Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia_23 wrote:Zmienilam awatar, bo mi sie Sarka mylilas ze mną 😂
Hahaha 😂😂 Mój prawie zachód słońca też z wakacji z Małżem, ale nie zaręczynowych 😁klaudia_23 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
@Liliowa ja niestety nie widzę.
U mnie to w ogóle lipna sytuacja z L4 i macierzyńskim, bo własną działalność prowadzę 🤪metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
@metkamniedrapie, co za typiara na tych paznokciach, co to w ogóle za tekst, normalnie szczęka mi opadła 🤯
U mnie minimalna poprawa, ale jestem tak już wymęczona tym niekończącym się katarem i kaszlem, że masakra 🥺ultramaryna_ lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
aszin wrote:@Liliowa ja niestety nie widzę.
U mnie to w ogóle lipna sytuacja z L4 i macierzyńskim, bo własną działalność prowadzę 🤪
No to współczuję, ale jak płacisz dobrowolną chorobową to chociaż coś tam dostaniesz. Pamiętaj też, że dobrowolnie możesz płacić większą składkę niż podstawowa i wtedy zasiłek będzie wyższy. To działanie w granicach prawa, mogą skontrolować, ale jak będziesz wykorzystywać l4 zgodnie z przeznaczeniem i nie będziesz pracować w tym czasie to nie ma podstawy do niewypłacenia wyższego. Tylko nie wiem jaki jest okres karencji i na ile się zobowiązujesz płacić daną kwotę ubezpieczenia chorobowego, obstawiam rok, ale no pewności nie mam. Może warto się zorientować w Twojej sytuacji? Nowy rok kalendarzowy się zbliża 😊aszin lubi tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Jeśli nie dostanę miesiączki to jutro wybiorę się na betę. Dziwi mnie ze ta kreseczka jest taka cienka. Miał ktoś tak w początkowym etapie gdy beta była jeszcze niska?
JoKoKoJo lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Sarka94 wrote:No to współczuję, ale jak płacisz dobrowolną chorobową to chociaż coś tam dostaniesz. Pamiętaj też, że dobrowolnie możesz płacić większą składkę niż podstawowa i wtedy zasiłek będzie wyższy. To działanie w granicach prawa, mogą skontrolować, ale jak będziesz wykorzystywać l4 zgodnie z przeznaczeniem i nie będziesz pracować w tym czasie to nie ma podstawy do niewypłacenia wyższego. Tylko nie wiem jaki jest okres karencji i na ile się zobowiązujesz płacić daną kwotę ubezpieczenia chorobowego, obstawiam rok, ale no pewności nie mam. Może warto się zorientować w Twojej sytuacji? Nowy rok kalendarzowy się zbliża 😊
Sarka94 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Mam wyniki proga - 0,30 ng/ml. Owulki nie było w żadnym z potencjalnych terminów. No nic. Teraz dobrać tylko duphaston do końca i czekać na okres. Ania możesz wypisać mnie z testowania.
Znowu mnie dopadł kryzys egzystencjalny.ezra lubi tę wiadomość
-
Skoro tutaj same mądre głowy z zakresu kadr ( ja totalna lebiega, nie mój konik zupełnie ) to pozwolę sobie o coś zapytać. Aktualnie jestem na L4. Niedługo mija pół roku. Nadal jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony w poprzedniej firmie do której nie mam zamiaru wrócić. Od stycznia planujemy otworzyć swój sklep internetowy, Mąż ma firmę i chce mnie zatrudnić. Gdyby udało się z ciążą to chcę iść na L4 ( po powiedzmy dwóch miesiącach ), ale i tak wykonywałabym prace związane ze sklepem tylko wiadomo, Mężowi odchodzą koszta w postaci ZUS'u za mnie itd. Można zrobić taki wałek? Czy półroczne L4 nie koliduje z niczym? Pieniądze wypłacają normalnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 12:48
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Sarka94 wrote:W sumie jest jeszcze opcja że macie Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych i jak z niego wypłata premii świątecznych to też się nie wliczy w podstawę. Więc najpewniej dopytać w swoich kadrach.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
goska000 wrote:Skoro tutaj same mądre głowy z zakresu kadr ( ja totalna lebiega, nie mój konik zupełnie ) to pozwolę sobie o coś zapytać. Aktualnie jestem na L4. Niedługo mija pół roku. Nadal jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony w poprzedniej firmie do której nie mam zamiaru wrócić. Od stycznia planujemy otworzyć swój sklep internetowy, Mąż ma firmę i chce mnie zatrudnić. Gdyby udało się z ciążą to chcę iść na L4 ( po powiedzmy dwóch miesiącach ), ale i tak wykonywałabym prace związane ze sklepem tylko wiadomo, Mężowi odchodzą koszta w postaci ZUS'u za mnie itd. Można zrobić taki wałek? Czy półroczne L4 nie koliduje z niczym? Pieniądze wypłacają normalnie?
KejtKa lubi tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Małgosiagosia wrote:Nie wiem czy zus nie podważa czasem jak ktoś za szybko w nowej pracy zajdzie w ciążę.
To właściwie nie powinno nikogo interesować, ale wiemy jaki jest ZUS. Zwolnienie L4 mam do 29 grudnia więc nawet jeśli się uda to sam pozytywny test ciążowy nie wystarczy do L4.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
goska000 wrote:Skoro tutaj same mądre głowy z zakresu kadr ( ja totalna lebiega, nie mój konik zupełnie ) to pozwolę sobie o coś zapytać. Aktualnie jestem na L4. Niedługo mija pół roku. Nadal jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony w poprzedniej firmie do której nie mam zamiaru wrócić. Od stycznia planujemy otworzyć swój sklep internetowy, Mąż ma firmę i chce mnie zatrudnić. Gdyby udało się z ciążą to chcę iść na L4 ( po powiedzmy dwóch miesiącach ), ale i tak wykonywałabym prace związane ze sklepem tylko wiadomo, Mężowi odchodzą koszta w postaci ZUS'u za mnie itd. Można zrobić taki wałek? Czy półroczne L4 nie koliduje z niczym? Pieniądze wypłacają normalnie?
Ostatnio słyszałam o takiej sytuacji w okolicy - ale wydaje mi się, że to było tak, że dziewczyna dowiadując się, że jest w ciąży, została zatrudniona w sklepie mamy i przez to było to dochodzenieSarka94 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Mam wyniki proga - 0,30 ng/ml. Owulki nie było w żadnym z potencjalnych terminów. No nic. Teraz dobrać tylko duphaston do końca i czekać na okres. Ania możesz wypisać mnie z testowania.
Znowu mnie dopadł kryzys egzystencjalny. -
https://www.instagram.com/reel/C0tijpCNUW4/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Ja to tylko tu zostawię w temacie głupich pytań na święta 😂
I biorę się za nadrabianie 😁Pusshka, Sarka94, klaudia_23, ultramaryna_, JoKoKoJo, Adirella, MonReve96 lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Wydaje mi się, że te długie L4 nie koliduje, tylko bardziej obawiałabym się kontroli z ZUS, że zatrudnienie u rodziny + szybkie L4 ciążowe.
Ostatnio słyszałam o takiej sytuacji w okolicy - ale wydaje mi się, że to było tak, że dziewczyna dowiadując się, że jest w ciąży, została zatrudniona w sklepie mamy i przez to było to dochodzenie🍒 fertistim, cynk
Dziewczyny ważne pytanie do mądrych głów tutaj:) mąż dostał dużo skierowań od urologa (wow, lekarz z luxmedu, który wystawia chętnie skierowania…) i jest termin na dzisiaj na pobranie krwi bo jest sporo takich przy których nie trzeba być na czczo. Moje pytanie jest jednak o badanie T4 i wolne T4, przeczytałam już 5 stron które mówią zupełnie co innego - trzeba być na czczo czy nie?
I drugie - Testosteron - na czczo czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 12:59
-
Ogólnie tu bym bardzo uważała. Po pierwsze jeśli jesteście małżeństwem a mąż ma firmę jako jednoosobowa działalność gospodarczą a nie jako spółkę to ZUS podważy jego zatrudnienie Ciebie i na pewno nie ma opcji żeby nie płacić za Ciebie ZUS, w takich sytuacjach traktuje się małżonka jako osobę współpracującą a nie zatrudnioną. A jeśli masz wykonywać pracę związane ze sklepem na L4 I gdziekolwiek z jakimkolwiek klientem podpiszesz się swoim imieniem, jest to podstawa dla ZUS do cofnięcia świadczenia. Nie można na l4 świadczyć pracy. Żadnej. Czy dla firmy czy dla męża. Tylko dla męża szybciej skontrolują. Tym bardziej po 2 miesiącach. Uważaj, śliski temat. Najlepiej skontaktowałabym się z doradca podatkowym, może jest jakiś wyjście.ultramaryna_, KejtKa, marti lubią tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Małgosiagosia wrote:A taka premia roczna to chyba raczej nie z zfśs?
Raczej nie, ale no głowy sobie nie dam urwaćU mnie premie roczne nie są z ZFŚS a świąteczne tak. Świadczenie z ZFŚS musi być jakoś uzależnione od dochodów i zazwyczaj pracodawca zbiera jakieś oświadczenia w tym celu przed wypłata świadczenia z ZFŚS to może być dla Ciebie jakiś trop.
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023