Dziura w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmmmm wrote:Hej. Tez walcze z nisza po cc. Czy ktoras z was przeszla zabieg korekty ? Jaka metoda histeroskopia czy laparoskopia? Po jakim czasie mozna bylo sie starac i czy udalo sie zajsc w ciaze i dotrwac do konca bez niespodzianek?
Ja operacje laparoskopowa korekty blizny przeszłam niecałe 2 lata temu, zgoda na ciaze po pół roku od operacji, a zaszlam jakieś 9 miesięcy po teraz mam 4 miesięcznego synka. Ciąża była zakończona przez planowane CC w 39+3 TC. Cała ciąża bez żadnych powikłań, wszystko z blizna było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 18:56
-
Mmmmm wrote:Czyli nie jest to jakos zbyt skomplikowany zabieg zeby trzymali dlugo w szpitalu. Ogolnie dlugo dochodzilas do siebie? Bralas L4 czy odrazu do pracy mozna isc?
Histeroskopia jest mniej inwazyjna od laparoskopii ale tez chyba mniej " dokładna "Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Mmmmm wrote:Atopikowa ile mialas odczekac na starania?mialas plamienia do owulacji i zalegajacy plyn w macicy?Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Atopikowa wrote:Odrazu po ustaniu krwawienia moglam sie starac. Miałam zalegającą krew i skrzepy w niszy. Plamienia mialam az do owulacji. Sluz płodny był podbarwiony na brązowo z tej zalegającej krwi.
-
Tak jak pisalam wyzej. Ja mam dopiero 2 cykl po zabiegu. Niebylam jezcze na kontroli bo czasu jie mam ciagle na wizytę🙄😱 wiec niewiem czy ten płyn zalega jeszcze. Zauważyłam ze plamienia po miesiaczce mam tak do 9dc a moalam przed zabiegiem do 14dc. W ciążę nie zaszłam jeszcze ale u mnie tez wyszły inne pierdoły jak zaczełam robic diagnostykę. Na zabieg czekałam 3 tyg. Uwazam ze warto zrobic histeroskopie lub jak kolezanka wyzej laparoskopie.Powodzenia 🤞Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Mmmmm wrote:Hej. Tez walcze z nisza po cc. Czy ktoras z was przeszla zabieg korekty ? Jaka metoda histeroskopia czy laparoskopia? Po jakim czasie mozna bylo sie starac i czy udalo sie zajsc w ciaze i dotrwac do konca bez niespodzianek?
Hej. miałam zabieg korekty niche ale ja miałam robioną laparotomię bo nie było pewności czy pęcherz nie jest wrośnięty w macicę i wolał mój lekarz nie ryzykować i mnie otwierali, od operacji dostałam zielone światło po około 9 miesiącach. Udało mi się zajść w ciąże równo rok po operacji obecnie córka ma 5 miesięcy.Ola_babka lubi tę wiadomość
-
Ja mam zalecona histeroskope jeżeli w następnym cyklu nie zajde w ciążę. Mam na nią odłożone pieniądze, bo chcę to zrobić prywatnie z dwóch przyczyn nie mam ochoty czekać niewiadomo ile na termin NFZ a po drugie po moich doświadczeniach z lekarzami boję się żeby to robił ktos inny niż mój ginekolog. Mam w końcu dobrego lekarza ktoremu ufam zna mnie i wiem że to zrobi dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 17:39
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lucy24 wrote:Dzień dobry, ja również jestem z okolic Rzeszowa i mam podobny problem. Czy zdecydowała się Pani na zabieg? W którym szpitalu wykonują taką korektę? Pozdrawiam
Zwlekałam pół roku z podjęciem decyzji, ale miałam wtedy wdrożoną antykoncepcję( Slinde) i brałam ją aż do operacji i po. Miałam laparoskopię w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie. Byłam 3 dni. -
Hej
Cieszę się że trafiłam na to forum bo też borykam się z zachyłkiem po CC. Cesarkę miałam
5,5 roku a od ponad dwóch lat staramy się o drugie dziecko bezskutecznie. Każdy ginekolog bagatelizował moje plamienia, uważali że jak raz zaszłam w ciążę to i zajdę drugi raz. Wreszcie trafiłam na ginekologa który zauważył mój problem i powiedział że krew w macicy to nie jest odpowiednie środowisko na zagnieżdżenie się zarodka. Dodatkowym problemem jest mój zły wynik AMH czyli 1,1 w wieku 33 lat. Pozostałe badania mam prawidłowe, mąż również. Jestem po histeroskopii - koagulacji zachylka. Usunęli mi stan zapalny który się tam zrobił przez gromadzącą się krew. Nie rozwiązało to niestety problemu, na kilka miesięcy po zabiegu nie miałam plamień ale krew w zachyłku nadal się zbierała co było widoczne na USG. Jestem po jednej nieudanej inseminacji, teraz w najbliższym cyklu będę miała drugą. Jeśli ta się również nie uda ginekolog proponuje już tylko in vitro. Dodam że mam macice tylozgiętą a z tego co czytam to też może być powód że taki zachyłek się zrobił.
Czy któraś z was zaszła w ciążę z zachyłkiem i podobnym AMH jak mój ?
Czy któraś z Was miewa bolesne stosunki przez ten zachyłek ? U mnie problem się pojawił właśnie od CC. Po histetoskopii się to znacznie poprawiło ale nie jest idealnie. A może to jakieś zrosty już sama nie wiem. Może któraś z was ma również taki problem ??
Mam nadzieję że w końcu i ja zobaczę swoje wymarzone dwie kreski ♥️
Trzymam kciuki również za Was ☺️