X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    @100krotka jakie soczyste krechy ⏸️❤️ cudne, beta chyba musi być konkretna🫣

@mamausia brak mi słów co Ci nawet napisać 🫂🫂🫂 bardzo bardzo mi przykro.. mocno Cię przytulam i liczę,że lekarz się pomylił. Tak jak dziewczyny, które są skarbnica wiedzy piszą, warto zrobić badania i skontrolować to u innego lekarza..
    Ale ostateczna decyzja należy do Ciebie i Twoja intuicja jest na pewno niezawodna🫂

@cerva gratulacje 🫶❤️ rośnijcie zdrowo i dbaj o Waszą dwójeczkę ❤️😍

@muuu. Powodzenia jutro na wizycie 🫶🍀🤞

Ja już też jestem po dzisiejszej wizycie. Według USG 5t+6d; według om 5t+4d - termin porodu 16.08/18.08
    Pęcherzyk 17mm, zarodek 3mm ❤️
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i liczymy na serduszko.
    Wszystkie leki mam wciąż utrzymane, ale Pani Doktor powiedziała,że wszystko pięknie wygląda ☺️🫣
    Lepszych informacji na Święta chyba nie mogłam z Mężem usłyszeć 😍

Cudnie! Nudnych kolejnych miesięcy 🥹🤞🏻

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia tak mi przykro😭 trzymaj się jakoś

Nietypowa30 super wieści😍 niech się dzidziolek dalej dobrze rozwija😘

Mnie dzisiaj przeziębienie pokonało i zostałam w domu, miałam w planach leżeć i odpoczywać a też mi zawracają głowę w robocie, mam nadzieję że jutro już spokojniej będzie.

Co do dywanów to najbardziej polecam ich brak, nie ma problemu z odkurzaniem i plamami🤣

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Ja już też jestem po dzisiejszej wizycie. Według USG 5t+6d; według om 5t+4d - termin porodu 16.08/18.08
    Pęcherzyk 17mm, zarodek 3mm ❤️
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i liczymy na serduszko.
    Wszystkie leki mam wciąż utrzymane, ale Pani Doktor powiedziała,że wszystko pięknie wygląda ☺️🫣
    Lepszych informacji na Święta chyba nie mogłam z Mężem usłyszeć 😍

Wspaniałe wieści pod choinkę 🥰🎄
    Rośnijcie zdrowo ❤️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię dywany bo dodają wnętrzu takiej „przytulności”. A lubicie zasłony/firany czy Team bez?
    Ja kocham! Mimo, że prać to potem i prasować ciężko 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja lubię dywany bo dodają wnętrzu takiej „przytulności”. A lubicie zasłony/firany czy Team bez?

U nas na razie nie ma bo mamy rolety ale małż już kupił karnisze i zasłony do pokoju córki więc się pojawią 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja nie mam ani firan ani zasłon, ani karniszy :D tylko rolety dzień - noc. Kiedyś miałam i podobało mi się, jednak teraz wolę bez :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Mnie dzisiaj przeziębienie pokonało i zostałam w domu, miałam w planach leżeć i odpoczywać a też mi zawracają głowę w robocie, mam nadzieję że jutro już spokojniej będzie.

Zdrówka 🫂

• Alysa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś mówiłam że nie będę mieć firanek w swoim mieszkaniu. Ale mąż mnie przegłosował :D uleglam i kupiłam

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały dom w płytkach, więc dywan mam przy kanapie, żeby w nózie było przyjemnie i drugi w sypialni przy łóżku ;)

A co do firan/zasłon - mam w salonie delikatne, szare przy oknie tarasowym no i w sypialni firanka do podłogi + grube zasłony :D Uważam, że dodają pomieszczeniu tego "czegoś" ;)

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie powiem Wam że koleżanki z pracy umilają mi humor swoimi wpisami na messenger. Mamy tam grupę, z racji tego że to budźetówka to wypłatę mamy dziś. Co miesiąc dostajemy jakiś dodatek tzw motywacyjny, w zamian za pracę za osoby które sa na długich L4 np ciążowych. No i przyszła ta szanowna wypłata i jest gówno burza rozkręcona przez osoby które zarabiają najwięcej - są to osoby które ssą niby stanowisko wyżej, a jedyne co innego robią to mogą Ci w bazie sprawdzić dany adres/nr telefonu czy nic nie zgłaszał - zazwyczaj raz lub dwa razy na zmianę zdarza sie taka sytuacja, plus na koniec zmiany piszą z niej raport polegający na jednym zdaniu "Zmiana przebiegła bez zakłóceń". Dostają one normalnie ponad tysiaka więcej na rękę za to. I wyobraźcie sobie jaka jest teraz burza bo dostały o 50 zł dodatku motywacyjnego mniej niż miesiąc temu :D A zaznaczam ich pensja do najniższych nie należy, plus mężowie dobre pieniądze zarabiają. Ja nikomu do portfela nie zaglądam, starcza mi to co mam. Ale żeby robić aferę o 50 zł dodatku którego wcale nikt Ci dawać nie musi jak niechce to jest dla mnie śmieszne.

Anka32, Pusshka, Muuu., Sofka88, ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki i proszę o poradę 🫶
    Pierwsza moja reakcja „ o matko jaki niski progesteron”
    Oczywiście po przejrzeniu internetu doszłam że mam owulację …. Przesunęła mi się , 21 dzień cyklu , szczerze myślałam że miałam 14 dnia , ale według norm to wychodzi środek cyklu owulacja , czy ja dobrze myślę ? Oczywiście od rana boli mnie podbrzusze i promieniuje na kręgosłup z lewej strony , dodatkowo dziś śluz się pojawił , myślę sobie co jest ? Opóźniła mi się owulacja … na to wychodzi ? Poniżej poddaję wyniki i normy bo to zależy w jakich jednowstach z tego co widzę ..
    Homocysteina wynik 11.40 norma <12
    Estradiol 267 pg/ml normy folikulsrna 30.4-90,4 środek cyklu 60.4-533 lutealna 60.4-232
    Progesteron 0,86 ng /ml normy <0.050-0.193 środek cyklu -0.055- 4.14 i lutealna 4.24 - 14
    I teraz czy to owulka? Lecę po testy owulacyjne i jeśli tak to dziś będę ganiać męża 🫣🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 15:35

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

01.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa dla mnie to też śmiech na sali...

U mojego męża w pracy są dodatki dla mechaników co miesiąc - dostają dwie wypłaty w miesiącu na konto: wypłatę podstawową 1 dnia miesiąca + premię 10 dnia miesiąca. Wyobraźcie sobie, że ci mechanicy potrafią zrobić aferę roku, że dostał mniejszą premię niż miesiąc temu i jak to, skandal! Ale już nie zobaczył, że wypłata+premia wynoszą tyle, co w zeszłym miesiącu, tylko pierwszy przelew był większy, a drugi odpowiednio mniejszy. Pierwsze co gównoburzę zrobił i od razu telefon do kierownika (czyt. mojego męża) że już zwolnienie rzuca na stół. Wpuścić chamstwo na salony... 😝

Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

U mojego męża w pracy są dodatki dla mechaników co miesiąc - dostają dwie wypłaty w miesiącu na konto: wypłatę podstawową 1 dnia miesiąca + premię 10 dnia miesiąca. Wyobraźcie sobie, że ci mechanicy potrafią zrobić aferę roku, że dostał mniejszą premię niż miesiąc temu i jak to, skandal! Ale już nie zobaczył, że wypłata+premia wynoszą tyle, co w zeszłym miesiącu, tylko pierwszy przelew był większy, a drugi odpowiednio mniejszy. Pierwsze co gównoburzę zrobił i od razu telefon do kierownika (czyt. mojego męża) że już zwolnienie rzuca na stół. Wpuścić chamstwo na salony... 😝

O matko, to chyba lepsze od tego co napisała @Alysa 🤣🤣

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię do małża, że chyba nie będę miała w tym cyklu owulacji. On pyta tak czujesz? Mówię tak, jestem sucha i mam już pms. A on do mnie: Ty masz pms już od początku miesiąca. Także tak 🤣

Anka32, karola_b, Bulbasek, blador2, ultramaryna_, Sofka88, ezra, Liyss🧚🏻, Viii, Adirella lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
    ovitrelle 375
    20.01- punkcja —> pobrano 7 🥚
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

Niech rzuca, uwielbiam takie straszenie 😂

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Mówię do małża, że chyba nie będę miała w tym cyklu owulacji. On pyta tak czujesz? Mówię tak, jestem sucha i mam już pms. A on do mnie: Ty masz pms już od początku miesiąca. Także tak 🤣

🤣🤣🤣
    Dogadałby się z moim, mogliby sobie na nas wzajemnie ponarzekać 😜

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    🤣🤣🤣
    Dogadałby się z moim, mogliby sobie na nas wzajemnie ponarzekać 😜
    Ja myślę, że nasi panowie to naprawdę jakby założyli takie forum to by to była jedna wielka grupa wsparcia 😂

Paty, Sofka88 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
    ovitrelle 375
    20.01- punkcja —> pobrano 7 🥚
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

To tu są szantaże że trzeba brać l4 i nie przychodzić do pracy w święta, że co to za wypłata - sięga praktycznie średniej krajowej :D Nie dość że dostajesz ekstra kasę za praktycznie brak dodatkowych obowiązków to jeszcze takie fochy. Mamy owszem ciężkie czasy, ale uważam że jak ja przy dwóch średnich wypłatach umiem spiąć tyłek, spłacać kredyt, nadpłacać, żyć na normalnym poziomie, bez biedowania to ktoś kto ma średnio 20 tysięcy na miesiąc na 4 osoby na czysto (co jakiś czas wypełniamy do kadr oświadczenia do jakich grup dochodowych na osobę należymy i na tej podstawie idzie oszacować , kto ile zarabia) płacze o 50 zł to już jest przegięcie.

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Co do dywanów to najbardziej polecam ich brak, nie ma problemu z odkurzaniem i plamami🤣
    O to, to!
    Dodatkowo mamy po salonie z aneksem i korytarzu przeciągnięte panele winylowe betonowe (wyglądają jak płytki) - to jest dopiero sztosik, kompletnie nie widać brudu 🤩 Mogłabym 2 tyg nie odkurzać w domu 😂

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 0,79? Co to oznacza?
    Ja jestem jakaś ciemna w tym temacie..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ