X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria ja czytałam artykuł, że pierwsza w Polsce koronadodatnia matka zobaczyła/dostała swoje dziecko po miesiącu... Tyle trwało, aż uzyskała 2 ujemne wymazy w ciągu 48 godzin od siebie? Strasznie mnie to zdołowało. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    KarolinaMaria ja czytałam artykuł, że pierwsza w Polsce koronadodatnia matka zobaczyła/dostała swoje dziecko po miesiącu... Tyle trwało, aż uzyskała 2 ujemne wymazy w ciągu 48 godzin od siebie? Strasznie mnie to zdołowało. :(

To jest straszne, gin też o tym mówił, ale z drugiej strony co innego można zrobić? ;( najlepiej przed porodem odbyć porządną kwarantanne. Mi ten czas przypadnie na święta i nie wiem, czy nie odpuszczę spotkań nawet z rodzicami.

Jak tam w Opolu? Czytałam wczoraj o kolejnych przypadkach wśród personelu...

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jak się wydarłam n teściowa, że przed przyjazdem do nas ma się pilnować, bo jeśli przyniesie koronę do nas i mnie zarazi i zabiorą mi dziecko na miesiąc to jej nie wybaczę.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj się obraziła bo coś próbowała jęczeć jakie ma ciężkie życie i jak to będziemy chora a ja zaczęłam się śmiać i powiedziałam żeby się nie martwiła, bo złego diabli nie biorą. A ona foch na całego bo synowa jej powiedziała że jest złym człowiekiem i pójdzie do piekła 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Zulugula, Lalia, Inaa89, Wik89, Annia, edka85, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, wspolczuje tak przykrej wiadomości :( dobrze, że jedziesz pożegać babcię.

W kwestii pierwszeństwa w kolejkach ja jeszcze nie korzystałam, ale mam wrażenie że to kobiety kobiecie są gorsze, co jest strasznie smutne.

Ja w Medicover mam specjalny punk pobrań u położnej więc nigdy nie czekałam dłuzej jak 5 minut gdy akurat jakaś dziewczyna miała KTG.

Dziś jestem z mamą na basenie, za granicą :D pojechałyśmy do Czech. Ciekwer kiedy przestaną nas wpuszczać przy wciąż rosnącej liczbie zakażeń.

Mój mąż dziś przyjeżdza do mnie, i możliwe że teśviowa.. mama zaprosiła ją z kultury a ta zawsze musi być chętna :D

Dzwoni wczoraj do mnie mąż i mówi "Aneta jak ja chce już aby ten remont się skonczyl, tak się cieszę że jesteś moją żoną a ich tutaj mam tak dość" 🤣🤣🤣🤣 i zaczyna opowiadać co go wkurza. Dziś od rana to samo, i biedny nie wie jak to rozganizować aby jego mama nie przyjechała i aby mógl odpocząc.
    Ja go rozumiem, bo każdy z nas juz jest nauczony inaczej życia i mnie dłuższe przrbywanie z mamą też czasami denerwuje, jej nawyki, gadki, natomiast i tak uważam że to pikuś przy teściowej.
    Moja mama jest kochana, marudziłam jej jak ja tam wytrzymam ten remont i zrezygnowała z wyjazdu do niemiev abym mogła do niej przyjeżdzać.

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dziewczyny z trójmiasta może? Szukam sklepu z wózkami, gdzie będą mieli na prawdę wybór (głównie zależy mi na firmie tako - tam mi się podoba jeden wózek). U mnie taka bieda,że 20wózków,wszystki na jedno kopyto a nawet nie ma jak przetestować bo sklep wygląda jak chiński market. Wszędzie leżące produkty, wanienki na ziemi, łóżeczka 🙄 miałam problem przejść a wcale duża nie jestem 🙄

🔸28 lat

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi
    Udanego babyshower!!! 🎈
    Pochwal się później co dostałaś dla synka 💙

Annia, doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dlatego jak się wydarłam n teściowa, że przed przyjazdem do nas ma się pilnować, bo jeśli przyniesie koronę do nas i mnie zarazi i zabiorą mi dziecko na miesiąc to jej nie wybaczę.
    Będe miec wymówke przed porodem do spotkań z teściową 🤣 na miesiąc przed ban na wizyty! ona pracuje w służbie zdrowia i robi RTG dzieciom z podejrzeniem korona.

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, ekstra z tym baby shower! Zazdro!
    Ja raczej nie będę robić bo bym musiała teraz gdy przyjaciółka jest w Polsce a jest do przyszłego tygodnia. Inne znajome nie robiły i pewnie patrzylyby na mnie jak na wariatkę. Już oststnio zhejtowały sesje noworodkowe które mi się bardzo podobają.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz farta. Mój chłop już też mówi, że w sobotę wywalamy mamusie, niech sobie jedzie ;)

Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik
    ale masz blisko do św.Zofii! 🏥
    Ja muszę się przebić przez całą Warszawę!

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria, Ounai z jednej strony dobro dziecka, a z drugiej strony na tzw Zachodzie tak nie robią, że zabierają dzieci. Ale temat jest trudny, nie czuję się na siłach powiedzieć jak powinno być, tylko głęboko współczuję takim mamusiom i dzidziusiom rozdzielonym.

Co do Opola to dzisiaj znowu w województwie 25 i już jestem ciekawa ile z personelu szpitala. 🙄

Doomi baw się dobrze, wrzuć nam zdjęcia prezentów które dostałaś! :D

Sylwia jak dajesz radę dzisiaj w ten upał?

doomi03, Sylwucha lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyshower super, Domi zazdro. Mi pewnie nikt nie zrobi 😅

Anetka plus dla męża za taki tekst 👍 mojego męża też męczy towarzystwo jego rodziców na dłuższą metę, chyba ja juz lepiej ich znoszę 😁 nawet teraz mielismy jechac w poniedziałek po wizycie ale że powiat teściów jest tym na czerwono to on powiedział, że jak ma jezdzic na rowerze w maseczce to on tam nie jedzie, bo przeciez nie będzie caly czas max na podworku siedzial z rodzicami 😃 i jedziemy znowu na działkę :)
    Fakt faktem każdy ma już swoje życie i nawyki i ja też bym juz długo nie wysiedziala z rodzicami

doomi03 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Z góry przepraszam za nieobecność, ale wierzcie mi lub nie, tak mnie choróbsko sieklo, że wstawalam tylko do WC. Dawno, bardzo dawno tak chora nie byłam! Gorączki nie miałam, ale kaszel straszny, do tego katar. Wiadomo - moje 2 gilusy miały tylko katar, ale jeszcze oni się doprawili przy mnie, więc możecie sobie pomyśleć co jest u mnie w chacie. Szpital. Nie byłam w stanie nawet wstać i zjeść. Nie mówiąc o wzięciu telefonu do ręki.

Na szczęście od wczoraj jest mi lepiej, już normalnie funkcjonuje, została lekka chrypa i opryszczka. Mój P też chodzi z opryszczka. Dzięki Bogu, że miał urlop, bo nie byłabym w stanie dziećmi się zająć 🤦‍♀️

Nadrobiłam Was, z zapartym tchem śledziłam losy Ounai i myślałam że już urodziłaś! :). Ale nadal zaciskam kciuki, żeby lada dzień Martusia wyskoczyła :) szkoda, że u Was w tych szpitalach takie maniany się wyczyniają. U mnie póki co spokój, choć wzrost na Covida też widać. Zaraz znów ludzie zaczną wariować.

Niech mi tylko w spokoju pozwolą iść do ślubu, reszte przeżyje 😂

Dziś miałam w końcu połówkowe. Wg OM 21+1, wg USG nadal się utrzymuje data z tydzień wcześniej czyli termin jednak 12.12.
    Miałam mega dokładne badanie, każdy kręg kręgosłupa patrzyli, że erka, serduszko dokładnie, mózg. No wszystko. Z pół godz badali. Jestem zachwycona ❤️ moja maleńka jest zdrowa ❤️ potwierdzili, że dziewczynka, choć skubana ma założona nogę na nogę i pępowinę w środku, ale jajek tam nie widać :) hihi. Siedzi póki co pośladkowo, ale ma jeszcze czas. Zresztą czuję to po kopniakach. Wkładała sobie palce do buzi co chwila. Ma długie nogi, po tacie, wiadomka. Ale buźka jak spojrzałam to podobna do mojego synka z kolei 😍 nie miałam niestety 3d, ale może na późniejszym etapie zrobimy, Obaczymy. Ogólnie mega badanie, wyniki idealne, także poszłam na chwilę do pepco, skusiłam się wreszcie na parę drobiazgów :) teraz to mogę szaleć. Zaszłam też do lumpka, dorwałam kilka rzeczy, jak wypiorę i wyschną to też Wam wrzucę fotkę :)

Aaaa na dzień dzisiejszy wayz 469g 😍

Wrzucam foto buźki bokiem (słabe mam zdjęcia niestety), fotę nogi ze stopa i zakupy z pepco dIsiejsze :)

Następna wizyta 17.08, będę musiała zrobić wyniki w przyszłym tygodniu. Także o...

Muszę nadrobić terminarz naszych wizyt! Zaraz się za to wezmę :)

Dziękuję że się pytałyście o mnie, wracam do żywych!

3b442675c100.jpg

4114d0e1593f.jpg

abfce643f565.jpg

Iryska, Annia, Wik89, Edyciak, kar_oliv, doomi03, Inaa89, Evelle28, kkasia, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    cieszę się że wróciłaś do nas! Dochodź do siebie.
    Najważniejsze że jest coraz lepiej z Twoim zdrowiem i że malutka jest zdrowa!

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 08:25

Wik89, Ounai lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa jeszcze też nie urodziła :) jest już po terminie :)

Dziewczyny, Podajcie raz jeszcze terminy wizyt, bo nie cofnę się aż tyle wstecz 🤦‍♀️😂

Wik89 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku! Cieszę się, że już zdrowiejesz i że dzidzia zdrowa! Piękne zakupy, te booody! 💕 A córeczka i synek (te poza brzuszkiem) już też powoli zdrowieją? Pusto tu było bez Ciebie. 😘

Ja mam następna wizytę wtedy co ty, 17.08. :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja coś słyszałam że odchodzą teraz od izolacji dziecka od matki, że jednak to jest gorsze dla obojga. W Częstochowie jest szpital zakaźny?
    Chyba trzeba z miesiąc przed porodem poddać się kwarantannie i ograniczyć do minimum kontakty, żeby się nie narażać na to dziadostwo 😔
    Musiałabyś też męża izolować, bo przecież może przynieść wirusa z pracy albo sklepu. Ja się nie izoluję, chodzę z dzieckiem na basen, ale krzyczę na teściową, bo ja wiem, że ona średnio higieny pilnuje. Tu u nas musi, bo jak wchodzi do domu to młody od razu krzyczy "a rączki umyłaś babciu?" :P

Motylku, wracaj do zdrowia! Dobrze, że dałaś radę na te połówkowe. Współczuję tego choróbska, dobrze, że już przechodzi.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    OwaOrzeszkowa jeszcze też nie urodziła :) jest już po terminie :)

Dziewczyny, Podajcie raz jeszcze terminy wizyt, bo nie cofnę się aż tyle wstecz 🤦‍♀️😂

21.08

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ