X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak ja wiem o czym tym piszesz z tym rzyganiem... niestety przeżyłam to samo... ja powoli zwiększam dawkę - z tym ze ja biorę teraz norprolac... przy bromku miałam kiepskie samopoczucie ale to co przeżyłam po zażyciu całej tabletki norprolacu to dopiero koszmar... ja jakoś tak czuje ze stoję w miejscu i szczerze mówiąc nie wiem co robić dalej...:( mam jakiegoś dola... mój idzie w przyszła sobotę na badania wiec zobaczymy co dalej... kurde kolejny mega siniak mi sie pojawił przy lewej dziurce:(

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka dobrze ze Twoj m idzie na badania.To jest duzy krok naprzód, ale z samopoczuciem doskonale Cię rozumiem, u mnie też kiepsko. Selinka a Twój emek badał przeciwciała w nasieniu? To, ze nie ma ich we krwi nie znaczy, ze nie ma ich w nasieniu a duza lepkosc i wynikajaca z tego słaba ruchliwość sugerują obecność przeciwciał

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko idź jutro do lekarza bo to dziwne że kolejny się pojawia. Oby tam w środku się nic nie rozchodzilo ale zapewne oszczędzasz się i nie nadwyrężasz.

Selina to ostatni cykl bez leków. Pojedziemy w następny poniedziałek i zobaczymy co nam da. Niestety będę około 6dc i pewnie będzie już za późno na leki związane z pierwszą fazą cyklu. Ale ważne że progesteron będzie można podnieść.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kropeczka dobrze ze Twoj m idzie na badania.To jest duzy krok naprzód, ale z samopoczuciem doskonale Cię rozumiem, u mnie też kiepsko. Selinka a Twój emek badał przeciwciała w nasieniu? To, ze nie ma ich we krwi nie znaczy, ze nie ma ich w nasieniu a duza lepkosc i wynikajaca z tego słaba ruchliwość sugerują obecność przeciwciał
    Miał badane, nie ma p.ciał, ja też nie mam. Słaba prędkość może byś spowodowana siedzącą pracą (ćwiczy coprawda 3x w tygodniu, ale jednak duzo siedzi) i jeden lekarz stwierdził, że duża ilość nabiału też spowalnia plemniki... no a mój mąż jadł go mnóstwo, bo ćwiczy na siłowni i chciał przybrać na masie (nie przypakować, tylko uważa że za chudy jest ;) ). Tak więc od sierpnia praktycznie nabiału już nie je, bierze dalej FertilMan plus 2x dziennie.
    W ogóle jakby któras potrzebowała, to jeden gin nam mówił, żeby nie przepłacać za FertilMana tylko jest suplement Extra Sperm, ale jeszcze nie porównywałam dawek

Kropeczko może smaruj miejsca siniaków maścią z arniką? Przyspiesza ich wchłanianie, Spryskujesz te miejsca Octeniseptem?

Wysłany: 8 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psikam psikam :)

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja jutro lecę do Paris na 4 dni :) wypad do rodzinki, byłam tam już wiele razy, ale na pewno sobie trochę połazimy i kolejny raz pozwiedzamy. Nie chce mi się za bardzo, bo przeciebieni oboje jestesmy i zatoki nam dają popalić :( to już tydzien tak sie meczymy echh a lot samolotem to bedzie koszmar, bo zmiany ciśnień będą przez to mega odczuwalne :/ Trzymta kciuki cobyśmy cało dolecieli i w miarę bezboleśnie :P

Aishha, Bibi_Ka lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko wiesz ze powinnaś heparyne wziac przed lotem? Tak mi genetyk pisała w zaleceniach przy pai 4. Baw się dobrze. Super :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 9 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszczę:) ja byłam tylko raz w Paryzu i to 7 lat temu. Pamietam bardzo dobrze ten wyjazd bo maz mi sie wtedy oświadczył na wzgórzu Montrmarte:) Oj pochodziłaby sobie po paryskich uliczkach:) udanej podroz Selinko

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Selinko wiesz ze powinnaś heparyne wziac przed lotem? Tak mi genetyk pisała w zaleceniach przy pai 4. Baw się dobrze. Super :)
    Nigdy nie brałam a odbywałam loty po 10-13h. Zakładałam wtedy tylko podkolanówki uciskowe. Myślę że nic mi nie będzie ;) biorę teraz Polocard 150mg.

Dziękuję Wam! :*
    Kropeczko noo to na pewno było romantiko :D tamto miejsce jest wyjątkowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Do tej pory udzielałam się na wątkach "starając się z pomocą medyczną", ale postanowiłam się też odezwać w grupie moich rówieśniczek. W najbliższy czwartek ma laparoskopię... cieszę się i boję... wiążę z nią duże nadzieje, ale staram się też nie nastawiać na cuda... choć tak bardzo bym chciała.... pozdrawiam Was ciepło :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cię Olcia. napisz coś o sobie. Widzę, że od maja 2014 się starasz... w jakiej jesteś klinice? Skąd jesteś? :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy przy luteinie dopochwowej cos takiego jak nitki białego nabłonka to cos normalnego? mam nadzieje, ze to od luteiny a nie , ze błona śluzowa powoli sie złuszcza :( i nie doszło do zapłodnienia. Jeszcze 1,5 dnia i robie betę. Ale się trzymam !!! jestem z siebie dumna :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Witamy Cię Olcia. napisz coś o sobie. Widzę, że od maja 2014 się starasz... w jakiej jesteś klinice? Skąd jesteś? :)
    Jestem z Łodzi i tutaj tez sie lecze. Jestem pod opieką lekarzy w Salve. A moja historia... hmmm... wszystko co najważniejsze jest w stopce, taki skrot :-) czekam na czwartkowa laparoskopie :-)

Wysłany: 9 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia witaj Kochana! Powodzenia przy laparo... ja juz ponad tydzień po i właśnie siedzę na sorze z tym moim guzkiem i siniakami przy jednej z blizn...
    U mnie laparo niestety wykazała obustronny brak droznosci:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 16:58

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Olcia witaj Kochana! Powodzenia przy laparo... ja juz ponad tydzień po i właśnie siedzę na sorze z tym moim guzkiem i siniakami przy jednej z blizn...
    Ojoj, brzmi groźnie... ale mam nadzieje, ze wszystko będzie w porządku. A laparo miałaś z jakiego powodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olcia, widzę, że mamy dwie wspólne rzeczy: PCOS i podejrzenie endomendy. Powodzenia z laparoskopią. Ja dopiero będę wyznaczać termin.

Wysłany: 9 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja miałam laparo bo podejrzewali zrosty w związku z endometrioza dodatkowo ta drożność mi odrazu sprawdzali...
    Wróciłam z soru - ta kuleczka to może byc zgrubienie po drenie... lekarz kazał obserwować i jakby rosło zrobic usg...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Witaj Olcia, widzę, że mamy dwie wspólne rzeczy: PCOS i podejrzenie endomendy. Powodzenia z laparoskopią. Ja dopiero będę wyznaczać termin.
    No to trzymam kciuki. U mnie poszło raz dwa, tylko miesiac czekania. Oby u ciebie bylo podobnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robić prywatnie, więc muszę zgrać w zasadzie tylko mojego lekarza.

Owulacja w tym cyklu to nie wiem czy się pojawi. Wykres taki bardziej skaczący, temperatury niskie. Chyba coś znów z tarczycą, chociaż już mówiłam o tym mojemu ginowi, to na razie nie zamierza mi zwiększać dawki euthyroxu.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile bierzesz euthyroxu?
    ja biorę już az 50/75 mimo, że tsh na poziomie 2,3 przy czym w ogóle się nie obniża pomimo tabletek 50 i dlatego gin zwiększył.
    jutro robię betę. Na dzień dzisiejszy zero objawów ale przy ostatniej ciaży też nic nie było . W ogóle mam wrażenie , ze te objawy gdy jest wczesna ciaża to bardziej wytwór naszej wyobraźni.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ