Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie niestety dostałam dziś antybiotyk... więc kupiłam sobie probiotyk do picia oraz lactovaginal...mam nadzieję że uchroni mnie to przed niepotrzebnymi infekcjami, bo jeszcze tego by mi brakowało
tak się zastanawiam, czy te kapsułki nie wpłyną jakoś niekorzystnie na śluz w płodne dni..jak sądzicie ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Sylwia1986 ja z antybiotykiem brałam probiotyk (multilac) i codziennie wypijałam pół jogurtu naturalnego. Dzięki temu ochroniłam się przed infekcją
A o wpływie kapsułek na śluz nie mam pojęcia, więc nie pomogę... -
Dziewczyny napiszcie proszę ile się już staracie?
-
U nas rok starań, bez antykoncepcji 2,5 roku, od tego cyklu zaczynamy starania ze specjalistą...
-
nick nieaktualnyJa to chyba "stazem" staran jestem najmlodsza, bo 5ty miesiac. Nie duzo, ale mam podejrzenie endometriozy od paru lat i dlatego zaczelismy sie szybko diagnozowac dalej.
Dzis odebralam wynik amh i jest 4,33, wiec chyba dobrze
Jutro wizyta u dżina, wiec obadamy co w trawie piszczy.
Kolorowych snow Wam zycze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 00:23
-
Dziewczyny czy zabieg tzw kiretaz może miec wpływ na poziom prolaktyny? Jestem dzis po zabiegu dentystycznym czyszczenia podziaslowego i przygotowuje sie do implantu/ korony i zastanawiam czy to czasem nie będzie miało wpływu... co prawda badanie najwcześniej zrobię we wtorek... ale skoro na badanie trzeba byc wypoczętym itd to czyczasem nie trzeba odczekać po takim ,,krwawym" zabiegu? Z góry dzięki za rade:)Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczka z tego jakie ja miałam instrukcje, to miałam być wypoczęta na dzień przed badaniem a na 2-3 dni nie pić alkoholu. Myślę, że do wtorku Twój zabieg nie powinien mieć wpływu, ale zawsze możesz zadzwonić do laboratorium i dopytać Chyba tam najlepiej udzielą informacji.
W sumie przypomniałam sobie, że też miałam w zeszłym roku w czerwcu wycinana czesc dziasla i zapomniałam o tym ginowi powiedzieć - pytał czy miałam jakieś chirurgiczne zabiegi.
Ja po dzisiejszej wizycie mam dość. Nie było niby tak źle, ale znowu mam infekcje a owu nadciąga Mam pęcherzyk 20mm, w pon. mam przyjsc znow sprawdzic czy pęknął. Jak tu się starać teraz skoro globulki muszę brać? Dość już mam.
Do tego lekarz stwierdził, że może i wyniki męza nie są najgorsze, ale powolność jego armii może świadczyć o tym, że nam nie wychodzi i że ogólnie nie ma na to lekarstwa - nic o suplementach nie wspomniał. O dziwo zalecił już zrobienie hsg echhh nie chcem
Nie przepisał mi nic na wysoką prolaktynę (wynik z września), tylko kazał narazie powtórzyć początkiem nast. cyklu i dopiero wtedy.
Aaaa skreślam ten cykl w cholerę, nic z tego nie będzie -
Ja tam bym poszła na hsg... ponoć po tym zaraz sie zachodzi... a ja sie zaczęłam teraz martwić bo to mój 3 miesiąc z duphastonem i zniknęły mi plamienia a w tym cyklu znów mam mi tez juz sił brak odechciewa sie wszystkiego...Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Ja tam bym poszła na hsg... ponoć po tym zaraz sie zachodzi... a ja sie zaczęłam teraz martwić bo to mój 3 miesiąc z duphastonem i zniknęły mi plamienia a w tym cyklu znów mam mi tez juz sił brak odechciewa sie wszystkiego...
A masz zdiagnozowane skąd te plamienia się biorą?
Uszy do góry, musimy się jakoś podnosić na duchu Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 22:33
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
Przepraszam nie o hsg myślałam a o persuflacji tzw. Przedmuchiwaniu jajowodów:)
Cyt. Zabieg persuflacji, inaczej pertubacji, bywa zwyczajowo nazywany przedmuchiwaniem jajowodów. Peruflacja jest zabiegiem ginekologicznym, którego celem jest ocena drożności jajowodów. Przedmuchiwanie jajowodów odbywa się poprzez wprowadzenie gazów do jamy macicy i poprzez jajowody do jamy otrzewnej. W pewnych przypadkach, jeśli występują małe zrosty, pod wpływem wytworzonego ciśnienia gazów, może zostać przywrócona drożność mechaniczna jajowodów. Jeśli jajowody są drożne lekarz słyszy w słuchawkach charakterystyczny szum.
Zabieg persuflacji stosowany jest również w diagnostyce np. w diagnostyce niepłodności lub w przypadku potwierdzenia innych przyczyn wystąpienia niedrożności jajowodów jak np. guzy.Nasz mały cudzie trwaj...
-
Ja o hsg czytałam że do 3-4 miesięcy po jest łatwiej zajść. Czym się różni (co mają na celu) hsg a te przedmuchiwanie? Wychodzi na to że i to i to jest udroznianien