Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna_ wrote:L4 ciążowe to inna sprawa, a na macierzyński idziesz po dniu porodu, automatycznie (akt urodzenia itp.). Wypłatę na macierzyńskim, z tego co pamiętam, bierze się średnią z trzech(?) ostatnich miesięcy w pracy.
Poszukaj w Internecie, bo pewnie jakieś aktualizacje, zmiany były 🫣😉
Owszem to co innego ale jak idzie się z L4 na macierzyński to podstawa obu świadczeń jest taka sama. Z tą różnicą że l4 będzie 100% a macierzyński 80% z tej samej podstawy. I oblicza się z 12 miesięcyultramaryna_, marti lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Sarka94 wrote:Owszem to co innego ale jak idzie się z L4 na macierzyński to podstawa obu świadczeń jest taka sama. Z tą różnicą że l4 będzie 100% a macierzyński 80% z tej samej podstawy. I oblicza się z 12 miesięcy
PotwierdzamSarka94 lubi tę wiadomość
-
Noheart93 wrote:Hej, dziś mija 10 dni od podania ovitrelle.
wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test ciazowy i wyszedł już negatywny. Dziś z rana powtórzyłam, tym razem ultra czuły.. I po 5 minutach dostrzegłam cień cienia. Zastanawiam się czy to jeszcze zastrzyk ovitrelle czy może można się łudzić...?
Szczerze mówiąc, że mocno wierzyłam w ten miesiąc... Miałam dwa pecherzyki dominujące i lekarz dawał mi 36% na zajscie (z mojej strony). -
Astereae i Sarka94 dziękuję Wam za podpowiedzi ☺️
Teraz się muszę zastanowić czy się wybrać do labo 🙈Sarka94 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
klaudia_23 wrote:Wgl wczoraj zmienilam sobie w aplikacji Flo cel na „sledzenie przebiegu ciazy” i tam pokazuje sie jak wyglada w danym tygodniu bobas i pokazalam narzeczonemu, ze aktualnie wyglada jak pilka do nogi:
I wczoraj wieczorem juz lezymy do spania, a partner mowi „kocham was”, ja sie zapytalam „jakie was?”, a on „no ciebie i pilke” 😂
Oooo rozczulające 😍🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
A mnie dopadło choróbsko i zostałam uziemiona w domu z moją dwulatką, też chorą. Infekcja górnych dróg oddechowych, u mnie dodatkowo z ogólnym osłabieniem i wczoraj gorączkowałam. Do płodnych jeszcze kolo 5dnu, więc mam nadzieję że wydobrzeje do tego czasu 🤞
Plus jest taki, że odpocznę trochę przed świętami i mam plan, żeby porobić świąteczne ciasteczka i pierniczki w tym czasie 😀JoKoKoJo, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:Dzien dobry ☕️❄️
Tule za biele 🫂 nie tak mialo byc.. 😔
Ja sie juz stresuje jutrzejsza beta.. zastanawiam sie tez czy mam znowu zbadac proga? Skoro wczoraj byl az 40, a nie biore dupka ani luteiny. Na pewno doloze sobie tsh, bo od tego cyklu biore tez euthyrox 25.
Dodatkowo tak sie zastanawiam.. skoro macierzynski liczy sie z ostatnich 12 miesiecy pracy, to czy jesli poszlabym na L4 ciazowe od czerwca to te miesiace, na ktorych jestem na L4 tez sie wliczaja do tych 12 msc liczonych do macierzynskiego?
Jeśli poszłabyś od czerwca to podstawa liczona jest od maja włącznie 12 mscy wstecz. Czyli maj, kwiecień, marzec itd.
Jest to podstawa do L4 ciążowego jak i potem macierzyńskiego. Różnica taka jak dziewczyny piszą dotyczy procent wypłaty.klaudia_23, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Astereae wrote:Jeśli poszłabyś od czerwca to podstawa liczona jest od maja włącznie 12 mscy wstecz. Czyli maj, kwiecień, marzec itd.
Jest to podstawa do L4 ciążowego jak i potem macierzyńskiego. Różnica taka jak dziewczyny piszą dotyczy procent wypłaty.
Dzieki za odpowiedzA podpowiesz czy robilabys na moim miejscu jeszcze jutro proga? Z tego co pamietam to znasz sie na badanich i roznych takich medycznych 😁
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Astereae wrote:Jeśli poszłabyś od czerwca to podstawa liczona jest od maja włącznie 12 mscy wstecz. Czyli maj, kwiecień, marzec itd.
Jest to podstawa do L4 ciążowego jak i potem macierzyńskiego. Różnica taka jak dziewczyny piszą dotyczy procent wypłaty.
@Klaudia_23 Dodam jeszcze, że jeżeli zależy Ci na tym żeby jak najwięcej najświeższych miesięcy weszło Ci w podstawę to l4 opłaca Ci się bardziej na początku miesiąca niż na końcu. Jak l4 dasz ostatniego dnia miesiąca to wynagrodzenie za ten miesiąc już się nie wliczy 😊klaudia_23, Cerva, koktajlowa lubią tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
klaudia_23 wrote:Chodzi mi o to, ze od sierpnia tego co byl awansowalam, a co za tym idzie, mam wyzsza wyplate 😁 i teraz nie wiem czy musze pracowac az do sierpnia, zeby macierzynski miec te 80% aktualnej wyplaty, czy jesli pojde na L4 od czerwca to te miesiace czerwiec-sierpien mi sie tez wlicza tak jakbym pracowala, czy wtedy liczy sie od maja do tylu 12 msc? 😂 skomplikowane 😂😂😂
Sarka94, koktajlowa lubią tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Ja jestem 13 dpo I jestem nastawiona już na okres.l po kilku testach negatywnych które zrobiłam w ostatnim czasie. Dzisiaj taka cienka kreseczka na tescie o godzinie 12: https://zapodaj.net/plik-V6O4295jit
Nie wiem co myslecultramaryna_, JoKoKoJo, ezra, Malinaaa, koktajlowa lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Małgosiagosia wrote:No to byś musiała pracować do sierpnia. Mam podobny dylemat, bo będę miała wypłatę premii jakoś w marcu i nie wiem czy czekać do tego momentu z l4, żeby mi się to wliczało w podstawę.
Ja teraz na swieta bede miala jakis dodatek, ale nie mam pojecia czy on sie wogole wlicza 🤔Sarka94 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
klaudia_23 wrote:Ja teraz na swieta bede miala jakis dodatek, ale nie mam pojecia czy on sie wogole wlicza 🤔
Jak nie jest pod stołem dany to się wlicza. Na konto przelew?Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Liliowa wrote:Ja jestem 13 dpo I jestem nastawiona już na okres.l po kilku testach negatywnych które zrobiłam w ostatnim czasie. Dzisiaj taka cienka kreseczka na tescie o godzinie 12: https://zapodaj.net/plik-V6O4295jit
Nie wiem co myslec
Mi sie wydaje, ze ma szary odcien czyli testowaale niech sie jeszcze inne dziewczyny wypowiedza, bo ja mam wade wzroku i nosze okulary 😅
sprobuj zrobic jeszcze jutro z porannego moczu albo skocz na bete i wszystko bedzie jasnetrzymam kciuki, zeby to jednak bylo to 🤞🏼
Liliowa lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
Sarka94 wrote:Jak nie jest pod stołem dany to się wlicza. Na konto przelew?
Pusshka, marti lubią tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Liliowa wrote:Ja jestem 13 dpo I jestem nastawiona już na okres.l po kilku testach negatywnych które zrobiłam w ostatnim czasie. Dzisiaj taka cienka kreseczka na tescie o godzinie 12: https://zapodaj.net/plik-V6O4295jit
Nie wiem co myslec
Coś tam się przebija, ale po moim ostatnim byłabym ostrożna. Powtórz jutro z ranaLiliowa lubi tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Sarka94 wrote:W sumie jest jeszcze opcja że macie Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych i jak z niego wypłata premii świątecznych to też się nie wliczy w podstawę. Więc najpewniej dopytać w swoich kadrach.
Ajj to sie nie wlicza. No trudno, szkoda 😅
Dzieki Sarka za wyjasnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 12:16
Sarka94 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
Nie wiem co myslec
Trzymam kciuki u Ciebie za to żeby kreseczka ciemniała z każdym dniem 🥹 bo na moje to coś tam się dzieje 🥰Liliowa, ezra lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️