Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, ładna krzywa
Lalia, co poradzić. Ważne że (jeszcze) nie mieszkam z teściową. Choć dwa miesiące temu mówiła że chce iść na starość do domu opieki żeby nie sprawiać kłopotu a jak ostatnio mąż powiedział że super dom znalazł do kupienia to już pytała gdzie będzie jej pokoj 😂😂😂
Już wiem że niedługo tu posiedzi to mi łatwiejjednak najlepiej jak się ma rodziców na tyle blisko, że po prostu wpadają na kawę ale spać idą do siebie.
Ja dziś nawet nie najgorzej choć myślałam że dużo więcej jestem w stanie zrobić a tymczasem ogarnęłam kuchnię, nawet bez mycia frontów i musiałam iść na drzemkę. A liczyłam na to, że przelecę odkurzaczem jeszcze całe mieszkanie.Zulugula, doomi03, Lalia, pixiedixie lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Sylwia kochanie, ale księżniczki dają Ci popalić. Ja tak samo jak ty zapuszczone rolety, zamknięte okna i siedzę jak kret.
Ja w ogóle uważam, że za mało nam kobietom się mówi o tym np. że w ciąży będziemy się posikiwać, przed ciążą myślałam że to zdarza się tylko po ciężkim porodzie naturalnym, więc jak pierwszy raz zdarzyło mi się w ciąży byłam przerażona, że coś ze mną nie tak...
Kic to chyba ty pisałaś, że Carters ma śliczne wzory dla chłopczyków? Miałaś rację niektóre komplety dosłownie wymiatają, mam już cała listę rzeczy które chce z większych rozmiarów, będę czekać na promke.Wczoraj zamówiłam od nich pajace po poście Kar_oliv, ale na pewno będę u nich zamawiać w przyszłości więcej.
kic83, Sylwucha, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Doomi, akurat jak mi się wyświetliła Twoja relacja na insta, to miałam w misce dokładnie te same owoce 🤣
Kic, jak już będzie miał indywidualny projekt, albo gotowy tatuaż to pokaże 🙈 powiedział że sam nie wierzy że się zgodziłam i jeszcze doradziłam i co najlepsze moje sugestie mu bardzo przypadły do gustu i chyba ciąża to dla mnie jakiś cudowny stan, haha
Ounai, doskonale Cię rozumiem!! I jestem dumna, że zebrałaś siły by się przeciwstawić! Ja na szczęście przed ślubem wyłapałam jaka teściowa jest i już po zaręczynach piłowałam męża, oczywiście kłótnie były, ale naprawdę nam to wyszło wszystkim na dobre 👍 odkąd mąż odciął pępowinę i mam jego wsparcie to duuuzo łatwiej jest. A jak się czujesz? 😘
Haha to można by rzecz że jadłyśmy wspólny posiłek 😁😂😝Lalia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Sylwia kochanie, ale księżniczki dają Ci popalić. Ja tak samo jak ty zapuszczone rolety, zamknięte okna i siedzę jak kret.
Ja w ogóle uważam, że za mało nam kobietom się mówi o tym np. że w ciąży będziemy się posikiwać, przed ciążą myślałam że to zdarza się tylko po ciężkim porodzie naturalnym, więc jak pierwszy raz zdarzyło mi się w ciąży byłam przerażona, że coś ze mną nie tak...
Kic to chyba ty pisałaś, że Carters ma śliczne wzory dla chłopczyków? Miałaś rację niektóre komplety dosłownie wymiatają, mam już cała listę rzeczy które chce z większych rozmiarów, będę czekać na promke.Wczoraj zamówiłam od nich pajace po poście Kar_oliv, ale na pewno będę u nich zamawiać w przyszłości więcej.
Tak, ja pisałam o Next i Carter's
Polecam!Annia, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Moje zdobycze dzisiejsze z Sinsay 😊 wiem wiem rozowe niektore, mialam poki co kupowac neutralne ale maz sie uparł, zreszta cena tez niska wiec wrazie wu pójdą w odstawkę.
Pajace za 8zl za 3 szt
Bodziaki w sumie 8zl za 10 szt 😉
Zulugula, Sylwucha, Annia, Lalia, Lulu83, dmg111, Meggi110818, kar_oliv, Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:Sylwia, małe fundują Ci niezłe harakiri w brzuchu. Niezłe rozrabiary z nich, może już się biją ze sobą
doomi03, Annia, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A myślicie, że duzo moglam spalic i przelozylo się to na wynik glukozy na czczo skoro od momentu wejścia do przychodni a pobraniem krwi wyszła niecała godzina? Niby nie chodzilam duzo, bo to wszystko na kupie bylo ale jednak tyle zeszło 🤔 chyba powtórzę glukoze na czczo za miesiąc przy kolejnym pobraniuMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Też się załapałam na tą promkę 😁
Inaa89, Annia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Motylku, super że wracacie do zdrowia
brakowało nam tu Ciebie.
Matylda to niezła klusiaa Ty za to niezły chudzielec!
Laila, super że tak razem podejmujecie decyzjemuszę się tego od Ciebie nauczyć. Ja mam jeden malutki tatuaz, i chcę jeszcze kilka innych, mój mąż jest przeciwnikiem ale ja mam niestety taki charakter że średnio zwracam uwagę na jego zdanie w tym temacie. Dlatego super, że u Was wszystko jest tak wspólnie
Mój mąż już ostatnio zaczął przeżywać jak Poli zachce się mieć tatuaż to go szlag trafi
Doomi, jak zobaczyłam u Ciebie te malinki to poszłam do sklepu po swoje taką mi narobiłaś chętkę.
Ja rozumiem Qunai i jej podejście do teściowej. Nie możemy dzieciom zabronić widywać się z dziadkami mimo tego że sami możemy ich średnio znosić. Dla dzieci dziadkowie to bardzo ważni ludzie, relacje dziadek - wnuczek są bardzo ważne bo zupełnie inne niż rodzic- dziecko czy i oni członkowie rodziny,a dzieci nie widzą ich wad, dla nich liczy się relacja.
A ja uważam, że my jako dorosłe osoby z jakimś już spojrzeniem na życie jesteśmy w stanie ocenić np sppsob wychowania innych ludzi, szczególnie ludzi którzy wychowali osobę z którą żyjemy i zapewne znamy ją/jego lepiej niż rodzic. I mamy prawo się z tym nie zgadzać i nie chcieć aby nasz potomek wychowywany był w ten sposób.
A poza tym, od tego tu jesteśmy, czy od tego mamy przyjaciół aby się wlaśnie wygadać w takich nie leżących nam sytuacjach.
Moja teściowa np nie zrobiła mi nic złego, nigdy nie wtrąciła się w nasze decyzje, raczej mnie nie poucza, natomiast ma prawo nie podobać mi się jej sposób wychowania dzieci, czy prowadzenia domu. I może się to wydawać czasami dziwne, że ją tu obgaduje właściwie za nic, ale są takie detale które w ludziach doprowadzają do szału. A np są rzeczy które odbijają się później na mnie przez to, że komuś brakowało podstaw wychowania. I nie twierdzę, że ja będe idealną matką i wychowam swoje dzieci w 100% należycie, ale są podstawy podstaw wychowania które wg mnie każdy powinien znać jak chociażby trzymanie porządku, mówienie jak kto inny skończy, czy świadomość że należy ugotować matce obiad gdy wraca po 3 dniach dyżuru.
Także, wg mnie Qunai należy się ukłon za to że mimo, iż jej teściowa to niezła agentka ona to znosi dla dobra synka, i jego relacji z babcią.
Hehe nie ma to jak zarażanie zachciankami 😂 wczoraj mi Natisz napisala coś ze paste jajeczna jadla i jak to przeczytałam to nawet 5 minut nie minęło jak sama już wstawiałam jaja na gaz 😂😝 -
Ounai ja akurat rozumiem Cie w 100% jesli chodzi o tesciowa, bo mam tak samo zarówno z nia jak i ze swoją mama. I fakt kto nie posiada jeszcze dzieci nie nie do końca chyba zdaje sobie sprawę jak to jest gdy starsi ludzie wtracaja się we wszystko. I to ciągle powtarzanie ze wszystko robi się źle, bo oni robili inaczej itp. Moja mama np nie kupuję zabawek bo twierdzi ze jak ma kupic cos co zaraz się zepsuje albo jest zbędne to kaze mi kupowav i daje pieniazki. Ja jej wtedy kupuje a ona daje wnukom i jest ok 😉 jestem ja zadowolona i dzieciaki. U mnie po porodzie nie patrzylam na to czy ktoś się obrazi czy też nie. Przez minimum 2 tyg nie kazalam nikomu przyjeżdżać itp. Ja chcialam odpocząć i dojść do siebie a nie jeszcze latac nad gośćmi. A u nas nikt nigdy nie przyjedzie tylko na kawę itp. Każdy odrazu wpakuje się na obiad, kawę i najlepiej jeszcze kolacje. A potem ja z mezem musimy latac i szykować. Wiec wole spokojnie odpocząć. Zreszta noworodek tez nie potrzebuje odrazu takiego chaosu i tłumu przedzierającego się w ta i spowrotem.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Annia wrote:Sylwia kochanie, ale księżniczki dają Ci popalić. Ja tak samo jak ty zapuszczone rolety, zamknięte okna i siedzę jak kret.
Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jeju Inaa ale super zdobycze i jaka cena! U mnie w sinsku są 2rzeczy na krzyz z dzieciecej kolekcji 🙄02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Dziewczyny za tydzien idziemy na chrzciny do 6miesiecznej coreczki mojej najbliższej przyjaciółki. Chciałam kupic jej cos takiego, żeby miala pamiątkę taka na dlugo. Co myslicie o tym pomysle?
A może macie inne pomysły na prezent?
Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
doomi03 wrote:Hehe nie ma to jak zarażanie zachciankami 😂 wczoraj mi Natisz napisala coś ze paste jajeczna jadla i jak to przeczytałam to nawet 5 minut nie minęło jak sama już wstawiałam jaja na gaz 😂😝
doomi03, Lalia, Wik89, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A wg Ciebie Aniu tez mi ta krzywa wyszla ok?
Przypomnę 80 / 106 / 94
Sylwia już idę 'obczaić' na fejsbuku ta stronkę. 😁 Widziałaś też że nasz szpital pisał w komentarzach, że w jakichś podbramkowych sytuacjach oczywiście przyjmą?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Myślę, że to świetny pomysł, znacznie lepszy niż pieniądze a bransoletka jest śliczna 💓
Inaa89 lubi tę wiadomość