Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vinca, super wiadomości To teraz trzymamy kciuki za serducho Ile lutki Ci zaserwowali?
Magdalenka, podziwiam za cierpliwość
Under, szybkiego powrotu do zdrówka, teraz powinno być już ciepło, więc przeziębienie nie będzie takie męczące
Gosia, mam to samo mimo tego, że nie poroniłam... Tak patrzę na Małego i nadal do mnie nie dociera, że to nasze dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:28
-
Agatka pan doktor stwierdził, że to co teraz robię nie powinno w żaden sposób zaszkodzić - w tej chwili skończyłam semestr zajęć w szkole, zostało tylko posiedzenie w paru komisjach egzaminacyjnych i będą wakacje. Komisja egzaminacyjna oznacza góra 3 godziny dziennie siedzenia. Jakiś szczególnie poważnych zleceń na kwiaty też jak na razie nie mam, a po prostu nie będę brała zleceń na kompleksowe dekoracje.
Dobrze, że mam teraz taki lżejszy moment - mogę sobie codziennie podrzemać popołudniu i sporo odpoczywam leżąc.agatka196, aja lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Uczę zawodu florysty w szkole policealnej. W pewnym momencie nawet w dwóch, ale współpraca z jedną się zakończyła. Zawsze to jakiś stały dopływ gotówki i to w sumie nie najgorszej.
gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Hej dziewczynki! Jak tam u Was? Vinca, Magdalenka, jak się czujecie?
U mnie przeziębienie rozpętało się na dobre. Wczoraj byłam u lekarza, zapalenie zatok i krtani - mam pić raz dziennie theraflu zatoki i pryskać się tantum verde. Odmówiłam wzięcia antybiotyku. Grunt, że gorączka mi minęła, moje gardło i katar są raczej bardziej uciążliwe dla mnie niż dla Meli.
Wczoraj dostałam paczkę ubrań od mojej chrzestnej z Kanady - przyszalała. Nie mam już gdzie trzymać i właściwie ubranek mam już dość na 3-4 miesiące. Mimo wszystko pewnie trudno będzie mi się powstrzymać przed kupieniem kolejnych
A jak nasze kochane staraczki?matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Hej Kochane :*
Ja czekam w stresie jeszcze 2 tyg. Czuję się dobrze. W sumie jeszcze nieciążowo z ciążowych dolegliwości to tylko wrażliwsze piersi i meeeega zmęczenie. Po pracy godzinna drzemka obowiązkowa
Wczoraj byłam u lekarza rodzinnego potwierdzić ciążę - nasikałam na test i wyszły piékne dwie grube krechy. Co za dziki kraj co??? Ale bynajmniej mam już położną umówioną za 3 tygodnie. I teraz oby szczęśliwie dotrwać....
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Uda sie na pewno! Trzymam kciuki!
Gosia, moja mama mi powiedziala, ze jak sie ma dziecko to zawsze sie czyms stresujesz i tak do konca zycia wiec chyna wszystkie musimy sie powoli z tym stresem oswajac.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
gosia86 wrote:Powiem Wam że stres zaczyna się od II kresek ciągnie się całą ciążę a potem jest jeszcze tylko gorzej
Teraz zaczynam ogarniać dlaczego moja mama stresowała się nawet jak miałam wystąpić w teatrzyku w przedszkolu, że już nie wspomnę o maturze czy egzaminach na studia(ch)
Ja teraz momentami głupieję do tego stopnia, że wertuję internet nawet o takie pierdoły jak to, że śpi z otwartą buźką albo czy za dużo nie ulewa
Under, zdrowiej Kochana Ciąża bez przeziębienia to nie ciąża
Tak Was podczytuję i już nabieram ochoty na staranka o rodzeństwo dla Kluski, ale zaczyna wrzeszczeć i nie śpi po 5h i wracam na ziemięWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:50
-
under_the_snow wrote:Uda sie na pewno! Trzymam kciuki!
Gosia, moja mama mi powiedziala, ze jak sie ma dziecko to zawsze sie czyms stresujesz i tak do konca zycia wiec chyna wszystkie musimy sie powoli z tym stresem oswajac.
Ale po mimo tych wszystkich stresów i nerwów naprawdę warto
Watro dla każdego nawet tego jeszcze nie świadomego bezsennego uśmiechu
Watro dla tej kupy po same pachy
Dla zapachu tego malutkiego ciałka
Powiem tak na początku było mi ciężko. To nie do końca prawda że kocha sie dziecko od momentu narodzin. Może i się kocha ale trzeba nauczyć się tego uczucia, poznać się na wzajem. Jeszcze kilka dni temu myślałam co ze mnie za matka że za mało ją kocham i być może za mało okazuję jej ciepła i miłości. Ale tej miłości trzeba się nauczyć, zrozumieć a na to potrzeba czasu.
Eklerka mam tak samo każdą pierdolę wertuję w necie od konsystencji kupki po tą otwartą buźkę.
I też rozmawiamy o rodzeństwie dla młodej, chciałabym zamknąć temat do 32-33 lat a najlepiej dziecko nr żeby urodziło się w maju 2017 wiec trzeba będzie się starać lipiec/sierpień 2016 -
Czytam Was dziewczyny, ale nic nie pisze, bo się tu tak miło i ciążowo zrobiło, że szkoda psuć atmosferę... Tak w skrócie to miałam dziś dostać @, ale nie dostałam. Test oczywiście negatywny. mam nadzieje, że małpa przyjdzie jutro najdalej w niedziele, bo na wtorek jesteśmy umówieni do lekarza. Kazał przyjechać między 3 a 5dc. A poza tym w wolnych chwilach śmigamy z mężusiem na rowerach Musze się wziąć za siebie, bo przytyłam i nie mieszczę się w swoje ubrania.
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Aja doskonale Cię rozumiem, u nas też kiepsko, musimy podleczyć męża,może nawet i rok nam na tym zleci, a potem wracamy do starań...ehh ciężkie to życie.
Ja się zapisałam na spinning i TBC. Po spinningu myślałam, że umrę...ale przynajmniej spałam jak dziecko
-
Dziewczyny ruszajcie sie poki możecie ja musze lezec, tyje nieco za szybko, bolą mnie mięśnie, stawy, kości i marże o tym zeby sie poruszać. Jestem sztywna jak patyk!
Aja moze przez to ciepełko sie spóźnia. -
under_the_snow wrote:Aja, moze test Cie pozytywnie zaskoczy za kilka dni!
Coraz większe plamienie mam, więc @ tuż za rogiem. Podejrzewam, że przez tą podwójna dawkę duphastonu. Byleby się jutro rozkręciła, to we wtorek będzie jak ulał 3dc. -
Ja sobie niepowodzenia tlumaczylam, ze widocznie zycie chce mi dacmidealne dziecko, wiec musimympoczekac na idealny plemnik iidealna komorke widocznie Aja, Twoje idealne dziecko dopiero przed Toba ale warto poczekac!matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy