X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka tak był badany i wyniki idealne raczej z mojej strony jest defekt poniewaz ta niedoczynnosc lubi sie bardzo z miastenią i tu jest psikus ale mysle ze jak wyrównam tarczyce to uda mi się zajsc w ciążę

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz.możliwość to powtórz badania przed wizytą u edno i oczywiście nie przerywaj leczenia. Moim zdaniem i tak powinni Ci zwiększyć dawkę

ewelina27 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że u męża wszystko dobrze :) ja niestety o tarczycy nic nie wiem, ale patrząc po naszym wątku i znajomych to chyba przypadłość naszego rocznika :(

A co u reszty Staraczek?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede chciała powtórzyć badania i mam nadzieje ze zwiekszy dawke pozyjemy zobaczymy co zycie mi przyniesie

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, co tam u Pawełka? :)

Magdalenka, zapraszamy na ciężarne Czarnobylki :) <3

A Karolek już jutro kończy dwa miesiące! Kiedy to minęło?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 07:51

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u lekarza i nie jestem zadowolona przejrzał badania dotychczasowe zero wywiadu niby wszystko oki zrobił cytologie i usg przez brzuch kazał do kliniki startowac jeszcze nigdy nie byłam tak krótko na wizycie zażenowana jestem takim postepowaniem

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina z jednej strony aż żal że lekarz miał takie olewatorskie podejście a z drugiej może i lepiej że nie zabiera się za coś o czym nie ma pojęcia i nie marnuje Twojego czasu. Twój wykres wygląda bardzo dobrze:*
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Gosiu trzeba szukac konkretnego gina a nie takich przydupasów

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie szkoda czasu na byle kogo. Ja w ostatnim roku przerobiłam sporo lekarzy ale idealnego też nie znalazłam a moja gin do której chodziłam w ciąży sama teraz jest w ciąży więc muszę szukać nowego lekarza ale mam trochę łatwiej bo kilku w miarę fajnych trafiłam będąc w szpitalu w trakcie ciąży a najlepszy był taki młody chyba rezydent bo wykazywał duże zainteresowanie i bardzo chciał pomóc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cichutko? :P

5fjzaeq.png
  • natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do grona :)

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj natalka!

Wlasnie ucichlysmy ostatnio. Ja odliczam czas do porodu. Z nudow zalozylam bloga o perypetiach ciezarowki/potem mamy po raz pierwszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie (mozecie wpasc matko-polko-rodzicielko.blog.pl).

U mnie wreszcie widac, ze jestem w ciazy, chociaz i tak "szalu nie ma" jak na 7 miesiac (raptem 4kg na plusie)

szpilka, agatka196 lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under będzie łatwiej zrzucić :) mi jeszcze zostało 5 z 22 kg
    Muszę teraz popracować nad mięśniami brzucha żeby je wzmocnić przed kolejną ciążą. Ale jak już pisałam zamysł jest taki że o baby nr 2 zaczniemy sie starać lipiec/sierpień 2016 wiec trochę czasu mam na wzmocnienie mięśni

Witaj Natalka napisz coś o sobie :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy inaczej, czuje sie jakbym przytyla z 70 kg... zwlaszcza w te upaly. Czekam na wrzesien juz z utesknieniem, nie moge sie doczekac kiedy Mela bedzie z nami, a ja wroce do chodakowskiej i diety, bo zaczynam czuc obrzydzenie do siebie juz z racji rozmiarow :)

syy2cwa15lizurwm.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under, lubię taki żartobliwy styl, będę zaglądać :)
    I z jednym na pewno się zgodzę, ten kto nazwał ciążę stanem błogosławionym na pewno nie był kobietą :/
    Macierzyństwo też jest niestety cholernie ciężkie. Marzyła mi się trójka dzieci, teraz mam dość jednego. Kocham ze wszystkich sił, życie bym za niego oddała, ale gdy kolejny raz budzi się z krzykiem właśnie wtedy gdy wkładam nogę do wanny pełnej wody, przykładam kanapkę do ust, albo wykładam obiad na talerze, to mam ochotę wyjść z domu i nigdy więcej nie wrócić ;)
    Marzyło mi się żeby ustabilizował sobie pory posiłków, aktywności i snu. No to się doczekałam, codziennie przez 5-6h nieprzerwanie jest aktywny, z czego większość czasu drze się jak obdzierany ze skóry, a pobudka o 4, przy czym ja kładę się spać ok. północy, bo dopiero wtedy udaje mi się nadrobić zaległości w praniu, prasowaniu, sprzątaniu itp. ;)
    I wcale nie jest tak, że ten bezzębny uśmiech, widoczny obok, albo pierwsze wypowiadane z zapałem "eee", "aha" czy "enoo" sprawiają, że wszystko co złe znika i zapominam o tym, że od kilku miesięcy śpię po kilka godzin ;) On to wszystko odpokutuje :P

under_the_snow, szpilka, aja lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    I z jednym na pewno się zgodzę, ten kto nazwał ciążę stanem błogosławionym na pewno nie był kobietą :/
    Ja pewnie jeszcze mało wiem, ale dla mnie ciąża jest stanem błogosławionym - mimo mdłości, zmęczenia i innych niedogodności czuję się jakbym góry mogła przenosić. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, zazdroszcze. Ja do 10 tyg ju odkrylam, ze mdlosci trwaja caly dzien, a nie rano, ze mozna czuc smak kazdego posilku od drugiej strony, jeszcze raz ;) oby Ciebie te przyjemnosci ominely!

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mdłości cały dzień - nie wiem kto i dlaczego nazwał je "porannymi" :D
    W każdym razie nie narzekam na nie, wręcz się cieszę, że są. :)
    Tak jak już pisałam - tak długo na to czekałam, że teraz chyba nic nie będzie w stanie mnie wytrącić z tego dobrego nastroju, niech tylko Dzidziuś zdrowo rośnie. <3 Odkąd się dowiedziałam, że jest żyję normalnie jak na jakimś haju - cały czas szczęśliwa. Od co najmniej czterech lat tak nie było, teraz dopiero widzę w jakim ja byłam stanie...

under_the_snow, gosia86, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2-3 tyg doświadczam ciemniejszej strońy medalu ;p
    Brzuch zaczął byc od zawalony i uciążliwy. Boje sie co bedzie dalej. Jest mi czasem strasznie ciezko...w nocy słabo śpię, lezecnajwazniejsze plecach sie nie da, bywa duszno jakby ktos usiadł na klacie. Boli mnie krzyż, nie moge sie schylic czy swobodnie siegnąć do stop, zaczęły puchnąć stopy, w lewej od 1,5 tyg mam skurcz,..bol głowy w upał, ociężałość sprawia z chce mi sie płakać. Dochodzi coraz wiecej "uroków"...a jeszcze 3 tyg temu byłam najszczęśliwsza, najlżejsza i w ogole wszystko naj na świecie :)
    I stwierdzam, ze faktycznie 2 trymestr jest cudowny, a pierwszy nie taki zły...;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, tez tego doswiadczam. Mowie, brzusia wielkiego nie mam, ale mimo wszystko odczuwam.

Dzis sobie nawet zrobilam prezent z okazji wczorajszych urodzin i zakupilam klapki, zeby nie musiec sie schylac i zapinac sandalow, bo przypuszczam, ze bedzie z tym coraz gorzej.

Ale coz, czego sie nie wytrzymuje dla tego malutkiego czlowieczka z czkawka :)

syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ