Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Macie jakiś pomysł czym zastąpić spacery zimą? Latem jako formę aktywności fizycznej miałam spacery, ale teraz jak jest ciemno i zimno to nie chce mi się wychodzić z domu. Potrzebuję czegoś lekkiego. Myślałam o orbitreku, ale to jednak spory i ryzykowny wydatek (grozi szybkim zostaniem wieszakiem na ciuchy). 😅
    Ja chodzę na step, pole dance i badmintona, ale spacerów też mi bardzo brakuje, a w taką pogodę żadna przyjemność.. Rodzice chętnie pożyczyliby nam rowerek, ale w mieszkaniu nie mamy za bardzo miejsca 😬 Na siłę by wszedł, ale byłby efekt zagracenia, czego nienawidzę

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Anka32, ja będę bezinteresownie trzymać kciuki, bo nie przepadam za serniczkiem 😂🤞🤞

🤣🤣🤣
    Mój mąż jak zobaczył, że robię sernik to zapytał czy będą rodzynki 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Macie jakiś pomysł czym zastąpić spacery zimą? Latem jako formę aktywności fizycznej miałam spacery, ale teraz jak jest ciemno i zimno to nie chce mi się wychodzić z domu. Potrzebuję czegoś lekkiego. Myślałam o orbitreku, ale to jednak spory i ryzykowny wydatek (grozi szybkim zostaniem wieszakiem na ciuchy). 😅

Ja kocham spacery niezależnie od pory roku 🥹
    Ale fakt, nie zawsze mi się chce. I wtedy marzę o bieżni w domu ❤️
    Mam rowerek stacjonarny ale pełni funkcję wieszaka na pranie 😅

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Dziewczyny cały czas mi się w głowie kręci i jakoś tak mnie mdli. Dziwnie się czuję, więc mówię a siknę. Jest gdzieś pewnie 9/10 dpo, ale oczywiście totalna biel 🤦‍♀️ na pewno głowa staraczki już wzięła górę i nawet objawy ciąży mam.
    Nie wiem czemu my sobie to robimy i testujemy tak wcześnie

Hahah, ja się czuje tragicznie 🤣🤣 ogółem uważam, ze psychika staraczki zatrzymała mi 🐒 😂 złudzenie ciąży 🤣🤣🤣

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • stokrotka00 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się ćwiczyć w domu z youtube albo coś podobnego, ale wychodzi różnie. Teraz jak kończę pracę to już ciemno i zimno więc spacery też są cięższe.

Zjadłabym serniczek! @Anka32 Wyślij zdjęcie jak wyjdzie! 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 19:03

10sc 🙏

12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
    02.23 - rozpoczęcie starań
    12.23 - planowa wizyta w klinice

Leki i suplementacja:
    ♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki

♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mi przyszedł dziś stepper. Okaże się czy będę korzystać czy będzie się kurzył. Ale myślę, że spoko alternatywa.

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja chodzę na step, pole dance i badmintona, ale spacerów też mi bardzo brakuje, a w taką pogodę żadna przyjemność.. Rodzice chętnie pożyczyliby nam rowerek, ale w mieszkaniu nie mamy za bardzo miejsca 😬 Na siłę by wszedł, ale byłby efekt zagracenia, czego nienawidzę
    O to dużo robisz. Ja też kiedyś chodziłam na kilka zajęć na siłowni, a teraz nic… Takie lenistwo mnie dopadło chyba po pandemii.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Mi przyszedł dziś stepper. Okaże się czy będę korzystać czy będzie się kurzył. Ale myślę, że spoko alternatywa.
    Ooo to może być to czego szukam. 😅 Kiedyś miałam stepper i nawet używałam. Plus jest taki, że zajmuje mało miejsca i nie jest drogi, więc ewentualnie można go olać. 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    Ja staram się ćwiczyć w domu z youtube albo coś podobnego, ale wychodzi również. Teraz jak kończę pracę to już ciemno i zimno więc spacery też są cięższe.

Zjadłabym serniczek! @Anka32 Wyślij zdjęcie jak wyjdzie! 😋

Jak tylko będzie czym to pewnie, że wstawię zdjęcie 😀

A z kim ćwiczysz na YouTube? 🙂

• Effiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie orbitrek robi już za wieszak od 3 lat 🙂🙂 od niedawna chodzę na jogę i pilates, zajęcia raz w tygodniu, troszkę mało, ale mieszkam poza miastem i za dużo nie ma zajęć. Od czasu do czasu joga z yt (Gosia M.)

Anka32, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:

Ja też jestem posiadaczka steppera. Zastanawiałam się nad rowerkiem, ale stepper to mniej miejsca
    Super sprawa 😊 mi to pomaga też nabić kroki w ciągu dnia, bo mam pracę siedzącą

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    U mnie orbitrek robi już za wieszak od 3 lat 🙂🙂 od niedawna chodzę na jogę i pilates, zajęcia raz w tygodniu, troszkę mało, ale mieszkam poza miastem i za dużo nie ma zajęć. Od czasu do czasu joga z yt (Gosia M.)

Przypomniałaś mi tym wpisem, że dzisiaj nie wypróbowałam mojej nowej maty 🥹
    Wczoraj sobie odpaliłam jakąś power jogę to myślałam, że zejdę. Jednak to jeszcze nie ten stopień zaawansowania u mnie 🤣

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, stepper to może być fajna alternatywa dla rowerka 🤔 A faktycznie zajmuje mniej miejsca

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • stokrotka00 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jak tylko będzie czym to pewnie, że wstawię zdjęcie 😀

A z kim ćwiczysz na YouTube? 🙂

Na youtube lubie fitness blender - czasem wchodze na ich strone i sobie szukam co mi sie podoba.
    Na instagramie tez cwiczylam przez chwile z Agatycze (Agata Sieramska). Tylko instagram ma ten problem ze otwieralam aplikacje by pocwiczyc a konczylo sie na ogladaniu filmików z kotami 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 19:06

10sc 🙏

12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
    02.23 - rozpoczęcie starań
    12.23 - planowa wizyta w klinice

Leki i suplementacja:
    ♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki

♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam spacery pod warunkiem że nie pada, mój mąż też się przekonał i lubimy sobie zrobić taki min. godzinny spacer, jest czas na rozmowę bardzo to lubię ☺️ natomiast mamy też rowerek stacjonarny i oboje uważamy że był to mega zakup bo można na niego wskoczyć niezależnie od pogody puścić jakiś serial czas i kalorie lecą 😁 ale my z tych systematycznych i absolutna zasada nie wolno na nim wieszać ciuchów i to się sprawdza, ja staram się jeździć przynajmniej 4/5 razy w tygodniu 😁

Małgosiagosia, Pusshka, blador2 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    Na youtube lubie fitness blender - czasem wchodze na ich strone i sobie szukam co mi sie podoba.
    Na instagramie tez cwiczylam przez chwile z Agatycze (Agata Sieramska). Tylko instagram ma ten problem ze otwieralam aplikacje by pocwiczyc a konczylo sie na ogladaniu filmików z kotami 🤣

O, ten fitness blender brzmi ciekawie, zerknę sobie później 😀
    Ja nie lubię kotów to rozpraszaczy brak 🤣

stokrotka00 lubi tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, rozumiem, że rodzynek nie ma :>

Ja też uwielbiam rower i spacery, ale teraz żadna przyjemność... Jeżdżę na rowerze stacjonarnym w domu, takie 15km dziennie staram się zrobić, ale stepper to też byłby dla mnie dobry sprzęt bo limit korków można wyrobić :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Ania, rozumiem, że rodzynek nie ma :>

Ja też uwielbiam rower i spacery, ale teraz żadna przyjemność... Jeżdżę na rowerze stacjonarnym w domu, takie 15km dziennie staram się zrobić, ale stepper to też byłby dla mnie dobry sprzęt bo limit korków można wyrobić :)

Nie, w nowojorskim nie ma 😎
    No właśnie, ten stepper dobrze brzmi ze względu na limit kroczków 🙂

goska000 lubi tę wiadomość

• edith Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też rower stacjonarny przez ostatnich kilka lat robił za wieszak na ubrania, ale ostatnio przywróciłem go do łask. Spacery ze względu na pogodę zamieniam teraz na wspinanie się po schodach. W moim bloku są tylko trzy piętra, ale dzisiaj przyjechaliśmy do teściowej, która mieszka w 10-piętrowym bloku. Idę zaraz na rundkę, ciekawe ile razy dam radę wejść i zejść.

Małgosiagosia, Myszkaaa20, Pusshka, Anka32, Mysza_Polna lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️37 lat
    starania od 02.2023
    04.2023 ⏸️ 😍
    05.2023 💔 poronienie zatrzymane 9 tc
    07.2023 wznowienie starań
    10.2023 cb
    12.11 ⏸️ 9 dpo
    13.11 beta 35,6 mIU/ml
    15.11 beta 126,4 mIU/ml
    20.11 beta 1010 mIU/ml

preg.png

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Ja też jestem posiadaczka steppera. Zastanawiałam się nad rowerkiem, ale stepper to mniej miejsca
    Super sprawa 😊 mi to pomaga też nabić kroki w ciągu dnia, bo mam pracę siedzącą
    No właśnie jak patrzę na moje kroki dziennie to jestem załamana. A ile robisz dziennie? Dobra postanowiłam, kupuję stepper. Macie jakieś polecajki, albo na co zwracać uwagę? Lepiej, żeby miał te linki czy nie?

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ