FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Aniu,
no właśnie niestety chyba nie ma żadnego aptecznego leku, na którego ulotce jest napisane, że można go z całą pewnością brać w ciąży - bo firmy farmaceutyczne nie testują leków na ciężarnych
Chyba każda Ci powie, że tu najlepsza natura...
Też ostatnio chciałam brać ten Prenalen, ale trochę poczytałam w necie, że tak właściwie to jest prawie sam cukier i woda, a do tego zawiera jakieś tam składniki chemiczne, które nie są zalecane w ciąży (bodajże sorbinian potasu i syrop glukozowo-fruktozowy), więc w końcu poprzestałam na środkach naturalnych, a jako syrop piłam sok z czarnego bzu
Ale oczywiście te sorbiniany itp. to pewnie mogłyby zaszkodzić tylko jeśli by się piło 3 butle Prenalenu dziennie Parę łyczków nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2013, 11:41
anna_w lubi tę wiadomość
-
witam i równiez wszytskiego naj a rzede wszystkich spokojnej ciążyi zdrowych maluchów wam życze w dniu kobiet
Shagga fajny te rzeczy tam,
Dora nie ma to jak basen. ale sobie uswiadomilam, ze co by tyle pływac to trzeba będzie sobie specjalnie strój kąpielowy kupić bo w tych co mam to latem raczej z brzuszkiem już nie popływam
tez z brzuszkiem będę w wakacje chodzić
pwiem wam ze jesienia kupiłam sobie taka fajna płóceinna zieloną blizke na ramiączkach, odcinanąpod biustem syla strasznie tania, i stiwerdziłą, że zawsze na @ moge ubrać, a moż ejuż w ciąży będę to się przyda i wlaśnie się przyda
ja jeszcze nie zaczęłąm myśleć o ciążowych cichach, ale babcia już mi jakąś sukienke kupiła ja ogólnie często kupuje fajne i orginalne ubrania na ciuchach więc pewnie co by nie przepłacąc to tam będę szukać, chyba że jakaś mi się gdzieś fajna okazja trafii :)ogólnie jak widze ceny ubrac w sklepach dla pan w ciąży to aż recę opadaja, zarabiać chca jak na ślubach, wszystko co am dodatek ślubne/ciążowe/ od razu 2 razy droższe
ale temu C&A się przyjrze, fajne rzeczymauysia, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Hej Ami,
No, ja też zahaczam czasem po drodze do jakiegoś "lumpeksu" i zdarza mi się coś wyhaczyć. Głównie rzeczy dla synia, bo te są prawie nieużywane, czasem jak nowe. Dla siebie rzadko kiedy mam cierpliwość szukaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2013, 12:00
-
dla dzieci to cudenka mozna znalezc i to za gorsze, moja siostra kupila kiedys taki kombinzezo tygryska z kubusia puchatka dla dziecka za 3 zlote, a poznije w smyku widzialam taki za 150zl chyba albo i wiecej!!!
ja w sumie mam w tarnowie takie sprawdzone, gdzie maja fajne rzeczy i chodzilam tam z mama i siostra ale teraz to juz ne bardzo mam sily, za to mama i siostra sie ciesza, bo jak widza cos fajnego dla malucha to jzu mi kupuja i tylko zdaja relacje co tym razem im sie trafilo nawet ich nie stopuje, bo wime ze sprawia im to radosc, a lepiej ode mnie zastopuje je zasobnosc portfela
a dla doroslych to akurat tam gdzie chodze to moznia nawet rzeczy z metkami jeszczed znalezc, bo to wogóle są głównie z Anglii rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2013, 12:13
-
Ja poza tą ogrodniczką, nic strikte ciążowego nie planuję. Mam całą szafę luźnych tunik i legginsów, ktore mi z tyłka spadaly;-) tylko jakos tak na ta ogrodniczke sie napaliłam;-)
a wogole to powiem Wam w sekrecie;-) że mam juz kilka najmniejszych czepeczek i pajacykow bo sie nie moglismy oprzec z mezem i z mamą, każdy coś kupił.
Aniu co do przeziebienia to sok z kiszonej kapusty jest rewelacujny, ale nie wiem czy Ci podejdzie ten zapach...a jak nie to sok z aronii:-)anna_w, Amicizia, mauysia, Nina82 lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora ja mam już całą torbę takich ciuszków, bo się kupowało jak było coś ładnego, że tam się da w rodzinie na prezent, po czym jak już przyszło co do czego to już dziecko urosło i zostawało w domu chociaz niektore kupowałysmy bo sie nam strasznie podobały a nie zeby konkretnie komus dac
Dora lubi tę wiadomość
-
ja o ubrankach z kuzynkami nie rozmawialam ogolnei to jak ktos bedzie chcial dac i sie zaoferuje to wtdy bed emyslec a poki co mojej mamie te zakupy tyle frajdy sprawiaja, ze niech sobie szaleje ja i tak nie mam i raczej miec nie bede sil na takie zakupy teraz
Nina82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie pryz Kubie M przytargał od swojej Bratowej kilka reklamówek ciuszków dla dziecka...ale w sumie z niewielu skorzystałam, bo po 1 nie znoszę ciuszków kiepskiej jakości i jak coś mi się nie podoba to nie ma bata,bym dziecku założyła, a po 2 to mój Kuba to dziecko wiosenne (z maja) a Bratanek M z września a więc bardzo dużo rzeczy nie pasowało na daną porę roku...my kupiliśmy Młodemu (pamiętam jak dziś bo dokładnie w dzień Kobiet) a więc 2 m-ce z hakiem przed terminem porodu po kilka sztuk śpioszków, bodziaków, kaftaników (dokładnie chyba TYLKO po 5) i wcale nie było mało a dziecko praktycznie tylko w tym chodziło...potem dostało nieco od rodziny, ale nie jakieś znaczące ilości, więc w zasadzie można przyjąć,że przez większość czasu ubrane było w to co sami kupiliśmy ...a ja byłam przeszczęśliwa Zresztą ja wyznaję zasadę - nie ważna ilość a jakość...i dlatego teraz też moje dziecko ma 1 parę dżinsów (mega kozackich, hehehe) na wyjście i chyba ze 3 pary takich niekoniecznie wyjściowych albo już nieco przyniszczonych, podobnie ze sweterkami...nie mam potrzeby zapełniania Jego komody po brzegi
Teraz te ubranka mam odłożone, popakowanie w pudełka i czekają u mojej Mamy na braciszka (lub siostrzyczkę) Kuby Planuję (jeśli będzie to dziewczynka) dokupić może po 3 komplety ubranek typowo dla dziewczynki, oraz ciepłe ubranka na jesień zimę, bo takowych nie posiadam (niewykorzystanych ubranek po Bratanku M pozbyłam się , tak strasznie mi wadziły w domu ).Ale to nie wcześniej niż latem zacznę szaleć po sklepach, jakoś wcześniej nie czuję potrzeby....choć nie wykluczone,że będę czyhać na promocje w H&M czy innych sieciówkach
Co do kostiumów kąpielowych to mnie podobają się te z C&A z taką niby koszulką i kto wie,może zakupię cosik takiego, w końcu z Młodym pewnie będziemy latem jeździć nad wodę i choć ja opalać się raczej nie będę to jednak będzie to lepsze niż grzać się w ciuchach...poczekam na promocje w C&A, często tam kupiłam coś za znacznie niższą cenę -
nick nieaktualnyCoś za szybko mi się wysłało, a chciałam dopisać do Ani, kochana ja w ciąży chorowałam ale nie pamiętam co brałam Ale pewnie właśnie jakąś homeopatię...na katar dla mnie jest mega Euphorbium (innych kropli chyba w ogóle w ciąży na katar stosować się nie powinno!), na gardło wspomniane Tantum Verde (lub tańszy Hasco-sept), albo płukanie gardła szałwią bądź amolem ...a poza tym naturalne metody jak sok z malin, herbatka z cytrynką...chociaż ostatnio mam mega obrzydzenie do herbaty i teraz to do śniadania czy kolacji w ogóle nie piję nic! A jakiś czas po wypijam hektolitry wody Mama i ja (ostatnio pierwszy raz na nią trafiłam w sklepie, a pamiętam, że kiedyś gdzieś mówili,że to najlepsiejsza woda ).
anna_w, Nina82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoś przypomniało mi się, jeśli macie w pobliżu aptekę Dbam o Zdrowie (sieć jest w całej Polsce) to warto zarejestrować się w programie Dla mamy i maleństwa - można kupić dużo leków, witamin, kosmetyków i innych na otrzymaną kartę i rabat czasem jest znaczący Polecam
http://dlamamyimalenstwa.pl/Dora, mauysia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a znacie jakiś bezzapachowy balsam przeciw rozstępom? Obecnie kończę pierwsze opakowanie Babydream, którego zapach już przestał mi odpowiadać, a szkoda bo ogólnie balsam zrobił moją skórę gładką i nawilżoną jak nigdy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2013, 13:13
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Dziewczyny a znacie jakiś bezzapachowy balsam przeciw rozstępom? Obecnie kończę pierwsze opakowanie Babydream, którego zapach już przestał mi odpowiadać, a szkoda bo ogólnie balsam zrobił moją skórę gładką i nawilżoną jak nigdy.
Ja niestety nie mam niczego takiego...w poprzedniej ciąży w ogóle nic na rozstępy nie używałam , w tej jeszcze też nie -
rady na zagage w ciąży od mojej przyjaciółki, która mocno ten temat przerabiałą w ciąży:
ciepłe mleko pomaga doraźnie o ile nie masz prblemu z piciem mleka
w ciąży można bezpiecznie zażywać rennie, przyjaciółce pomagało tylko to miętowe, ale są też owocowe smaki
ogólnie zaliczyłam dziś pierwszy raz bliskie spotkanie z wc, w sumie to nawet mi ulżyło, ale widze, że robi się coraz ciekawiej
jutro zaczynam wyczekaną rehabilitacje i nie wiem jak ja na nią dotre, bo jazdka mpk to koszmar dla mnie, a poza tym nie wiem czy sie nie okaze ze jednak nic z tego, to mam jakies lasery i prądy a jestem w ciąży
i siedzenie przed laptopem mi bardzo szkodzi wiec za pewnie przez jakiś czas będę dość rzadko, o ile na tym watku nadrabianie nie jest trudne to czuje ze na plemnniczec bedzie konieczne streszczenieDora lubi tę wiadomość
-
Dora wrote:Dziewczyny a znacie jakiś bezzapachowy balsam przeciw rozstępom? Obecnie kończę pierwsze opakowanie Babydream, którego zapach już przestał mi odpowiadać, a szkoda bo ogólnie balsam zrobił moją skórę gładką i nawilżoną jak nigdy.
Z tego co pamiętam, to ja używałam kremu na rozstępy Gerber. A teraz chyba będę używać zwykłego kremu nawilżającego.