X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka🌼 wrote:
    Cześć Dziewczyny ☺️

Ileż tu różnych historii dziś! I tych smutnych, i tych rozczulający, a także śmiesznych albo 🔥🔥🔥

Ja mam takie techniczne pytanie do Was. Gdy czytacie forum i odpisujecie takie dłuższe wiadomości do kilku dziewczyn, to korzystacie z komputera czy z telefonu?

Bo przyznam szczerze, że wieczorem kończę zaglądać na forum koło 20, a rano mogę dopiero odczytac Was ok 9 i wtedy jest tyyyyyle stron do przeczytania, że choć bym chciała każdej odpowiedzieć i zacytowac - to o tej porze już dany temat przeminął haha a zbiorczo nie potrafie korzystając z telefonu i dlatego się zastanowiłam jak wy to robicie 😁

P.S. Anka - Twoje poczucie humoru jest nieziemskie 😂

Ja na telefonie korzystam ale nie czytam Was na apce tylko normalnie w przeglądarce 😀

Ps. Dziękować 😎🥰

100krotka🌼 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Hmm skoro po 6 tyg to oznacza, ze te moje 25 jeszcze jakby nie zdazylo zadzialac, a przed ciaza tsh wahalo mi sie 2-2,5

Tsh się będzie zmieniać. Dlatego na wizytę di lekarza warto badać dodatkowo FT3 i FT4. Euthyroks to FT4

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Ezra przykro mi się zrobiło czytając ten tekst twojego małża 🥲 i jednocześnie to bardzo urocze że bardzo mu zależy, rozumie to i chce Ci to dać.
    mój też bardzo przyzywa nasze niepowodzenia. Nie mówiąc o swoich wynikach, nie spodziewałam się aż takiej reakcji i takich działań. Dziś drugi raz oddał w tym tyg nasienie, poszedł wczoraj na usg, dziś hormony. Do tego wszystkie rzucił palenie co widziałam że go zjada bo on od wielu lat pali.
    dla faceta to napewno duże ciśnienie, presja środowiskowa i mentalna. Widzę że jest cieniem siebie od paru dni a mnie jest mega przykro i boję się że odbije się to na naszym związku.
    Mam wrażenie że takie przytulania pod przymusem, w „ obecności” i pod dyktando lekarzy traci na intymności i staje się taki mechaniczny…
    Mam nadzieję że to okres przejściowy i będziemy go wszyscy tylko wspominać… lub nie wspominać nawet 😄

Mój też rzucił palenie i nie będziemy tego wspominać mam nadzieje 🤣 trzumam kciuki za Was i za nas 🤞

Sofka88 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A badalas tsh po zajsciu w ciaze?
    No tak, to drugie badanie było 2 tygodnie po tym jak zaszłam. Ale jeszcze będę badać niedługo znowu.

klaudia_23 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Paty Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skusiłam się dzisiaj na testy owulacyjne z Action, bo czuję że ten cykl jest nieudany.. 🙄 polecacie czy nie bardzo?

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych z domowe laboratorium i pokazują mi pik 🙆🏻‍♀️

Paty lubi tę wiadomość

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @goska000, chyba Twoja kategoria. Pomożesz? 😜😀
    https://ibb.co/rH12jZw

Pusshka, Effiii, blador2, goska000, JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Tylko ta torbiel endometrialna na lewym jajniku, ale zastanawiam się czy nie iść na usg specjalistyczne pod endo, tak jak Frutellka pisała - kosztuje ok. 600 zł wraz z konsultacją.
    Nie mam żadnych objawów typu ból przy: miesiączce, współżyciu, oddawaniu moczu. Jedynie co niekiedy biegunki czy zaparcia, więc to może być trop.
    Tak, ta torbiel nie przekreśla na szczęście możliwości zajścia w ciążę naturalnie, co napawa mnie optymizmem :) Jednak może to utrudniać i niestety chyba tak jest
    Pusshka chyba będziemy tu objawowymi przyjaciółkami. Wróciliśmy właśnie z pierwszej wizyty w Klinice. Matko ile emocji, 3x prawie płakałam ale starałam się powstrzymać (nie wiem czemu ale aż takie emocje serio). No więc. Wyniki moje z krwi ogólnie ładne. Męża morfologia 3% nie jest katastrofą bo na ilości Pani zrobiła wielkie wow. Przyszło do badania no i jest… ENDOMENDA słynna nasza, torbiel na prawym jajniku, 27x20, lewy jajnik piękny i pierwszy raz zobaczyłam piękną owulację, idealnie było widać ciałko żółte i płyn i naprawdę aż się wzruszyłam, Pani doktor super wszystko pokazywała opisywała i też się jej owulacja podobała.
    No ale teraz to o czym w sumie dyskutowałyśmy ostatnio - przy tym moim endo zalecenie jest spróbowania 3x IUI i potem dopiero IVF. Pobrała próbki na Urea, znając moje szczęście pewnie to wyjdzie więc wtedy antybiotyk 10 dni i IUI a jeśli badania będą ok to stymulacja Lamettą i IUI początkiem Stycznia.
    Mnóstwo emocji naprawdę ale cieszę się że JEST PLAN. Naprawdę, brakowało mi takiego podejścia. 1,5h wizyta, odpowiedzi na każde pytanie, tłumaczenie wszystkiego powoli. Ahh. No i przepisała niezły koktajl dla męża na poprawę wyników (ale powiedziała że ja śmiało też mogę taki pić).

ezra, Pusshka, bonassola, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Zazdroszczę! Mój jakby usłyszał o przymierzalni to zamiast mnie puknąć to szybciej by się puknął w głowę 🤣🤣

Uwielbiam! 🤣
    goska000 wrote:
    Ja jestem trochę bardziej stonowana, ale mój Mąż to ciągle mnie klepie, dotyka, czasami w miejscach publicznych ( ale tak żeby nikt nie widział ;D ). W ogóle się ze mną nie liczy i robi to cały czas 🤣 o tekstach nie wspomnę, a wszyscy wokół mają go za takiego grzecznego i spokojnego. Pozorant 🥸

Co do lasu, lubimy i kultywujemy, ale kiedyś wracaliśmy z jeziora, Młody był u Dziadków. Zahaczyliśmy o las. Było już ciemno, około 23. Próbowaliśmy, ale nie wyszło i mój Mąż mówi do mnie - przepraszam Kot, ale cały czas myślałem o tym, że jakiś jeleń wjedzie mi z porożem w du*ę 🤣🤣🤣 Z racji mojego zamiłowania do przyrody i leśnictwa, mówię mu, że rykowisko dopiero we wrześniu na co ten mój Mózg odpowiada - co jeśli jakiemuś uderzą hormony już w lipcu? Nigdy nie wiesz Kochana 😅 Pisząc to śmieję się sama do siebie 😁
    Martwi się o swoje tyły, prawdziwy facet 😂
    goska000 wrote:
    Powiedz mu, że stawia prawko, a Ty jemu będziesz stawiać co innego w lesie do którego będziesz go wywozić 😅

Kurde, owulacja chyba weszła za mocno. Same sprośne myśli biegają mi po głowie :P
    Myślę, że od razu poleciałby wykupić kurs 😁

@Alysa, kciuki za endokrynologa!
    klaudia_23 wrote:
    Ja juz po wizycie z endo. Ja od okolo 2 tyg bralam dawke 25 i teraz z tym tsh zwiekszyl mi do 37,5. Zastanawiam sie czy nie za malo? Masakra, oszaleje
    Myślę, że musisz zaufać lekarzowi, wie co robi :) i nie ma co samemu kombinować z dawkami, możesz sobie tylko zaszkodzić.

@ezra, tekst małżonka chwyta za serce 🥺 niestety mężczyźni od razu kwestionują swoją męskość w takich sytuacjach. :(

Nadrobiłam. Był dziś u mnie tata z bratem, wieszali mi półki, bo sobie wymyśliłam, i ile się przy tym nawkurzali...🙈 Ściany krzywe, kołki nie takie, wiertło złe, ale na szczęście misja zakończona sukcesem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 16:35

Anka32, ezra, goska000 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @goska000, chyba Twoja kategoria. Pomożesz? 😜😀
    https://ibb.co/rH12jZw
    Numerek? 😁🤪

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • ezra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Pusshka chyba będziemy tu objawowymi przyjaciółkami. Wróciliśmy właśnie z pierwszej wizyty w Klinice. Matko ile emocji, 3x prawie płakałam ale starałam się powstrzymać (nie wiem czemu ale aż takie emocje serio). No więc. Wyniki moje z krwi ogólnie ładne. Męża morfologia 3% nie jest katastrofą bo na ilości Pani zrobiła wielkie wow. Przyszło do badania no i jest… ENDOMENDA słynna nasza, torbiel na prawym jajniku, 27x20, lewy jajnik piękny i pierwszy raz zobaczyłam piękną owulację, idealnie było widać ciałko żółte i płyn i naprawdę aż się wzruszyłam, Pani doktor super wszystko pokazywała opisywała i też się jej owulacja podobała.
    No ale teraz to o czym w sumie dyskutowałyśmy ostatnio - przy tym moim endo zalecenie jest spróbowania 3x IUI i potem dopiero IVF. Pobrała próbki na Urea, znając moje szczęście pewnie to wyjdzie więc wtedy antybiotyk 10 dni i IUI a jeśli badania będą ok to stymulacja Lamettą i IUI początkiem Stycznia.
    Mnóstwo emocji naprawdę ale cieszę się że JEST PLAN. Naprawdę, brakowało mi takiego podejścia. 1,5h wizyta, odpowiedzi na każde pytanie, tłumaczenie wszystkiego powoli. Ahh. No i przepisała niezły koktajl dla męża na poprawę wyników (ale powiedziała że ja śmiało też mogę taki pić).

Im więcej czytam o Waszych wrażeniach tym bardziej skłaniam się ku wizycie w Klinice.. jestem zmęczona już chyba samodzielnymi działaniami..

Lola93 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Mi też wczoraj napłynęły łzy do oczu w gabinecie, gdy gin potwierdziła mi, że to torbiel endometrialna, także rozumiem Cię 🫂 To są ważne rzeczy, nic dziwnego że wzbudzają w nas tyle emocji, bo często tak naprawdę tylko tym żyjemy - wiadomo, dobrze jest normalnie funkcjonować, nie myśleć ciągle o staraniach, ale wiadomo.. 🙃
    Cieszę się, że zostaliście tak dobrze zaopiekowani! Jestem natomiast zdziwiona, że została zapropowana IUI, u mnie od razu IVF (przez dwóch ginekologów) ze względu na tę torbiel. Chyba jeszcze wybiorę się do jednego gina, żeby poznać trzecią opinię 🤔
    Trzymam bardzo mocno kciuki! Skoro była owulka, to może to TEN cykl 🤞

Lola93, aszin lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Im więcej czytam o Waszych wrażeniach tym bardziej skłaniam się ku wizycie w Klinice.. jestem zmęczona już chyba samodzielnymi działaniami..
    Na pewno trochę odciąża to głowę, można poczuć się bardzo zaopiekowanym i jest ta pewność, że jesteśmy w odpowiednim miejscu, gdzie są specjaliści, którzy zajmują się typowo niepłodnością 😇 Wiadomo, można na różnych lekarzy trafić, ale jednak potrafią pomóc w doborze najlepszej dla nas taktyki działania

Lola93, ezra lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dzień będzie chyba rekordowy w liczbie postów, nie nadążam dziś , co wejdę to mam 3 strony do nadrobienia.

Lola93 zdradzisz sekret co to za koktajl ??

Ezra widziałam twoje zapytanie, ale w temacie dhaes nie podpowiem, ale podbijam pytanko.

Megipta 🫂🫂🫂 bądź myśli że dziś jest pierwszy dzień Twojej ciąży 💜

100krotka ja korzystam z forum na telefonie przez przeglądarkę, bo w aplikacji było beznadziejnie.

Klaudia ja również nie podniosłabym na własną rękę dawki. Kiedyś podlinkowalam Ci na co należy uważać biorąc leki na tarczycę. Jest to bardzo istotne bo zaburza wchłanianie i stąd może brak rezultatów.

Lola93, Megipta, ezra, Anka32 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Mój mąż też z takich 😂😂 Gdybym mojego wywiozła do lasu, chyba by się posikał ze śmiechu i tyle by z tego było 🙈
    Mój mnie raz tak wywiózł w moje urodziny po 23:00 jak wracaliśmy z pracy😂😂😂

ezra, Kira lubią tę wiadomość

👩🏼27 👨🏽26
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •Podejrzenie endometriozy
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od endo...
    Ja to mam dziś chyba pecha do tych lekarzy. Ta też stwierdziła że morfologia piękna! Nic tylko się nią chwalić, co najwyżej więcej wątróbki zaleca. Co do tsh to stwierdziła że normalnie to by mi dawkę zmniejszyła Eutyroxu ale jak się staram to lepiej nie, bo a nuż zaraz trzeba będzie zwiększać, no ok niech będzie. A tak w ogóle to mi się kilka razy pytała czy aby na pewno w tej ciąży nie jestem bo na początku to zdążą spadek TSH I czy aby na pewno tylko 100 Eutyroxu biorę - no tak bo nie umiem czytać testów ciążowych i sama sobie dawkę podniosłam tylko ja kłamię... Fatalny mam dziś dzień.

ezra lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Lola93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Mi też wczoraj napłynęły łzy do oczu w gabinecie, gdy gin potwierdziła mi, że to torbiel endometrialna, także rozumiem Cię 🫂 To są ważne rzeczy, nic dziwnego że wzbudzają w nas tyle emocji, bo często tak naprawdę tylko tym żyjemy - wiadomo, dobrze jest normalnie funkcjonować, nie myśleć ciągle o staraniach, ale wiadomo.. 🙃
    Cieszę się, że zostaliście tak dobrze zaopiekowani! Jestem natomiast zdziwiona, że została zapropowana IUI, u mnie od razu IVF (przez dwóch ginekologów) ze względu na tę torbiel. Chyba jeszcze wybiorę się do jednego gina, żeby poznać trzecią opinię 🤔
    Trzymam bardzo mocno kciuki! Skoro była owulka, to może to TEN cykl 🤞
    No może może!:) jedyne co mnie zdziwiło to że nie umówiła mnie na drożność a chyba to się robi przed IUI ale też z drugiej strony powiedziała że po wynikach urea będziemy rozmawiały co dalej i w jakim dniu co i jak więc może jeszcze to przyjdzie.
    No powiedziała że jest różnica taka że przy torbieli Endo proponuje się max 3x IUI i potem IVF, a normalnie, bez endo proponuje się 6x IUI. No, w sumie ta propozycja IUI nie oznacza jeszcze że się uda oczywiście, może to i tak się skończy IVF.
    A no i dziewczyny, orzechy, morele i czerwone wino serio działają, miałam 2mm grubsze endo niż normalnie, a na każdym wcześniejszym USG w owu miałam zawsze tyle samo, jakby się uparło. I to dzięki wam i temu forum, skarbnica wiedzy naprawdę 🩵💜

Pusshka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Dziewczyny skusiłam się dzisiaj na testy owulacyjne z Action, bo czuję że ten cykl jest nieudany.. 🙄 polecacie czy nie bardzo?
    Kupiłam je w tym miesiącu pierwszy raz i polecam. Jak dla mnie są super i piękny Pik mi pokazał :)

Paty lubi tę wiadomość

👩🏼27 👨🏽26
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •Podejrzenie endometriozy
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Wracam od endo...
    Ja to mam dziś chyba pecha do tych lekarzy. Ta też stwierdziła że morfologia piękna! Nic tylko się nią chwalić, co najwyżej więcej wątróbki zaleca. Co do tsh to stwierdziła że normalnie to by mi dawkę zmniejszyła Eutyroxu ale jak się staram to lepiej nie, bo a nuż zaraz trzeba będzie zwiększać, no ok niech będzie. A tak w ogóle to mi się kilka razy pytała czy aby na pewno w tej ciąży nie jestem bo na początku to zdążą spadek TSH I czy aby na pewno tylko 100 Eutyroxu biorę - no tak bo nie umiem czytać testów ciążowych i sama sobie dawkę podniosłam tylko ja kłamię... Fatalny mam dziś dzień.
    W ogóle mam wrażenie, że wielu lekarzy interesują jedynie widełki, jak jest "w normie" to nie ma problemu 🙄

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ten dzień będzie chyba rekordowy w liczbie postów, nie nadążam dziś , co wejdę to mam 3 strony do nadrobienia.

Lola93 zdradzisz sekret co to za koktajl ??

Ezra widziałam twoje zapytanie, ale w temacie dhaes nie podpowiem, ale podbijam pytanko.

Megipta 🫂🫂🫂 bądź myśli że dziś jest pierwszy dzień Twojej ciąży 💜

100krotka ja korzystam z forum na telefonie przez przeglądarkę, bo w aplikacji było beznadziejnie.

Klaudia ja również nie podniosłabym na własną rękę dawki. Kiedyś podlinkowalam Ci na co należy uważać biorąc leki na tarczycę. Jest to bardzo istotne bo zaburza wchłanianie i stąd może brak rezultatów.
    Pewka:
    wit. D 4000 kropelki
    Wit C kwas w proszku, duża łyżka
    Magnez rozpuszczalny
    L Karnityna
    Koenzym Q10
    To wszystko rozpuścić w zimnej wodzie i pić, najlepiej rano na czczo ale jeśli potem są dolegliwości żołądkowe to po śniadaniu.
    Wit E 400 (dostaliśmy receptę) to już tabletki normalnie i Resveratrol 500mg też tabletki.

Effiii lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ