Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko wit d w kropelkach razem z olejem lnianym. Encorton biore 2 miesiace i mam nadzieje powoli odstawić za miesiąc może dwa, zależy od wyników badań. Nie sadze zeby dawka 10 mg przez 4 miesiace istotnie wplynela na kości, mam przynajmniej taką nadzieję#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnySylwiah gratki! Czekamy na betę
To dziewczyny mam podobne nadzieję jak Wy, bo coprawda owu mam mieć za 3-4dni a urodziny za 1,5tyg., ale też się jakoś uczepilam tej myśli, że może teraz jednak się uda Żeby się jednak nie nakręcać za bardzo szybko przerzucam tok myślowy na wybieganie w przyszłość czyli dalsze badania i tą inseminację, chyba w ten sposób mniej się rozczaruję jak coś.
Co do facetów, to parę rozmów już o tym było. Jednak widzę po sobie, że mam podobnie, przed owu nawet jak coś mnie wkurzy u niego, to szybko mi przejdzie, ale nie daj Boże pokłócimy się (tak jak ostatnio) przed @ albo w trakcie to masakra jakaś ze mną potrafię milczeć jak zaklęta i fochać się na maxa, choć sama sobie mówię w duchu jakie to głupie. Mimo to, to silniejsze ode mnie. Nie wiem czy aż tak hormony i to napięcie mają na mnie aż taki wpływ, ale to naprawdę przykre jak sama walczę z tą złością, bo przecież "to ja mam rację i on musi to pojąć, bo mnie zranił". Mam nadzieję, że jak już znajdę w ciążę, to będę kwiatem lotosu na tafli jezioraWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 01:16
Sylviah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Czekałam chyba tydzień a ssak nk 9.8 muszą być dla starajacych poniżej 10
Stosunek cd4 do cd8 powyżej normy bo 1.65 a powinni być do 1,2. Dlatego ten enc9rton dostałam.
Robiłaś to w jakieś Diagnostyce? Tam niektóre badania można prosić na cito z małą dopłatą, nie wiesz czy i to się da zrobić szybciej? -
Ja robiłam w cytolabie. Bo u mnie nk było powiązane z innymi cd. Koszt 400 zł. Gdy sami nk to taniej. Robiłam w 9 dpo w cyklu ciazowym. Czytałam że robi się od 15 dc do 25 dc ale jak na moje oko to 2 dni przed miesiączka to troszkę późno bo nie ma co już atakować gdyby nk były. Może lepiej tak 10 dpo ?
-
nick nieaktualny
-
Ja nk robilam 5dpo. Wyszlo mi ok ale moj stosunek cd8 dicd4 to 1,38 i gin powiedział ze to dobry wynik. Skąd macie informacje ze powinien być 1,2 ?? Ponoc ma być ponizej 2...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyOk, to owu mam mieć w środę, to pójdę zbadać NK w przyszły piątek. Zastanawiam się czy iść jutro spróbować zbadać insulinę (mam wolne do wczesnego popołudnia akurat) czy zbadać ją od razu przy okazji tych NK i Ana? W sumie 1 kłucie mniej by było
A propo jeszcze mężów... Mój dziś mnie mega zaskoczył. Od Wczoraj rano nie było mnie w mieszkaniu, bo prosto po.pracy mnie zgarnął i pojechaliśmy do mojej rodziny. Dziś wracamy i chciałam schować do szafy nowy sweterek, otwieram a on poukładał pięknie moje wszystkie ciuchy Normalnie aż sobie siadłam, tak ładnie to zrobił! Osobno koszulki, osobno spodenki, swetry (a składać to on potrafi lepiej i niż ja, w sklepie mógłby pracować). Pytam go jak to się stało, hehe, a on, że pakował nas do rodziców i nie mógł w tym bałaganie znaleźć mojej piżamy więc wszystko mi poukładał. Kurczę, jednak nie są takie złe te chłopyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 01:16
Bibi_Ka, Rucola lubią tę wiadomość
-
hejo po weekendzie, chyba doczytałam wszystko o czym pisałyscie
Powiem Wam że wyjazd był mega udany...mieliśmy fajny domek, prywatne jezioro i wszędzie lasy...w sobotę pojechalismy do Gołębiewskiego pomoczyć tyłki w Parku wodnym, trochę pozwiedzaliśmy, poszliśmy na grzyby, wieczorem kolacja z winkiem i dzień zleciał. Wczoraj trafiliśmy w super miejsce na obiad, Jabłoń Lake resort - klimat mega, restauracja z widokiem na jezioro, w stylu rustykalnym, pyszne jedzenie , pomost z leżakami, cały teren w kwiatach, krzewach...żałuje ze nie nocowalismy własnie tam ale nie było miejsc ze względu na wesele.
Także wczoraj na mszy trafiliśmy na chrzest a w restauracji na poprawiny jakieś przeznaczenie? hehe
ogólnie to tak jak Selina mówiłas, mnie mój mąz też pozytywnie zaskoczył bo tak serio to ja tam nic nie robiłam. Albo jedliśmy gdzieś w terenie albo w domku, ale to małż robił sniadania, zmywał i ogarniał po nas. nawet nie prosiłam
Wczoraj mielismy mało czasu na oddanie domku, ja się myłam i malowałam a On zrobił sniadanie, spakował nas i popsprzątał...w domu trzeba go gonić żeby talerzyk po sobie wstawił do zmywarki a tu?
wyjazd mega udany
Jedyny minus wyjazdu taki, że podczas jedzenia pękł mi martwy ząb...normalnienie nie w pionie a w poziomie w srodku, tak jakby sie rozdwoił spróbuje dzis sie dostac do jakiegos dentysty żeby ratowali.
Jestem już po owulacji także mam nadzieję żę wykorzystany czas na serduchowanie w takim miejscu jak Mazury przyniesie efektyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 09:30
-
nick nieaktualnyAishha ochh cudnie! Poczułam się jakbym tam była z Wami pogoda się udała? Pokochałam Mazury w zeszłym roku i w przyszłym muszę koniecznie tam wrócić
Czekamy zatem na efekty rocznicowej owulki
Ja jeszcze przed, chociaż żadnego śluzu nie mam a jak jestem 2dni przed to się już powinien pojawić... -
ja byłam pierwszy raz tak z noclegiem, 2 razy wczesniej tylko na pare godzin nad wodą bo mój mąż ma okolo 50 km na mazury od domu rodzinnego. Pogoda była słaba jak wszedzie ale jak tylko nie padało to wędrowalismy. Nie wazna pogoda, wazne są te wspolne chwile z fajnymi nastrojami. Przed @ znowu będę miała napinkę o wszystko
Możę tylko nie wiedzisz tego sluzu ale jednak jest. Działajcie skoro zaraz owulka ma byc
-
nick nieaktualnyJa 1szy raz byłam w zeszłym roku na tydzień, achhh prze pięknie tam było mała wioska dosłownie kilkanaście domów (w tym nasza agroturystyka) i 5min z buta nad jezioro... Mogłabym tam mieć jakiś mały domek na wypady
Śluz może faktycznie jest gdzieś tam w górze, staram się pilnować większej ilości picia wody.
Mam właśnie mega lenia, bo idę dopiero na 14 do pracy i to tylko na 4h, aż mi dziwnie -
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczęta, mam nadzieję, że cos mi podpowiecie.
odnośnie badania mutacji MTHFR. Czy wystarczy zrobić np. te badania ze śliny ze strony testdna.pl? Mój lekarz ginekolog sugerował, że dobrze bym te badania zrobiła, ale żeby je zrobić kazał mi najpierw iść do hematologa, że on nie wie jakie te badania MTHFR robić, on tylko interpretuje uzyskane wyniki.21-07-2017 [*] 9 tc