Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarka94 wrote:Tak tak, w razie stymulacji mam się pokazać ok 12 dc do oceny. Chodzi mi o to żeby nie spisywać tego cyklu na straty jeszcze. Tylko poczekać. Bo skoro mam pęcherzyk 10mm w 13dc może serio będzie późna owulacja, koło 18dc. Duphastonem sobie ją zahamuję, więc jedyne co rozważam to jego przełożenie o kilka dni później.
aha, no to tak jest jak piszesz
Sarka94 lubi tę wiadomość
-
goska000 wrote:U mnie podczas stymulacji owulacja była w 9dc,a normalnie 16 do 18 także trzeba pilnować
Olalee, goska000, Pusshka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Przepis na domowy majonez:
1 całe jajko
2 łyżeczki musztardy (ja uwielbiam francuską)
1 łyżka octu (np. jabłkowego) lub soku z cytryny
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru pudru
szczypta pieprzu
250 ml oleju rzepakowego
Jajo przelewam wrzątkiem. Wszystkie składniki umieszczam w wysokim naczyniu (może być nawet słoik), na końcu wlewam olej i zaczynam blendować blenderem od samego dna naczynia ku górze. Robi się to błyskawicznie i taki majonez trzymam w lodówce około tygodnia.
Można poświrować z dodatkami - dorzucić czosnek i wyjdzie sosik czosnkowy; dodać świeżej bazylii; dodać curry, co lubicie
Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoska000 wrote:Na to liczę. Dobrze jakbyś chociaż odrobinę zjadła. Grunt to dużo pić
u mnie czesto jest tak, że bez antybiotyku się nie obejdzie ale póki co walczę naturalnymi metodami, tym bardziej że nie dodzwoniłam się do lekarza.
goska000 lubi tę wiadomość
-
Ale się rozkręciłyscie Dziewczyny 🙈 tyle do nadrobienia 😁 ale przemknął mi przed oczami wątek "z czym jecie placki ziemniaczane". U mnie tylko na słono - albo keczup albo sos pieczarkowy ❤️
Mam też do Was pytanie. Czy zanim zobaczylyscie dwie kreski, miałyście jakieś minimalne plamienia? Bo wiecie co? Miniony cykl starań był pierwszym i wtedy też pierwszy raz miałam takie delikatne plamienia przed okresem (tak dwa dni wcześniej). Nigdy wcześniej ich nie mialam - poprostu jak się okres zaczynał to od razu się lało. Więc wtedy pomyślałam, że może się jednak udały starania, no ale jednak nie. Teraz czekam na werdykt. Do ewentualnej @ jeszcze 4/5 dni a tu tak lekko różowo się zrobiło. Nie wiem co o tym myśleć.🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
@Meggi110818 super
rośnijcie zdrowo z Kropkiem
@MartiMarti moja tez przezywała ciężko pierwsze dni, później bardziej chyba jaa teraz śmiga chętnie
oczywiście że są dni że jest trudno, że mówi że nie idzie, ale udaje się namówić
@goska000 u mnie w menu dzisiaj zupa pomidorowa
@Anka32 odpowiedziałam na ankietę, ale kurcze łatwo nie było
@Pusshka mi tez się taak włosy przetłuszczają że dramat, już nie mam na nie pomysłu
Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
@100krotka ja przed pozytywnymi testami nie miałam żadnych plamień. Takie plamienie może zwiastować nadchodzącą @, ale może też być objawem implantacji zarodka. Także chyba pozostaje Ci odczekać 4/5 dni do testowania, albo zatestować już jutro rano (mnie by korciło
)
100krotka🌼, Anka32 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny100krotka🌼 wrote:Ale się rozkręciłyscie Dziewczyny 🙈 tyle do nadrobienia 😁 ale przemknął mi przed oczami wątek "z czym jecie placki ziemniaczane". U mnie tylko na słono - albo keczup albo sos pieczarkowy ❤️
Mam też do Was pytanie. Czy zanim zobaczylyscie dwie kreski, miałyście jakieś minimalne plamienia? Bo wiecie co? Miniony cykl starań był pierwszym i wtedy też pierwszy raz miałam takie delikatne plamienia przed okresem (tak dwa dni wcześniej). Nigdy wcześniej ich nie mialam - poprostu jak się okres zaczynał to od razu się lało. Więc wtedy pomyślałam, że może się jednak udały starania, no ale jednak nie. Teraz czekam na werdykt. Do ewentualnej @ jeszcze 4/5 dni a tu tak lekko różowo się zrobiło. Nie wiem co o tym myśleć.
Ja bym już sikała na test 🥹
Ps. Podrzucam link do ankiety 😜
https://forms.gle/h5D4w4iwKwvDdfJH8100krotka🌼 lubi tę wiadomość
-
Zagłosowane 😆
Ja już zaczynam przygotowania do miesiąca grudniowego🙈❄️🎄. Właśnie czekają do odbioru w aptece Fertistim dla mnie i dla mężulka plus wit. D i omega. Wizyta u ginekologa zaklepana, więc z dniem 1.12 zaczynam monitoring.
Sarka94, Anka32, Olalee, Pusshka, ultramaryna_, Nomeolvides, Muuu., Adirella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Mój głos też oddany.
@Anka kiedy zamykasz ankietę? Czy wyłania się już jakiś przodownik?
Kilka tytułów idzie łeb w łeb 😎
Trzymam rękę na pulsie 🤣
Chciałabym założyć nowy wątek w poniedziałek więc ankietę zamknę w niedzielę 😊karola_b, Marzycielka, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Ja bym już sikała na test 🥹
Ps. Podrzucam link do ankiety 😜
https://forms.gle/h5D4w4iwKwvDdfJH8
Zagłosowane 😁😁😁
Melduję dni płodne 😊 działamy 💪
Na początku grudnia będę testować 😋Pusshka, Anka32, Muuu., goska000, Pełna chata, Edithka, Olalee, Kira lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
@karola_b, dziękuję za przepis – na pewno spróbuję zrobić!
@Maj.a, brzmi jak super plan, a 1.12 już niedługo - niech pęcherzyki pięknie rosną 🤞 -
Nie było mnie 2 h, a tutaj tyle do nadrobienia ..
Anka głos oddanyopcji faktycznie dużooo 😁
Sarka, już dziewczyny wspomniały co i jak, ale z jakiegoś konkretnego powodu masz brać dupka ?
Ja jestem team placki ziemniaczane z gulaszem, sosem czosnkowym. A w domu rodzinnym zawsze cukier i śmietanaAnka32 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Haha 😁 już posmażone! 🥔🧅 https://zapodaj.net/plik-XhiVdAeJRV
Anka32, Muuu., Marciak1988, goska000, Myszkaaa20, Edithka, Olalee lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Zagłosowane 😁😁😁
Melduję dni płodne 😊 działamy 💪
Na początku grudnia będę testować 😋
Działajcie, działajcie 🔥
Zazdroszczę testowania na początku grudnia 🥹 U mnie 🐒 miałaby termin na 20.12 więc znowu prawie cały miesiąc czekania na testowanie 🤣Marzycielka lubi tę wiadomość
-
@ultramaryna_ smacznego!
@Anka32 a do Ciebie już @ zawitała, czy coś przeoczyłam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 13:25
ultramaryna_ lubi tę wiadomość