Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować
Anka32, Pusshka, Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
GRM wrote:Cześć dziewczyny
Szukałam grupy dot. Testowania w styczniu, bo przed świętami mieliśmy z mężem zacząć starania o drugie dziecko.
30.11 byłam u ginekologa (innego niż zwykle) i dostałam info, że jestem po owulacji (13dc) i mam bardzo grube endometrium jak przed okresem (u mnie to norma, mam bardzo obfite miesiączki i mam stwierdzoną adenomioze). No i dzień później był 🔥.
Dziś miałam dostać okres, ale tknęło mnie wczoraj aby zrobić test, bo czuję mdłości jak przy pierwszej ciąży i mam bardzo tkliwe piersi. Wyszły 2 kreski, zrobiłam jeszcze dwa testy i ten sam rezultat 🙉
Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?
Krzyż może boleć, choć jak będzie to już zbyt mocny ból to jednak bym się z lekarzem skonsultowała. Chociaż jak pamiętam w pierwszej ciąży, to mnie też bolał, jeszcze przed terminem miesiączki i to tak bardzo.31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
blador2 wrote:Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować
albo o wątróbkę z sosem wiśniowym (kiedyś jadłam, nie polecam ;p)
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Fooskatt wrote:Ja myślę, że chodzi o kaszkę mannę z sosem wiśniowym
albo o wątróbkę z sosem wiśniowym (kiedyś jadłam, nie polecam ;p)
Paty lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Szukałam grupy dot. Testowania w styczniu, bo przed świętami mieliśmy z mężem zacząć starania o drugie dziecko.
30.11 byłam u ginekologa (innego niż zwykle) i dostałam info, że jestem po owulacji (13dc) i mam bardzo grube endometrium jak przed okresem (u mnie to norma, mam bardzo obfite miesiączki i mam stwierdzoną adenomioze). No i dzień później był 🔥.
Dziś miałam dostać okres, ale tknęło mnie wczoraj aby zrobić test, bo czuję mdłości jak przy pierwszej ciąży i mam bardzo tkliwe piersi. Wyszły 2 kreski, zrobiłam jeszcze dwa testy i ten sam rezultat 🙉
Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości? -
nick nieaktualnyblador2 wrote:Alysa myśle, i myśle i kompletnie nie mam pojęcia co Ty masz na obiad 🤷♀️ ja wiem, że dzisiaj nie mój dzień bo myślałam, że Ania pająki na dwór chce wyprowadzać, ale wiatrówka z sosem wiśniowym... u mnie niespodzianka bo Stary na dziś wolne i ma coś ugotować
Ja z kolei pzeczytałam wiśniówka z sosem wiśniowym 🤣 I pierwsze co pomyślałam to to, że coś za dużo wiśni w tym daniu 😅
blador2, Butterfly23, Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Ja z kolei pzeczytałam wiśniówka z sosem wiśniowym 🤣 I pierwsze co pomyślałam to to, że coś za dużo wiśni w tym daniu 😅
hmm gdybym tak przeczytała to pomyślałabym alkohol na obiad, toż to Alysa a nie Ania 😂
Alysa gdzie jesteś? Twój obiad wzbudził duże zaciekawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 12:36
Anka32, Pusshka, Butterfly23, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?
Hej 👋🏼 fajnie ze udalo wam sie tak szybko 😊 ja mialam bol krzyza jakos ze 2 dni (w dzien zrobienia testu i dzien pozniej), ale nie jakos bardzo mocny11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Martwi mnie jednak, że bardzo boli mnie krzyż od kilku dni, co nie miało miejsca przy pierwszej ciąży. Czy któraś z Was z pozytywnym testem też ma takie dolegliwości?🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
nick nieaktualny
-
Tak czytam i sie zastanawiam o czym wy piszecie z ta wiatrowka, bo ja czytajac wpis Alysy odrazu przeczytalam „wątrobka”. Teraz sie cofnelam, patrze a tam rzeczywiscie „wiatrowka” 😂
Anka32 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Małgosiagosia wrote:Mogę zapytać co właściwie oznacza ta andemioza? Mi to lekarz wpisał ostatnio w kartę, a w ogóle nie wyjaśnił na jakiej podstawie to stwierdził i co to oznacza. Doczytałam dopiero w domu. Miałam usuwanego polipa, to coś po tym?
-
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:Tak czytam i sie zastanawiam o czym wy piszecie z ta wiatrowka, bo ja czytajac wpis Alysy odrazu przeczytalam „wątrobka”. Teraz sie cofnelam, patrze a tam rzeczywiscie „wiatrowka” 😂
W sumie wątróbkę bym zjadła 😀 ale z mniejszą ilością cebulki niż przyrządziłam ostatnio 😅klaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Hejka to mój już 7 albo nawet 8 cykl starań, już tu u was kiedyś byłam i ostatnio w lipcu niestety brak czasu przeszkadza by być na bierzaco, testy owu wychodzą bardzo różnie i bardzo dziwnie więc ciężko mi się tym sugerować, cyrkle raczej regularne i już nie wiem czemu nie wychodzi.. wpisuje się na wigilijne lub świąteczne testowanie 🥰 może znów magia świąt 😄 w tym miesiącu już testów owu nie robiłam bo szkoda moich nerwów m🫣 tak więc trzymam kciuki za nas wszystkie ♥️
Berry123, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
02.01.2019 II(Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
Anka32 wrote:W sumie wątróbkę bym zjadła 😀 ale z mniejszą ilością cebulki niż przyrządziłam ostatnio 😅
no niestety tym razem nie dołączę z wątróbka jak w listopadzie z plackami👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
nick nieaktualny
-
Frutellka wrote:A nie adenomioza ? To inaczej endometrioza wewnętrzna, wewnątrz czyli błonie mięśniowej macicy🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Alysa wrote:Blado zaczynam dziś cykl razem i razem będziemy znowu walczyć. Najwidoczniej tak musiało być w Twoim przypadku. Trzymam kciuki żeby było lepiej.
MartiMarti jak ta Twoja @ ma przyjść to niech przychodzi. Zacznijmy ten cykl razem i zostanmy na styczniowych.
Zaczyna wątek obiadowy, u mnie dziś wiatrówka z sodę em wiśniowym, a U Was? -
blador2 wrote:no niestety tym razem nie dołączę z wątróbka jak w listopadzie z plackami
-
blador2 wrote:ale może w środku jest dużo
Byłoby miło ;p później zbadam szyjkę09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀