Dziura w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji co autorka postu, tyle, że ja nie jestem jeszcze w ciąży. Pytanie, do osób z podobna sytuacją czy też macie brązowe plamienia po miesiączce?. Czy jest ktoś, kto szczęśliwie urodził dziecko z takim ubytkiem?. U mnie lekarze odradzają operację, byłam już u 3, jeden jest za zaszyciem, dwóch że mam to zostawić i się starać. Nie wiem już co robić, zwyczajnie się boję. Lekarze bardziej obawiają się zagnieżdzenia zarodka w ubytku niż pęknięcia macicy. -
nick nieaktualny
-
Ja mam obfite brązowe plemienia przez około tydzień po muesiączxe w każdym cyklu. Miałam nawet podejrzenie zapalenia endometrium. Ale miałam zrobioną histeroskopię i wszystko jest ok. Tylko ta dziura. Mi lekarz powiedział że odradza operację. Według niego ryzyko pęknięcia macicy przy dobrym monitoringu jest małe. Gorsze jest ryzyko zagnuezdzenua tam zarodka bo wtedy ciąża do usunięcia.Ancia7 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji co autorka postu, tyle, że ja nie jestem jeszcze w ciąży. Pytanie, do osób z podobna sytuacją czy też macie brązowe plamienia po miesiączce?. Czy jest ktoś, kto szczęśliwie urodził dziecko z takim ubytkiem?. U mnie lekarze odradzają operację, byłam już u 3, jeden jest za zaszyciem, dwóch że mam to zostawić i się starać. Nie wiem już co robić, zwyczajnie się boję. Lekarze bardziej obawiają się zagnieżdzenia zarodka w ubytku niż pęknięcia macicy.
Ancia7 lubi tę wiadomość
Endometrioza 3 stopnia
Początek starań 2010 r.
8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
Mój kochany synuś ma już 3 latka
10.2017-crio, nieudane☹
03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
29.03.- start -
wiosa wrote:Czasem się zdarza brązowe nitki kilka dni po okresie ale raczej rzadko. Jak duży masz ubytek i jaka szerokość blizny?
Witam, ubytek ma wielkość 7mm, grubość blizny nie wiem ale na usg wyglądała na cienizne, a w histeroskopii lekarz powiedział, że od środka blizna jest ok. Ja mam plamienia do 12 d.c. i nie są to nitki tylko brązowe plamienia. Myśle, że w Twoim przypadku nie masz się co obawiać bo w porównaniu do nas masz malutki ubytek. -
Cześć dziewczyny. Rozpoczęliśmy starania o drugie dziecko i wczoraj podczas monitoringu cyklu lekarz powiedział ze mam tzw objaw Niche czyli ubytek w bliznie po cc. Stwierdził że owulacja będzie dziś lub jutro i teraz sama nie wiem co robić. Czy ten ubytek bardziej jest niebezpieczny bo może się tam zagnieždzic zarodek czy przez to macica jest bardziej narażona na pekniecie w ciąży?
orientujecie się może jakie moga być konsekwencje...?
-
nick nieaktualny
-
Ancia7 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji co autorka postu, tyle, że ja nie jestem jeszcze w ciąży. Pytanie, do osób z podobna sytuacją czy też macie brązowe plamienia po miesiączce?. Czy jest ktoś, kto szczęśliwie urodził dziecko z takim ubytkiem?. U mnie lekarze odradzają operację, byłam już u 3, jeden jest za zaszyciem, dwóch że mam to zostawić i się starać. Nie wiem już co robić, zwyczajnie się boję. Lekarze bardziej obawiają się zagnieżdzenia zarodka w ubytku niż pęknięcia macicy.
Też miałam brązowe krwawienia do czasu owulacji.
Gdy zaszłam w ciąże to lekarz na pierwszym usg właśnie sprawdzał czy nie doszło do zagnieżdżenia w tym ubytku ale na szczęście nie.

dawaj znać po wizytach czy wszystko ok