X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    o której Ci Tymek wstaje? Mąż pracuje home office czy z biura?
    Tymek wstaje o 7. Mąż codziennie obiecuje że weźmie home office i ostatecznie jedzie do pracy. Dziś ma przyjechać moja mama ale nie mogę się dodzwonić o której będzie. Dziś fatalnie się czuję. Gorzej niż wczoraj. Mam paskudne nerwobóle, mam wrażenie że serce mi kołacze i drętwieją ręce. W nocy też tak miałam. Nie wiem skąd się to bierze :/

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tymek wstaje o 7. Mąż codziennie obiecuje że weźmie home office i ostatecznie jedzie do pracy. Dziś ma przyjechać moja mama ale nie mogę się dodzwonić o której będzie. Dziś fatalnie się czuję. Gorzej niż wczoraj. Mam paskudne nerwobóle, mam wrażenie że serce mi kołacze i drętwieją ręce. W nocy też tak miałam. Nie wiem skąd się to bierze :/

Tez mam nerwobóle a skąd się bierze? Mimo że możesz nie mieć stresów to organizm sam się broni i czuję że coś się dzieje. Ja ostatnio tak zdychałam ok 20h. Bolało mnie bardzo aż oddychać nie mogłam. Niby nie mam stresów ale podświadomie się bałam jak sobie poradzę z 4ma klientkami w ciągu dnia przy takiej pogodzie. Problem sam się rozwiązał bo dziewczyny same odwołały wizyty 🤪

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umowę o pracę mam do 3 września. Musza mi przedłużyć do dnia porodu bo będę wtedy juz w 18tyg ciazy gdzies. Ale pytanie moje, czy przed końcem umowy musze dostarczyć im jakies zaświadczenie od lekarza w którym tyg aktualnie jestem itp zeby wiedzieli wg ze maja mi ta umowę przedłużyć? Nigdy nie byłam w takiej sytuacji 🤔

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai to może powinnaś troszkę zwiększyć dawkę insuliny? Cały czas bierzesz te 2 jednostki?

U mnie od rana już upał i już czuję, że będzie zły dzień jeśli chodzi o samopoczucie. :( Torbę do szpitala pakuję sukcesywnie, bo łażenie i schylanie się do szuflad mnie męczy. :/

KarolinaMaria - bierzesz magnez na te spinania brzucha?

Kic - jak samopoczucie?

Dmg - o co poszło z tymi budowlańcami? :(

Motylku - ekscytacja jest naturalna! :) W końcu ważny dzień w twoim życiu nadchodzi! :) Jak się czujesz już dobrze?

Sylwia - jak tolerujesz te upały? :(

Ja mam poduszkę U do spania, ale ona do karmienia na pewno się nie będzie nadawać, jest za duża i nie jest aż taka "nabita".
    Upały są dla mnie tragiczne. Siedzę pod wiatrakiem, okładam się mokrymi ręcznikami. Wczoraj pół dnia byliśmy w samochodzie, w poszukiwaniu fotelików wiec jakoś zleciało w przyjemnym chłodzie. Rano byłam w laboratorium, to bylo jeszcze fajnie chłodno. Teraz znów kaszana. Moja "szarańcza" też mnie nie oszczędza. Wywracają mi pępek na drugą stronę 😂 Brzuch rośnie bardzo szybko, już mi zasłania tel. 🤣 Marzę o deszczu. Dziś o 5:00 chodziłam na boso po mokrej od rosy trawie. Fajne uczucie, tylko te wredne komary jeszcze atakowały.
    A Ty jak się czujesz? Jakie masz patenty na tą temperaturę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 10:14

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Upały są dla mnie tragiczne. Siedzę pod wiatrakiem, okładam się mokrymi ręcznikami. Wczoraj pół dnia byliśmy w samochodzie, w poszukiwaniu fotelików wiec jakoś zleciało w przyjemnym chłodzie. Rano byłam w laboratorium, to bylo jeszcze fajnie chłodno. Teraz znów kaszana. Moja "szarańcza" też mnie nie oszczędza. Wywracają mi pępek na drugą stronę 😂 Brzuch rośnie bardzo szybko, już mi zasłania tel. 🤣 Marzę o deszczu. Dziś o 5:00 chodziłam na boso po mokrej od rosy trawie. Fajne uczucie, tylko te wredne komary jeszcze atakowały.
    A Ty jak się czujesz? Jakie masz patenty na tą temperaturę?
    Kochana u mnie podobnie. Siedzę w domu jak kret, dużo leżę, zasłaniam okna i okładam się mokrym ręcznikiem. Na chwilę puszczę klimę, ale ostrożnie, bo boję się przeziębienia jakiegoś tuż przed porodem i że będą mnie traktowali nie jak przeziębienie, a sami-wiecie-co. :( Też muszę jeszcze do labo się wybrać, ale wydaje mi się, że mam teraz tylko mocz do zrobienia (z tego co próbuję odcyfrować w karcie ciąży)... Ja też marzę o deszczu, mogę nawet moknąć! :D

Kic, skąd będziesz w końcu zamawiać rogal do karmienia? Z Bololo czy Jukki? Jak dostaniesz to zdasz relację?

Sylwucha lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o tym bujaczku Baby Bjorn? Mam okazję kupić używany i tak się zastanawiam.. Mamy już Ingeunity ale myślę żeby kupić i brac np ze sobą w podróże do Polski.

Przydatna rzecz czy raczej zbędna?

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, plus 3 to jest bardzo niewiele ☺️

Mnie dzis maluch obudzil kopniakami w nocy i naprawde sporo sie ruszal, tak jakby ciagle zmienial pozycję😅 potem przestal i usnelam. Wczoraj plywalam i sie wygrzewalam na sloncu tez troche, wiec duzo wrazen mial chyba
    Dzis od rana juz spokojniej ale od kilku dni te ruchy
    sa juz bardzo regularne
    Edyciak, na Twoim etapie chyba tez jeszcze nie czulam ruchow codziennie

Motylku, spoooooko, ja - mimo ze to pierwsza ciaza - niczego nie kupilam jeszcze z wyprawki poza paroma ubrankami, reszta to rzeczy ktore kolezanki mi pozyczaja, ale mysle, ze w dzisiejszych czasach jak masz liste zrobiona, to mozna szybko te zakupy zrobic, nawet przez internet.
    Poprawka: wczoraj kupilam szlafrok do szpitala 😁

Domi, super baby shower i prezenty dla Kacpra! 😍

Ja na pewno chce rogal do karmienia, zaraz sprawdze te z Bololo, dzieki Dmg, Inaa za polecenie. A czy ktoras z Was uzywala kury babci Dany z la Millou jako poduchy do karmienia? Moja kolezanka bardzo zachwala te poduche i mowi, ze warta swojej ceny, bo super jakosc, ale do karmienia jej w sumie nie uzywala, bo miala jeszcze cos innego. A ja jakbym ja kupila to chcialabym tez wlasnie do karmienia jej używać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 10:46

SzalonaOna lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, ja pozyczylam bujaczek innej firmy, ale o takim samym zastosowaniu, podobno sie przydaje :) a o bujaczkach baby bjorn slyszalam dobre opinie

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dziewczyny umowę o pracę mam do 3 września. Musza mi przedłużyć do dnia porodu bo będę wtedy juz w 18tyg ciazy gdzies. Ale pytanie moje, czy przed końcem umowy musze dostarczyć im jakies zaświadczenie od lekarza w którym tyg aktualnie jestem itp zeby wiedzieli wg ze maja mi ta umowę przedłużyć? Nigdy nie byłam w takiej sytuacji 🤔
    Wydaje mi się że normalne zaświadczenie że jesteś w ciąży tak jak donosisz przechodząc na L4 wystarczy. Sprawdź sobie tylko czy Cię nie zgłosili do tarczy antykryzysowej.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o tym bujaczku Baby Bjorn? Mam okazję kupić używany i tak się zastanawiam.. Mamy już Ingeunity ale myślę żeby kupić i brac np ze sobą w podróże do Polski.

Przydatna rzecz czy raczej zbędna?

u mnie kilka znajomych miało i bardzo chwaliły sobie, więc ja raczej zdecyduje się na zakup :)

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    To jest właśnie czas na jaranie się Motylku :)
    Mam nadzieję, że pokażesz nam później foty.
    Na pewno wszystko wyjdzie pięknie!
    Pokaże pokaże! :)

doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wydaje mi się że normalne zaświadczenie że jesteś w ciąży tak jak donosisz przechodząc na L4 wystarczy. Sprawdź sobie tylko czy Cię nie zgłosili do tarczy antykryzysowej.
    Nic nie podpisywałam odnosnie tarczy i nic nie mówili. A jeśli by tak było to nie przedluza mi umowy? U mnie caly czas zatrudniają wiec wątpię ze to maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 11:09

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai to może powinnaś troszkę zwiększyć dawkę insuliny? Cały czas bierzesz te 2 jednostki?

U mnie od rana już upał i już czuję, że będzie zły dzień jeśli chodzi o samopoczucie. :( Torbę do szpitala pakuję sukcesywnie, bo łażenie i schylanie się do szuflad mnie męczy. :/

Kic - jak samopoczucie?

Motylku - ekscytacja jest naturalna! :) W końcu ważny dzień w twoim życiu nadchodzi! :) Jak się czujesz już dobrze?

Ja mam poduszkę U do spania, ale ona do karmienia na pewno się nie będzie nadawać, jest za duża i nie jest aż taka "nabita".
    Tak, już jest wszystko ok. Dopinam ostatnie szczegóły :)

A jak Twoje przygotowania? Spakowałaś torbę do szpitala?

• kic83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Kic - jak samopoczucie?

Annia
    Dziękuję że pytasz 😘
    U mnie dobrze, przed upałami ratuje się klimą.
    Mam też zastrzyk energii dzięki temu, że córka od wczoraj jest w przedszkolu.
    bardzo się cieszę że dwa ostatnie miesiące ciąży troszkę odpocznę.
    To normalne, że na tym etapie ciąży już się męczysz, ja proszę córkę albo męża jak coś leży nisko, czy spadło na podłogę, widzą że +10kg robi swoje i wielki brzuch :)
    Dokładnie miałam to na myśli odnośnie poduch ciążowych, że nie są takie nabite jak te do karmienia.

Ps jeszcze nie zadecydowałam, oczywiście, dam znać i zdam recenzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 11:34

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Nic nie podpisywałam odnosnie tarczy i nic nie mówili. A jeśli by tak było to nie przedluza mi umowy? U mnie caly czas zatrudniają wiec wątpię ze to maja.
    Jeśli masz związki zawodowe to mogli obniżyć Ci etat bez informowania Cię o tym. Jeśli masz etat obniżony to od takiego policzą Ci zasiłek.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Tak myślę, a gdybym bardzo liczyła na córeczkę i próbowała "pogodzic sie" z tym ze jednak chłopiec... a ona wyjezdza z takim komentarzem. 🤦‍♀️ogolnie to od zawsze myślałam, pomimo że tesciowa mieszka pietro niżej, to jak będę potrzebować dziecko zostawić pod opieką to zawiozę do siostry lub swojej mamy. Ona w ogóle jakby sie nie cieszyła z wnuka. Wcale mnie nie pyta jak się czuję, czy jak tam rośnie. Gdybym sama nie powiedziała że chłopiec to by pewnie nawet nie pytała.

Następnym razem jak by rzucala takie aluzje i komentarze to odpowiedź jej, że tak ten świat funkcjonuje, że chłopcy też się muszą rodzic i jest to równie ważne bo jakby rodziły się same dziewczynki (bo "dziewczynki lepsze") to gatunek ludzki wymarły by tysiące lat temu 😛. Jeśli chcialabys ostrzej dowalić to powiedz "przecież sama też urodziłaś syna, żałujesz?" i najlepiej w obecności męża. Myślę że szybko zamknęło by jej to buzię bo przecież nie zaneguje własnego macierzyństwa.
    Wiadomo, czasem ma się jakieś oczekiwania na daną płeć, ale ciąża to nie nie sklep gdzie można wybrać sobie płeć, a najlepiel model, kolor itd... Dziecko jest darem od życia, dlatego równocześnie każde dziecko jest cudem niezależnie od płci.

Nadzieja94, Enigvaa, Stokrotka027, Fragaria, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:

Powinnaś dostarczyć zaświadczenie o tygodniu ciąży od lekarza i terminie porodu, każdy lekarz bez problemu Ci je wystawi

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, ja oglądałam tą kurę i wydawało mi się że fajny lans ale nie będzie wygodna do karmienia i ostatecznie wzięłam fasolkę premium z MotherHood.

A tu Marta max tydzień przed porodem. Dalej dogorewam, moja mama ma być za pół godziny. Nawet jeść mi się nie chce.
    IMG202008_qqrqess.jpg

Lalia, Inga28, Nadzieja94, Sylwucha, doomi03, Inaa89, casteam, dmg111, Annia, Stokrotka027, Fragaria, Wik89, Ewa88 , SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, a ja wczoraj miałam studniówkę xD przegapiłam 😂
    Także dziś zostało 99 dni do porodu 🎉🍾🍹

Inga28, KarolinaMaria, Lalia, kic83, Ounai, Stokrotka027, Wik89, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pierwsze wyniku
    z wymazu z szyjki macicy, chyba są okej?

62-D701-BC-E24-A-4-FBA-864-C-779-B59-B1-B271.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 11:34

age.png

age.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ