FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie, ja dzis w nocy wymitowalam a rano sie obudzilam o 7 i znowu powtorka z rozrywki tylko taką gorzką żółcią, masakra... mam jadłowstret do tego, to tylko pogarsza sprawe, wszystkie domowe sposoby na mdłosci moge sobie do szuflady wsadzic, nic nie pomaga, mam nadzieje ze ginka cos mi przepisze, bo nie wyrobie tez sie boje leków, ale to co sie dzieje nie wyglada dobrze, schudlam juz 2 kg a to poczatek dopiero nie placze za straconymi kg ale tez bpje sie ze jak tak dalej pojdzie to bedzie nieciekawe.
a te czopki sa bezpieczniejsze?
Bella a probowalas rennie? mojej kolezance pomagalo to mietowe -
witajcie
zobaczylismy dzis zdjecie naszego malenstwa, wyglada jkaby na balonie siedziało jejku niesamowite uczucie
dostalam skierowniae na badania moczu i glukozy, bo morfologie maialam juz robioną
wiyzta kolejna za miesiac
a na mdlosci dostalam cos takiego: METOCLOPRAMIDUM polpharma 10mg 2x1 jak bedzie żle, wiec dzis juz wzielam wlasnie i czekam na efekty, bo normalnie nic prawie dzis nei moglam zjesc a to tez nie jest normalne.
ale widok dziecka rekompensuje wszytsko
no i zalozyli nam od razu karte ciąży wiec bede ja wozic ze soba wszedzie i niech mnei ktos wyrzuci z siedzenia w mpk, mam uprawnienia jakby co
to wracam do łózka
jak zgramy zdjecia na kompa to wrzuce na FBDora, mauysia, anna_w, Shagga_80, Fedra, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Ami próbowałam rennie, manti i ranigast...
co do jabłek- też nie pomagają -.- ehhhh
A co co Hydroxyzyny- mi to podawali w szpitalu chyba na wyciszenie i zebym się nie ruszała tylko jak najwięcej leżała. Dostawałam 3 razy dziennie. Spałam po tym jak suseł Śniadanie, spanie, obiad, spanie, kolacja spanie i znowu śniadanie Ogólnie każdej to dawali, ale z tego co zauważyłam to chyba tylko do 6 miesiąca o ile się nie myle... Lekarz też kazał mi to brać jak mama zmarła (w razie potrzeby). -
tp mamy papieza, ale emocjonujacy dzien, urodziny M, wizyta u ginki i zobaczenie dziecka po raz pierwszy na UCG no i wybor paieza, i to takiego!!! hehehe fajnie ze z innego kontynetu i podoba mi sie Jego imie, wkurzają, mnie tylko dziennikarze tym swoim gadaniem, no coz, tak to jest jak sie jest historykiem kościoła i słucha tych dziennkarskich bzdur L) ale emocjonujący dzien. A mój M swtierdzil, że tych urodzin to nigdy nie zapomni a w sumie to ode mnei poza dzidziusiem nic dzies nie dostal, nawet obiadu bo ja kompletnie nie gotuje teraz przez te mdłości
Nina82, mauysia, anna_w, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość
-
Nina - bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
Ami - cudowna fotka! Wasz bąbelek wygląda jak pierścionek
Biedna jesteś z tymi wymiotami... Oby lekarstwo pomogło.
Ja jeszcze nie mam karty ciąży, ale dziś pewnie lekarz powinien mi ją założyć. Dziś o 18:45 będzie chwila prawdyAmicizia, Nina82 lubią tę wiadomość
-
A wczoraj byłam u endokrynologa. TSH mam 0,5. Babka powiedziała, że to normalne i że nawet o wiele bardziej może spaść (tak jak mówiłyście ).
Tylko CHOLERKA jedną rzecz schrzaniłam... Powiedziałam babce, że biorę:
- pon-pt Euthyrox 75
- sob-nie Euthyrox 62,5
Ona na to, że spokojnie mogę w weekendy też już brać 75.
A w domu się skapnęłam że powiedziałam jej ODWROTNIE, bo ja w weekendy biorę 75, a w dni robocze 62,5! I teraz nie wiem czy mam pon-pt brać to 75...
Chyba będę brać...
No i dała mi skierowanie na T4. Kolejna wizyta na początku maja. -
Hej dziewczynki . Zaraz wszystko napisze po wczorajszym. Niestety na wizycie były chore dziewczyny a ja w nocy i teraz ból gardła Już wczoraj czułam jak tam czekałam:-( Napiszcie prosze co dobrego domowego...zrobiła syrop z cytryny+ cukier juz mi puszcza, ale chyba to mało
-
Mała wrote:Hej dziewczynki . Zaraz wszystko napisze po wczorajszym. Niestety na wizycie były chore dziewczyny a ja w nocy i teraz ból gardła Już wczoraj czułam jak tam czekałam:-( Napiszcie prosze co dobrego domowego...zrobiła syrop z cytryny+ cukier juz mi puszcza, ale chyba to mało
Hej Mała
Gardło płucz szałwią, i to bardzo często, nawet co godzinę. Miej pod ręką kubek z szałwią i płucz. Dodatkowo możesz stosować Tantum Verde, ale to tylko działa doraźnie.
Jeszcze możesz pić sok z aronii albo czarnego bzu (najlepiej taki własnej roboty ale jeśli nie masz...), gorące mleko z miodem (ale nie wrzące, bo zabije właściwości miodu ), czosnek, nie wiem co tam jeszcze...
Ale szałwia koniecznie!Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
To tak. Duphaston mam na nast 3 tyg po 2* dziennie. Pomału zaczynam przekonywać się do ginekolożki, na wszystkie pytania odpowiedziała konkretnie.
Dzidzia w 2 tyg urosła dość CRL 2,2 odpowiada 9 tygodniom Serduszko SŁYSZAŁAM. Pokazywała rączki, nóżki takie maluteńkie
Dajcie dziewczynki znać co na to gardło, Ja jestem lewa w domowych, tu dobra wiadomośc, a tu gardło i znów jestem rozstrojona...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 07:49
mauysia, Fedra, Nina82 lubią tę wiadomość
-
O właśnie! Sok z malin!
Powiem Wam, ze mi teściowa spadła z nieba, bo wszystkie te specyfiki (głównie soki, w których mowa powyżej) mam od niej w słoiczkach...
Mała - tylko nie kupuj soku malinowego, aroniowego, bzowego itp. Herbapol, Paola itp., tylko zainwestuj w naturalny sok. Fakt - są one droższe, ale traktuj je jako lekarstwa - syropy z apteki.
I pij właśnie jak syrop - dodatkowo ulży to twojemu gardłu.