FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
mauysia wrote:Wieczorem sprawdzę w mojej poprzedniej karcie ciąży
No trza by nadrobić znów forum Komputer nowy już jest Ja nie miałam częściej, ale znasz moją histo... W każdym bądź razie teraz nie wiem jak będzie przypuszczam, że częściej A jak u Ciebie Mauysia? Bo mój kręgosłup + alergia doprowadzają mnie do szału...
Macie juz dziewczynki imiona dla synków?...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 14:39
Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość
-
Coś tu cicho ostatnio. Moja ginka twierdz, ze u mnie nie potrzeba częściej bo z macicą i przebiegiem ciaży wszystko dobrze.
ps: dostaje juz takie kopniaki w żebra, że podskakuje w nocy na łóżku, no ale Różyczka ma b. dlugie nozki w stosunku do pozostalych parametrow, wiec mam za swoje, bo to akurat ma po mamusi;-)Shagga_80, mauysia, anna_w, Mała lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Hekja
no to ja po połówkowym jestem już. dzieciątko zdrowe i będzie chłopak prawdopodobnie Jas, tzn ja chce Jasia a M. jeszcze sie wacha ale raczej sie zgodzi, w sklpie po wizycie głaskał brzuch i mówi :czesc Jasio ale niech mu bedzie ze ma czas sie zastanowic i jego zdanie najwazniejsze hihihi
dzieciatko wazy 450 g
długosc jednka nie zmierzona, wody płodowe maja 18 cm
stópka ma az 4 cm
serduszko 143 uderzenia
i dostalismy skierowanie na echo serca, bo moja siostra ma wrodzona wade serca i to jest wskazanie do takiego badania wiec musimy sie jutro zapisac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 22:07
Shagga_80, gadgeta, mauysia, Rucia, anna_w lubią tę wiadomość
-
moja mam stwierdziła, że tak czuła, a siostta ze bedzie płakac bo ona chcviala dziewczynke i rzeczy jak dla dziewczynki kupowala. zreszt babcia tez zrobila sliczne gorsety na Boże ciało, które mama zamówiła dla mojej córeczki wiec chyba szybko bedziemy musieli sie o core postarac
-
nick nieaktualnyAmicizia wrote:Hekja
no to ja po połówkowym jestem już. dzieciątko zdrowe i będzie chłopak prawdopodobnie Jas, tzn ja chce Jasia a M. jeszcze sie wacha ale raczej sie zgodzi, w sklpie po wizycie głaskał brzuch i mówi :czesc Jasio ale niech mu bedzie ze ma czas sie zastanowic i jego zdanie najwazniejsze hihihi
dzieciatko wazy 450 g
długosc jednka nie zmierzona, wody płodowe maja 18 cm
stópka ma az 4 cm
serduszko 143 uderzenia
i dostalismy skierowanie na echo serca, bo moja siostra ma wrodzona wade serca i to jest wskazanie do takiego badania wiec musimy sie jutro zapisac
Gratulacje raz jeszcze , AmiAmicizia lubi tę wiadomość
-
Ami, to super, że wszystko OK! No i kolejny chłopiec do naszej forumowej ferajny
A zdjęcie też prosimy, tu albo na FB... Please
My powoli zaczynamy się zastanawiać nad imieniem. Ostatnio spodobało nam się imię Henio, Leosiowi podoba się Szymon, Marcin myślał kiedyś o imieniu Daniel... Ale negocjacje jeszcze w powijakachAmicizia, Mała lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
właśnie sie zapisałam na echo serca w szpitalu, jedynym gdzie je wykonują i do którego została skierowana bo musi byc na odpowiednio dobrym sprzecie i wiadomo kardiolog musi to wykonać, i niestety termin dopiero na 1 sierpnia a mja ginka mówiła, ze to powinno być w przyszłym tygodniu najdalej robione bo takie badanie wykonywac sie powinno do 23 tyogodnia bo wtedy najlepiej widac serduszko szkoda ze tego wszystkiego nei wiedzialam wczesniej to juz w tamtym miesiacu bym powiedziala o tej wadzie serca u siostry i bym pewnie juz byla po badaniu... mam nadzieje, ze nie będzie za późno jak pójdziemy... musze pozytac o tym w necie...
-
Gratulacje Ami :)Faktycznie dużo chłopaków. U mnie też rodzina liczyła na córkę i niektórzy reagują: znowu chłopak ;p Ale najważniejsze żeby był zdrowy U nas imię prawdopodobnie wybierze Wiktor bo dla niego braciszek do początku to Maksio i już zaczynamy się przyzwyczajać
Amicizia, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość
-
Szaguś, kiedy się wybierasz na badanie obciążenia glukozą? Bo chyba już czas na nas, co? Ja chciałam iść jutro, ale że wyjeżdżamy na weekend, to przekładam to na następną sobotę (będę wtedy w pierwszym dniu 27 tygodnia).
Kleo, a Ty już miałaś ten test obciążenia glukozą?
W ogóle to jeszcze strasznie długo do mojej kolejnej wizyty Normalnie miałabym za tydzień, ale przełożyłam na 25.07, żeby na wizycie lekarz od razu wystawił mi zwolnienie. Więc czekam jeszcze 3 tygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 09:35
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Szaguś, kiedy się wybierasz na badanie obciążenia glukozą? Bo chyba już czas na nas, co? Ja chciałam iść jutro, ale że wyjeżdżamy na weekend, to przekładam to na następną sobotę (będę wtedy w pierwszym dniu 27 tygodnia).
-
nick nieaktualnyDora wrote:O jak dobrze, że mam juz to badanie za sobą
Dziewczyny a jak u Was ze zgaga? bo mnie po każdym obiedzie męczy. .
Ja z pierwszej ciąży nie wspominam źle tego badania,ale teraz też nie wyobrażam sobie iść sama, bo jednak miałabym też Kubę z sobą więc odpowiedzialna byłabym za naszą całą Trójkę,a nie można wyklucz ryzyka omdlenia
Co do zgagi,to ja po jakiś ciężkich posiłkach mam często...no i jak wieczorem siadam do kompa na za długo (gdy brzuch ściśnięty)...więc hektolitry wypijam wody,wydaje mi się,że nieco gasi ten ogień -
nick nieaktualnyWpadam,pochwalić się,że wreszcie dokonałam pierwszych zakupów dla Maluszka Póki co obkupiłam się w aptece (swoją drogą to ciekawe,czy Dora i She wiedzą,że mają taką tanią aptekę w mieście? Apteka Gemini). Moja koleżanka zamawia tam przez internet i ceny są znacznie niższe niż na miejscu u nas, a jak zamówienie ponad 250zł to za darmo przesyłkę,więc wychodzi naprawdę tanio...ja zamówiłam (poza witaminami dla siebie i Emolium dla Młodego nr 1) Emolium dla Młodego nr 2, Sudocrem, oraz dla Matki: podkłady poporodowe z Belli i z Seni (na łóżko...pamiętam,że mega stresem było dla mnie,że nie miałam tego w Szpitalu po porodzie Kubusia), wkładki laktacyjne Bella (duża paczka) i Bepanthen (z myślą o brodawkach,ale i dla Młodego jak coś przydadzą się).
Wszystkie ceny porównałam z cenami w aptece, w której zwykle kupuję i zaoszczędziłam UWAGA jakieś 60zł! Polecammauysia lubi tę wiadomość