Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę, to już długo trwa... a ja do cierpliwych osób nie należę... poza tym, czuje się tak, że ciągle mnie ktoś wyprzedza itd.....
-
Dziewczyny, a u mnie niezbyt dobre wiadomości. Okazało się, że mam torbiel krwotoczną na lewym jajniku. W związku z tym postanowiliśmy, że odpuszczamy starania do października. Dobrze nam ta przerwa zrobi. poza tym namawiam męża na psa.
-
Aja, polecam psa. Nie zastapi Ci on dziecka na pewno, ale da rownie duzo radosci, a co najwazniejsze oderwie mysli. U nas podzialalo w 1szym cyklu
A radosc i milpsc jaka ten maly gargamel nam daje jest nie do opisania. Teraz np umieram z niepokoju, bo po odpoczynku mi trofhe kuleje na przednia lapke. Poszlismy do weterynarza trzy razy juz, to akurat nie kulal takze dobry trening przed szkrabem, uczysz sie rozumiec kogos, kto nie umie Ci wprost powiedziec o swoich potrzebachmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
aja wrote:Dziewczyny, a u mnie niezbyt dobre wiadomości. Okazało się, że mam torbiel krwotoczną na lewym jajniku. W związku z tym postanowiliśmy, że odpuszczamy starania do października. Dobrze nam ta przerwa zrobi. poza tym namawiam męża na psa.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
under_the_snow wrote:Aja, polecam psa. Nie zastapi Ci on dziecka na pewno, ale da rownie duzo radosci, a co najwazniejsze oderwie mysli. U nas podzialalo w 1szym cyklu
A radosc i milpsc jaka ten maly gargamel nam daje jest nie do opisania. Teraz np umieram z niepokoju, bo po odpoczynku mi trofhe kuleje na przednia lapke. Poszlismy do weterynarza trzy razy juz, to akurat nie kulal takze dobry trening przed szkrabem, uczysz sie rozumiec kogos, kto nie umie Ci wprost powiedziec o swoich potrzebach
Under, wiem, że pies nie zastąpi dziecka. Cały czas mężowi tłumacze, że pies wniósłby trochę radości w nasze życie itd. Ale mąż nie chce sie dać przekonać ;/
Vinca, jakoś strasznie się nie martwię. Mam wziąć końską dawkę leku ;)tzn. orgametril 3x1 przez 20 dni (mam nadzieje, że dobrze nazwe podałam). jedyne czego się obawiam, to, to, że zatrzyma mi wodę w organizmie bardziej niż po podwójnej dawce dupka i będę spuchnięta. Ostatnio brzuch miałam jak balon, dopiero jak odstałam okres, to mi się poprawiło.Jak mi lekarz powiedział o torbieli, to pomyślałam sobie, że organizm po prostu wymusił to, czego od dawna domagała się psychika. A jeszcze szwankujące auto w drodze do Krakowa dolało oliwy do ognia. Teraz jeszcze tylko pójdę do endo, bo miałam w czerwcu iść do kontroli i dam sobie chwilę wytchnienia. -
Znów nam wątek ucicha
Ja mam jakąś chandrę od wczoraj. Raz, że czuje się jak wieloryb (chociaż w sumie od początku ciąży przytyłam łącznie 3 kg), mam dosyć tych szerokich bluzek, workowych sukienek, w których wyglądam jak młoda orka. Boję się, że skoro teraz takie bzdety mnie dołują, to czy to nie oznacza, że kocham moją córeczkę za mało -_-. Ogólnie boję się strasznie, czy dam sobie radę, jak to wszystko będzie, czy będę w stanie kochać to dziecko bezgranicznie. Na razie jakoś mam wrażenie, że wciąż za mało. Bleh! Musiałam chwilę pomarudzić, wiem, że Wy mnie prędzej zrozumiecie niż mąż.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Aja torbiel sie szybko wchłonie a odpoczynek tez dobrze Wam zrobi
Under dla mnie było najfajniej jak ciążę moglam przestać ukrywać w pracy a wtedy wszelkie obcisłe rzeczy bardzo poprawiały mi nastrój, teraz czesciej wygladam jak orka, bo wszystko na mnie za duze i wisi a na zakupy wyjazd to masakra
a wszelkie niedogodności nie znacza, że za malo kochasz dzidziusia, jak sie urodzi tez bedziesz miec prawo do narzekania jak bedziesz niewyspana i przemeczona, ale pamietaj, ze tych paskudnych chwil nawet jak troche jest to kazdy usmiech dzidziusia wynagradza wszystko i daje nowa sile do dzialania
a juz po porodzie polecam na fioletowym ciezarne 86 poza tym ze kazda po porodzie udziela sie mniej ale daje tez duzo rad innym i mozna sie wyfadac gdy Ci zlegosia86, under_the_snow lubią tę wiadomość
-
vincaminor wrote:Cześć
Bardzo proszę o kciuki i dobre myśli - jutro o 14.00 mam wizytę u lekarza i zaczynam się stresować...
Kciuki zaciśnięte Daj znać co i jak po wizycie -
Dziewczyny JEST! Mój urodzinowy prezencik ma 10 mm, serduszko mu pięknie pika - najsłodszy 1 centymetr jaki w życiu widziałam Maleństwo jest młodsze o jakieś 4-5 dni niż wynika z OM, ale ja też nie mam pewności 100% czy owulacja była wtedy, kiedy of pokazuje - pan doktor powiedział, że wszystko jest w porządku. Dostałam kartę ciąży i stos badań do zrobienia, następna wizyta 7.07
Boże, taka szczęśliwa jestem, 4,5 roku czekałam żeby coś takiego zobaczyćagatka196, aja, rah, magdalenka_ka, szpilka, Izik lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Vincaminor gratulację!
Gosia u mnie dobrze w czwartek mam wizytę i mam nadzieję, że zrobią mi usg i ujrzę serduszko. Dobrze się czuję, nie plamię to mam nadzieję,że tym razem dobrze się skończy. Oczywiście cieszyć się będę jak zobaczę serduchogosia86, szpilka, under_the_snow, ewelina27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]