X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę, to już długo trwa... a ja do cierpliwych osób nie należę... poza tym, czuje się tak, że ciągle mnie ktoś wyprzedza itd.....

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zawitała pierwsza pociążowa @ :/ Wcale za tym nie tęskniłam... :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie niezbyt dobre wiadomości. Okazało się, że mam torbiel krwotoczną na lewym jajniku. W związku z tym postanowiliśmy, że odpuszczamy starania do października. Dobrze nam ta przerwa zrobi. poza tym namawiam męża na psa.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, polecam psa. Nie zastapi Ci on dziecka na pewno, ale da rownie duzo radosci, a co najwazniejsze oderwie mysli. U nas podzialalo w 1szym cyklu :)

A radosc i milpsc jaka ten maly gargamel nam daje jest nie do opisania. Teraz np umieram z niepokoju, bo po odpoczynku mi trofhe kuleje na przednia lapke. Poszlismy do weterynarza trzy razy juz, to akurat nie kulal :/ takze dobry trening przed szkrabem, uczysz sie rozumiec kogos, kto nie umie Ci wprost powiedziec o swoich potrzebach :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Dziewczyny, a u mnie niezbyt dobre wiadomości. Okazało się, że mam torbiel krwotoczną na lewym jajniku. W związku z tym postanowiliśmy, że odpuszczamy starania do października. Dobrze nam ta przerwa zrobi. poza tym namawiam męża na psa.
    Nie martw się za bardzo torbielą. :* Mi się zrobiła wiosną - po półtorej cyklu już jej nie było, sama się wchłonęła. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Aja, polecam psa. Nie zastapi Ci on dziecka na pewno, ale da rownie duzo radosci, a co najwazniejsze oderwie mysli. U nas podzialalo w 1szym cyklu :)

A radosc i milpsc jaka ten maly gargamel nam daje jest nie do opisania. Teraz np umieram z niepokoju, bo po odpoczynku mi trofhe kuleje na przednia lapke. Poszlismy do weterynarza trzy razy juz, to akurat nie kulal :/ takze dobry trening przed szkrabem, uczysz sie rozumiec kogos, kto nie umie Ci wprost powiedziec o swoich potrzebach :)

Under, wiem, że pies nie zastąpi dziecka. Cały czas mężowi tłumacze, że pies wniósłby trochę radości w nasze życie itd. Ale mąż nie chce sie dać przekonać ;/

Vinca, jakoś strasznie się nie martwię. Mam wziąć końską dawkę leku ;)tzn. orgametril 3x1 przez 20 dni (mam nadzieje, że dobrze nazwe podałam). jedyne czego się obawiam, to, to, że zatrzyma mi wodę w organizmie bardziej niż po podwójnej dawce dupka i będę spuchnięta. Ostatnio brzuch miałam jak balon, dopiero jak odstałam okres, to mi się poprawiło.Jak mi lekarz powiedział o torbieli, to pomyślałam sobie, że organizm po prostu wymusił to, czego od dawna domagała się psychika. A jeszcze szwankujące auto w drodze do Krakowa dolało oliwy do ognia. Teraz jeszcze tylko pójdę do endo, bo miałam w czerwcu iść do kontroli i dam sobie chwilę wytchnienia.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja przerwa dobrze Wam zrobi a kto wie może w między czasie zobaczysz upragnione dwie kreseczki :) to bieganie po lekarzach jest bardzo stresujące...trzymam kciuki za zielony finał!

aja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, przede wszystkim mielibyscie z takim szczeniakiem zajecie. Susz mezowi glowe.

aja lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów nam wątek ucicha :)

Ja mam jakąś chandrę od wczoraj. Raz, że czuje się jak wieloryb (chociaż w sumie od początku ciąży przytyłam łącznie 3 kg), mam dosyć tych szerokich bluzek, workowych sukienek, w których wyglądam jak młoda orka. Boję się, że skoro teraz takie bzdety mnie dołują, to czy to nie oznacza, że kocham moją córeczkę za mało -_-. Ogólnie boję się strasznie, czy dam sobie radę, jak to wszystko będzie, czy będę w stanie kochać to dziecko bezgranicznie. Na razie jakoś mam wrażenie, że wciąż za mało. Bleh! Musiałam chwilę pomarudzić, wiem, że Wy mnie prędzej zrozumiecie niż mąż.

syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja torbiel sie szybko wchłonie a odpoczynek tez dobrze Wam zrobi

Under dla mnie było najfajniej jak ciążę moglam przestać ukrywać w pracy a wtedy wszelkie obcisłe rzeczy bardzo poprawiały mi nastrój, teraz czesciej wygladam jak orka, bo wszystko na mnie za duze i wisi a na zakupy wyjazd to masakra
    a wszelkie niedogodności nie znacza, że za malo kochasz dzidziusia, jak sie urodzi tez bedziesz miec prawo do narzekania jak bedziesz niewyspana i przemeczona, ale pamietaj, ze tych paskudnych chwil nawet jak troche jest to kazdy usmiech dzidziusia wynagradza wszystko i daje nowa sile do dzialania

a juz po porodzie polecam na fioletowym ciezarne 86 poza tym ze kazda po porodzie udziela sie mniej ale daje tez duzo rad innym i mozna sie wyfadac gdy Ci zle

gosia86, under_the_snow lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Was wszystkie i pamietam o Was, ale czasu malutko ledwie na podczytywanie co kilka dni starcza

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Bardzo proszę o kciuki i dobre myśli - jutro o 14.00 mam wizytę u lekarza i zaczynam się stresować...

agatka196, gosia86, aja, szpilka lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Bardzo proszę o kciuki i dobre myśli - jutro o 14.00 mam wizytę u lekarza i zaczynam się stresować...

Kciuki zaciśnięte :) Daj znać co i jak po wizycie :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zaciskam kciuki!

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny JEST! Mój urodzinowy prezencik ma 10 mm, serduszko mu pięknie pika - najsłodszy 1 centymetr jaki w życiu widziałam <3 <3 <3 Maleństwo jest młodsze o jakieś 4-5 dni niż wynika z OM, ale ja też nie mam pewności 100% czy owulacja była wtedy, kiedy of pokazuje - pan doktor powiedział, że wszystko jest w porządku. :) Dostałam kartę ciąży i stos badań do zrobienia, następna wizyta 7.07 :) :)

Boże, taka szczęśliwa jestem, 4,5 roku czekałam żeby coś takiego zobaczyć <3

agatka196, aja, rah, magdalenka_ka, szpilka, Izik lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje!! Super, rosnijcie zdrowo kolejne miesiace :)

vincaminor lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor ogromne gratulacje!

vincaminor lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści! :)

an28 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca gratuluję:*

Madzia a jak u Ciebie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor gratulację!

Gosia u mnie dobrze :) w czwartek mam wizytę i mam nadzieję, że zrobią mi usg i ujrzę serduszko. Dobrze się czuję, nie plamię to mam nadzieję,że tym razem dobrze się skończy. Oczywiście cieszyć się będę jak zobaczę serducho :)

gosia86, szpilka, under_the_snow, ewelina27 lubią tę wiadomość

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ