X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dziewczyny a czy Wy od 28tc miałyście już częściej wizyty u lekarzy? Tak wyczytałam i zatanawiam się czy ma to pokrycie w praktyce.
    Wieczorem sprawdzę w mojej poprzedniej karcie ciąży :)

Dora lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dziewczyny a czy Wy od 28tc miałyście już częściej wizyty u lekarzy? Tak wyczytałam i zatanawiam się czy ma to pokrycie w praktyce.
    Ja nie miałam wcale częściej wizyt, pamiętam,bo będąc w ciązy z Kubą też to wyczytałam...a u mnie tak nie było...moja siostra jest o 6 tyg. wyżej teraz (jest w 31 tc) i wcale nie ma częściej wizyt również (a oczywiście chodzi do innego lekarza) tak więc pewnie powinny być częściej (byłoby to logiczne) ale niestety nie dla każdego lekarza :)
    A tak na marginesie,to ja nie mam starej karty ciąży, nie wiem nawet, kto mi zabrał,chyba w Szpitalu :/

A co do krwi pępowinowej,to my nie pobieraliśmy przy Kubie, z prostej przyczyny - finanse :( Z tego co wtedy orientowałam się to duży wydatek a nas na to nie stać,niestety :(
    A co do szczepionek, to wykupowaliśmy skojarzone bo chciałam dziecko mniej kłuć,a niedawno wpadł mi w ręce artykuł,że te stare szczepionki były lepsze i że te skojarzone mogą mieć skutki uboczne...póki co nie zastanawiałam się co zrobimy w przypadku Młodego nr 2.

A co do zakupów, to ja początkowo planowałam kupić tylko co nieco..ale od paru dni jak nie mogę spać to myślę co jeszcze potrzebujemy i jak doda się grosik do grosika (a np dziś już uwzględniłam duuuuuuuuuuużo takich drobiazgów) to robi się kwota...oczywiście wszystkie ceny zaokrąglam sporo w górę, coby mile się zaskoczyć...a dziś np u jednej sprzedającej na Allegro upatrzyłam większość potrzebnych rzeczy...i parę takich o których nie myślałam wcześniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 10:25

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A co do zakupów, to ja początkowo planowałam kupić tylko co nieco..ale od paru dni jak nie mogę spać to myślę co jeszcze potrzebujemy i jak doda się grosik do grosika (a np dziś już uwzględniłam duuuuuuuuuuużo takich drobiazgów) to robi się kwota...oczywiście wszystkie ceny zaokrąglam sporo w górę, coby mile się zaskoczyć...a dziś np u jednej sprzedającej na Allegro upatrzyłam większość potrzebnych rzeczy...i parę takich o których nie myślałam wcześniej :P

A co tam upatrzyłaś, Shaggi? Co już w ogóle masz?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A co tam upatrzyłaś, Shaggi? Co już w ogóle masz?

Z nowości (w sensie że wcześniej nie planowałam kupować :P ) to np : nowa pościel (jeden z większych wydatków)+ rożek, nowa niania, nowy kocyk, a poza tym znalazłam na allegro np duże zestawy pieluch jak te:
    http://allegro.pl/najtaniej-4-x-pampers-newborn-1-2-5-kg-43-szt-i3347862592.html, czy duży proszek Lovela, nowa wanienka+stelaż (nie mieliśmy swojej dla Kuby) ...no a poza tym jest mnóstwo pierdół w stylu: wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, kremy, nożyczki nowe (stare są do niczego) itd itp ...

A jeszcze nic nie kupowałam...mam tylko to co po Kubie...tyle i aż :) Chociaż jak tak patrzę, to miałam prawie nic nie kupować,a tu jednak chyba nie uda się...z moim poczuciem,że drugi syn musi mieć swoją pościel, swoje ubranka (choć część) itd itp :D

• Dora Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką listę zakupową wszystkich potrzebnych rzeczy. Jak chcecie to mogę tu wrzucić( jak będę przy kompie). Fakt, że juz cala prawie odchaczona napawa mnie spokojem:-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Shagga początkowo używałam balsamu dla kobiet w ciąży z Rossmannowskiego Babydream( tani i dobry). Ale mialam mdlosci i ten zapach mi się źle kojarzy, od 4 miesiaca stosuję balsam wiec z seri Sexi Mama Bielendy. Delikatnie i przyjemnie pachnie, ma dobry sklad:-)
    hej :)
    ja też używam tego z bielendy, mimo, że na razie nie urosłam zbyt dużo to już od początku 4 miesiąca się smaruję, może uda się jakoś uniknąć tych rozstępów. A że mam ich już kilka na udach to wystarczy, na brzuchu już nie chcę :P
    Fajny ten balsam, delikatnie pachnie i jak się posmaruję wieczorem to "nie klei się" do piżamki. Polecam :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • she Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nsjprawdopodobniej jutro wychodzimy do domu. W weekend zdam Wam obszerniejsza relacje :) nie dam rady napisac wszystkiego z telefonu ;)
    Usciski i buziaki o Mai i ode mnie :)

kopciuszek126, Shagga_80, Meginka, Dora, Amicizia, Rucia, mauysia, Kleopatra, Sandraa, Mała lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super She,ze już wychodzicie :) i czekam na wyczerpujacy opis całej waszej sytuacji i pobytu w szpitalu :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She super wiesci, tez pozdrawiamy :) i czekamy na obszerną relacje z domu :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki- jest problem :(
    znacie jakieś domowe sposoby na grzybicę pochwy??? Tzn to chyba grzybica bo swędzi i piecze. Nie mam pomysłu jakie leki na to mogą stosować kobiety w ciąży... Zrobiłam przed chwilą nasiadówkę z ziół Vagosan, przyniosło chwilową ulgę, zobaczymy jak będzie później.
    Ostatnio byliśmy na basenie i myślę, że tam mogłam złapać jakiegoś grzybka :(
    aha Clotrimazol nie działa- kiedyś go używałam i nic.

Pomożecie???

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka mimo wszystko sugeruję lekarza lub chociaż farmaceutę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    dziewczynki- jest problem :(
    znacie jakieś domowe sposoby na grzybicę pochwy??? Tzn to chyba grzybica bo swędzi i piecze. Nie mam pomysłu jakie leki na to mogą stosować kobiety w ciąży... Zrobiłam przed chwilą nasiadówkę z ziół Vagosan, przyniosło chwilową ulgę, zobaczymy jak będzie później.
    Ostatnio byliśmy na basenie i myślę, że tam mogłam złapać jakiegoś grzybka :(
    aha Clotrimazol nie działa- kiedyś go używałam i nic.

Pomożecie???

Ja na grzybicę dostałam globulki Nystatyna, ale one chyba tylko na receptę :/ Nie znam "domowych" sposobów,nie pomogę niestety :(

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam globulki nystatyne orac pfimafocort czy jakos tak
    ogolnie czsami leczenie sie potrafii landie ciagnac, polecam lekarza, w ciazy z tym ne ma zartow.

a co do balsamow to ja na razi euzywam babydream z rossmana ma konsystencje oliwki zapach jest faktycznie intensywny ale nie najgorszy mi nawet nie przeszkadza, a mialam koszmarne mdlosci zreszta jeszcze mi czasem dokuczaja,z tymże ja nie uzywam tylko tego, uzywam tez balsamu do ciala z ziaji kozie mleko a tylku na brzuch i biust ta oliwke na rozstepy, poki co dziala :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm no to mam problem. Wizytę mam za tydzień, ale jak mi będzie bardzo dokuczać to w poniedziałek pójdę. Dziś już niestety nie dam rady.
    Ale dzięki :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginko najlepiej lekarz, bo na grzybice musi być jakiś antybiotyk przeciwgrzybiczy-typu nystatyna czy pimafucin. A teraz bez recepty leć kup sobie Vagical-czopki dopochwowe-10 szt. ok. 16 zł. 1 na noc głeboko do pochwy i zero stosunku. Mysle,że pomoze troszke-bo moze to nie grzybica a stan zapalny tylko. Masz upławy serowate czy kremowe???To lek bezpieczny nawet w 1 trymestrze ciaży-bo to lek homeopatyczny-ziołowy.Ja zawsze najpierw nim sie ratuje-i zazwyczaj mi pomaga :)

Meginka lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginko, na swoje dolegliwości kup w aptece żel Multi-Gyn jest bez recepty i bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Meginka lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z któregoś specyfiku, o których piszecie. Kopciuszku upławy mam białe grudkowate. dziś znowu zrobiłam nasiadówkę z tych ziół Vagosan i przynoszą trochę ulgę.

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może być już grzybica...

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyliśmy dziś z mężem bezpłatne konsultacje i badania USG i USG 4D w ramach akcji“SZCZĘŚLIWA MAMA, SZCZĘŚLIWE DZIECKO” Fundacji „Szczęśliwe Macierzyństwo” Odety Moro-Figurskiej.

Najbardziej cieszymy się z przeprowadzonych badań USG, do tego miałam okazję poćwiczyć udzielanie pierwszej pomocy niemowlakowi na specjalnym fantomie.

Shagga_80, Matylda36, Meginka, anna_w, she, Rucia lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz Dora - miałam rację jak pisałam, że pojadę na tę akcję o ile wcześniej nie urodzę ;) no i jak Ty byłaś na akcji to ja już z Mają byłam w domu :)

Dora lubi tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ