Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoże to bole w okresie wzrastania są?
Albo jakiś stres kumuluje się mu w tych miejscach ?
Tu by pasował bol karku.
Może wartos spr parametry zapalne, OB, CRP i Ferrytyne.
Oprócz neurologa też może coś wnieść osteopata. Może na coś naprowadzi , żeby nie błądzić w gąszczu badań.
Edit. JesCze przychodzą mi do głowy antybiotyki. Może brał jakieś niedawno ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:31
-
Viii wrote:Dzięki za szybki odzew i słowa wsparcia. Też moje pierwsze myśli to rak kości, białaczka itp. więc głowa mi pęka 😐
dlatego trzeba zrobić badania żebyś była spokojna, tak samo jak nie każde ciągnięcie jajników i ból piersi to ciąża tak nie każdy ból nóg to najgorsze👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Vii, jeśli Wasz pediatra to taka sierota to pędem na SOR. Dobrze byłoby nawet nakłamać, podkoloryzować ( wiem, że to nie do końca w porządku ). W każdym razie niech porobią podstawowe badania, a jeśli będą chcieli odstawić Was z kwitkiem to powiedz, że nie wyjdziesz dopóki Syn nie otrzyma pomocy. Może zdarzyć się tak, że zostawią go na oddziale.
Tak jak Dziewczyny piszą, to może być wszystko i nic. Od bóli wzrostowych, anemii, po coś groźniejszego. Dlatego nie ma się co zastanawiać.
Trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu 🫂09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Dokładnie Viii przyczyn może być mnóstwo, więc nie zwlekajcie tylko diagnozujcie najlepiej na SOR, i tak jak Gośka pisze troszkę podkoloryzować, bo inaczej z naszą służba zdrowia się nie da. Nie będę powielać tego co Astereae napisała, ale to dobra myśl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:35
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
U mnie 5 dni normalnej miesiączki, a wczoraj i dziś brązowa plus przy podcieraniu centymetrowe nitki grubości włosa od czasu do czasu w małej ilości. Jeszcze pół roku temu nie miałam takich cudów wianków. Okres był, kończył się i nara, a teraz takie atrakcje.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
@Viii, dziewczyny już wszystko napisały - walczcie o diagnozę! Bo chyba trzeba to walką nazwać.. Ale ja wierzę, że będzie wszystko dobrze. Życzę zdrowia dla syna!
Edithka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Viii wrote:Dziewczyny mogę prywatę z innej beczki? Bo umieram ze strachu 😥 Zadzwonili przed chwilą ze szkoły, żebym przyszła po syna, bo od rana źle się czuje, boli go noga i nie przechodzi... To już 3 raz w ciągu dwóch miesięcy, wcześniej był kark i noga. Nie jest to związane ze szkołą w sama w sobie bo lekcje wytrzymał ładnie i tam się ogólnie nic złego nie dzieje. Ostatnim razem pediatra zleciła nam morfologię i obserwacje, w badaniu nic nie wyszło i samo przeszło. Narzekał na tą nogę ostatnio, ale znowu - samo przeszło. Jest blady, podkrążone oczy zmęczony i ta noga. Mam mega czarny scenariusz w głowie... Jestem już zdesperowana i chyba skończy się na sorze i wymuszeniu badań jakiś porządnych, a jak ból nie będzie taki silny to jutro u pediatry. Poprzednio nie widziała potrzeby zlecania więcej badań... Ja już sił nie mam do tych lekarzy, prosić się do cholery o badania...👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
QUOTE=Nomeolvides]Sarka jaka nadwyżka u Ciebie?
U mnie lekarze mówią, że waga okej, ale proporcje tkanki tłuszczowej do mięśniowej dobrze byłoby trochę zmienić. W sensie zamienić tłuszczyk na mięsnie. Z drugiej strony diabetolog mówi że to nie może być wyciskanie 120 na klatę, tylko bardziej hantelki, obciążniki na kostki, gumy oporowe. Muszę coś podziałać w tym zakresie, ale u mnie ruch to bardziej z przymusu niż przyjemności niestety W sensie uwielbiam spacery, rowery, jakieś luźne rozciąganie, gorzej jak się trzeba zmęczyć...[/QUOTE]
Mam 163 i ważę 85kg, więc spora. Nigdy nie ważyłam mniej niż 60kg, ale jak ważyłam przed operacją te 60 kg to było super. Więc myślę że spokojnie 25kg.
A ja nie cierpię się pocić 🙈 Uwielbiam za to zumbe, ale mam 43 km na nią i jeździłam raz w tygodniu a teraz ciężko mi się zebrać.
@Nomeolvides przepiękne kalendarze! Ja raz zrobiłam mężowi, potem rok później on mi. Może w sumie zrobię, mi to w takim kalendarzy powinien powrzucać bony na badania albo suple 😂
@Vii tak jak dziewczyny piszą, to może być wszystko i nic. Chyba trzeba mocniej nacisnąć lekarzy, albo w swoim zakresie porobić badania To straszne, że płacimy te cholerne składki a wszystko trzeba robić samemu albo się prosić.Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Viii badania na pewno warto zrobić i na pewno sprawdzić co się dzieje. Ale nie ma też co panikować, ja straciłam władzę w nogach w wieku dojrzewania nie pamietam wieku dokładnie na pewno w gimnazjum byłam i nogi też mnie bolały kilka dni aż się w którymś momencie na wf wywróciłam i wstać nie mogłam. W ogóle nie mogłam ustać na własnych nogach przez 2 - 3 dni. Finalnie skończyło się na uzupełnianiu niedoborów głównie magnezu i potasu - choć w wynikach nie było jakiś strasznie niskich poziomów, finalnie diagnoza, że to skok rozwojowy i mięśnie nie nadążają za wzrostem. Minęło wszystko po ok. 2- 3 tyg.
Dodam, że później nigdy więcej nie miałam żadnych problemów z nogami, mięśniami itd. Więc naprawdę nie trzeba od razu myśleć o najgorszych chorobach.Viii lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
goska000 wrote:U mnie 5 dni normalnej miesiączki, a wczoraj i dziś brązowa plus przy podcieraniu centymetrowe nitki grubości włosa od czasu do czasu w małej ilości. Jeszcze pół roku temu nie miałam takich cudów wianków. Okres był, kończył się i nara, a teraz takie atrakcje.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny
-
ja też miałam( w sumie 3 razy ) tak 2/ 3 dni po zakończeniu @ takie kilkudniowe plamienia/brudzenia, gin podejrzewał polipy, ale po dokładnym usg wykluczył, za drugim razem
dostałam duphastron na 3 miesiące i minęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 13:50
Edithka lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Effiii wrote:Kira ile dpo? Po za mdłościami jeszcze jakieś objawy ? Piersi , śluz ? Trzymam kciuki za testy jutro
Nie wiem ile dpo, bo to dopiero pierwszy cykl po @ po porodzie. Także nie zdążyłam się połapać co i jak 😅 Po śluzie też nie ogarniam, bo od dłuższego czasu jest rozciągliwy. Zmęczenie jeszcze bym dodała, ale to tez może być przez to, że młody budzi się w nocy 923738razy 😅
Może tez się nakręcam. Zobaczymy jutro 😎 -
AlfaCentauri wrote:Hej dziewczyny! Nie wiem czy się tutaj wpisać czy na grudzień 🙈. Teoretycznie powinnam mieć 🐒 od 4dni, ale nie mam. Betę robiłam i wyszła negatywna, więc przyszło czekać mi na wredote.
Może zapiszę Cię w takim razie na wolnego strzelca skoro nie będziesz testować w tym miesiącu?
Wątek grudniowy pojawi się pod koniec listopada, także śmiało zapraszamy tutaj do rozmowy! Opowiedz coś o sobieAlfaCentauri lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Viii wrote:Dziewczyny mogę prywatę z innej beczki? Bo umieram ze strachu 😥 Zadzwonili przed chwilą ze szkoły, żebym przyszła po syna, bo od rana źle się czuje, boli go noga i nie przechodzi... To już 3 raz w ciągu dwóch miesięcy, wcześniej był kark i noga. Nie jest to związane ze szkołą w sama w sobie bo lekcje wytrzymał ładnie i tam się ogólnie nic złego nie dzieje. Ostatnim razem pediatra zleciła nam morfologię i obserwacje, w badaniu nic nie wyszło i samo przeszło. Narzekał na tą nogę ostatnio, ale znowu - samo przeszło. Jest blady, podkrążone oczy zmęczony i ta noga. Mam mega czarny scenariusz w głowie... Jestem już zdesperowana i chyba skończy się na sorze i wymuszeniu badań jakiś porządnych, a jak ból nie będzie taki silny to jutro u pediatry. Poprzednio nie widziała potrzeby zlecania więcej badań... Ja już sił nie mam do tych lekarzy, prosić się do cholery o badania...
Musisz pilnie udać się do pediatry.. a jeśli Cię „oleje” to musisz jechać sor.
Powinni synka przebadać w kierunku boleriozy, rzs, mizs, toczeń czy jakieś infekcyjne zapalenia stawów - bakteryjne itd.
Nie mogą zbagatelizować takich objawów, bo będzie się pogłębiało…
Trzymam kciuki, że jednak pediatra pomoże!
Albo pilne skierowanie na oddział pediatryczny.Viii lubi tę wiadomość
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Swoją drogą, nie byłam jeszcze z mężem na badaniach (jego mam za dwa miesiące zaciągnąć co nie będzie proste, bo nie ma włosów, za które można go szarpać!), ale mamy jakieś suple w domu. Jest uzależniony od kawy i mógłby jej wypijać na hektolitry - myślicie, żeby podsuwać mu magnez (czasami go skurcze zresztą łapią ) i jakieś witaminy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 14:02
27.11.2023 - cień ⏸️ -
telefon_w_rosole wrote:Swoją drogą, nie byłam jeszcze z mężem na badaniach (jego mam za dwa miesiące zaciągnąć co nie będzie proste, bo nie ma włosów, za które można go szarpać!), ale mamy jakieś suple w domu. Jest uzależniony od kawy i mógłby jej wypijać na hektolitry - myślicie, żeby podsuwać mu magnez (czasami go skurcze zresztą łapią ) i jakieś witaminy?
W takim przypadku magnez, to chyba koniecznie! Wit d teraz też na pewno nie zaszkodziPusshka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Viii wrote:Dziewczyny mogę prywatę z innej beczki? Bo umieram ze strachu 😥 Zadzwonili przed chwilą ze szkoły, żebym przyszła po syna, bo od rana źle się czuje, boli go noga i nie przechodzi... To już 3 raz w ciągu dwóch miesięcy, wcześniej był kark i noga. Nie jest to związane ze szkołą w sama w sobie bo lekcje wytrzymał ładnie i tam się ogólnie nic złego nie dzieje. Ostatnim razem pediatra zleciła nam morfologię i obserwacje, w badaniu nic nie wyszło i samo przeszło. Narzekał na tą nogę ostatnio, ale znowu - samo przeszło. Jest blady, podkrążone oczy zmęczony i ta noga. Mam mega czarny scenariusz w głowie... Jestem już zdesperowana i chyba skończy się na sorze i wymuszeniu badań jakiś porządnych, a jak ból nie będzie taki silny to jutro u pediatry. Poprzednio nie widziała potrzeby zlecania więcej badań... Ja już sił nie mam do tych lekarzy, prosić się do cholery o badania...
Uff...
Skoro morfologia nic nie wykazała, to raczej jest ok. Jeżeli się martwisz, to powtórz badania, a i przyjrzyj się diecie, może czegoś brakuje. Sama zresztą też znasz swoje dziecko najlepiej. Jeżeli coś cię niepokoi, to nie ignoruj.
Dopytuj też delikatnie - może jednak czegoś ci nie mówi? Czegoś się może boi? Jeżeli ktoś go nastraszył to młody może nie chcieć ci powiedzieć, wiesz jak to łatwo wejść młodzieży do głowy.Viii lubi tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️