Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka wrote:Hej!
Może zapiszę Cię w takim razie na wolnego strzelca skoro nie będziesz testować w tym miesiącu?
Wątek grudniowy pojawi się pod koniec listopada, także śmiało zapraszamy tutaj do rozmowy! Opowiedz coś o sobie
Rok temu urodziłam synka przez cc. Około pół roku temu dostaliśmy pozwolenie od lekarza na drugie. Przed pierwszą ciążą walczyłam z policystycznymi jajnikami, ale jakoś nam się udało. Staramy się pół roku, póki co bez skutecznie. Cykle mi się strasznie rozjechały 🙈 po zakończeniu karmienia cykle miałam 26dniowe po czym co miesiąc były coraz dłuższe. Aktualnie jestem w 34dniu cyklu i 🐒 brak. Muszę iść do gina żeby sprawdził czy nie mam tam jakieś koleżanki cysty. Dodatkowo mam niedoczynność, ale tsh mam ładne po lekach. Póki co jestem na macierzyńskim i sobie maluje obrazy. Całkiem dobrze mi idzie, sprzedaje i coś tam zarabiam. Na głowie mam przeprowadzkę, wzięcie kredytu i małego budzącego się milion razy w nocy. Dlatego myśle, że cykl mógł mi się też z tego wszystkiego rozjechać -
telefon_w_rosole wrote:Swoją drogą, nie byłam jeszcze z mężem na badaniach (jego mam za dwa miesiące zaciągnąć co nie będzie proste, bo nie ma włosów, za które można go szarpać!), ale mamy jakieś suple w domu. Jest uzależniony od kawy i mógłby jej wypijać na hektolitry - myślicie, żeby podsuwać mu magnez (czasami go skurcze zresztą łapią ) i jakieś witaminy?👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
telefon_w_rosole wrote:Uff...
Skoro morfologia nic nie wykazała, to raczej jest ok. Jeżeli się martwisz, to powtórz badania, a i przyjrzyj się diecie, może czegoś brakuje. Sama zresztą też znasz swoje dziecko najlepiej. Jeżeli coś cię niepokoi, to nie ignoruj.
Dopytuj też delikatnie - może jednak czegoś ci nie mówi? Czegoś się może boi? Jeżeli ktoś go nastraszył to młody może nie chcieć ci powiedzieć, wiesz jak to łatwo wejść młodzieży do głowy.
Dokładnie, dzieci są różne. Mógł trafić na jakieś dziecko, które go gnębi🙈.
Oprócz tego może spróbuj wybrać się do fizjo. Czasami jest tak, że coś naciska na kręgosłup i dlatego tak boli noga. Sama tak miałam w gimnazjum. Trenowałam wtedy akrobatykę i gdyby nie to, że mieliśmy ciągły dostęp do lekarza sportowego to nie wiedziałabym, że mam rwę kulszową. Jak widać można mieć te przypadłość w młodym wiekutelefon_w_rosole lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:ja też miałam( w sumie 3 razy ) tak 2/ 3 dni po zakończeniu @ takie kilkudniowe plamienia/brudzenia, gin podejrzewał polipy, ale po dokładnym usg wykluczył, za drugim razem
dostałam duphastron na 3 miesiące i minęło
Ja to tak mam całe życie...27.11.2023 - cień ⏸️ -
AlfaCentauri wrote:Rok temu urodziłam synka przez cc. Około pół roku temu dostaliśmy pozwolenie od lekarza na drugie. Przed pierwszą ciążą walczyłam z policystycznymi jajnikami, ale jakoś nam się udało. Staramy się pół roku, póki co bez skutecznie. Cykle mi się strasznie rozjechały 🙈 po zakończeniu karmienia cykle miałam 26dniowe po czym co miesiąc były coraz dłuższe. Aktualnie jestem w 34dniu cyklu i 🐒 brak. Muszę iść do gina żeby sprawdził czy nie mam tam jakieś koleżanki cysty. Dodatkowo mam niedoczynność, ale tsh mam ładne po lekach. Póki co jestem na macierzyńskim i sobie maluje obrazy. Całkiem dobrze mi idzie, sprzedaje i coś tam zarabiam. Na głowie mam przeprowadzkę, wzięcie kredytu i małego budzącego się milion razy w nocy. Dlatego myśle, że cykl mógł mi się też z tego wszystkiego rozjechać
Faktycznie dużo się u Ciebie i może skąd te zawirowania cyklu.
Możesz wstawić zdjęcia obrazów, jeśli masz chęć!Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Pusshka wrote:Super, że TSH na dobrym poziomie po lekach. Czy nadal masz policystyczne jajniki?
Faktycznie dużo się u Ciebie i może skąd te zawirowania cyklu.
Możesz wstawić zdjęcia obrazów, jeśli masz chęć!
Właśnie z tymi policystycznymi nie wiem 🤷♀️. Mój ginekolog 3miesiące temu powiedział, że aktualnie ładnie tam wszystko wygląda i że miałam podwójną owulacje. Byłam w szoku, bo mi kalendarzyk pokazywał, że owulacje powinnam mieć ponad tydzień wcześniej. Jak zapytałam o policystyczyczne to powiedział, że często nie widać tego po takim krótkim czasie od ciąży. Dlatego pójdę w przyszłym tygodniu, bo może sie okazać, że jednak mam jakąś cystę. Mam takie dziwne uczucie powietrza po prawej stronie. Już tak miewałam jak miałam cystyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 14:22
-
Nomeolvides wrote:
Wooow, ale piękne 😍! Ja planuje zrobić podobne. Do niektórych powrzucam słodkości, kosmetyki, do niektórych zadanka typu masaż, kąpiel z pianą itd, wyjście do kina, zakup choinki, pieczenie pierniczków, wspólna kolacja, oglądanie filmu świątecznego itd. Masz jakieś inne fajne pomysły?
Viii, tak jak dziewczyny już napisały, walcz o OB, CRP u lekarza internisty/pediatry. Jak się nie uda to SOR i podkoloruj, że dziecko ma omdlenia, że słabo się czuje. Niestety tak to wygląda u nas z tą służbą zdrowia 🤦🏼♀️. -
Sarka94 wrote:QUOTE=Nomeolvides]Sarka jaka nadwyżka u Ciebie?
U mnie lekarze mówią, że waga okej, ale proporcje tkanki tłuszczowej do mięśniowej dobrze byłoby trochę zmienić. W sensie zamienić tłuszczyk na mięsnie. Z drugiej strony diabetolog mówi że to nie może być wyciskanie 120 na klatę, tylko bardziej hantelki, obciążniki na kostki, gumy oporowe. Muszę coś podziałać w tym zakresie, ale u mnie ruch to bardziej z przymusu niż przyjemności niestety W sensie uwielbiam spacery, rowery, jakieś luźne rozciąganie, gorzej jak się trzeba zmęczyć...
Mam 163 i ważę 85kg, więc spora. Nigdy nie ważyłam mniej niż 60kg, ale jak ważyłam przed operacją te 60 kg to było super. Więc myślę że spokojnie 25kg.
A ja nie cierpię się pocić 🙈 Uwielbiam za to zumbe, ale mam 43 km na nią i jeździłam raz w tygodniu a teraz ciężko mi się zebrać.
@Nomeolvides przepiękne kalendarze! Ja raz zrobiłam mężowi, potem rok później on mi. Może w sumie zrobię, mi to w takim kalendarzy powinien powrzucać bony na badania albo suple 😂
@Vii tak jak dziewczyny piszą, to może być wszystko i nic. Chyba trzeba mocniej nacisnąć lekarzy, albo w swoim zakresie porobić badania To straszne, że płacimy te cholerne składki a wszystko trzeba robić samemu albo się prosić.[/QUOTE]
Kurde, 43km... Dużo, ale skoro lubisz to może warto się zebrać :>
Jakbyś potrzebowała gumę oporową to mam nieużywaną, w pudełeczku, mogę podesłać za free09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
AlfaCentauri wrote:Dokładnie, dzieci są różne. Mógł trafić na jakieś dziecko, które go gnębi🙈.
Oprócz tego może spróbuj wybrać się do fizjo. Czasami jest tak, że coś naciska na kręgosłup i dlatego tak boli noga. Sama tak miałam w gimnazjum. Trenowałam wtedy akrobatykę i gdyby nie to, że mieliśmy ciągły dostęp do lekarza sportowego to nie wiedziałabym, że mam rwę kulszową. Jak widać można mieć te przypadłość w młodym wieku
Moja siostra w tym wieku straszliwie narzekała na bóle wszystkiego, okazało się, że to były bóle wzrostowe Więc to nie musi być nic złego. Ale wiadomo: matka wie najlepiej, mówię to całkowicie poważnie.Viii, AlfaCentauri, goska000 lubią tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
Effiii wrote:U mnie w tym cyklu też jakoś tak inaczej. Pierwszy raz lekarz zdiagnozował u mnie polipa, i powiedział że takie "brudzenie" po miesiączce może właśnie z tego wynikać.
U mnie wewnętrznie czysto. Nigdy nie miałam polipów ani mięśniaków ( minimum raz w miesiącu jestem u gina ). U mnie była hematoma, ale od 3 miesięcy po zabiegach nie ma po niej śladu. Może z wiekiem takie cuda wianki mają miejsce 🫣Sarka94 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Olalee wrote:u mnie też często brudzenie ale to niestety z blizny po cc
U mnie z blizną wszystko ok. 7 lat po CC nic się nie działo więc to świeża sprawa. No trudno, może trzeba przywyknąć.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Alfa witaj Rozgość się i baw się dobrze 🌸
AlfaCentauri lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
AlfaCentauri wrote:Właśnie z tymi policystycznymi nie wiem 🤷♀️. Mój ginekolog 3miesiące temu powiedział, że aktualnie ładnie tam wszystko wygląda i że miałam podwójną owulacje. Byłam w szoku, bo mi kalendarzyk pokazywał, że owulacje powinnam mieć ponad tydzień wcześniej. Jak zapytałam o policystyczyczne to powiedział, że często nie widać tego po takim krótkim czasie od ciąży. Dlatego pójdę w przyszłym tygodniu, bo może sie okazać, że jednak mam jakąś cystę. Mam takie dziwne uczucie powietrza po prawej stronie. Już tak miewałam jak miałam cystyStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualny
-
goska000 wrote:U mnie wewnętrznie czysto. Nigdy nie miałam polipów ani mięśniaków ( minimum raz w miesiącu jestem u gina ). U mnie była hematoma, ale od 3 miesięcy po zabiegach nie ma po niej śladu. Może z wiekiem takie cuda wianki mają miejsce 🫣
goska000 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
goska000 wrote:Kurde, 43km... Dużo, ale skoro lubisz to może warto się zebrać :>
Jakbyś potrzebowała gumę oporową to mam nieużywaną, w pudełeczku, mogę podesłać za free
Jejku, dziękuję ☺️ Chyba nie wiedziałabym co mam z nią zrobić- musiałam wygooglować, taka ze mnie ignorantka 😅goska000 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
A jak tam wasze libido przy staraniach? Moje to już chyba szoruje po dnie niestety.
-
Małgosiagosia wrote:A jak tam wasze libido przy staraniach? Moje to już chyba szoruje po dnie niestety.
Ja akurat z libido nigdy nie miałam problemów. Chociaż dziwnie zawsze wyższe mam zaraz po owulacji... Ale mam teraz dosyć mało śluzu. Od wczoraj biorę olej z wiesiołka, liczę na niego 🤭Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Małgosiagosia wrote:A jak tam wasze libido przy staraniach? Moje to już chyba szoruje po dnie niestety.
U mnie zadziwiająco dobre 🙈. Mam wrażenie, że odkąd poprawiły mi się wyniki tsh, to moje libido podskoczyło baaaardzo.
@Sarka94 to ja mam podobnie, po owulacji i w czasie 🐒 mam najbardziej ochotę -
Małgosiagosia wrote:A jak tam wasze libido przy staraniach? Moje to już chyba szoruje po dnie niestety.Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻