Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to super, że u męża wszystko dobrze ja niestety o tarczycy nic nie wiem, ale patrząc po naszym wątku i znajomych to chyba przypadłość naszego rocznika
A co u reszty Staraczek?ewelina27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem po wizycie u lekarza i nie jestem zadowolona przejrzał badania dotychczasowe zero wywiadu niby wszystko oki zrobił cytologie i usg przez brzuch kazał do kliniki startowac jeszcze nigdy nie byłam tak krótko na wizycie zażenowana jestem takim postepowaniem
-
Ewelina z jednej strony aż żal że lekarz miał takie olewatorskie podejście a z drugiej może i lepiej że nie zabiera się za coś o czym nie ma pojęcia i nie marnuje Twojego czasu. Twój wykres wygląda bardzo dobrze:*
Trzymam mocno kciuki za Ciebie:*ewelina27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie szkoda czasu na byle kogo. Ja w ostatnim roku przerobiłam sporo lekarzy ale idealnego też nie znalazłam a moja gin do której chodziłam w ciąży sama teraz jest w ciąży więc muszę szukać nowego lekarza ale mam trochę łatwiej bo kilku w miarę fajnych trafiłam będąc w szpitalu w trakcie ciąży a najlepszy był taki młody chyba rezydent bo wykazywał duże zainteresowanie i bardzo chciał pomóc
-
Witaj natalka!
Wlasnie ucichlysmy ostatnio. Ja odliczam czas do porodu. Z nudow zalozylam bloga o perypetiach ciezarowki/potem mamy po raz pierwszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie (mozecie wpasc matko-polko-rodzicielko.blog.pl).
U mnie wreszcie widac, ze jestem w ciazy, chociaz i tak "szalu nie ma" jak na 7 miesiac (raptem 4kg na plusie)szpilka, agatka196 lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under będzie łatwiej zrzucić mi jeszcze zostało 5 z 22 kg
Muszę teraz popracować nad mięśniami brzucha żeby je wzmocnić przed kolejną ciążą. Ale jak już pisałam zamysł jest taki że o baby nr 2 zaczniemy sie starać lipiec/sierpień 2016 wiec trochę czasu mam na wzmocnienie mięśni
Witaj Natalka napisz coś o sobie -
Tak czy inaczej, czuje sie jakbym przytyla z 70 kg... zwlaszcza w te upaly. Czekam na wrzesien juz z utesknieniem, nie moge sie doczekac kiedy Mela bedzie z nami, a ja wroce do chodakowskiej i diety, bo zaczynam czuc obrzydzenie do siebie juz z racji rozmiarowmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Under, lubię taki żartobliwy styl, będę zaglądać
I z jednym na pewno się zgodzę, ten kto nazwał ciążę stanem błogosławionym na pewno nie był kobietą
Macierzyństwo też jest niestety cholernie ciężkie. Marzyła mi się trójka dzieci, teraz mam dość jednego. Kocham ze wszystkich sił, życie bym za niego oddała, ale gdy kolejny raz budzi się z krzykiem właśnie wtedy gdy wkładam nogę do wanny pełnej wody, przykładam kanapkę do ust, albo wykładam obiad na talerze, to mam ochotę wyjść z domu i nigdy więcej nie wrócić
Marzyło mi się żeby ustabilizował sobie pory posiłków, aktywności i snu. No to się doczekałam, codziennie przez 5-6h nieprzerwanie jest aktywny, z czego większość czasu drze się jak obdzierany ze skóry, a pobudka o 4, przy czym ja kładę się spać ok. północy, bo dopiero wtedy udaje mi się nadrobić zaległości w praniu, prasowaniu, sprzątaniu itp.
I wcale nie jest tak, że ten bezzębny uśmiech, widoczny obok, albo pierwsze wypowiadane z zapałem "eee", "aha" czy "enoo" sprawiają, że wszystko co złe znika i zapominam o tym, że od kilku miesięcy śpię po kilka godzin On to wszystko odpokutujeunder_the_snow, szpilka, aja lubią tę wiadomość
-
Eklerka wrote:I z jednym na pewno się zgodzę, ten kto nazwał ciążę stanem błogosławionym na pewno nie był kobietągrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Vinca, zazdroszcze. Ja do 10 tyg ju odkrylam, ze mdlosci trwaja caly dzien, a nie rano, ze mozna czuc smak kazdego posilku od drugiej strony, jeszcze raz oby Ciebie te przyjemnosci ominely!matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Ja też mam mdłości cały dzień - nie wiem kto i dlaczego nazwał je "porannymi"
W każdym razie nie narzekam na nie, wręcz się cieszę, że są.
Tak jak już pisałam - tak długo na to czekałam, że teraz chyba nic nie będzie w stanie mnie wytrącić z tego dobrego nastroju, niech tylko Dzidziuś zdrowo rośnie. Odkąd się dowiedziałam, że jest żyję normalnie jak na jakimś haju - cały czas szczęśliwa. Od co najmniej czterech lat tak nie było, teraz dopiero widzę w jakim ja byłam stanie...under_the_snow, gosia86, Lenka@, aja lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ja od 2-3 tyg doświadczam ciemniejszej strońy medalu ;p
Brzuch zaczął byc od zawalony i uciążliwy. Boje sie co bedzie dalej. Jest mi czasem strasznie ciezko...w nocy słabo śpię, lezecnajwazniejsze plecach sie nie da, bywa duszno jakby ktos usiadł na klacie. Boli mnie krzyż, nie moge sie schylic czy swobodnie siegnąć do stop, zaczęły puchnąć stopy, w lewej od 1,5 tyg mam skurcz,..bol głowy w upał, ociężałość sprawia z chce mi sie płakać. Dochodzi coraz wiecej "uroków"...a jeszcze 3 tyg temu byłam najszczęśliwsza, najlżejsza i w ogole wszystko naj na świecie
I stwierdzam, ze faktycznie 2 trymestr jest cudowny, a pierwszy nie taki zły... -
Rah, tez tego doswiadczam. Mowie, brzusia wielkiego nie mam, ale mimo wszystko odczuwam.
Dzis sobie nawet zrobilam prezent z okazji wczorajszych urodzin i zakupilam klapki, zeby nie musiec sie schylac i zapinac sandalow, bo przypuszczam, ze bedzie z tym coraz gorzej.
Ale coz, czego sie nie wytrzymuje dla tego malutkiego czlowieczka z czkawkamatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy