Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nomeolvides wrote:@Nowanna my też z Trójmiasta Teraz na weekend jedziemy do Mikołajek do hotelu Leiusre & SPA. Lubimy też Aubrecht (okolice Chojnic), Pałac Romantyczny koło Torunia.
@Astereae screen Twojej rozpiski o suplach zrobiony. Dziękuję za dzielenie się wiedzą!
@Alysa przykro mi, że macie trudniejszy czas
Jeśli chodzi o alternatywy to ja jestem gotowa i na inseminację i na invitro. W kosztach jeszcze się nie orientowałam, ale liczę (może naiwnie) że zmiana na scenie politycznej pociągnie za sobą też zmiany w dofinansowaniach tego programu. Nie wiem w sumie jakie są tego koszta.Nowanna, Adirella lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyblador2 wrote:Chyba ten czas do @ jest najgorszy, pierwszy test 10 dpo bolał mnie najbardziej. Dzisiaj obmyśliłam plan witamin i badań, mam czystą głowę, czuję spokój, szkoda tylko, że minie to pewnie w połowie cyklu
Dokładnie. Ja już świruję a jestem dopiero 2 albo 3 dpo 🤣
Pamiętaj, że tu jesteśmy ❤️blador2, Viii, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
-
Effiii wrote:In vitro z lekami itp ok..20000 tysięcy. Nasz ginekolog nas poinformował że jak rząd w końcu ruszy to prawdopodobnie 10000 dofinansowania dla każdego , więc nie trzeba będzie spełniać kryterium lokalnego jak było dotychczas.Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Pusshka wrote:Do tej pory z tego co znajomi mówili 5000 zł dofinansowania, prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 12:21
Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:In vitro z lekami itp ok..20000 tysięcy. Nasz ginekolog nas poinformował że jak rząd w końcu ruszy to prawdopodobnie 10000 dofinansowania dla każdego , więc nie trzeba będzie spełniać kryterium lokalnego jak było dotychczas.
Kurcze, 20'000 za jedną procedurę tak? Sporo Widziałam, że można też poddać się leczeniu w Czechach, tam podobno wychodzi to korzystniej i mają jakieś inne opcje też. Monika z drLifestyle dzięki zmienieniu kliniki na czeską została mamą.
Nowanna lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Dokładnie. Ja już świruję a jestem dopiero 2 albo 3 dpo 🤣
Pamiętaj, że tu jesteśmy ❤️
Dlatego jeszcze się udzielam, mam nadzieję, że mnie nie przegonicie z tego wątku bo zawsze to będzie mój pierwszy oficjalny👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Nomeolvides wrote:Kurcze, 20'000 za jedną procedurę tak? Sporo Widziałam, że można też poddać się leczeniu w Czechach, tam podobno wychodzi to korzystniej i mają jakieś inne opcje też. Monika z drLifestyle dzięki zmienieniu kliniki na czeską została mamą.
gdzieś czytałam, że w ogóle w Czechach mają większą skuteczność👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Astereae wrote:Sarka zobacz sobie tutaj na potencjalne powody
https://www.instagram.com/p/Cs-9kPoIJZD/?igshid=d2d3MjdncDdoaGUx
https://www.instagram.com/p/CaIJvsVoRKW/?igshid=azl1Z245a3drZWU2
Dziękuję, w domu po pracy sobie poczytam. U mnie na pewno powodem jest nadwagą i brak ruchu. Mam nadzieję, że już ostatni raz biorę się za swoją wagę 🙈Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
nick nieaktualny
-
blador2 wrote:Dlatego jeszcze się udzielam, mam nadzieję, że mnie nie przegonicie z tego wątku bo zawsze to będzie mój pierwszy oficjalny
Oprócz oczekiwania na testowanie przechodzimy razem smutek po przyjściu małpy, wyczekiwanie na owulację i następne testowanie! No i oczywiście cieszymy się razem z przyszłymi mamusiamiMysza_Polna, blador2, Kira, Olalee, Myszkaaa20, Bulbasek, Zaczarowan, Chmurka21, Adirella lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
Alysa wrote:@Sarka94 trochę rozumiem Twojego męża. Też jestem katoliczką, do tego moja dziedziną są sprawy naukowe w tym medycyna - znam więc obie strony. Osobiście w żaden sposób nie potępiam In vitro, rozumiem że jest to jakiś sposób na posiadanie dziecka dla niektórym, sposób leczenia niepłodności. Jednak sama na chwilę obecną wiem że się na to nie zdecyduje. Dla mnie jako dla katoliczki życie zaczyna się z chwilą poczęcia, więc każdy zarodek jest dla mnie dzieckiem. Nie widziałabym czegoś złego w dziecku które urodziłam, ale cały czas mając zamrożone zarodki (o ile jakieś by były) miałabym z tyłu głowy że nie daje szansy innemu mojemu dziecku. Niestety nie mamy teraz takiej sytuacji finansowej żebym miała pewność że będzie mnie stać na kolejne procedury.
Ja też go rozumiem, ma do tego prawo, dlatego dopóki sam nie zmieni zdania nigdy nie odważę się na niego naciskać. Za bardzo szanuję swojego męża na takie gierki 😁 Tym bardziej, że z uwagi przede wszystkim na różnice w wierze dużo spraw przedyskutowaliśmy przed ślubem, część nawet przed narzeczeństwem, żeby każdy wiedział czego się może spodziewaćblador2, Olalee, Pusshka, Bulbasek, Adirella lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Anka32 wrote:A dlaczego miałybyśmy Cię przegonić? Już któryś raz o tym piszesz więc w końcu zapytam 😜
dlatego, że nie ogarniam jeszcze zasad jakie tutaj panują, tzn. wiem że nikt nie napisze blador zamilcz 😂 ale nie wiem czy ten wątek będzie aktywny cały czas, czy te którym się nie udało przenoszą się na następny miesiąc👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
blador2 wrote:dlatego, że nie ogarniam jeszcze zasad jakie tutaj panują, tzn. wiem że nikt nie napisze blador zamilcz 😂 ale nie wiem czy ten wątek będzie aktywny cały czas, czy te którym się nie udało przenoszą się na następny miesiąc
Adirella lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Sarka94 wrote:Dziękuję, w domu po pracy sobie poczytam. U mnie na pewno powodem jest nadwagą i brak ruchu. Mam nadzieję, że już ostatni raz biorę się za swoją wagę 🙈
Sarka jaka nadwyżka u Ciebie?
U mnie lekarze mówią, że waga okej, ale proporcje tkanki tłuszczowej do mięśniowej dobrze byłoby trochę zmienić. W sensie zamienić tłuszczyk na mięsnie. Z drugiej strony diabetolog mówi że to nie może być wyciskanie 120 na klatę, tylko bardziej hantelki, obciążniki na kostki, gumy oporowe. Muszę coś podziałać w tym zakresie, ale u mnie ruch to bardziej z przymusu niż przyjemności niestety W sensie uwielbiam spacery, rowery, jakieś luźne rozciąganie, gorzej jak się trzeba zmęczyć... -
@koktajlowa bardzo Cię rozumiem ❤️ Przytulam i życzę Ci żebyście na spokojnie doszli do porozumienia. Może uda sie wypracować coś w stylu deadline, np. jeszcze rok starań a jak sie nie uda to dopuszczacie.
Wiem ze byłoby to trudne, ale wtedy przynajmniej byłaby rozmowa a nie tak wywalił ni z gruchy ni z pietruchy.
@liliowa gratulacje ❤️⏸️ Co do porodu latem powiem tak JA PIER@&€ 😂🙈 Mam synka z końca sierpnia. Jak przypomnę sobie jak się ze mnie lało, jak spać nie mogłam z gorąca, jak spuchłam. Jak każde wejście po schodach, pójście do sklepu czy umycie włosów kosztowało mnie tyle ze potrafiłam leżeć z godzinę po, żeby odsapnąć. Dodam, że przed ciążą byłam aktywna wiec to nie kwestia zaniedbania. Gorące klimaty kocham i na wakacjach mogłabym leżeć na słońcu bez przerwy na basen 😍 Ale to był jakiś hardcore ze zwieńczeniem 32st w dniu porodu i brakiem klimy na sali porodowej ✌️😂
Obiecałam sobie, że następne dziecko rodzę zimą 😎
A jestem na wątku z potencjalnym terminem na lipiec także ten. Szybko się zapomina 😂
Wgl od dwóch dni mnie mdli i czuje się kijowo do tego stopnia, że kupiłam test na jutro 😁 -
Również słyszałam, że w Czechach większa skuteczność, ale koszta również niemałe 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 12:38
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Nomeolvides wrote:Sarka jaka nadwyżka u Ciebie?
U mnie lekarze mówią, że waga okej, ale proporcje tkanki tłuszczowej do mięśniowej dobrze byłoby trochę zmienić. W sensie zamienić tłuszczyk na mięsnie. Z drugiej strony diabetolog mówi że to nie może być wyciskanie 120 na klatę, tylko bardziej hantelki, obciążniki na kostki, gumy oporowe. Muszę coś podziałać w tym zakresie, ale u mnie ruch to bardziej z przymusu niż przyjemności niestety W sensie uwielbiam spacery, rowery, jakieś luźne rozciąganie, gorzej jak się trzeba zmęczyć...
Zawsze warto jest zadbać o swoje zdrowie i samopoczucie, ale dla pocieszenia powiem, że zachodząc w ciąże w 1 cyklu miałam 15 kg więcej niż teraz👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
nick nieaktualnyKira wrote:@koktajlowa bardzo Cię rozumiem ❤️ Przytulam i życzę Ci żebyście na spokojnie doszli do porozumienia. Może uda sie wypracować coś w stylu deadline, np. jeszcze rok starań a jak sie nie uda to dopuszczacie.
Wiem ze byłoby to trudne, ale wtedy przynajmniej byłaby rozmowa a nie tak wywalił ni z gruchy ni z pietruchy.
@liliowa gratulacje ❤️⏸️ Co do porodu latem powiem tak JA PIER@&€ 😂🙈 Mam synka z końca sierpnia. Jak przypomnę sobie jak się ze mnie lało, jak spać nie mogłam z gorąca, jak spuchłam. Jak każde wejście po schodach, pójście do sklepu czy umycie włosów kosztowało mnie tyle ze potrafiłam leżeć z godzinę po, żeby odsapnąć. Dodam, że przed ciążą byłam aktywna wiec to nie kwestia zaniedbania. Gorące klimaty kocham i na wakacjach mogłabym leżeć na słońcu bez przerwy na basen 😍 Ale to był jakiś hardcore ze zwieńczeniem 32st w dniu porodu i brakiem klimy na sali porodowej ✌️😂
Obiecałam sobie, że następne dziecko rodzę zimą 😎
A jestem na wątku z potencjalnym terminem na lipiec także ten. Szybko się zapomina 😂
Wgl od dwóch dni mnie mdli i czuje się kijowo do tego stopnia, że kupiłam test na jutro 😁Kira lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:dlatego, że nie ogarniam jeszcze zasad jakie tutaj panują, tzn. wiem że nikt nie napisze blador zamilcz 😂 ale nie wiem czy ten wątek będzie aktywny cały czas, czy te którym się nie udało przenoszą się na następny miesiąc
blador2, Anka32, Astereae, Adirella lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻