Dziura w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji co autorka postu, tyle, że ja nie jestem jeszcze w ciąży. Pytanie, do osób z podobna sytuacją czy też macie brązowe plamienia po miesiączce?. Czy jest ktoś, kto szczęśliwie urodził dziecko z takim ubytkiem?. U mnie lekarze odradzają operację, byłam już u 3, jeden jest za zaszyciem, dwóch że mam to zostawić i się starać. Nie wiem już co robić, zwyczajnie się boję. Lekarze bardziej obawiają się zagnieżdzenia zarodka w ubytku niż pęknięcia macicy. -
nick nieaktualny
-
Ancia7 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji co autorka postu, tyle, że ja nie jestem jeszcze w ciąży. Pytanie, do osób z podobna sytuacją czy też macie brązowe plamienia po miesiączce?. Czy jest ktoś, kto szczęśliwie urodził dziecko z takim ubytkiem?. U mnie lekarze odradzają operację, byłam już u 3, jeden jest za zaszyciem, dwóch że mam to zostawić i się starać. Nie wiem już co robić, zwyczajnie się boję. Lekarze bardziej obawiają się zagnieżdzenia zarodka w ubytku niż pęknięcia macicy.Ancia7 lubi tę wiadomość
Endometrioza 3 stopnia
Początek starań 2010 r.
8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
Mój kochany synuś ma już 3 latka
10.2017-crio, nieudane☹
03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
29.03.- start -
wiosa wrote:Czasem się zdarza brązowe nitki kilka dni po okresie ale raczej rzadko. Jak duży masz ubytek i jaka szerokość blizny?
Witam, ubytek ma wielkość 7mm, grubość blizny nie wiem ale na usg wyglądała na cienizne, a w histeroskopii lekarz powiedział, że od środka blizna jest ok. Ja mam plamienia do 12 d.c. i nie są to nitki tylko brązowe plamienia. Myśle, że w Twoim przypadku nie masz się co obawiać bo w porównaniu do nas masz malutki ubytek. -
Cześć dziewczyny. Rozpoczęliśmy starania o drugie dziecko i wczoraj podczas monitoringu cyklu lekarz powiedział ze mam tzw objaw Niche czyli ubytek w bliznie po cc. Stwierdził że owulacja będzie dziś lub jutro i teraz sama nie wiem co robić. Czy ten ubytek bardziej jest niebezpieczny bo może się tam zagnieždzic zarodek czy przez to macica jest bardziej narażona na pekniecie w ciąży? orientujecie się może jakie moga być konsekwencje...?
-
nick nieaktualny
-
Ancia7 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem w podobnej sytuacji co autorka postu, tyle, że ja nie jestem jeszcze w ciąży. Pytanie, do osób z podobna sytuacją czy też macie brązowe plamienia po miesiączce?. Czy jest ktoś, kto szczęśliwie urodził dziecko z takim ubytkiem?. U mnie lekarze odradzają operację, byłam już u 3, jeden jest za zaszyciem, dwóch że mam to zostawić i się starać. Nie wiem już co robić, zwyczajnie się boję. Lekarze bardziej obawiają się zagnieżdzenia zarodka w ubytku niż pęknięcia macicy.
Też miałam brązowe krwawienia do czasu owulacji.
Gdy zaszłam w ciąże to lekarz na pierwszym usg właśnie sprawdzał czy nie doszło do zagnieżdżenia w tym ubytku ale na szczęście nie.