X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷‍♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować

Anka32, Pusshka, Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Szukałam grupy dot. Testowania w styczniu, bo przed świętami mieliśmy z mężem zacząć starania o drugie dziecko.
    30.11 byłam u ginekologa (innego niż zwykle) i dostałam info, że jestem po owulacji (13dc) i mam bardzo grube endometrium jak przed okresem (u mnie to norma, mam bardzo obfite miesiączki i mam stwierdzoną adenomioze). No i dzień później był 🔥.
    Dziś miałam dostać okres, ale tknęło mnie wczoraj aby zrobić test, bo czuję mdłości jak przy pierwszej ciąży i mam bardzo tkliwe piersi. Wyszły 2 kreski, zrobiłam jeszcze dwa testy i ten sam rezultat 🙉
    Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?

Krzyż może boleć, choć jak będzie to już zbyt mocny ból to jednak bym się z lekarzem skonsultowała. Chociaż jak pamiętam w pierwszej ciąży, to mnie też bolał, jeszcze przed terminem miesiączki i to tak bardzo.

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷‍♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować
    Ja myślę, że chodzi o kaszkę mannę z sosem wiśniowym ;D albo o wątróbkę z sosem wiśniowym (kiedyś jadłam, nie polecam ;p)

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Ja myślę, że chodzi o kaszkę mannę z sosem wiśniowym ;D albo o wątróbkę z sosem wiśniowym (kiedyś jadłam, nie polecam ;p)
    to i tak duży rozstrzał kasza V wątróbka :D

Paty lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:
    Szukałam grupy dot. Testowania w styczniu, bo przed świętami mieliśmy z mężem zacząć starania o drugie dziecko.
    30.11 byłam u ginekologa (innego niż zwykle) i dostałam info, że jestem po owulacji (13dc) i mam bardzo grube endometrium jak przed okresem (u mnie to norma, mam bardzo obfite miesiączki i mam stwierdzoną adenomioze). No i dzień później był 🔥.
    Dziś miałam dostać okres, ale tknęło mnie wczoraj aby zrobić test, bo czuję mdłości jak przy pierwszej ciąży i mam bardzo tkliwe piersi. Wyszły 2 kreski, zrobiłam jeszcze dwa testy i ten sam rezultat 🙉
    Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?
    Cześć, o dolegliwościach ciążowych niestety się nie wypowiem bo w ciąży nie byłam jeszcze 😅. Fajnie, że udało Ci się tak szybko zajść😍. Witamy na forum❤️

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Ja z kolei pzeczytałam wiśniówka z sosem wiśniowym 🤣 I pierwsze co pomyślałam to to, że coś za dużo wiśni w tym daniu 😅

blador2, Butterfly23, Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja z kolei pzeczytałam wiśniówka z sosem wiśniowym 🤣 I pierwsze co pomyślałam to to, że coś za dużo wiśni w tym daniu 😅

hmm gdybym tak przeczytała to pomyślałabym alkohol na obiad, toż to Alysa a nie Ania 😂
    Alysa gdzie jesteś? Twój obiad wzbudził duże zaciekawienie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 12:36

Anka32, Pusshka, Butterfly23, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:

Hej 👋🏼 fajnie ze udalo wam sie tak szybko 😊 ja mialam bol krzyza jakos ze 2 dni (w dzien zrobienia testu i dzien pozniej), ale nie jakos bardzo mocny

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:
    Mogę zapytać co właściwie oznacza ta andemioza? Mi to lekarz wpisał ostatnio w kartę, a w ogóle nie wyjaśnił na jakiej podstawie to stwierdził i co to oznacza. Doczytałam dopiero w domu. Miałam usuwanego polipa, to coś po tym?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    hmm gdybym tak przeczytała to pomyślałabym alkohol na obiad, toż to Alysa a nie Ania 😂

🤣🤣
    Za czym jak za czym ale za wiśniami to ja akurat nie przepadam, nawet jeśli byłaby to wiśniowa nalewka 😁

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i sie zastanawiam o czym wy piszecie z ta wiatrowka, bo ja czytajac wpis Alysy odrazu przeczytalam „wątrobka”. Teraz sie cofnelam, patrze a tam rzeczywiscie „wiatrowka” 😂

Anka32 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mogę zapytać co właściwie oznacza ta andemioza? Mi to lekarz wpisał ostatnio w kartę, a w ogóle nie wyjaśnił na jakiej podstawie to stwierdził i co to oznacza. Doczytałam dopiero w domu. Miałam usuwanego polipa, to coś po tym?
    A nie adenomioza ? To inaczej endometrioza wewnętrzna, wewnątrz czyli błonie mięśniowej macicy

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tak czytam i sie zastanawiam o czym wy piszecie z ta wiatrowka, bo ja czytajac wpis Alysy odrazu przeczytalam „wątrobka”. Teraz sie cofnelam, patrze a tam rzeczywiscie „wiatrowka” 😂

W sumie wątróbkę bym zjadła 😀 ale z mniejszą ilością cebulki niż przyrządziłam ostatnio 😅

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• NAg08 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to mój już 7 albo nawet 8 cykl starań, już tu u was kiedyś byłam i ostatnio w lipcu niestety brak czasu przeszkadza by być na bierzaco, testy owu wychodzą bardzo różnie i bardzo dziwnie więc ciężko mi się tym sugerować, cyrkle raczej regularne i już nie wiem czemu nie wychodzi.. wpisuje się na wigilijne lub świąteczne testowanie 🥰 może znów magia świąt 😄 w tym miesiącu już testów owu nie robiłam bo szkoda moich nerwów m🫣 tak więc trzymam kciuki za nas wszystkie ♥️

Berry123, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

02.01.2019 II <3 (Kaja 15.09.2019r.)

Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    W sumie wątróbkę bym zjadła 😀 ale z mniejszą ilością cebulki niż przyrządziłam ostatnio 😅

no niestety tym razem nie dołączę z wątróbka jak w listopadzie z plackami

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Wątróbka ma mało fanów, nie to co placki 😀

goska000 lubi tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    A nie adenomioza ? To inaczej endometrioza wewnętrzna, wewnątrz czyli błonie mięśniowej macicy
    No może. 😂 A co na to wskazuje na usg? Nikt mi nigdy o tym nie wspominał. Myślałam, że endometrioza to bolesne miesiączki i obfite, a ja nic takiego nie mam.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Blado zaczynam dziś cykl razem i razem będziemy znowu walczyć. Najwidoczniej tak musiało być w Twoim przypadku. Trzymam kciuki żeby było lepiej.

MartiMarti jak ta Twoja @ ma przyjść to niech przychodzi. Zacznijmy ten cykl razem i zostanmy na styczniowych.

Zaczyna wątek obiadowy, u mnie dziś wiatrówka z sodę em wiśniowym, a U Was?
    A ja zrobiłam wczoraj wielki gar chili con carne, z fajnego przepisu z kwestii smaku z czekoladą i kawą! Generalnie zazwyczaj gotuję jakieś 2/3 dniowe dania bo w trakcie pracy ciężko coś ugotować a czasem wieczorami już bez sił 🙈 no więc do soboty jemy na pewno to!:p

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja też, nie lubię zupełnie🫢

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    ale może w środku jest dużo :D

Byłoby miło ;p później zbadam szyjkę :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ