FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Hej, Kiedy robiłyście odczyn WR? Tzn wiem,że robi się je na początku i na końcu ciąży...mnie w tej ciąży ginka zapomniała zleciała więc teraz sama sobie zlecę...i właśnie dziś w oglądałam (jak co tydzień) kalendarium na mamazone i tam właśnie napisane jest o tym WR...robiłyście już?
-
Powodzenia dziewczyny na wizytach
A my postanowilismy juz powoli zaczynac robic zakupy i tak
mąz wczoraj kupil dwa smoczki ortodontycze, zestaw butelek przeciwkolkowych, dwie zawieszki do smoczków, śliniaki, nakladki na sutki , szczoteczke silikonową do dziąsełek, szczotke do mycia butelek i smoczków, nożyczki i cążki do paznokci maluszka, grzebien i szczotke do włosków dzidziusia, termoopakowanie na butelke, pojemniczki na odciągane mleko, laktator .
No i jeszcze wczoraj kupilismy lezaczek- bujaczek fisher price.
Czesc z listy odeszla. To kropla w morzu potrzeb ale powolutku, co miesiąc damy rade
Mamy juz tez kupuony jeden kocyk, kilka bodziaków, 3 pajacyki, kaftanik... no narazie tyle tylko.Shagga_80, Dora, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem właśnie,że to Wr robi się dwukrotnie a że moja Ginka zaniedbała na początku ciąży to obawiam się,czy teraz będzie pamiętała,tak więc jak Wy będziecie miały zlecone to badanie to wtedy i ja to zrobię I tak wszystkie badania płacę,więc nie ma to znaczenia,czy da mi skierowanie Ginka,czy nie
Ja Plemniczko dziś pokupowałam na Allegro sporo rzeczy, odeszło już mi sporo rzeczy,bo zależało mi by u jednego sprzedawcy obkupić się i tak kupiłam:
Pampersy (4 paczki )
Proszek do prania (2x5kg)
Folia na gondolę
Folia na fotelik
Nożyczki+cążki
Patyczki do uszu - dla niemowląt
Termometr do wody
Pieluszki tetrowe (5szt+3 szt. ozdobnych)
Pieluszki flanelowe (2szt.)
Szczotka do mycia butelek
Płatki higieniczne Kindi
Gaziki jałowe
Skarpetki cienkie 2szt.
Czapeczka po kąpieli+niedrapki
Pokrowiec na przewijak
Klin do łóżeczka
Szczotka do włosów
Płyn do płukania Lovela
Oraz laktator + Butelka 125ml + 3 pojemniki na pokarm
...radocha jak nie wiem Już nie mogę doczekać się jak to wszystko przyślą i będę mogła zacząć pranie, prasowanie...i pakowanie torby
I tym sposobem z mojej listy spoooooooooooooooro ubyło (ok 20 pozycji) i teraz zostało mi kilka rzeczy dla siebie kupić (5 pozycji na liście), dla Malucha (19 pozycji m.in. kilka ubranek,drugą pościel) i ogólnie do domu 2 szt. I wsjo! Poszło już ponad 2,5 tys! (w tym na badania , wizyty u lekarzy i zakupy) a jeszcze przewiduję jeszcze ok 1,5 tysWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 13:59
plemniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie już...szyjka nie najgorsza (lekarka po moim wstępie, w którym opisywałam swoje ostatnie bóle itd była przerażona,ale pozytywnie badanie Ją zaskoczyło)..rozwarcie co prawda minimalne (na czubek palca) jest ale przy drugim dziecku to i tak super Więc jestem spokojna..luteina oczywiście dalej...pobrała materiał do badania na GBS , sama zaniesie do laboratorium...na WR nie dostałam skierowania of kors...i wytłumaczyła mi czemu nie robiłam w ogóle (w 1 ciąży miałam robione i wynik był ujemny) i pyta mnie "a podejrzewasz,że mogłabyś złapać?" no więc Ona wpisała w kartę - bo uważa,że nie ma sensu robić...w naszym szpitalu nie będę tego wymagać...co najwyżej zastanowię się jeszcze,czy nie zrobię, gdybym jednak rodzić miała gdzieindziej...jutro spytam w laboratorium , bo jadę z Kubą na hormony tarczycy. No i na koniec dodam,że mój Kolos waży już 1,8!! MASAKRA! I tyle...wizyta za miesiąc kolejna i oby dalej było tak ładnie
mauysia lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem po wizycie:)
Córcia waży 2140g. Ilość wód mam w porządku! Lekarka wszystko obejrzała, pomierzyła i powiedziała,że wszystko jest dobrze! O stópkach nic nie mówiła, więc zakładam,że tamten lekarz (z darmowego usg) szukał sobie po prostu klientów.
Kolejna wizyta już 20.08Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Shaggi ja tez glownie na allegro bede sie zaopatrywala . Ja to w przeciwienstwie do Ciebie na początku tej drogi
Shagga, Dora to dobrze ze na wizytach dobrze. Ale wasze dzieciątka juz duze
A jak sie sprawdza ta ilosc wod plodowych? lekarz na USG juz widzi czy sa w normie?Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDora wrote:Plemniczko, dokładnie tak, na usg widać!
Ja już zrobiłam trochę zakupów na większe rozmiary, bo w Smyku są takie przeceny,że body wychodzi po 4zł
PS. Super,że wszystko w porządku z Dzidzią, Dora:) Nieźle te nasze "Maluchy" rosną ...i tak na marginesie,to widać,że jednak Ty masz wizyty częściej...ja jak widać na następną czekam do 36 tc!Dora, anna_w lubią tę wiadomość
-
Wizyty początkowo zagescily się przez stluczke samochodową, no i teraz to usgIII tak wypadlo, (ale to u innej lekarki i z nią nie można zbyt wiele skonsultować) Dopiero od 20.08 bede chodzić co 2 tyg. czyli od 36 tc:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 22:41
-
nick nieaktualnyDora wrote:Wizyty mi się zagescily przez stluczke samochodową no i teraz to usg tak wypadlo, ( u innej lekarki). Dopiero od 20.08 bede chodzić co 2 tyg. czyli od 36 tc:)
-
Wizyty mam teraz rezerwować tak:
20.08, 02.09, 16.09 a 22.09 mam termin porodu i jeśli nie urodze do tego czasu, to chyba co dwa dni- ale nie pamietam dokładnie.
A wg. tej lekarki - specjalistki id usg mala wychodzila w 22tc i dzis (34) na mlodsza, a w międzyczasie na darmowym usg na waesztatach tamtemu lekarzowi wyszla na 2 tyg. starsza!- trochę dziwne te ich pomiary i kalkulatory:/Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Wizyty mam teraz rezerwować tak:
20.08, 02.09, 16.09 a 22.09 mam termin porodu i jeśli nie urodze do tego czasu, to chyba co dwa dni- ale nie pamietam dokładnie.
A wg. tej lekarki - specjalistki id usg mala wychodzila w 22tc i dzis (34) na mlodsza, a w międzyczasie na darmowym usg na waesztatach tamtemu lekarzowi wyszla na 2 tyg. starsza!- trochę dziwne te ich pomiary i kalkulatory:/ -
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga z tego co mi wiadomo, to tylko usg z okolic 13 tc jest wiarygodne, jesli chodzi o wyznaczanie terminu porodu:-)
a u mnie wtedy pokrywal się on idealnie terminem wg. OM:-) -
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Kurcze, Dora, Ty jutro zaczynasz 35 tc!! Woooow Jak tam, spakowana już ?
Zaczęłam się pakować, a wlasciwie zaczęłam od torby dla malenstwa:-)
Jak mala tak bedzie cały czas kręcić te sruby w brzuszku, to może szybko wypchnac korek;-) i wyskoczyćShagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny