X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Witam
    pozwólcie dziewczyny że się przyłącze :)

zapraszamy do wątku :) i trzymamy kciuki :) :*

czekając na nasz Cud <3
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Jestem tu nowa chociaż z ,,problemem" zajścia w ciąże borykam sie juz od ponad roku:( szczerze to juz nie wiem co mam robić... na monitoringi chodziłam owulacja potwierdzona, cykle regularne, robiłam badania tarczycy tsh-1.99,ft4-1,16,usg w normie... męża faszeruje salfazinem od 3 miesięczni sama zaraz po owu biorę duphaston... nie wiem co jeszcze mogłabym zrobic/zbadać:( pomóżcie...wszyscy mówią Ze za bardzo sie spinam ale sama nie wiem. Z góry dziekuje za jakiekolwiek rady. Pozdrawiam serdecznie

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 a robiłaś badanie prolaktyny ? ?

u mnie niby też wszytko OK
    a się okazało że prolaktyna mnie "zablokowała" i teraz biorę Noprolac na noc

dodatkowo w tym cyklu pierwszy raz lekarz zastosował mi zastrzyk - Pregnyl* 5000 j.m.

czekając na nasz Cud <3

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie badałam niestety :( bo mój lekarz stwierdził ze jak owulacja jest to nie ma sensu robić badań hormonalnych... myślałam juz żeby zrobic hsg... może to by pomogło. A prolaktyne robi sie w jakimś określonym dniu cyklu? Z góry Dziekuje:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    A prolaktyne robi sie w jakimś określonym dniu cyklu?

z tego co wiem bo nie ma konkretnego dnia
    :)

"Jednym z pierwszych badań zalecanych kobietom podczas starań o ciążę jest badanie poziomu prolaktyny. Ten wydzielany przez przysadkę mózgową hormon, przybywa w organizmie m.in. podczas stresu. Hiperprolaktynemia to częste zaburzenie endokrynologiczne u kobiet w wieku rozrodczym."

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomy prolaktyny :

5-25 ng/ml - mieścisz się w normie,
    powyżej 25 ng/ml - możesz mieć nieregularne okresy i cykle bezowulacyjne
    powyżej 50 ng/ml - może dojść do zupełnego zatrzymania miesiączki
    powyżej 100 ng/ml - budzi podejrzenie guza przysadki mózgowej

ja miałam regularne miesiączki, nic nie wskazywało żeby pozwiom był wysoki
    a wynik miałam 52

i lekarz powiedział ze to mnie "zablokowało" :(
    ten hormon jest bardzo ważny

czekając na nasz Cud <3
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam regularne cykle...ale niestety z plamieniami trwajacymi od 19 dc do okresu....prolaktyna podstawowa w gornej granicy normy ale po obciazeniu za bardO wzrasta i zarowno gin jak i endo wladnie tu widza przyczyne moich plamien i problemie z zajsciem w ciaze

Mam teraz bromergon i duphaston ..zobaczymy czy przyniosa jakies efekty :)
    Pierwszy cykl na lekach niestety bez zmian

Teraz u mnie 2dc i oboje jestesmy rozlozeni przez chorobe wiec nie wiem jak to bedzie :/

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszlym tyg. mam wizyte u gina. Aktualnie mam 6dc, wiec na szczescie @ wrocila do normalnej dlugosci po urlopie.
    Mimo iz @ przyszla jestem mega szczesliwa, bo badalam tydzien temu CA125 i wyszlo w normie :D we wrzesniu jeszcze bylo za wysokie a teraz ok. Nie mam pojecia czy to orzez Clo czy przez jakies suplementy, dziwne, bo od jakichs 2-3lat mialam ciagle podwyzszone dlatego endometrioze podejrzewano. Musze na usg sprawdzic czy jest nadal cysta i czy aby (odpukac) po clo nie pojawily sie nowe :/

W kazdym badz razie clo narazie odpuszczam, tylko naturalne wspomagacze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 01:07

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie musze iść zrobic ta prolaktyne...Dziekuje za podpowiedz :) czytałam teraz trochę o tym badaniu i piszą ze trzeba byc wypoczętym... trochę ciężko z tym będzie bo akurat ciężki czas w pracy...ale spróbuje:) a robiła któraś to ,,przedmuchiwania" jajowodów? Czy jest szansa zrobic to na NFZ?

mhsvpx9ik2z006il.png

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Czy jest szansa zrobic to na NFZ?

Drożność jajowodów? :) tak robią to z NFZ
    ja w przyszłym cyklu jak by się okazało, że w tym nic nie wyszło mam iść na to badanie :)

czekając na nasz Cud <3

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci Dziekuje :) ja tez sie chyba wybiorę... musze podzwonić i popytać czy bez skierowania można... bo mój lekarz prywatnie to pewnie nie wypisze :(

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    Drożność jajowodów? :) tak robią to z NFZ
    ja w przyszłym cyklu jak by się okazało, że w tym nic nie wyszło mam iść na to badanie :)
    A z jakiego miasta jesteś?
    Ja możliwe, że też będę miała skierowanie na hsg, ale prywatnie u mojego lekarza kosztuje prawie 1tys. :/ Ciekawa jestem jakie są terminy na nfz..

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej przerażające to wszystko...te badania..koszty z tym związane...kurcze znajome i siostry zachodzą w ciąże od tak...a tu człowiek staje na głowie i nic :(
    Kropeczko u mnie też normalnie owulacja występuje i cykle regularne ..ale u mnie co innego bo mam regularnie też plamienia przed @

Ja narazie mam spróbować 3 cykle na duphastonie i zobaczymy...jeśli nadal nic to trzeba będzie zbadać chłopaka..a później dopiero ewentualnie dalsze badania u mnie ...więc ja dopiero na początku tej drogi ....

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A z jakiego miasta jesteś?

ja jestem z Rudy Śląskiej

leczę się w Katowicach w Klinice (prywatnie)
    ale moja gin. z NFZ powiedziała ze jak będzie potrzeba wypisze mi skierowanie na NFZ do szpitala na badanie drożności (a lekarz w Katowic powiedział że ja w tym cyklu nie wyjdzie, to w przyszłym badamy właśnie tą drożność)

choć ja w tym cyklu żyję nadzieją ... że się w końcu uda

w tym cyklu oczywiście biorę cały czas na noc Norprolac na obniżenie prolaktyny
    witaminki , kwas foliowy itp.
    do tego w 13 dc miałam podany Pregnyl

a mój mąż , bierze witaminy dla mężczyzn PROfertil
    co 2 dni po pół tabletki Clostilbegyt (dla potrzymania prawidłowego poziomy homormu Estriadol - bo miał za mało)

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    ja jestem z Rudy Śląskiej

leczę się w Katowicach w Klinice (prywatnie)
    ale moja gin. z NFZ powiedziała ze jak będzie potrzeba wypisze mi skierowanie na NFZ do szpitala na badanie drożności (a lekarz w Katowic powiedział że ja w tym cyklu nie wyjdzie, to w przyszłym badamy właśnie tą drożność)

choć ja w tym cyklu żyję nadzieją ... że się w końcu uda

w tym cyklu oczywiście biorę cały czas na noc Norprolac na obniżenie prolaktyny
    witaminki , kwas foliowy itp.
    do tego w 13 dc miałam podany Pregnyl

a mój mąż , bierze witaminy dla mężczyzn PROfertil
    co 2 dni po pół tabletki Clostilbegyt (dla potrzymania prawidłowego poziomy homormu Estriadol - bo miał za mało)
    Ja jestem z Krakowa. Chodze prywatnie do lekarza, ale on pracuje też w szpitalu i z tego co wiem kieruje tam też na bezpłatne zabiegi :) więc mam nadzieję, że jak coś to się załapię i na hsg i na ew.laparo (oby nie było trzeba :/ )
    Możliwe, że teraz lekarz przepisze mi też coś na zbicie prolaktyny, muszę ją powtórzyć teraz przed wizytą.
    Mężowi w badaniu źle wyszła tylko ruchliwość - 60% jest za wolnych a 40% postępowo poruszających się, ale to chyba nie jest tak źle.
    Też mam nadzieję, że to już TEN cykl dla nas :) Trzymam kciuki za Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:09

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam plamienia przed okresem i dlatego przepisał mi duphaston to mój trzeci cykl z duphastonem... tez jestem z Krakowa...mój ginekolog to mi powiedział tylko tyle ze mam sie starać i koniec i żadnych badań bo teraz żeby zajść w ciąże to przynajmniej 1,5 do 2 lat... wiec poszłam sie skonsultować do innego i mi kazali męża na badania wysłać... i tu sie problem pojawia Bo on o tym słyszeć nie chce niestety...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny myślicie ze przewlekły stan zapalny dziąseł mógł byc przyczyna problemu z zajściem w ciąże?

mhsvpx9ik2z006il.png

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziąseł to niestety nie pomgę ...bo nie mam pojęcia
    Mój na szczęście ne ma oporów aby zrobić badanie...ale narazie jeszcze zobaczymy 2-3 mies na samym duphastonie...

szkoda troszkę bo ten cykl raczej nic z tego...mój chłopak się na całęgo pochorował i ma wysoką gorączkę :/

Nie wiecie jak to się ma do płodności? bo na pewno się ma niestety...

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoka temperatura chyba nie jest dobra dla nasienia ... nawet noszenie telefonu w przedniej kieszeni ponoć złe dla jakoś i nasienia

mhsvpx9ik2z006il.png

• MalPog Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Wysoka temperatura chyba nie jest dobra dla nasienia ... nawet noszenie telefonu w przedniej kieszeni ponoć złe dla jakoś i nasienia

Ja też słyszałam, że gorączka źle wpływa na jakość nasienia. Z tego powodu chyba odpuścimy starania w tym cyklu :( Mój narzeczony miał gorączkę przez dwa dni, ja od dwóch tygodni nie mogę pozbyć się jakieś wirusa, między czasie brałam antybiotyk, ehhh... Nie ma lekko :/

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ