Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Nomeolvides wrote:Mam wyniki proga - 0,30 ng/ml. Owulki nie było w żadnym z potencjalnych terminów. No nic. Teraz dobrać tylko duphaston do końca i czekać na okres. Ania możesz wypisać mnie z testowania.
Znowu mnie dopadł kryzys egzystencjalny.
Jeju tak mi przykro 😭 mialam taka nadzieje, ze zostaniesz tu z nami na grudniowym watku. Ściskam mocno 🫂11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Pusshka wrote:Wydaje mi się, że te długie L4 nie koliduje, tylko bardziej obawiałabym się kontroli z ZUS, że zatrudnienie u rodziny + szybkie L4 ciążowe.
Ostatnio słyszałam o takiej sytuacji w okolicy - ale wydaje mi się, że to było tak, że dziewczyna dowiadując się, że jest w ciąży, została zatrudniona w sklepie mamy i przez to było to dochodzenie
Tutaj jak u rodziców to jeszcze jest do obrony. Grunt to prowadzić osobne gospodarstwa domowe i wtedy zatrudnienie jest ok. Mój mąż jest zatrudniony na UoP u swojego Taty i wszystko jest super i prawidłowo. Gorzej jak tu manipulujemy wysokością wynagrodzenia przed jakimś świadczeniem. Ale mąż-żona nie do obronienia.Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Nomeolvides wrote:Mam wyniki proga - 0,30 ng/ml. Owulki nie było w żadnym z potencjalnych terminów. No nic. Teraz dobrać tylko duphaston do końca i czekać na okres. Ania możesz wypisać mnie z testowania.
Znowu mnie dopadł kryzys egzystencjalny.
Jest mi bardzo bardzo przykro 😔🫂Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Nomeolvides 🫂🫂 przykro że musisz przechodzić ten kryzys. Postaraj się zrobić coś dobrego dla siebie, daj sobie czas na łzy i wracaj do gry ze zdwojoną siła.
Klaudia bardzo urocza ta Twoja piłeczka i słowa męża mega rozczulające. 🥰🥰👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Sarka94 wrote:Raczej nie, ale no głowy sobie nie dam urwać
U mnie premie roczne nie są z ZFŚS a świąteczne tak. Świadczenie z ZFŚS musi być jakoś uzależnione od dochodów i zazwyczaj pracodawca zbiera jakieś oświadczenia w tym celu przed wypłata świadczenia z ZFŚS to może być dla Ciebie jakiś trop.
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Sarka94 wrote:Tutaj jak u rodziców to jeszcze jest do obrony. Grunt to prowadzić osobne gospodarstwa domowe i wtedy zatrudnienie jest ok. Mój mąż jest zatrudniony na UoP u swojego Taty i wszystko jest super i prawidłowo. Gorzej jak tu manipulujemy wysokością wynagrodzenia przed jakimś świadczeniem. Ale mąż-żona nie do obronienia.
Sarka94 lubi tę wiadomość
-
A wiecie może czy jeśli będę miała wypłaconą tą premię w marcu to czy wtedy cały marzec nie mogę chodzić na l4 ani na urlopy, żeby to się wliczało?🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
goska000 wrote:Skoro tutaj same mądre głowy z zakresu kadr ( ja totalna lebiega, nie mój konik zupełnie ) to pozwolę sobie o coś zapytać. Aktualnie jestem na L4. Niedługo mija pół roku. Nadal jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony w poprzedniej firmie do której nie mam zamiaru wrócić. Od stycznia planujemy otworzyć swój sklep internetowy, Mąż ma firmę i chce mnie zatrudnić. Gdyby udało się z ciążą to chcę iść na L4 ( po powiedzmy dwóch miesiącach ), ale i tak wykonywałabym prace związane ze sklepem tylko wiadomo, Mężowi odchodzą koszta w postaci ZUS'u za mnie itd. Można zrobić taki wałek? Czy półroczne L4 nie koliduje z niczym? Pieniądze wypłacają normalnie?
niestety ZUS moze podważyć takie zadrudnienie i wstrzymać wypłatę zasiłku - wtedy zostaje już tylko droga sądowa. aczkolwiek po 2 miesiącach pracy w firmie należącej do członka rodziny trudno będzie udowodnić rzeczywistą konieczność zatrudnienia dodatkowej osoby w firmie (w tym przypadku Ciebie), trzeba tez udowodnić wykonywana prace (np podpisy na fakturach / dokumentach, mejle potwierdzające faktyczna prace itd.). Na Twoim miejscu, majac uop na czas nieokreślony i starając się o dziecko - została bym w tym miejscu, takiego L4 nikt nie podważy 😊 w szczególności u kobiety w ciąży
oczywiście warto potwierdzić takie informacje o kogoś zaufanego, jakiegoś doradcy / księgowego👩🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Małgosiagosia wrote:A wiecie może czy jeśli będę miała wypłaconą tą premię w marcu to czy wtedy cały marzec nie mogę chodzić na l4 ani na urlopy, żeby to się wliczało?
Tutaj już niestety nie pomogę bo nie wiem. Urlopowe ma inną podstawę na pewno - 3 miesięczną. A jak się liczy l4 po l4 to nie wiem. Obawiam się, że może już przerwać bieg. Ale pewności nie mam. Jak masz możliwość to podpytaj kadrowej bliżej marca.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
@Nomeolvides ściskam Cie mocno. Byłam przekonana, że owulacja u Ciebie wystąpiła...
No cóż będziemy walczyć razem, styczeń jest nasz 😄 lejemy w siebie morze granicą i będziemy wszystkie działać.
Co do wieku u za chodzenia w ciąże to uważam że do 40 w dzisiejszych czasach można spokojnie probowac. Wiadomo, że będzie ciężej że wszystkich ale medycyna poszła mocno do przodu. Chociaż sama chciałam zakończyć rozmnażanie do 36 roku życia z 3 bombelkow 🤣 Z takim moim tempem slabjo to widzę.Sarka94 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyInformuję oficjalnie, że zaczynam pracę od niedzieli 🥹🥳
kasia97, Kira, Sarka94, Nietypowa30, klaudia_23, Mamausia, bonassola, karola_b, Małgosiagosia, 100krotka🌼, Nomeolvides, Viii, Pusshka, Muuu., goska000, Annaaa4, Olaura, JoKoKoJo, ezra, Berry123, Adirella, Butterfly23, Sofka88, ultramaryna_, mad_kitten, Ewka9090, aszin, AnitaK, Cerva, Liyss🧚🏻, Lola93, KejtKa, koktajlowa, Astereae, Pyśkaaa, Luna_ lubią tę wiadomość
-
Metkamniedrapie ja jestem w szoku za Twoją ripostę, bo ja takie odpowiedzi wymyślam będąc pod prysznicem tydzień po zdarzeniu 😂 Także piątka za sprawny umysł ✋
Alysa przytulam mocno 🫂🫂
Bonassola 🫂
Cerva ja miałam jedyną okazję pojąć z mężem do gina, gdy byłam w ciazy. Ale się zesrakakał ze jak to do mężczyzny na transwaginalne jeszcze wtedy (początek) i czekał pod drzwiami 😂 Potem mi mówił ze żałował, ale jednak co to głupia glowa robi. Mój mąż to muzułmanin 😉
Nomeolvides bardzo mi przykro 🥺 Zrob sobie dzisiaj reset i daj upust emocjom, przytulam🫂Sarka94, bonassola, JoKoKoJo, Berry123, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Informuję oficjalnie, że zaczynam pracę od niedzieli 🥹🥳
Anka32 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Kira wrote:Metkamniedrapie ja jestem w szoku za Twoją ripostę, bo ja takie odpowiedzi wymyślam będąc pod prysznicem tydzień po zdarzeniu 😂 Także piątka za sprawny umysł ✋
Alysa przytulam mocno 🫂🫂
Bonassola 🫂
Cerva ja miałam jedyną okazję pojąć z mężem do gina, gdy byłam w ciazy. Ale się zesrakakał ze jak to do mężczyzny na transwaginalne jeszcze wtedy (początek) i czekał pod drzwiami 😂 Potem mi mówił ze żałował, ale jednak co to głupia glowa robi. Mój mąż to muzułmanin 😉
Nomeolvides bardzo mi przykro 🥺 Zrob sobie dzisiaj reset i daj upust emocjom, przytulam🫂
🤚 piątka co do ripost pod prysznicem. Jakbym o sobie czytała 😂😂
Edit: Riposty dla męża też najlepsze wychodzą pod prysznicem, kiedy już jest za późno 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 13:32
karola_b, Kira, JoKoKoJo, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
nick nieaktualny
-
Piątka z wymyślaniem najlepszych tekstów pod prysznicem po akcji 🤣
Ja z tych co nie chcą nikogo urazić, oczywiście do pewnej granicy. Jak przyjdzie co do czego to jestem dupa, a potem obmyślam przez tydzień jak mogłam zripostować wtedy 😅Kira, Sarka94, JoKoKoJo, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Sarka94 wrote:Tutaj już niestety nie pomogę bo nie wiem. Urlopowe ma inną podstawę na pewno - 3 miesięczną. A jak się liczy l4 po l4 to nie wiem. Obawiam się, że może już przerwać bieg. Ale pewności nie mam. Jak masz możliwość to podpytaj kadrowej bliżej marca.🍒 fertistim, cynk
nick nieaktualny
100krotka🌼, Kira, Viii, Sarka94, Pusshka, karola_b, Muuu., klaudia_23, goska000, JoKoKoJo, ezra, Berry123, Sofka88, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Nietypowa30, AnitaK, Lola93, KejtKa, koktajlowa, Astereae, Pyśkaaa, marti lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Informuję oficjalnie, że zaczynam pracę od niedzieli 🥹🥳
Gratulacje! I powodzenia! ☺️Anka32 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
karola_b wrote:Piątka z wymyślaniem najlepszych tekstów pod prysznicem po akcji 🤣
Ja z tych co nie chcą nikogo urazić, oczywiście do pewnej granicy. Jak przyjdzie co do czego to jestem dupa, a potem obmyślam przez tydzień jak mogłam zripostować wtedy 😅
to cała ja 🤣👩🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30