Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷‍♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Olaura, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Szukałam grupy dot. Testowania w styczniu, bo przed świętami mieliśmy z mężem zacząć starania o drugie dziecko.
    30.11 byłam u ginekologa (innego niż zwykle) i dostałam info, że jestem po owulacji (13dc) i mam bardzo grube endometrium jak przed okresem (u mnie to norma, mam bardzo obfite miesiączki i mam stwierdzoną adenomioze). No i dzień później był 🔥.
    Dziś miałam dostać okres, ale tknęło mnie wczoraj aby zrobić test, bo czuję mdłości jak przy pierwszej ciąży i mam bardzo tkliwe piersi. Wyszły 2 kreski, zrobiłam jeszcze dwa testy i ten sam rezultat 🙉
    Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?

Krzyż może boleć, choć jak będzie to już zbyt mocny ból to jednak bym się z lekarzem skonsultowała. Chociaż jak pamiętam w pierwszej ciąży, to mnie też bolał, jeszcze przed terminem miesiączki i to tak bardzo.

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷‍♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować
    Ja myślę, że chodzi o kaszkę mannę z sosem wiśniowym ;D albo o wątróbkę z sosem wiśniowym (kiedyś jadłam, nie polecam ;p)

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Ja myślę, że chodzi o kaszkę mannę z sosem wiśniowym ;D albo o wątróbkę z sosem wiśniowym (kiedyś jadłam, nie polecam ;p)
    to i tak duży rozstrzał kasza V wątróbka :D

Paty lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:
    Szukałam grupy dot. Testowania w styczniu, bo przed świętami mieliśmy z mężem zacząć starania o drugie dziecko.
    30.11 byłam u ginekologa (innego niż zwykle) i dostałam info, że jestem po owulacji (13dc) i mam bardzo grube endometrium jak przed okresem (u mnie to norma, mam bardzo obfite miesiączki i mam stwierdzoną adenomioze). No i dzień później był 🔥.
    Dziś miałam dostać okres, ale tknęło mnie wczoraj aby zrobić test, bo czuję mdłości jak przy pierwszej ciąży i mam bardzo tkliwe piersi. Wyszły 2 kreski, zrobiłam jeszcze dwa testy i ten sam rezultat 🙉
    Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?
    Cześć, o dolegliwościach ciążowych niestety się nie wypowiem bo w ciąży nie byłam jeszcze 😅. Fajnie, że udało Ci się tak szybko zajść😍. Witamy na forum❤️

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Ja z kolei pzeczytałam wiśniówka z sosem wiśniowym 🤣 I pierwsze co pomyślałam to to, że coś za dużo wiśni w tym daniu 😅

blador2, Butterfly23, Olaura, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja z kolei pzeczytałam wiśniówka z sosem wiśniowym 🤣 I pierwsze co pomyślałam to to, że coś za dużo wiśni w tym daniu 😅

hmm gdybym tak przeczytała to pomyślałabym alkohol na obiad, toż to Alysa a nie Ania 😂
    Alysa gdzie jesteś? Twój obiad wzbudził duże zaciekawienie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 12:36

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Butterfly23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:

Hej 👋🏼 fajnie ze udalo wam sie tak szybko 😊 ja mialam bol krzyza jakos ze 2 dni (w dzien zrobienia testu i dzien pozniej), ale nie jakos bardzo mocny

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRM wrote:
    Mogę zapytać co właściwie oznacza ta andemioza? Mi to lekarz wpisał ostatnio w kartę, a w ogóle nie wyjaśnił na jakiej podstawie to stwierdził i co to oznacza. Doczytałam dopiero w domu. Miałam usuwanego polipa, to coś po tym?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    hmm gdybym tak przeczytała to pomyślałabym alkohol na obiad, toż to Alysa a nie Ania 😂

🤣🤣
    Za czym jak za czym ale za wiśniami to ja akurat nie przepadam, nawet jeśli byłaby to wiśniowa nalewka 😁

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i sie zastanawiam o czym wy piszecie z ta wiatrowka, bo ja czytajac wpis Alysy odrazu przeczytalam „wątrobka”. Teraz sie cofnelam, patrze a tam rzeczywiscie „wiatrowka” 😂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mogę zapytać co właściwie oznacza ta andemioza? Mi to lekarz wpisał ostatnio w kartę, a w ogóle nie wyjaśnił na jakiej podstawie to stwierdził i co to oznacza. Doczytałam dopiero w domu. Miałam usuwanego polipa, to coś po tym?
    A nie adenomioza ? To inaczej endometrioza wewnętrzna, wewnątrz czyli błonie mięśniowej macicy

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tak czytam i sie zastanawiam o czym wy piszecie z ta wiatrowka, bo ja czytajac wpis Alysy odrazu przeczytalam „wątrobka”. Teraz sie cofnelam, patrze a tam rzeczywiscie „wiatrowka” 😂

W sumie wątróbkę bym zjadła 😀 ale z mniejszą ilością cebulki niż przyrządziłam ostatnio 😅

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• NAg08 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to mój już 7 albo nawet 8 cykl starań, już tu u was kiedyś byłam i ostatnio w lipcu niestety brak czasu przeszkadza by być na bierzaco, testy owu wychodzą bardzo różnie i bardzo dziwnie więc ciężko mi się tym sugerować, cyrkle raczej regularne i już nie wiem czemu nie wychodzi.. wpisuje się na wigilijne lub świąteczne testowanie 🥰 może znów magia świąt 😄 w tym miesiącu już testów owu nie robiłam bo szkoda moich nerwów m🫣 tak więc trzymam kciuki za nas wszystkie ♥️

Berry123, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

02.01.2019 II <3 (Kaja 15.09.2019r.)

Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    W sumie wątróbkę bym zjadła 😀 ale z mniejszą ilością cebulki niż przyrządziłam ostatnio 😅

no niestety tym razem nie dołączę z wątróbka jak w listopadzie z plackami

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Wątróbka ma mało fanów, nie to co placki 😀

goska000 lubi tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    A nie adenomioza ? To inaczej endometrioza wewnętrzna, wewnątrz czyli błonie mięśniowej macicy
    No może. 😂 A co na to wskazuje na usg? Nikt mi nigdy o tym nie wspominał. Myślałam, że endometrioza to bolesne miesiączki i obfite, a ja nic takiego nie mam.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Blado zaczynam dziś cykl razem i razem będziemy znowu walczyć. Najwidoczniej tak musiało być w Twoim przypadku. Trzymam kciuki żeby było lepiej.

MartiMarti jak ta Twoja @ ma przyjść to niech przychodzi. Zacznijmy ten cykl razem i zostanmy na styczniowych.

Zaczyna wątek obiadowy, u mnie dziś wiatrówka z sodę em wiśniowym, a U Was?
    A ja zrobiłam wczoraj wielki gar chili con carne, z fajnego przepisu z kwestii smaku z czekoladą i kawą! Generalnie zazwyczaj gotuję jakieś 2/3 dniowe dania bo w trakcie pracy ciężko coś ugotować a czasem wieczorami już bez sił 🙈 no więc do soboty jemy na pewno to!:p

age.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja też, nie lubię zupełnie🫢

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    ale może w środku jest dużo :D

Byłoby miło ;p później zbadam szyjkę :)

09.2009r.💔
    01.2015r.💔
    06.2015r.💜⏸️
    02.2016r.Leon Kameleon 🦎💜 3940g/57cm
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI❌
    4 IUI - 28.02.2024 r.💔
    11.04.2024 r.💔

IVF październik 2024 ( świeżak 5.1.2 )👎

🩵🩵🩵

IVF listopad 2024 ( mrożonka 4.1.1 )🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka🥰
    20w5d - 376g Kociaka🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki💕
    29w0d - 1300g Córci🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki👶
    33w0d - 2231g Akrobatki❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka💜
    37w0d - 3083g Bąbla:*
    38w0d - Olga jest na świecie🥹🩷 3200g/53cm

age.png
‹‹ ‹ 316 317 318 319 320 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ