FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Hej, Kiedy robiłyście odczyn WR? Tzn wiem,że robi się je na początku i na końcu ciąży...mnie w tej ciąży ginka zapomniała zleciała więc teraz sama sobie zlecę...i właśnie dziś w oglądałam (jak co tydzień) kalendarium na mamazone i tam właśnie napisane jest o tym WR...robiłyście już?
-
Powodzenia dziewczyny na wizytach
A my postanowilismy juz powoli zaczynac robic zakupyi tak
mąz wczoraj kupil dwa smoczki ortodontycze, zestaw butelek przeciwkolkowych, dwie zawieszki do smoczków, śliniaki, nakladki na sutki, szczoteczke silikonową do dziąsełek, szczotke do mycia butelek i smoczków, nożyczki i cążki do paznokci maluszka, grzebien i szczotke do włosków dzidziusia, termoopakowanie na butelke, pojemniczki na odciągane mleko, laktator
.
No i jeszcze wczoraj kupilismy lezaczek- bujaczek fisher price.
Czesc z listy odeszla. To kropla w morzu potrzeb ale powolutku, co miesiąc damy rade
Mamy juz tez kupuony jeden kocyk, kilka bodziaków, 3 pajacyki, kaftanik... no narazie tyle tylko.Shagga_80, Dora, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem właśnie,że to Wr robi się dwukrotnie a że moja Ginka zaniedbała na początku ciąży to obawiam się,czy teraz będzie pamiętała,tak więc jak Wy będziecie miały zlecone to badanie to wtedy i ja to zrobię
I tak wszystkie badania płacę,więc nie ma to znaczenia,czy da mi skierowanie Ginka,czy nie
Ja Plemniczko dziś pokupowałam na Allegro sporo rzeczy, odeszło już mi sporo rzeczy,bo zależało mi by u jednego sprzedawcy obkupić się i tak kupiłam:
Pampersy (4 paczki)
Proszek do prania (2x5kg)
Folia na gondolę
Folia na fotelik
Nożyczki+cążki
Patyczki do uszu - dla niemowląt
Termometr do wody
Pieluszki tetrowe (5szt+3 szt. ozdobnych)
Pieluszki flanelowe (2szt.)
Szczotka do mycia butelek
Płatki higieniczne Kindi
Gaziki jałowe
Skarpetki cienkie 2szt.
Czapeczka po kąpieli+niedrapki
Pokrowiec na przewijak
Klin do łóżeczka
Szczotka do włosów
Płyn do płukania Lovela
Oraz laktator + Butelka 125ml + 3 pojemniki na pokarm
...radocha jak nie wiemJuż nie mogę doczekać się jak to wszystko przyślą i będę mogła zacząć pranie, prasowanie...i pakowanie torby
I tym sposobem z mojej listy spoooooooooooooooro ubyło (ok 20 pozycji) i teraz zostało mi kilka rzeczy dla siebie kupić (5 pozycji na liście), dla Malucha (19 pozycji m.in. kilka ubranek,drugą pościel) i ogólnie do domu 2 szt.I wsjo!
Poszło już ponad 2,5 tys! (w tym na badania , wizyty u lekarzy i zakupy) a jeszcze przewiduję jeszcze ok 1,5 tys
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 13:59
plemniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie już...szyjka nie najgorsza (lekarka po moim wstępie, w którym opisywałam swoje ostatnie bóle itd była przerażona,ale pozytywnie badanie Ją zaskoczyło)..rozwarcie co prawda minimalne (na czubek palca) jest ale przy drugim dziecku to i tak super
Więc jestem spokojna..luteina oczywiście dalej...pobrała materiał do badania na GBS , sama zaniesie do laboratorium...na WR nie dostałam skierowania of kors...i wytłumaczyła mi czemu nie robiłam w ogóle (w 1 ciąży miałam robione i wynik był ujemny) i pyta mnie "a podejrzewasz,że mogłabyś złapać?" no więc Ona wpisała w kartę - bo uważa,że nie ma sensu robić...w naszym szpitalu nie będę tego wymagać...co najwyżej zastanowię się jeszcze,czy nie zrobię, gdybym jednak rodzić miała gdzieindziej...jutro spytam w laboratorium , bo jadę z Kubą na hormony tarczycy. No i na koniec dodam,że mój Kolos waży już 1,8!! MASAKRA! I tyle...wizyta za miesiąc kolejna i oby dalej było tak ładnie
mauysia lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem po wizycie:)
Córcia waży 2140g. Ilość wód mam w porządku! Lekarka wszystko obejrzała, pomierzyła i powiedziała,że wszystko jest dobrze! O stópkach nic nie mówiła, więc zakładam,że tamten lekarz (z darmowego usg) szukał sobie po prostu klientów.
Kolejna wizyta już 20.08Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Shaggi ja tez glownie na allegro bede sie zaopatrywala
. Ja to w przeciwienstwie do Ciebie na początku tej drogi
Shagga, Dora to dobrze ze na wizytach dobrze. Ale wasze dzieciątka juz duze
A jak sie sprawdza ta ilosc wod plodowych? lekarz na USG juz widzi czy sa w normie?Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDora wrote:Plemniczko, dokładnie tak, na usg widać!
Ja już zrobiłam trochę zakupów na większe rozmiary, bo w Smyku są takie przeceny,że body wychodzi po 4złMoże jeszcze będą promocje, OBY
PS. Super,że wszystko w porządku z Dzidzią, Dora:) Nieźle te nasze "Maluchy" rosną ...i tak na marginesie,to widać,że jednak Ty masz wizyty częściej...ja jak widać na następną czekam do 36 tc!Dora, anna_w lubią tę wiadomość
-
Wizyty początkowo zagescily się przez stluczke samochodową, no i teraz to usgIII tak wypadlo, (ale to u innej lekarki i z nią nie można zbyt wiele skonsultować) Dopiero od 20.08 bede chodzić co 2 tyg. czyli od 36 tc:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 22:41
-
nick nieaktualnyDora wrote:Wizyty mi się zagescily przez stluczke samochodową no i teraz to usg tak wypadlo, ( u innej lekarki). Dopiero od 20.08 bede chodzić co 2 tyg. czyli od 36 tc:)
-
Wizyty mam teraz rezerwować tak:
20.08, 02.09, 16.09 a 22.09 mam termin porodu i jeśli nie urodze do tego czasu, to chyba co dwa dni- ale nie pamietam dokładnie.
A wg. tej lekarki - specjalistki id usg mala wychodzila w 22tc i dzis (34) na mlodsza, a w międzyczasie na darmowym usg na waesztatach tamtemu lekarzowi wyszla na 2 tyg. starsza!- trochę dziwne te ich pomiary i kalkulatory:/Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Wizyty mam teraz rezerwować tak:
20.08, 02.09, 16.09 a 22.09 mam termin porodu i jeśli nie urodze do tego czasu, to chyba co dwa dni- ale nie pamietam dokładnie.
A wg. tej lekarki - specjalistki id usg mala wychodzila w 22tc i dzis (34) na mlodsza, a w międzyczasie na darmowym usg na waesztatach tamtemu lekarzowi wyszla na 2 tyg. starsza!- trochę dziwne te ich pomiary i kalkulatory:/ -
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga z tego co mi wiadomo, to tylko usg z okolic 13 tc jest wiarygodne, jesli chodzi o wyznaczanie terminu porodu:-)
a u mnie wtedy pokrywal się on idealnie terminem wg. OM:-) -
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Kurcze, Dora, Ty jutro zaczynasz 35 tc!! Woooow
Jak tam, spakowana już
?
Zaczęłam się pakować, a wlasciwie zaczęłam od torby dla malenstwa:-)
Jak mala tak bedzie cały czas kręcić te sruby w brzuszku, to może szybko wypchnac korek;-) i wyskoczyćShagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny