Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Dzień dobry, u mnie mroźnie -7 brrr

Anka a może jakieś pół bzyka będzie :D i w tym szaleństwie będzie metoda, przecież kocyk nie może nie zadziałać

Chyba w tym roku wcześniej ubiorę choinkę skoro kocyk już mam a okres ma przyjść przed Wigilią chociaż w tym miesiącu wyjątkowo liczę na obsuwę 😁😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 07:12

blador2, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie wiem czy dobrze pamiętam ale czerwone wino chyba dobrze działa na endometrium? Niech mnie któraś poprawi jeśli coś pomyliłam bo nie chcę wprowadzać w błąd 😊
    Zgadza się, ale żeby faktycznie pomogło trzeba by zostać alkoholikiem, lepiej suplementować resweratrol , a winko wspomagająco.
    MartiMarti wrote:
    Hej, teraz to już dwa wątki trzeba nadrabiać 😂🙈
    Ale już jestem w temacie 😆

Dziewczyny dla każdej z was niech ten magiczny miesiąc przyniesie same niespodzianki ❤️
    Dużo przytulanek pod kocykiem i efekty będą wspaniałe ☺️

Ja jutro mam wizytę u ginekologia o 9 żeby sobie wziąć skierowanie na badania i ocenić moje jajniki po długiej nieobecności 😂 zobaczę co powie o owulacji i zapisze się na testowanko jutro.

Czekam za informacja jak postępy, ja dziś idę ale na 17 , oczywiście będzie poślizg jak zwykle 🫣
    Anka32 wrote:
    Witam Panie 🥰

Męża mi rozłożyło 🥺 Od piątku będę miała dni płodne a czuję, że nawet pół bzyka z tego nie będzie bo wiecie jak mężczyźni chorują.. 😅
    Mój dzisiaj z rana łamiącym się głosem czy mogę mu zmierzyć temperaturę. Zmierzyłam a tam.. 36.6 😅😅
    Mówię do małża, że ja mam wyższą dzisiaj bo 37.36 😜
    Zrobiłam mu Theraflu, oczywiście zażyczył sobie w kubku córki, różowym z napisem "Mała Księżniczka".
    Coś czuję, że czeka mnie przeprawa z tą moją Księżniczką, pfu, z tym moim Księciem 😁
    Mimo choroby, poczucie humoru go nie odpuszcza 🤣🤣 niestety mój też jak ma lekką gorączkę prosi żeby wezwać LPR 🫣 oby szybko stanął na nogi !! A Ty Anka jak się czujesz ?

MartiMarti lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Mimo choroby, poczucie humoru go nie odpuszcza 🤣🤣 niestety mój też jak ma lekką gorączkę prosi żeby wezwać LPR 🫣 oby szybko stanął na nogi !! A Ty Anka jak się czujesz ?

Dziękuję, że pytasz 🥹🥰
    Ja już lepiej chociaż dzisiaj chyba będzie dalej team łóżeczko. Liczę, że się rozbudzę jak zaprowadzę córkę do szkoły 😅

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Witam Panie 🥰

Męża mi rozłożyło 🥺 Od piątku będę miała dni płodne a czuję, że nawet pół bzyka z tego nie będzie bo wiecie jak mężczyźni chorują.. 😅
    Mój dzisiaj z rana łamiącym się głosem czy mogę mu zmierzyć temperaturę. Zmierzyłam a tam.. 36.6 😅😅
    Mówię do małża, że ja mam wyższą dzisiaj bo 37.36 😜
    Zrobiłam mu Theraflu, oczywiście zażyczył sobie w kubku córki, różowym z napisem "Mała Księżniczka".
    Coś czuję, że czeka mnie przeprawa z tą moją Księżniczką, pfu, z tym moim Księciem 😁
    Może Księżniczka się pozbiera do piątku 🤣 🤣

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Może Księżniczka się pozbiera do piątku 🤣 🤣

🤣🤣
    Liczę na to 🥹 jak nie to odpuszczę Mu te pierwsze dni grudnia i ruszymy do akcji od 5.12 😜

Muuu. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w ogóle taką rozkminę odnośnie temperatury, ale chyba źle zadaję googlowi pytania, bo jednoznaczej odpowiedzi nie mogę otrzymać 😅 a mianowicie - czy to jest mus, że musi to być od razu po wstaniu z łóżka? U mnie taka akcja, że pracuję hybrydowo. W dniu biurowe wstaję o 5/5.30, a w pozostałe w okolicach 7. Powiem szczerze, że słabo mi się robi na myśl, że miałabym codziennie wstawać o 5, zwłaszcza w weekend 🙈 czy można by np robić tak, by mierzyć temperaturę np o 8 (tak żeby uwzględnić weekend 😅)?

• Malamia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ccarolina u mnie dziś podobnie, tylko u mnie 23 dc, około 15 dc miałam owulacje. Dziś rano tez zauważyłam delikatne, jasno różowe plamienie. Zwykle to przed 🐒 jest inne. W każdym razie boli mnie podbrzusze dość konkretnie i do tego te piersi od prawie tygodnia. Może 🐒 chce przyjść szybciej

@Natka_xx niech święta będą dla was radosne, przesyłam dużo ciepełka i zdrówka dla dziadka ☺️

@Anka_32 do piątku zdążysz go wykurować, wierzę w ciebie 😁 kocyk nie może się zmarnować. Życzę powodzenia w prowadzeniu nowego wątku ☺️

Trzymam za nas wszystkie kciuki, oby ten Mikołaj 6 przyniósł wór pełen kreseczek. Oczywiście dla każdej z nas.
    Jesli u mnie to właśnie 🐒 puka do drzwi, to przynajmniej w grudniu zatestuję drugi raz

Anka32, Natka_xx, Marzycielka lubią tę wiadomość

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Mam w ogóle taką rozkminę odnośnie temperatury, ale chyba źle zadaję googlowi pytania, bo jednoznaczej odpowiedzi nie mogę otrzymać 😅 a mianowicie - czy to jest mus, że musi to być od razu po wstaniu z łóżka? U mnie taka akcja, że pracuję hybrydowo. W dniu biurowe wstaję o 5/5.30, a w pozostałe w okolicach 7. Powiem szczerze, że słabo mi się robi na myśl, że miałabym codziennie wstawać o 5, zwłaszcza w weekend 🙈 czy można by np robić tak, by mierzyć temperaturę np o 8 (tak żeby uwzględnić weekend 😅)?

Ale nie mierzymy temperatury po wstaniu z łóżka tylko w nim bo chodzi o to żeby wykonać jak najmniej ruchów 😀
    Gdybym była na Twoim miejscu mierzyłabym o tej 5 a potem po prostu szła dalej spać 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 07:51

Sarka94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    @Ccarolina u mnie dziś podobnie, tylko u mnie 23 dc, około 15 dc miałam owulacje. Dziś rano tez zauważyłam delikatne, jasno różowe plamienie. Zwykle to przed 🐒 jest inne. W każdym razie boli mnie podbrzusze dość konkretnie i do tego te piersi od prawie tygodnia. Może 🐒 chce przyjść szybciej

@Natka_xx niech święta będą dla was radosne, przesyłam dużo ciepełka i zdrówka dla dziadka ☺️

@Anka_32 do piątku zdążysz go wykurować, wierzę w ciebie 😁 kocyk nie może się zmarnować. Życzę powodzenia w prowadzeniu nowego wątku ☺️

Trzymam za nas wszystkie kciuki, oby ten Mikołaj 6 przyniósł wór pełen kreseczek. Oczywiście dla każdej z nas.
    Jesli u mnie to właśnie 🐒 puka do drzwi, to przynajmniej w grudniu zatestuję drugi raz

Dzięki 🥰
    Dawaj znać jak Ci się skończy 🐒 to zapiszę Cię na testowanie 😊

• Alysa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Temperaturę trzeba zmierzyć od razu po przebudzeniu, nie wykonując zbędnych ruchów bo to zaburza pomiar. Niestety ale nie możesz robić tego kilka godzin. Zostaje Ci albo przebudzać się na pomiar w weekend albo stosować poprawki na późniejsze rozbudzenie, ale tego też nie powinno się jakoś bardzo często robić.

@Anka32 trzymam kciuki żeby Księżniczka tfuuu Książę szybko wyzdrowiał. Mój też się zaraził ode mnie, miał identyczne objawy ale ja bardzo łaskawa nie byłam. Ciągle mu mówiłam że ja przy 36. 8 i lamiacych kościach dom sprzątałam i pierogi lepiłam to i on da radę 😄 U nas pomogły domowe sposoby, 3 dnin i po chorobie.

Anka32 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metkamniedrapie czy Ty w ogóle dziś spałaś?

Ania zdrowia dla Was :)mój też ode mnie złapał - w sensie boli go gardło, na szczęście bez gorączki, chyba całą rodzinę zaraziłam :/ Córka też zaczyna kaszleć.

Alysa dla Twojego męża też dużo zdrówka.

Dziękuję za kciuki za operację.

Dziewczyny, które mają remont - współczuję.

Anka32, Natka_xx lubią tę wiadomość

• Malamia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dzięki 🥰
    Dawaj znać jak Ci się skończy 🐒 to zapiszę Cię na testowanie 😊

Czekaj czekaj, to jeszcze nie 🐒 😂 jesli się rozkręci to dam znać. W sumie to gdybym wnikliwie nie obserowala śluzu, to nawet bym tego plamienia nie zauważyła. Także jakaś mała nadzieja się tli. Teoretycznie do 🐒 jeszcze 7 dni

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Temperaturę trzeba zmierzyć od razu po przebudzeniu, nie wykonując zbędnych ruchów bo to zaburza pomiar. Niestety ale nie możesz robić tego kilka godzin. Zostaje Ci albo przebudzać się na pomiar w weekend albo stosować poprawki na późniejsze rozbudzenie, ale tego też nie powinno się jakoś bardzo często robić.

Dzięki za wyjaśnienie!

• Viki12987 Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! Dołączam do was :) Poproszę o zapisanie na testowanie na 16.12. Dziś 12 dc. Urodzinki wypadają 9.12 :D Powodzenia wszystkim staraczkom!

Olaura lubi tę wiadomość

👩🏻 27 lat, 🧑🏻 39 lat, 2022 💍
    02.2023 - cp- usunięcie prawego jajowodu
    12.2023 - tsh - 1,57 ✅, ft4 -1,08 ✅, ft3 - 2,18 ❌,
    prog. badany w 7 dpo - 16,4 ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Czekaj czekaj, to jeszcze nie 🐒 😂 jesli się rozkręci to dam znać. W sumie to gdybym wnikliwie nie obserowala śluzu, to nawet bym tego plamienia nie zauważyła. Także jakaś mała nadzieja się tli. Teoretycznie do 🐒 jeszcze 7 dni

Pani, to tu jeszcze 🐒 może w ogóle nie być 😎

Malamia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki12987 wrote:
    Witajcie kochane! Dołączam do was :) Poproszę o zapisanie na testowanie na 16.12. Dziś 12 dc. Urodzinki wypadają 9.12 :D Powodzenia wszystkim staraczkom!

Cześć 😊
    Opowiesz coś o sobie? 😀

• Malamia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Pani, to tu jeszcze 🐒 może w ogóle nie być 😎

Oczywiście na to po cichu liczę i w ogóle się nie nakręcam 😅

Anka32, blador2 lubią tę wiadomość

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olalee dzięki 🥰
    Byłoby fajnie jakbyśmy wszyscy ozdrowieli bo można oszaleć 😅

Olalee, Malamia, Muuu. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Olalee dzięki 🥰
    Byłoby fajnie jakbyśmy wszyscy ozdrowieli bo można oszaleć 😅
    ja już dzisiaj w pracy ale jeszcze kaszel i ból gardła ( na szczęście jestem sama w biurze wiec to trochę tak jakbym w domu siedziała)

• karola_b Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malamia toż to pasuje mi na implantację jak nic!

@Anka32 aż się zaśmiałam do komputera z tym Twoim Księciuniem 😅

Anka32, Malamia lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ