Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda19 wrote:Dziewczyny, jak zwykle dopadają mnie takie myśli tej drugiej fazy nt niepowodzenia i co mogę robić lepiej. Zdaje sobie sprawę, że u nas jest widoczny czynnik męski, ale odkąd miałam ostatnie usg i dowiedziałam się o tym, że mam cienkie endometrium poniżej 7 mm to mocno zastanawiam się nad monitoringiem. Z tego co mówicie to nie ma innej tak pewnej formy potwierdzenia, że owulacja jest prawidłowa. Testy owulacyjne, temperatury, progesteron po owu to wszystko może nas okłamać. Wypowiedzcie się proszę jak najlepiej podejść do monitoringu? Czy da się to zrobić na NFZ? Czy to na prawdę jest takie drogie? Ja w moim mieście znalazłam takie ceny:
- pierwsza wizyta z monitoringiem 200 zł
- kolejna wizyta z monitoringiem 160 lub 100 zł
Jednak do tego tańszego miejsca musiałabym daleko dojeżdżać. I wypadałoby najpierw umówić się na jakąś konsultacje więc kolejne 200 zł.
Szczerze chciałabym zrobić ale te ceny mnie przerażają. Jeszcze czytam, że niektórzy lekarze nie potrafią powiedzieć czy pecherzyki pękają albo mierzą coś innego niż pecherzyki, potem niw potrafią wytłumaczyć czemu pecherzyki rosną i maleją i znowu rosną.
Boje się wywalić tyle pieniędzy w błoto.
W którym dc miałaś 7mm endo?09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
goska000 wrote:Jakbyś dotykała ust złożonych w dzióbek tylko w pomniejszeniu. Czuć wgłębienie. Takie moje odczucia
Pogrzebałam :p i znalazłam dziękuję!jest dokładnie tak jak opisałaś.
Kolorowychgoska000 lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Pogrzebałam :p i znalazłam dziękuję!
jest dokładnie tak jak opisałaś.
Kolorowych
Cieszę się, że mogłam pomóc 🤗09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Edithka wrote:No nie, dotarło do mnie, że nie mogę jeść oscypków i korbocy. Jak ja przeżyję 9 miesięcy bez tych przysmaków? 😭👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Uff, udało się nadrobić piątkowy wieczór 😅
@Małgosiagosia, jeśli nie byliście to polecam "Chłopi" w kinie 😊 Wyszła też kolejna część Igrzysk Śmierci (a właściwie prequel) i Marvels, ale nie wiem czy to Twoje klimaty
@Myszkaaa20, Igrzyska mimo że długie to fajne? 🤔
@Anka32, bardzo się cieszę, że pieprzyk u córki okazał się niegroźny!
Co do piłki nożnej to ja nauczona przez dwóch braci polubiłam, mój mąż uwielbia, także oglądam ale najchętniej ligę angielską, na polskiej oczy mi krwawią 😅
@goska000, piona z żuzlem! Rozumiem że Fogo Unia Leszno? 🤩💙 Uwielbiam ten ryk silnika i zapach żużlu na stadionie!
@Effiii, widzę że Ty też żużlowa 🤩
@Lola93, chciałabyś dołączyć do naszego wątku? Zapisać Cię na testowanie listopadowe? 😊
@siesiepy, czyli jednak te upławy i duza ilość śluzu mogła wskazywać na urea 🤔 Mi ginekolodzy zapisywali na to po prostu tabletki dopochwowe, nie przechodziło to kwitowali standardowo "taka pani natura"
@Evelle28, przytulam Cię! Postaraj się skupić myśli ba teraźniejszości i przyszłości ❤
@mad_kitten, może jeszcze za wcześnie, trzymam kciuki! Zapraszamy do rozmów 🤩
@Jagoda19, rozumiem Cię. Też mam takie związki w bliskim otoczeniu (no może poza różnymi używkami). Cieszę się, że Twój mąż nie poddał się opini tego kolegi, tylko ma swój rozum!
Co do monitoringów to ja u gina płaciłam 250 zł/wizyta, a teraz w Klinice 180 zł/wizyta i to jest dla mnie ok. Co do NFZ myślę, że można znaleźć dobrego specjalistę, ale może to zająć trochę czasu.. Ja osobiście wolę chodzić prywatnie
P.S. Jak otwieram forum I zaczynam odpisywać to mój mąż za każdym razem komentuje to słowami "drogi pamiętniczku..." 😂😬Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Matko Was to nadrobić to masakra 😅
Ja też jestem fanką piłki, konkretnie Wisły Kraków, mam karnet chodzę na tzw. młyn i głośno kibicuje 😜 Poza tym lubię grać na Xbox, ogrywam wszystkie gierki typu Wiedźmin, Red Dead Redemption, Call od Duty itd. Nowości, które mnie interesują często kupuje w dniu premiery. Koledzy męża zawsze komentują jak mu zazdroszczą bo oni w domu walczą o budżet na grę 🤣Anka32, Kira lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny 🙂 melduje,że mimo zapisu na testowanie na dziś stchórzyłam i nie zrobiłam testu. Nie czuję się ani ciążowo ani okresowo. Poczekam grzecznie na okres 🙂
Tak jak wcześniej Wam pisałam, gdyby nie poronienie to na dziś mielibyśmy termin porodu- chyba właśnie z tego powodu czuje jakiś niepokój w sercu. Od razu po przebudzeniu mąż mnie przytulił i zapytał jak się czuję, popłakałam się ... Widzę, że on też to przeżywa.
Postanowiliśmy po nowym roku iść ponownie na badania i zapisać się do kliniki leczenia niepłodności, żeby zobaczyć co nam powiedzą.
Dobrego dnia Wam życzę ❤️💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
KarolinaJ0702 wrote:Jak oscypków ???😱😱😱
bo wędzonewędzonki są ogólnie niezdrowe.
Dziewczyny biel za oknem z 20cm śniegu i biel na teście. Także idę dalej spać :p
Miłej sobotki. -
nick nieaktualnyDzień dobry 🙂
Witam się z kawką po zmierzeniu temperatury.
Dzisiaj spadek więc to początek mojej kolejnej klęski, pewnie 🐒 nadciaga..
Pusshka wrote:P.S. Jak otwieram forum I zaczynam odpisywać to mój mąż za każdym razem komentuje to słowami "drogi pamiętniczku..." 😂😬
🤣🤣🤣🤣
Ja ostatnio mojemu pokazywałam ile mam postów. Zobaczył, zapytał od kiedy się udzielam po czym na tej podstawie wyliczył mi średnią dzienną 🤣
I mówi do mnie "zawsze się zastanawiałem skąd się biorą ludzie którzy tyle napierdalają w dzień"
Odpowiedziałam, że z bezrobocia 😛
Pauli_00 wrote:Cześć dziewczyny 🙂 melduje,że mimo zapisu na testowanie na dziś stchórzyłam i nie zrobiłam testu. Nie czuję się ani ciążowo ani okresowo. Poczekam grzecznie na okres 🙂
Tak jak wcześniej Wam pisałam, gdyby nie poronienie to na dziś mielibyśmy termin porodu- chyba właśnie z tego powodu czuje jakiś niepokój w sercu. Od razu po przebudzeniu mąż mnie przytulił i zapytał jak się czuję, popłakałam się ... Widzę, że on też to przeżywa.
Postanowiliśmy po nowym roku iść ponownie na badania i zapisać się do kliniki leczenia niepłodności, żeby zobaczyć co nam powiedzą.
Dobrego dnia Wam życzę ❤️
Kochany mąż 🥹
Życzę żeby 🐒 nie przyszła!
Pusshka lubi tę wiadomość
-
goska000 wrote:Szlaka zawsze na propsie 😎
Bee90 wrote:Jaką drużynę masz u siebie?
Goska ?? Komu kibicujesz?
Jagoda19 wrote:Dziewczyny, jak zwykle dopadają mnie takie myśli tej drugiej fazy nt niepowodzenia i co mogę robić lepiej. Zdaje sobie sprawę, że u nas jest widoczny czynnik męski, ale odkąd miałam ostatnie usg i dowiedziałam się o tym, że mam cienkie endometrium poniżej 7 mm to mocno zastanawiam się nad monitoringiem. Z tego co mówicie to nie ma innej tak pewnej formy potwierdzenia, że owulacja jest prawidłowa. Testy owulacyjne, temperatury, progesteron po owu to wszystko może nas okłamać. Wypowiedzcie się proszę jak najlepiej podejść do monitoringu? Czy da się to zrobić na NFZ? Czy to na prawdę jest takie drogie? Ja w moim mieście znalazłam takie ceny:
- pierwsza wizyta z monitoringiem 200 zł
- kolejna wizyta z monitoringiem 160 lub 100 zł
Jednak do tego tańszego miejsca musiałabym daleko dojeżdżać. I wypadałoby najpierw umówić się na jakąś konsultacje więc kolejne 200 zł.
Szczerze chciałabym zrobić ale te ceny mnie przerażają. Jeszcze czytam, że niektórzy lekarze nie potrafią powiedzieć czy pecherzyki pękają albo mierzą coś innego niż pecherzyki, potem niw potrafią wytłumaczyć czemu pecherzyki rosną i maleją i znowu rosną.
Boje się wywalić tyle pieniędzy w błoto.
U mnie przerozne ceny. Max 100 zł za jeden monitoring.
Aktualnie place 250 zł za cały cykl i jest to pięć wizyt ( nie sugerowałam się żadnymi opiniami wybierając tego lekarza, bo moi ppprzedni to lekarze 5* a nic nie pomogło)
Na pierwszej wizycie u tego lekarza nie skasował mnie dodatkowo za knlonsultacje, ale to już zależy od samego lekarza. Mnie zapytał w prost czy chce aby tylko ocenił cykl czy ma też rzucić okiem na teczkę bo miałam na wizycie wszystkie dokumenty, no i przeanalizowal wszystko , doradził itp.ale nie doliczyl nic.Pusshka, Jagoda19 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny
-
Pauli_00 wrote:Cześć dziewczyny 🙂 melduje,że mimo zapisu na testowanie na dziś stchórzyłam i nie zrobiłam testu. Nie czuję się ani ciążowo ani okresowo. Poczekam grzecznie na okres 🙂
Dobrego dnia Wam życzę ❤️
Anka32 wrote:Dzień dobry 🙂
Witam się z kawką po zmierzeniu temperatury.
Dzisiaj spadek więc to początek mojej kolejnej klęski, pewnie nadciąga
Ty już w gotowości bo kocyk czeka 🫂🫂🫂
Bee90 wrote:bo wędzonewędzonki są ogólnie niezdrowe.
Dziewczyny biel za oknem z 20cm śniegu i biel na teście. Także idę dalej spać :p
Miłej sobotki.
Śniegu za oknem zazdroszczę, a za biel na teścieocno przytulam 🫂🫂🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 06:57
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Chciałam dłużej pospać ale jak idzie się spać o 22 to przed 7 już jestem wyspana 😅 zaraz wstaje po kawkę ☕ i jeszcze poleżę.
@Pusshka jeśli ktoś lubi igrzyska to myślę że mu się spodoba, ale jednak niektóre sceny wg mnie trochę przeciągane. Pierwszych części napewno nie pobiło 😁
@Bee90 tej bieli za oknem trochę zazdroszczę ❄️ ale za tą na teście 🫂Pusshka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Dzień dobry ❄️
U mnie też za oknem biało 🌨
@ Pauli trzymam kciuki żeby🐒 nie przyszła, cudownie ze masz wsparcie w mężu ❤️
Bee90 tulę kochana 🫂😘😘😘
U mnie kawka i lecę zaraz na zakupy i cóż biorę się za robotę 🙈
Wczoraj kupiłam farbę do włosów mam zamiar sobie je pomalować 🤪 ciekawe co z tego wyjdzie 🤣🤣🤣ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny@czaranna na jaki kolor farbujesz? 🥹
Ja nie farbuję od kilku miesięcy, chcę zapuścić naturalny ciemny blond ale zobaczymy ile jeszcze wytrzymam 🤣
@Effiii ja to się nawet oszukana nie czuję 🤣 objawy na okres po owu mam tak szybko, że nawet się nie zdążę zastanowić czy może tym razem się udało 😜
Nie wiem czy tu kocyk pomoże 😜
-
Anka32 wrote:@czaranna na jaki kolor farbujesz? 🥹
Ja nie farbuję od kilku miesięcy, chcę zapuścić naturalny ciemny blond ale zobaczymy ile jeszcze wytrzymam 🤣
@Effiii ja to się nawet oszukana nie czuję 🤣 objawy na okres po owu mam tak szybko, że nawet się nie zdążę zastanowić czy może tym razem się udało 😜
Nie wiem czy tu kocyk pomoże 😜
Na czarno 🤪 ja też miałam taki plan żeby zejść na naturalny mam taki średni brąz ale jak ostatnio zobaczyłam swoje włosy jak wyszło słońce to malo nie padłam 🙈 odrost do polowy glowy i wszystkie kolory tęczy dramat. Ja mam włosy do połowy pleców geste i krecone więc czeka mnie wyzwanie 3 farby kupiłam 🤣🤣🤣
A do fryzjera niestety jestem uczulona na henny, farby a ta farba jest jedyna po której nie mam alergii fryzjerki nie chcą malowac nie swoimi farbami a poza tym moje włosy to ok 5 stów za jeden kolor, więc kupiłam farbę i mam je w nosie 🤪
Jak mialam 16 lat po hennie rzęs dostałam takiego uczulenia że przez 2 tygodnie bylam niewidoma, później dopiero zaczęłam widzieć ciemne krawędzie, później w podczerwieni i wzrok wrocil po miesiącu cale szczęście że bez żadnej wady ...
Później kilka razy wylądowałam na pogotowiu po eksperymentach na glowie ale na szczęście znalazłam taką która mnie nie uczula -
Dzień dobry 👋🏼
Śnieg 🤩 u nas tylko szarówa i deszcz jak na razie.
@Bee 🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 07:17
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Siknelam dziś na owulaka, nie z pierwszego moczu 😄
https://ibb.co/GJyXXvhMyszkaaa20, karola_b, Muuu., ultramaryna_, Sarka94, Sarka94, Anka32, Pusshka, edith, Olalee, Adirella, MartiMarti lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Anka, w sumie to też bym raczej tak chciała, bo ja później przez bite min. 10 dni myślę udało się czy się nie udało
w tym cyklu to codziennie rano sutki oglądałam, bo ból zdarza się przy miesiączce , ale przy ciąży od razu dosłownie miałam inne sutki 😁 no niestety bez zmian
Czaranna trzymam kciuki za powodzenie w malowaniu, ja aktualnie mam fazę na powrót do naturalnych, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Też mam ciemnobrązowe kręconea aktualnie pofarbowane na syrenkę Arielke
Aszin owocnego ❤️🔥❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 07:56
czaranna lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔