FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDora wrote:Dziewczyny a czy Wy od 28tc miałyście już częściej wizyty u lekarzy? Tak wyczytałam i zatanawiam się czy ma to pokrycie w praktyce.
A tak na marginesie,to ja nie mam starej karty ciąży, nie wiem nawet, kto mi zabrał,chyba w Szpitalu
A co do krwi pępowinowej,to my nie pobieraliśmy przy Kubie, z prostej przyczyny - finanse Z tego co wtedy orientowałam się to duży wydatek a nas na to nie stać,niestety
A co do szczepionek, to wykupowaliśmy skojarzone bo chciałam dziecko mniej kłuć,a niedawno wpadł mi w ręce artykuł,że te stare szczepionki były lepsze i że te skojarzone mogą mieć skutki uboczne...póki co nie zastanawiałam się co zrobimy w przypadku Młodego nr 2.
A co do zakupów, to ja początkowo planowałam kupić tylko co nieco..ale od paru dni jak nie mogę spać to myślę co jeszcze potrzebujemy i jak doda się grosik do grosika (a np dziś już uwzględniłam duuuuuuuuuuużo takich drobiazgów) to robi się kwota...oczywiście wszystkie ceny zaokrąglam sporo w górę, coby mile się zaskoczyć...a dziś np u jednej sprzedającej na Allegro upatrzyłam większość potrzebnych rzeczy...i parę takich o których nie myślałam wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 10:25
-
Shagga_80 wrote:A co do zakupów, to ja początkowo planowałam kupić tylko co nieco..ale od paru dni jak nie mogę spać to myślę co jeszcze potrzebujemy i jak doda się grosik do grosika (a np dziś już uwzględniłam duuuuuuuuuuużo takich drobiazgów) to robi się kwota...oczywiście wszystkie ceny zaokrąglam sporo w górę, coby mile się zaskoczyć...a dziś np u jednej sprzedającej na Allegro upatrzyłam większość potrzebnych rzeczy...i parę takich o których nie myślałam wcześniej
A co tam upatrzyłaś, Shaggi? Co już w ogóle masz? -
nick nieaktualnymauysia wrote:A co tam upatrzyłaś, Shaggi? Co już w ogóle masz?
Z nowości (w sensie że wcześniej nie planowałam kupować ) to np : nowa pościel (jeden z większych wydatków)+ rożek, nowa niania, nowy kocyk, a poza tym znalazłam na allegro np duże zestawy pieluch jak te:
http://allegro.pl/najtaniej-4-x-pampers-newborn-1-2-5-kg-43-szt-i3347862592.html, czy duży proszek Lovela, nowa wanienka+stelaż (nie mieliśmy swojej dla Kuby) ...no a poza tym jest mnóstwo pierdół w stylu: wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, kremy, nożyczki nowe (stare są do niczego) itd itp ...
A jeszcze nic nie kupowałam...mam tylko to co po Kubie...tyle i aż Chociaż jak tak patrzę, to miałam prawie nic nie kupować,a tu jednak chyba nie uda się...z moim poczuciem,że drugi syn musi mieć swoją pościel, swoje ubranka (choć część) itd itp -
Dora wrote:Shagga początkowo używałam balsamu dla kobiet w ciąży z Rossmannowskiego Babydream( tani i dobry). Ale mialam mdlosci i ten zapach mi się źle kojarzy, od 4 miesiaca stosuję balsam wiec z seri Sexi Mama Bielendy. Delikatnie i przyjemnie pachnie, ma dobry sklad:-)
ja też używam tego z bielendy, mimo, że na razie nie urosłam zbyt dużo to już od początku 4 miesiąca się smaruję, może uda się jakoś uniknąć tych rozstępów. A że mam ich już kilka na udach to wystarczy, na brzuchu już nie chcę
Fajny ten balsam, delikatnie pachnie i jak się posmaruję wieczorem to "nie klei się" do piżamki. PolecamShagga_80 lubi tę wiadomość
-
Hej, nsjprawdopodobniej jutro wychodzimy do domu. W weekend zdam Wam obszerniejsza relacje nie dam rady napisac wszystkiego z telefonu
Usciski i buziaki o Mai i ode mniekopciuszek126, Shagga_80, Meginka, Dora, Amicizia, Rucia, mauysia, Kleopatra, Sandraa, Mała lubią tę wiadomość
-
dziewczynki- jest problem
znacie jakieś domowe sposoby na grzybicę pochwy??? Tzn to chyba grzybica bo swędzi i piecze. Nie mam pomysłu jakie leki na to mogą stosować kobiety w ciąży... Zrobiłam przed chwilą nasiadówkę z ziół Vagosan, przyniosło chwilową ulgę, zobaczymy jak będzie później.
Ostatnio byliśmy na basenie i myślę, że tam mogłam złapać jakiegoś grzybka
aha Clotrimazol nie działa- kiedyś go używałam i nic.
Pomożecie??? -
nick nieaktualnyMeginka wrote:dziewczynki- jest problem
znacie jakieś domowe sposoby na grzybicę pochwy??? Tzn to chyba grzybica bo swędzi i piecze. Nie mam pomysłu jakie leki na to mogą stosować kobiety w ciąży... Zrobiłam przed chwilą nasiadówkę z ziół Vagosan, przyniosło chwilową ulgę, zobaczymy jak będzie później.
Ostatnio byliśmy na basenie i myślę, że tam mogłam złapać jakiegoś grzybka
aha Clotrimazol nie działa- kiedyś go używałam i nic.
Pomożecie???
Ja na grzybicę dostałam globulki Nystatyna, ale one chyba tylko na receptę Nie znam "domowych" sposobów,nie pomogę niestety -
ja tez mialam globulki nystatyne orac pfimafocort czy jakos tak
ogolnie czsami leczenie sie potrafii landie ciagnac, polecam lekarza, w ciazy z tym ne ma zartow.
a co do balsamow to ja na razi euzywam babydream z rossmana ma konsystencje oliwki zapach jest faktycznie intensywny ale nie najgorszy mi nawet nie przeszkadza, a mialam koszmarne mdlosci zreszta jeszcze mi czasem dokuczaja,z tymże ja nie uzywam tylko tego, uzywam tez balsamu do ciala z ziaji kozie mleko a tylku na brzuch i biust ta oliwke na rozstepy, poki co dziala -
Meginko najlepiej lekarz, bo na grzybice musi być jakiś antybiotyk przeciwgrzybiczy-typu nystatyna czy pimafucin. A teraz bez recepty leć kup sobie Vagical-czopki dopochwowe-10 szt. ok. 16 zł. 1 na noc głeboko do pochwy i zero stosunku. Mysle,że pomoze troszke-bo moze to nie grzybica a stan zapalny tylko. Masz upławy serowate czy kremowe???To lek bezpieczny nawet w 1 trymestrze ciaży-bo to lek homeopatyczny-ziołowy.Ja zawsze najpierw nim sie ratuje-i zazwyczaj mi pomaga
Meginka lubi tę wiadomość
-
ooo dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z któregoś specyfiku, o których piszecie. Kopciuszku upławy mam białe grudkowate. dziś znowu zrobiłam nasiadówkę z tych ziół Vagosan i przynoszą trochę ulgę.
-
Zaliczyliśmy dziś z mężem bezpłatne konsultacje i badania USG i USG 4D w ramach akcji“SZCZĘŚLIWA MAMA, SZCZĘŚLIWE DZIECKO” Fundacji „Szczęśliwe Macierzyństwo” Odety Moro-Figurskiej.
Najbardziej cieszymy się z przeprowadzonych badań USG, do tego miałam okazję poćwiczyć udzielanie pierwszej pomocy niemowlakowi na specjalnym fantomie.Shagga_80, Matylda36, Meginka, anna_w, she, Rucia lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥