Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides, dziękuję za pomysły 🥰. Ja zawsze mam problem żeby coś fajnego niedrogiego znaleźć.

Odnośnie invitro to dobre wieści z tym 10.000zl dofinansowania.

Czy któraś z Was robi kalendarz adwentowy dla swojego partnera 🎁🎄?

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kira, trzymam kciuki!

@Zaczarowan, i jak tam? Była powtórka testu? :)

Kira lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Nomeolvides, dziękuję za pomysły 🥰. Ja zawsze mam problem żeby coś fajnego niedrogiego znaleźć.

Niestety z invitro są to tylko info od mojego gina który udziela się w jakoś sejmikach czy innych cudach (nie jestem polityczna i nie znam się na tym) . Wszystko teraz zależy od Naszego cudownego rządu.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko do dziewczyn po biochemie:
    Czy wasza miesiączka/poronienie była skąpa/w normie/bardziej obfita niż w normalnych cyklach?

Moja jest skąpa i nie wiem czy jakaś "fala" dopiero przede mną, czy o co tu chodzi...
    Dzisiaj 5 dzień krwawienia i mam wrażenie, że to już końcówka, bo podpaska praktycznie czysta, a leci ze mnie przy korzystaniu z toalety i to nie jakoś intensywnie, kilka większych kropel ciemnej krwi + nieduże skrzepy.
    Przepraszam za opisówkę, ale próbuję jak najlepiej zobrazować sytuację.

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:

Ja robię! Kocham święta i to chyba dla mnie nawet wieksza przyjemność niż dla mojego męża 😜

0-BCC9-A0-A-AFDC-423-A-BBC7-C4-D998190-FB3.jpg
    F245-D4-EC-25-FD-4-EAA-80-D3-3-D4-D8-D663-BDC.jpg
    391-F407-B-079-C-4-C6-F-8-E15-23-E7651-E57-E9.jpg

Olalee, Anka32, Pusshka, Blador2, ultramaryna_, Astereae, Bulbasek, Sarka94, Myszkaaa20, telefon_w_rosole, Nietypowa30, Nowanna, Adirella, Edithka, Malamia, aśś lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ja robię! Kocham święta i to chyba dla mnie nawet wieksza przyjemność niż dla mojego męża 😜

piękne :)

• Viii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę prywatę z innej beczki? Bo umieram ze strachu 😥 Zadzwonili przed chwilą ze szkoły, żebym przyszła po syna, bo od rana źle się czuje, boli go noga i nie przechodzi... To już 3 raz w ciągu dwóch miesięcy, wcześniej był kark i noga. Nie jest to związane ze szkołą w sama w sobie bo lekcje wytrzymał ładnie i tam się ogólnie nic złego nie dzieje. Ostatnim razem pediatra zleciła nam morfologię i obserwacje, w badaniu nic nie wyszło i samo przeszło. Narzekał na tą nogę ostatnio, ale znowu - samo przeszło. Jest blady, podkrążone oczy zmęczony i ta noga. Mam mega czarny scenariusz w głowie... Jestem już zdesperowana i chyba skończy się na sorze i wymuszeniu badań jakiś porządnych, a jak ból nie będzie taki silny to jutro u pediatry. Poprzednio nie widziała potrzeby zlecania więcej badań... Ja już sił nie mam do tych lekarzy, prosić się do cholery o badania...

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    dlatego, że nie ogarniam jeszcze zasad jakie tutaj panują, tzn. wiem że nikt nie napisze blador zamilcz 😂 ale nie wiem czy ten wątek będzie aktywny cały czas, czy te którym się nie udało przenoszą się na następny miesiąc

Nikt Ci nie napiszę blador zamilcz bo nie ma tutaj tematów tabu 😜🤣😎
    A tak na poważnie, wątek będzie aktywny dla dziewczyn którym uda się zajść w danym miesiącu w ciążę 😊
    Tym którym niestety się nie uda przenoszą się na kolejny wątek miesięczny itd 😊

Ja z sentymentu czasem podczytuje październikówki ale największy sentyment i tak będę miala do wątku w którym zajdę 😅🤣

blador2, Adirella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Dziewczyny mogę prywatę z innej beczki? Bo umieram ze strachu 😥 Zadzwonili przed chwilą ze szkoły, żebym przyszła po syna, bo od rana źle się czuje, boli go noga i nie przechodzi... To już 3 raz w ciągu dwóch miesięcy, wcześniej był kark i noga. Nie jest to związane ze szkołą w sama w sobie bo lekcje wytrzymał ładnie i tam się ogólnie nic złego nie dzieje. Ostatnim razem pediatra zleciła nam morfologię i obserwacje, w badaniu nic nie wyszło i samo przeszło. Narzekał na tą nogę ostatnio, ale znowu - samo przeszło. Jest blady, podkrążone oczy zmęczony i ta noga. Mam mega czarny scenariusz w głowie... Jestem już zdesperowana i chyba skończy się na sorze i wymuszeniu badań jakiś porządnych, a jak ból nie będzie taki silny to jutro u pediatry. Poprzednio nie widziała potrzeby zlecania więcej badań... Ja już sił nie mam do tych lekarzy, prosić się do cholery o badania...

Czy Syn nie miał kiedyś kleszcza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:

Ja pierdole, żeby prosić się lekarza o skierowanie na badania. Na cholerę płaci się składki..
    Sor nie jest głupim pomysłem jeśli pediatra nie stanie na wysokości zadania.
    Trzymam kciuki żeby u syna to nie było nic poważnego ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:11

Viii lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Zawalcz o dobrą diagnozę. U znajomych ból nogi córki niestety przerodził się w raka kości. Nie chcę Cie stresować bo scenariuszu może być wiele. Nie zwlekaj tylko w miarę możliwości jak najszybciej szukajcie odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:10

Viii lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:

Piękne 🥹
    Zrobiłabym coś podobnego mężowi ale nie wiem co bym mu tam musiała powsadzać. Alkohol za ciężki 🤣😜

goska000, Nowanna lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Piękne 🥹
    Zrobiłabym coś podobnego mężowi ale nie wiem co bym mu tam musiała powsadzać. Alkohol za ciężki 🤣😜
    Hahah ja pomyślałam gdzie znajdę tyle wzorów skarpet 🤣🤣🤣

Astereae, Kira, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Hahah ja pomyślałam gdzie znajdę tyle wzorów skarpet 🤣🤣🤣

Każda mierzy miarą małżonka 🤣😜

Astereae, Adirella lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vii walcz o badania, ale prawda jest taka, że to może być wszystko i nic, więc szukaj ale ze spokojem, może bóle wzrostowe?

Viii, Astereae, Sarka94, bonassola, Hope♥️, Kira lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    A ja mam pytanko do dziewczyn po biochemie:
    Czy wasza miesiączka/poronienie była skąpa/w normie/bardziej obfita niż w normalnych cyklach?

Moja jest skąpa i nie wiem czy jakaś "fala" dopiero przede mną, czy o co tu chodzi...
    Dzisiaj 5 dzień krwawienia i mam wrażenie, że to już końcówka, bo podpaska praktycznie czysta, a leci ze mnie przy korzystaniu z toalety i to nie jakoś intensywnie, kilka większych kropel ciemnej krwi + nieduże skrzepy.
    Przepraszam za opisówkę, ale próbuję jak najlepiej zobrazować sytuację.

Moja bardzo przypominała "objętościowo" normalną miesiączkę, może kilka skrzepów krwi z takich mniej normalnych rzeczy zaobserowowałam, ale i najwyższa moja zbadana beta wynosiła zaledwie 30...

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:

Ja bym nie odpuściła i drążyła temat, nawet pojechałabym na SOR, że dziecku się słabo też robi i niech zostawią na oddziale, porobią badania, szczególnie jak to nie pierwsza taka sytuacja... Gdyby sprawa dotyczyła mojego dziecka szukałabym też jak najbliższego terminu do neurologa. Trzymajcie się 😘

Viii lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję, korzystajcie 😊

Ja to bardzo lubię te tematy około zdrowonte.
    Nawet ostatnio się zapisywałam na parę kursów online, które są prowadzone dla specjalistów.
    Bo to co wyprawiają lekarze to horror.

Mikołajki piękne są. Raz byłam i wracam z sentymentem we wspomnieniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:26

Effiii lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Czy Syn nie miał kiedyś kleszcza?

Nie, przynajmniej nigdy nie zauważyliśmy

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za szybki odzew i słowa wsparcia. Też moje pierwsze myśli to rak kości, białaczka itp. więc głowa mi pęka 😐

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ