FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
News od She!!!!!
Kochane, Maja juz jest z nami od 16.35! Po 10 godz. zrobili mi cesarke. Ma 54 cm i ok. 3500 g. Dokladnie nie pamietam wagi. Odezwe sie pozniej. Dziekuje Wam za kciuki Wybacz kochana ale nie mogłam się powstrzymaćDora, anna_w, BellaRosa lubią tę wiadomość
-
Muzi wyprzedzilas mniemislam zamiar wlasnie to samo wpisac she.i tutaj wielkie gratulacje.
Shaga i Kleo ladne brzuszki
A ja siedze w domku i mam dosc nie wiem czego bardxiej upaluczy chroby... niestety kaszel mi sie nasila...
A dziw w nocy snil mi siemoj pies ze placze i chcialam wstawac di niego dopieropochwili dotarlo do mnie najpuerw ze w krk.gonie mam bo jest u mamy a potem zego wogole juz nie ma z nami ciagle sie zastanawiam czy dobrze zrobilismy czy nie za sxybko podjelismy te decyzje...
Ide bo smece a tu takie dobre wiesci maciejeju lubi tę wiadomość
-
Kleo, właśnie obaliłaś naszą teorię, że w drugiej ciąży jest większy brzuchol (i wcześniej widoczny)
Super się prezentujesz
Shagga, spróbuję dziś coś cyknąć, może na grillu, na który się wybieramy. Miłej soboty wszystkim!Shagga_80, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja nie wiem - może jutro zmierzę w ramach porównania, ale coś czuję że wygram w tym rankingu
Ale ja tu w innym celu. SHE< WIELKIE GRATULACJE!!! Majusia jest przecudowna! Kiedy wybieracie się do domu? Czekam na obszerną relację. Trzymajcie się!!! -
Ja właśnie postanowiłam wyliczyć sobie termin porodu na podstawie usg z 12tc. Ten jest podobno najbardziej wiarygodny.
Tak wiec na podstawie crl z tego okresu wychodzi mi, że córcia była wtedy o równy tydzień starsza, czyli z 21.09 przeskakujemy na 14.09 ( przynejmniej teoretycznie) a to już b.blisko naszej I rocznicy ślubu(06.09)
a tu link do kalkulatora
twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/wiek-plodu-fl.php
mauysia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyMnie z USG genetycznego w pierwszym trymestrze wyszło,że Mały jest o jakieś 5 dni starszy termin więc przesunąłby się z 11 na 6 października, na USG połówkowym ok 4 dni był starszy...a moja Ginka uważa,że wychodzi dokładnie tak jak z OM...ja tam i tak na wszelki wypadek będę gotowa na 6stego
A oczywiście oficjalnie termin porodu mam na 11.10. -
Chyba sobie namieszałam tym kalkulatorem internetowym niepotrzebnie, bo z OM mi wychodzi na 21.09, wg owulacji też mi wychodzi na 21.09. Na tym usg mam wpisane tak;
"CRL 60mm- 11t i 5d" czyli wychodzi na to, że wiek ciąży w dniu badania był identyczny wg usg i wg OM. Dodając do daty badania 2 dni i 28 tygodni i znów mi wychodzi 21.09:))
ps: zaraz wrzucam aktualne zdjęcie brzuchola na fb:)mauysia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny