Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa wrote:To tu są szantaże że trzeba brać l4 i nie przychodzić do pracy w święta, że co to za wypłata - sięga praktycznie średniej krajowej Nie dość że dostajesz ekstra kasę za praktycznie brak dodatkowych obowiązków to jeszcze takie fochy. Mamy owszem ciężkie czasy, ale uważam że jak ja przy dwóch średnich wypłatach umiem spiąć tyłek, spłacać kredyt, nadpłacać, żyć na normalnym poziomie, bez biedowania to ktoś kto ma średnio 20 tysięcy na miesiąc na 4 osoby na czysto (co jakiś czas wypełniamy do kadr oświadczenia do jakich grup dochodowych na osobę należymy i na tej podstawie idzie oszacować , kto ile zarabia) płacze o 50 zł to już jest przegięcie.03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375
20.01- punkcja —> pobrano 7 🥚 -
karola_b wrote:A co do progesteronu @magdalena321 to jest niziutko. Przy takiej becie i progu na dniach powinno pojawić się krwawienie
-
U mnie w pracy ostatnio były masowe zwolnienia i już kolejne mają być w styczniu, więc ja siedzę cichutko i cieszę się że mam pracę w ogóle, akurat duży kryzys na runku od 2 lat już się ciągnie, a też się połowa odgraża że się zwolni jak premii nie będzie i że giftów na święta nie było.
Co do firan i zasłon to w obecnym mieszkaniu nie mam, ale już w nowym domku na pewno będą. Dużo przytulniej jest w domu z nimi.Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Dziewczyny nadrobię was później, ale teraz maksymalnie ważna sprawa! MOJ MAZ kazał was spytać (bo mi nie wierzy), czy jak rano test pokazywał biel to czy wieczorem jest szansa, że coś pokażę? :p tak serio, mi nie wierzy, że trzeba poczekać minimum do jutro rana, najlepiej do soboty albo niedzieli..31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
A wiecie co jest najgorsze? że one są zdolne iść na to l4 na świeta. tylko to nie sprawi ze będzie mniej pracy. Będzie tyle samo, ale rozłoży się na mniejszą ilość osób, które będą musiały za damy zapier*****27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Fooskatt wrote:Dziewczyny nadrobię was później, ale teraz maksymalnie ważna sprawa! MOJ MAZ kazał was spytać (bo mi nie wierzy), czy jak rano test pokazywał biel to czy wieczorem jest szansa, że coś pokażę? :p tak serio, mi nie wierzy, że trzeba poczekać minimum do jutro rana, najlepiej do soboty albo niedzieli..
Fooskatt lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyFooskatt wrote:Dziewczyny nadrobię was później, ale teraz maksymalnie ważna sprawa! MOJ MAZ kazał was spytać (bo mi nie wierzy), czy jak rano test pokazywał biel to czy wieczorem jest szansa, że coś pokażę? :p tak serio, mi nie wierzy, że trzeba poczekać minimum do jutro rana, najlepiej do soboty albo niedzieli..
Powiedz mężowi, że każdy sik jest indywidualny! Jednej dziewczynie się pokaże pod wieczór, innej nie 😁Fooskatt lubi tę wiadomość
-
Fooskatt wrote:Dziewczyny nadrobię was później, ale teraz maksymalnie ważna sprawa! MOJ MAZ kazał was spytać (bo mi nie wierzy), czy jak rano test pokazywał biel to czy wieczorem jest szansa, że coś pokażę? :p tak serio, mi nie wierzy, że trzeba poczekać minimum do jutro rana, najlepiej do soboty albo niedzieli..
Specjalnie dla mężą😃 nie ma sensu robić dzisiaj, bo mocz intensywniejszy z rana, najszybciej to jutro z porannego sika
Alysa wrote:A wiecie co jest najgorsze? że one są zdolne iść na to l4 na świeta. tylko to nie sprawi ze będzie mniej pracy. Będzie tyle samo, ale rozłoży się na mniejszą ilość osób, które będą musiały za damy zapier*****
Alysa współczuje taki koleżaneczek w pracy, ja też nie rozumiem takiego podejścia. W ogóle mam wrażenie że jest jakaś plaga teraz brania sobie L4 od tak. Ja nawet nie wiem jak to jest, bo nigdy nie byłam nawet jednego dnia🤣Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Ccarolinaa wrote:Dziewczyny mam wyniki i proszę o poradę 🫶
Pierwsza moja reakcja „ o matko jaki niski progesteron”
Oczywiście po przejrzeniu internetu doszłam że mam owulację …. Przesunęła mi się , 21 dzień cyklu , szczerze myślałam że miałam 14 dnia , ale według norm to wychodzi środek cyklu owulacja , czy ja dobrze myślę ? Oczywiście od rana boli mnie podbrzusze i promieniuje na kręgosłup z lewej strony , dodatkowo dziś śluz się pojawił , myślę sobie co jest ? Opóźniła mi się owulacja … na to wychodzi ? Poniżej poddaję wyniki i normy bo to zależy w jakich jednowstach z tego co widzę ..
Homocysteina wynik 11.40 norma <12
Estradiol 267 pg/ml normy folikulsrna 30.4-90,4 środek cyklu 60.4-533 lutealna 60.4-232
Progesteron 0,86 ng /ml normy <0.050-0.193 środek cyklu -0.055- 4.14 i lutealna 4.24 - 14
I teraz czy to owulka? Lecę po testy owulacyjne i jeśli tak to dziś będę ganiać męża 🫣🤭
Co do homocysteiny powinna być na poziomie 6-8. Badałaś Wit 12 i kwas foliowy? Pewnie będzie obniżony poziom. Żeby zmniejszyć homocysteine należy przyjmować metylowane formy wit z grupy B (polecam np. Naturell kwas foliowy, Naturell B12, Biocaps B complex).
Co do estadiolu i progesteronu to zależy w którym dc jesteś właśnie 🤔Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
A ja dziewczyny prawie bym z zamieszania zapomniała o kocyku pod choinkę i dzisiaj biegłam do galerii, znalazłam taki o:
Ale pójść 3 dni przed świętami do galerii to… wrogom nie życzę 😅Bulbasek, Pusshka, Anka32, Cerva, Paty, Nietypowa30, blador2, Muuu., kasia97, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Butterfly23, Sunnysunsun, Adirella, Malamia lubią tę wiadomość
-
Lola93 wrote:
Piękny❤Lola93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
aszin wrote:Ja mam 165 cm i ostatnio 63kg wagi. Chciałabym wrócić do wagi licealnej 56kg, no ale kiepsko to widzę 😁
ja to nawet mam dietę wykupioną na 2 miesiące i stosowałam się pierwszy tydzień , teraz okazjonalnie zerknę..także tyle by z tego było👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs -
Dziewczyny, nie doczytam Was dzisiaj. Nie dość, że problemy z telefonem, to Młodego odebrałam wcześniej ze szkoły bo brzuch go boli... Jeździłam po mieście załatwiając sprawy świąteczne i mam całą górę do posprzątania. Mrożon wraca późno więc nic już nie ogarnie. Jakby tego było mało jestem jakaś sklapciała przez tą pogodę 😮💨
Mam wyniki estradiolu - 210 pg/ml
Ferrytyna spadła pomimo suplementacji - 20,33 🙄 Miesiąc temu 23,08... Frutellka, Ty masz dużą wiedzę w temacie, wiesz dlaczego tak może być?
Progesteron - w trakcie realizacji. Jak tylko pojawi się wynik dam znać 🫡
Ps. Mam nadzieję, że Wasz dzień jest lepszy niż mój 💙Frutellka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Mamausia wrote:Było mi tak przykro i smutno, że marzyłam tylko aby wyjść i się rozpałkac w samochodzie. Miałam wrażenie, że jestem wieki w tym gabinecie ,a sekundy zamieniały się w godziny.
To niby zaufany lekarz. Powiedział,że absolutnie nie chce mnie straszyć,ale patrząc,że beta w sobotę wynosiła 2770 dziś na usg powinniśmy się spodziewać o wiele więcej.
Powiedział,ze jak zaczne plamic to najlepiej sie zglosic do szpitala na lyzeczkowanie,bo dobrze jakby organizm sam odczytal co siw dzieje.
Jeśli nie to mam sie po swietach zglosci na kontrolne usg i da mi skierowanie.
Powiedziel,ze moge dzis zrobic bete i w sobote,ale nie spodziewa sie przyrostu.
Mimo tego,ze to baddzo bolesne to wole prawde niz niepotrzebne dawanie nadzieji.
dziękuję za tyle ciepłych slow ❤️
moje jedyne życzenie to aby moje sytuacja byla jedna na tym wątku.
W maju miałam histeroskopie czy to bedzie podobny zabieg? licze tylko na znieczulenie ogólne
Jeny tak mi przykro... Oby to było po prostu za wcześnie...
Jeśli chodzi o betę to powiem Ci, że ja dzień przed pierwszym USG miałam 4691 chyba i lekarz widział tylko pęcherzyk ciążowy 8mm. Nawet pęcherzyka żółtkowego nie było. I trochę się martwiłam, że beta taka wysoka a tu nic nie widać. Dziś był zarodek i serducho!
A i wtedy wg OM było już 6+0. A tak naprawdę wg USG 5+0, bo owulację miałam późno. 21/22 listopadaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 16:29
Mamausia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualny
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja lubię dywany bo dodają wnętrzu takiej „przytulności”. A lubicie zasłony/firany czy Team bez?
Ja kocham! Mimo, że prać to potem i prasować ciężko 😂Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs -
nick nieaktualny