz zakładać, że masz to czy tamto. Jasne, przebadaj się, ale zanim nie padnie diagnoza to nie obciążaj się jakimiś chorobami, nie ma sensu, bo obciążasz swoją psychikę, a od niej wszystko zależy :)

Iownka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ma rację, psychika jest najważniejsza! wiem, że łatwo mówić, ale nie ma co się poddawać i wmawiać sobie choroby... ja miałam tak, że już przed staraniami myślałam, że skoro nie "wpadliśmy" to pewnie będą problemy i co - wraz ze staraniami cykle mi się rozjechały, trwały po 50 dni (wcześniej po 30). zaczęłam badania, kuracje clo i jak przyszło pozytywne myślenie, a przede wszystkim brak myślenia ciągle o tym (miałam ciężki okres w pracy) to efekty były od razu - piękna owulacja!

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda co dziewczyny pisza:) pozytywne myslenie to podstawa u mnie bylo tak samo na poczatku tak sie nakrecalam a jak wreszcie odpuscilam to czy tamto po malu wraca do normy organizm i widze poprawe. A teraz jestem optymistka i co by sie nie dzialo bedzie dobrze i juz nie ma innej mozliwosci. Moja mezulina sie smieje,ze rzeczy trudne zalatwiam od reki a niemozliwe tydzien pozniej. A co hehe:)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    a co do zawodu jestem z wykształcenia logopedą, ończę edukacje przedszkolną z terapią pedagogiczną i będę szukała pracy w przedszkolu :) obecnie jestem animatorem kultury :)
    witaj w clubie:)
    ja też jestem logopedą i nauczycielem polskiego :)
    a pracuje w finansach...z dzieciami tylko kilka h w tygodniu :)

Ewik lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ