FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
News od She!!!!!
Kochane, Maja juz jest z nami od 16.35! Po 10 godz. zrobili mi cesarke. Ma 54 cm i ok. 3500 g. Dokladnie nie pamietam wagi. Odezwe sie pozniej. Dziekuje Wam za kciuki
Wybacz kochana ale nie mogłam się powstrzymać
Dora, anna_w, BellaRosa lubią tę wiadomość
-
Muzi wyprzedzilas mniemislam zamiar wlasnie to samo wpisac
she.i tutaj wielkie gratulacje.
Shaga i Kleo ladne brzuszki
A ja siedze w domku i mam dosc nie wiem czego bardxiej upaluczy chroby... niestety kaszel mi sie nasila...
A dziw w nocy snil mi siemoj pies ze placze i chcialam wstawac di niego dopieropochwili dotarlo do mnie najpuerw ze w krk.gonie mam bo jest u mamy a potem zego wogole juz nie ma z nami
ciagle sie zastanawiam czy dobrze zrobilismy czy nie za sxybko podjelismy te decyzje... 
Ide bo smece a tu takie dobre wiesci macie
jeju lubi tę wiadomość
-
Kleo, właśnie obaliłaś naszą teorię, że w drugiej ciąży jest większy brzuchol (i wcześniej widoczny)

Super się prezentujesz
Shagga, spróbuję dziś coś cyknąć, może na grillu, na który się wybieramy. Miłej soboty wszystkim!
nick nieaktualny, Kleopatra lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
A ja nie wiem - może jutro zmierzę w ramach porównania, ale coś czuję że wygram w tym rankingu

Ale ja tu w innym celu. SHE< WIELKIE GRATULACJE!!! Majusia jest przecudowna! Kiedy wybieracie się do domu? Czekam na obszerną relację. Trzymajcie się!!!
-
Ja właśnie postanowiłam wyliczyć sobie termin porodu na podstawie usg z 12tc. Ten jest podobno najbardziej wiarygodny.
Tak wiec na podstawie crl z tego okresu wychodzi mi, że córcia była wtedy o równy tydzień starsza, czyli z 21.09 przeskakujemy na 14.09 ( przynejmniej teoretycznie) a to już b.blisko naszej I rocznicy ślubu(06.09)
a tu link do kalkulatora
twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/wiek-plodu-fl.php
mauysia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyMnie z USG genetycznego w pierwszym trymestrze wyszło,że Mały jest o jakieś 5 dni starszy termin więc przesunąłby się z 11 na 6 października, na USG połówkowym ok 4 dni był starszy...a moja Ginka uważa,że wychodzi dokładnie tak jak z OM...ja tam i tak na wszelki wypadek będę gotowa na 6stego

A oczywiście oficjalnie termin porodu mam na 11.10. -
Chyba sobie namieszałam tym kalkulatorem internetowym niepotrzebnie, bo z OM mi wychodzi na 21.09, wg owulacji też mi wychodzi na 21.09. Na tym usg mam wpisane tak;
"CRL 60mm- 11t i 5d" czyli wychodzi na to, że wiek ciąży w dniu badania był identyczny wg usg i wg OM. Dodając do daty badania 2 dni i 28 tygodni i znów mi wychodzi 21.09:))
ps: zaraz wrzucam aktualne zdjęcie brzuchola na fb:)
mauysia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny